התחבר

View Full Version : ערב מפתיע באיבוד כוח בלימה

ברא
07-01-10, 21:28
הרכב פונטו ספייס ידני SX עשה 175000ק"מ מטופל כהלכה
היום בערב בזמן נסיעה רציתי לעצור ברמזור לחצתי על דוושת ברקס ופתאום הדוושה יורדת למטה על הסוף ואין כוח בלימה הדוושה נהיית רכב כמו קלץ' גם אם לוחצים עליה אין התנגדות בדיוק כמו דוושת קלץ' אז עצרתי בעזרת הילוכים ובלם יד
בדקתי צינורות שמעבירות שמן בלמים לגלגלים קדמיים חשבתי שאחת נקרעה רק הן נמצאו תקינות לחלוטין !!!!
האוטו לא הצביע על בעיות בלימה מקודם בכלל כאילו אם היה מצביע על בעיות מקודם הייתי יכול להגיד שמשאבת הבלמים הראשית הלכה אבל זה לא קרה !!!!
למישהו יש רעיון מה יכולה להיות התקלה ????
בכל אופן אני הזמנתי גרר והוא בדקות אלה בדרך לחצר המוסך
אסור לנסוע ככה ולסכן חיי וחיי אנשים בכביש

snufkin
07-01-10, 21:46
טוב מאוד שגררת את הרכב.

הימור שלי בכל זאת משאבת ברקס.

שיהיה בהצלחה

*ניר*
07-01-10, 21:50
אם הלכה לו המשאבת ברקס,
הברקסים לא אמורים ליהיות ממש קשים, אבל בכל זאת לעצור??

ברא
08-01-10, 00:01
אבל יש תופעות מקדימות אם זה משאיבת הבלמים כגון אחיזת דוושה משתנה מעת לעת
או כוח בלימה ירוד בהדרגה??
כמה עסק זה עולה בערך ?????

snufkin
08-01-10, 00:24
לי היה פעם קטע שכשלחצתי על דוושת הבלם הדוושה היתה יורדת עוד קצת ממה שבדרך כלל. בבדיקה במוסך התברר שמשאבת הבלמים היתה תקולה ואחרי החלפתה זה הסתדר, לכן ניחשתי שזה המשאבה.
אצלי לא היה עניין שהדוושה היתה יותר קשה. להיפך, היא ירדה קצת יותר מהמצב הרגיל

ארילו
08-01-10, 14:07
יש לך מספיק נוזל במערכת?

ברא
08-01-10, 20:58
היום הלכתי למוסך התחיל לחרטט לי כל מיני סיפורים שזו משאיבה מרכזית booster קיצר לא השתכנעתי
הבעיה שהמוסך המורשה שהייתי מטפל בו סגר כבר
אני פתאום שמתי לב שיש שמן על גלגל אחורי אז קלטתי מה עניין פה הזמנתי גרר עוד הפעם שגרר לי הרכב לחצר הבית
פרקתי גלגל אחורי ודראם אחורי אז ראית שמשאיבה הקטנה שמה כבר תקולה ומשם משפריץ שמן בכל פעם שאני לוחץ על ברקס החלטתי לטפל בעניין לבד ראיתי תוך כדי שהדרם האחורי לא עגול סמטרי מבפנים אמרתי אקח לחריטה בדרך שמה אמרו שכבר קשה לחרוט וזה
אז ככה
קניתי שתי משאיבות חדשות מאחרוה (אמרתי שגם ככה הגומיה מהצד השני סוף ימיה אז חבל כל יום להסתכן בדרך)עלתה לי כל אחת 120 שקל
קניתי שני דרמים חדשים עלו לי 450 שקל
וקניתי שמן בלמים
והעבודה עצמית לחלוטין
אחרי ההרכבה הכל פיקס רעש שהייתי שומע מהבלמים אחורים של פעם כבר איננו
כווננתי בלם יד והאוטו ממש תקין למהדרין
אז 690 שקל ופתרתי כל הסיפור
אגב למי שלא יודע טוב במכונאות חבל לפתוח כי צריך לכוונן ברקסים אחורים גם כחלק מההרכבה
:D:D

snufkin
09-01-10, 01:39
יפה מאוד שהסתדרת ועוד לבד.

אם תוכל פעם הבאה לתעד בתמונות את העבודה שאתה עושה זה יהיה ממש נחמד. ככה נוכל גם אנחנו ללמוד משהו

ברא
09-01-10, 08:55
אתה צודק 100% רק מרוב התלהבותי ודאגה לסיים עניין מהר שכחתי לצלם

snufkin
09-01-10, 15:48
לא צריך להתנצל ;-)

ברא
11-01-10, 00:09
לא העניין שמתנצל רק למה שלא ילמדו אחרים חבל!!!
ואהבת לרעך כמוך