View Full Version : הבובה אוכלת שמן.
האוטו אוכל שמן והרבה בתקופה של 3 חודש שהוא אצלי מילאתי כבר פעמיים 3 קילו שמן מה זה יכול להיות לעזעזל האם זה הגיוני .
תודה על העזרה.
קודם כל זה בטוח לא הגיוני.
תבדוק דבר ראשון נזילה מתחת לרכב. הכי טוב לשים קרטון בלילה ובבוקר לראות מה הולך (במידה ולא ירד גשם בלילה כמובן ;-) )
נזילה יכולה להיות מהמון מקומות, תיכף התותחים הכבדים יענו לך בדיוק
יכול ליהיות שהמדיד לא טוב,
אני חושב שדיברו על זה פעם
לא האוטו פשוט זולל שמן .
גם אם המדיד לא מדויק כמה שמן אז כבר יכול לזייף.
יש נזילות?
אם אין, תבדוק את מערכת הנשם שלך.
אם גם הוא בסדר אז צריך לבדוק הלאה.
בדיקה שעשיתי בזמנו לאופנועים יכול להיות שזה דומה גם באוטו
תניע תן לה להתחמם כמה דק ואז תתן מכת גז ותראה אם יש עשן.
תבדוק שאין מכות בקרטר,הוא מאלומיניום דק וממש רגיש בHGT כול שריטה שם ויש נזילה.
תבדוק מסביב לאטם מכסה השסטומים שאין שם בוצה כלומר תכניס את האצבעות בדיוק במעיין קיפול שיש בחלק העליון של המנוע אתה אמור לראות שם פס שחור של האטם האטם הוא מסיליקון (או גומי משהוא כזה) וגיליתי מכמה HGT שהוא דיי נקודת תורפה ואם הוא מתייבש או יש בו אפילו את הנקב הכי קטן הוא משפריץ שמן החוצה
ו כמובן תוודא שאין לך שמן בנוזל הקירור ותנסה לראות מה צבע העשן של הרכב על מנת לדעת האם אתה שורף שמן או לא (אם לעשן יש גוון כחול אתה ככל הנראה שורף שמן ולא בנזין)
עשן כחול ? לא לבן ?
הרכב מאבד גם מים ?
כן כחול ברגע שהרכב שורף שמן יוצא מעיין עשן אפור כחול
היי יכולות להיות כמה סיבות אני ימנה כמה מהם.
לפי דעתי אם אין נזילה נראית לעין יש מצב שזה גומיות שסתומים בעיה מוכרת בסוג המנועים האלה.
אתה לא תראה שום עשן לא שחור או לבן והרכב יצרוך שמן בצורה גבוהה מאוד בעיקר בנסיעות עירוניות.
יש עוד מצב שבו נתקלתי וזה נזילה ממחזיר שמן של המצמד השמן פשוט נאגר בגיר עצמו ולא יוצא החוצה ואז לא רואים נזילה.
כמה קילומטר עבר הרכב?
אצלי ברכב החלפתי גומיות שסתומים ב 220K בערך עקב צריכת שמן אבל לא בכמויות שאתה מתאר.
דרך אגב אכילת השמן נעלמה לגמרי אחרי החלפת גומיות השסתומים הם פשוט היו יבשים.
נתקלתי בעוד מקרה מאוד מוזר ונדיר של נזילת שמן שלא נראית בעין מהמכסה שסתומים איפה שהפלגים זאת אומרת יש מסביב לחור איפה שהפלג אטם שחור עגול יש 4 כאלה ואותם אף פעם לא מחליפים משום מה ואז קורה מצב שהשמן נוזל ממש לתוך החורים של הפלגים ורק שהוא ממש ממלא אותם אז הוא יוצא החוצה ונראה לעין.
בכל מקרה צריך לבדוק את הרכב ואפשר לעלות על הבעיה מיד.
מקווה שעזרתי.
לצערי כרגע אני לא נוהג אני בפסילת רישיון עקב עבירת מהירות לכן הרכב שלי מאופסן בחניה עד לסיום השלילה המינהלתית שקיבלתי.
מאוד מבעס הקטע ואחרי זה עוד צריך לחכות למשפט בקיצור תסבוכת רצינית.
מקווה שעזרתי אורן.
האמת שזה בול מה שאני חשבתי . פשוט אורן הקדים אותי ..;-)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.