View Full Version : השקת פיאט גרנדה פונטו - 15.9.06, ת"א.
ביום ו', 15.9.06 תתקיים השקה לגרנדה פונטו בת"א (מיקום מדוייק בהמשך).
לאירוע ההשקה מוזמנים כל חברי המועדון, כמו כן, נבדקת אפשרות להקצאת מקום לתצוגת רכבים מהמועדון (בעלי רכבים הראויים לתצוגה, מוזמנים ליצור קשר בהודעה פרטית או במייל fiat.il@gmail.com).
פרטים נוספים בהמשך.
מעולה !
אולי אני אוכל סוף סוף להשיג את לוחיות הרישוי/תצוגה שאני מחפש כ"כ הרבה זמן.
מגיע, אירוע שחובה להיות שם :)
ברור לכולם שבעזרת השם אם לא תהיה מלחמה ואני אתקע בצבא אני אהיה הראשון שייתיצב שם.
לצערי, לא אוכל להגיע לאירוע עקב המרחק העצום.
אני בהחלט אגיע!
צריך להיות מעניין...
כמובן שאני מגיע.
בברכה - רפי לין :)
לפי מה שאני יודע ההשקה נדחתה לתאריך אחר כדאי להתעדכן ועוד סוד פנימי בשלב הראשון יגיעו רק כ 20 מכוניות בלבד וכמובן דגמי הבנזין החלשים. היבואן מאוד חושש מהמחיר הגבוה של הגרנדה לכן הוא מחשב את צעדו בזהירות.
לפי מה שאני יודע, חלק מהמכוניות נמצאות כבר כאן בארץ.
כל ה 20 מכוניות כבר פה הם צריכים לעבור את שלב התקינה שזה שלב קצת ארוך אבל כמו שציינתי בשלב ראשון הגיעו רק כ 20 מכוניות המשלוח הבא מוזמן לעוד 3 חודשים הסיבה היא שהיבואן חושש שהגרנדה לא תימכר בכמויות בגלל תג המחיר שלה וגם בגלל שהפונטו הישנה תמשיך להימכר במקביל לגרנדה לכן היבואן ניזהר מלהיתקע עם כמויות רכב.
לחברות השכרה וליסינג יש הזמנות בנפרד וזה רק במשלוח הבא שהוא יהיה הרבה יותר גדול.
לפי מה שאני יודע יש כבר מכונית אחת לפחות, שייכת ליבואן מסוג גרנדה פונטו שכבר עברה רישוי בישראל, ונוסעת על כבישי ארצנו במרכז הארץ. (בצבע לבן).
אם הרכב הנ"ל לא עבר תקינה איך הוא עלה על הכביש?
ועוד משהו: מה היבואן עשה עם כל צי המכוניות מסוג הגרנדה שהוא פיזר באפריל בתערוכת "אוטומטור"? האם אלו ה- 20 מכוניות שאתה מדבר עליהם?
http://img125.imageshack.us/img125/3500/25020611202dw.jpg
קרדיט: צולם ע"י Shaul75 מועדון אלפא רומיאו.
stio טוב אני רואה שאתה מתעניין אז אני יסביר בפירוט.
לגבי תהליך התקינה של רכב חדש שמגיע לארץ. ליבואן נמסרים רכב אחד או שניים עם תקינה חלקית לנסיעות הדגמה אבל הרישיון חייב להיות על שם היבואן ואסור לו למכור את הרכבים האלה עד שהרכב עובר תקינה מלאה כרגע יש 20 מכוניות בבונדד באשדוד שאוטוטו מסיימים את כל התהליך הרכב הלבן שבתמונה שייך לסמל"ת שזה היבואן ומשמש בינתיים לנסיעות מבחן לאו דווקא ללקוחות פרטיים אלא יותר לחברות השכרה וליסינג שזה יעד הלקוחות העיקרי.
לגבי הרכבים שהיו בתערוכה הרכבים האלה מגיעים מחו"ל וחוזרים לשם הם משמשים לתערוכות בכל העולם ליבואן אין שום נגיעה בהם פרט להצגתם בתערוכה לכן הרכבים האלה יוצאים מהארץ לתערוכה אחרת.
מקווה שעניתי על השאלות שלך.
רגע, אז ההשקה נדחתה?
אם כן, למתי?
הנושא יבדק שוב מול סמל"ת, נעדכן בהתאם.
לפי מה שבדקתי אז מדובר על איפה שהוא בחודש אוקטובר.
אם כך אז אני חושב שאפשר ואף רצוי לקיים מפגש מועדון מסודר עוד לפני האירוע הנ"ל.
מזמן לא היה אחד כזה...
ההשקה של הרכב הזה היתה אמורה להיות ביולי, אח"כ נתחתה לספטמבר ואם מה שאורן אומר נכון אז דוחים את זה שוב לאוקטובר...
בסוף יבטלו את ההשקה לגמרי וימכרו את כלי הרכב שכבר בארץ לחברות הליסינג, כמו שהיה אצל הטויוטה קורולה ורסו. 8O
KoF-sHeLeG- אתה צודק בהחלט. אני מסכים איתך ובאמת ממליץ להוציא את הפועל מפגש כדוגמת המפגשים ביקום.
רק שהמפגש לא יהיה בסוף העולם, שהצפונים יוכלו להגיע... :)
השקת הגרנדה פונטו תתקיים ב-15.9, כמתוכנן.
עדכונים לגבי התארגנות המועדון באירוע, בהמשך.
gilgil אני מבין שבדקת מול סמל"ת וההשקה נשארה לתאריך המקורי מאוד מוזר כי כל הסוכניות של פיאט בארץ קיבלו מייל שמודיע על דחיית האירוע לאוקטובר.
את המייל הוציא אורן חסון מנהל השיווק של פיאט לכן קצת מוזר העניין.
..אני מאמין שהשיווק מסונכרן עם הפרסום :)
מנסיון אישי היו הרבה פעמים חוסר סינכרון בינהם נקווה שהפעם אתה צודק.
ערב טוב לכולם,
מצורפת הזמנה אישית לחברי המועדון.
האירוע יערך בתאריך האמור בין השעות 10:00-15:00, שעה מדוייקת שבה יפגש המועדון תפורסם בשבוע המפגש, אנא התעדכנו.
חברי מועדון פיאט היקרים
בתאריך 15 לספטמבר 2006 אנו מתכבדים להשיק את הגרנדה פונטו, הדגם לו חיכינו וציפינו חודשים ארוכים.
אירוע ההשקה הינו אירוע פתוח, ססגוני ועליז באופיו. כשהרקע והמשקל העיקרי נתון יהיה למכירות.
לאירוע יוזמנו כל לקוחות פיאט מהשנים האחרונות, הקהל הרחב שהגיע לסוכנויות ברחבי הארץ והתעניין במהלך החודשים האחרונים, מכובדים, ספקים וכמובן כל חברי מועדון פיאט ועובדי החברה.
מקום האירוע: מגרשי הטניס בהדר יוסף (חניון 2) על מדשאות נרחבות ליד בית קפה "סטוקו" (מצ"ב מפה). על רחוב שיטרית בין גני התערוכה לרמת החייל.
שעות האירוע: בין השעות 10:00 בבוקר ועד 15:00 אחה"צ.
המתחם ימותג כולו "גרנדה פונטו", יוגשו סוגי כיבוד קל בסגנון איטלקי. במקום יוכן מתחם לילדים כדי שייתנו להורים לקנות בשקט את האוטו הבא שלהם...
כולם מוזמנים ליום של הנאה וגאווה צרופה.
בברכה
אורן חסון
מנהל שיווק ומכירות
בנוסף, דרושים רכבים, העונים על הדרישות הבאות, לתצוגה (ציטוט):
"כל מי שיש ברשותו רכב מהסוג הקלאסי, העתיק או משהו מיוחד במינו שלא רואים על הכבישים כל יום – מוזמן לשלוח לי צילום ונציג את הרכבים שלכם בכניסה למתחם עם הרבה כבוד!!!"
המעוניינים להשתתף בתצוגה, אנא שלחו לי הודעה פרטית או מייל (fiat.il@gmail.com) או כתבו בשרשור זה, בציון דגם הרכב והשנה ואעדכן בהמשך.
להתראות.
מפה:
http://www.fiatclub.co.il//images/grande/grandemap.jpg
קיבלתי גם הזמנה הבייתה :)
כבוד !
גילי, אני עדיין אשמח להציג את הרכב שלי, אם החבר'ה בפיאט יחליטו שהם רוצים.
שלחתי לך הודעה בזמנו, אם אתה צריך שוב, רק תגיד.
אמרתי כבר ואני אגיד זאת שוב אני הראשון שיגיע.
האירוע נמשך 5 שעות. מה יהיה בכל הזמן הזה?
"האירוע יוקדש למכירות". באיזה אופן?
כמו כן, חסרים פרטים כמו האם לבוא עם החולצות, האם לשים את דגלי פיאט על הרכבים, האם תהיה התיחסות של היבואן למועדון במשך האירוע וכ'.
גיא,
השקת רכב נועדה לקידום מכירות.
מביקור בכמה השקות בעבר, היבואן מציג את הרכבים, ליד הרכבים מוצבים עובדים מטעם החברה שעונים לשאלות מצד המבקרים/לקוחות פוטנציאלים ולצד החגיגה יושבים אנשי מכירות שסוגרים עסקאות (בהשקה של אופל וקטרה לדוגמא, היה פעמון שצלצל בכל מכירה).
האירוע נמשך 5 שעות - אנשים לא יגיעו ב-10 ויעזבו ב-15:00, יש תחלופה של אנשים - באים, רואים, שואלים, אוכלים.. קונים/משאירים פרטים/ממשיכים הלאה.
רצוי מאוד להגיע עם חולצת המועדון ודגלים (שגם יחולקו למציגים).
את ההתייחסות מהיבואן קיבלנו בהזמנתו ובזכות להציג רכבים באירוע.
התייחסות נוספת נקבל מצד המבקרים כשיראו את הרכבים המציגים :).
השקת רכב נועדה לקידום מכירות.
.
אני לא מבין רק דבר אחד:
עם כל הצער שבדבר, למותג "פיאט" יש שם רע בארץ והוא עובר מפה לאוזן כמותג לא אמין.
למה שאנשים יקנו את הרכב הזה כשתג המחיר שלו הוא בסביבות 110,000 ש"ח כאשר יש מכוניות שעולות הרבה פחות?
* דייהטסו סיריון החדשה, מנוע 1300, גיר אוטומט: 97,000 ש"ח.
* טויוטה יאריס החדשה, מנוע 1300, גיר ידני: 107,000 ש"ח.
* יונדאי גטס GLS, מנוע 1400, גיר ידני: 91,000 ש"ח.
* סוזוקי סוויפט החדשה, מנוע 1500, גיר אוטומט: 105,000 ש"ח.
* סקודה פביה 16V, מנוע 1400, גיר ידני: 100,000 ש"ח.
* פולקסווגן פולו החדשה, מנוע 1400, גיר ידני: 90,000 ש"ח.
* פיג'ו 206, מנוע 1400, גיר ידני: 97,000 ש"ח.
זוהי רשימה של רק 7 מכוניות מקטגוריית "קטנות/ סופר מיני" שבעיני הצרכנים הישראלים נחשבים אמינים יותר מפיאט.
אל תבינו אותי לא נכון, הגרנדה פונטו מכונית מדהימה, טובה וחזקה, אבל המחיר הוא זה שימנע הצלחה שלה בישראל, כמו עם הפונטו ספייס דור 2.5. חבל, והלוואי שאני טועה.
גיא, אין טעם לספקולציות עוד לפני שהרכב נגע פה בבורות בגהה. מה זה משנה אם המחיר שלו גבוה בכמה אלפים משאר המתחרים? כל יבואן רשאי על פי ראות עיניו לקבוע מחיר "ריאלי" למוצר שהוא מייבא הנה. אם התחרות מחריפה, והמכירות אינן עולות בקנה אחד עם התחזיות, מחפשים דרך יצירתית למשוך קונים.
חוץ מזה, קיימת כאן חלוקה קצת שונה. הגרנדה פונטו היא מכונה חדשה לגמריי. בניגוד ל 70 אחוז מהקטגוריה הזו. למעט הסוזוקי סוויפט שכנראה יכולה וגם תקשה על הפונטו במבחנים, אין שום רכב בקטגוריה הזו [לעניות דעתי] שייתן תשובה רצינית לחבילה הכוללת של הפונטו.
אם נחזור שנייה למחיר. הוא לא כזה גבוה ביחס לתמורה. אם עקבת אחר השינויים בתעשיית הרכב , בטח שמת לב שכמעט כל דור הממשיך את קודמו תפח במימדים. בין אם זה הקליאו, או ה 207 או הסוזוקי סוויפט שקרובה במימדיה למכונית קומפקטית של ממש ולא לסופר מיני.
כך שמבחינת חבילה כוללת אתה משלם יותר , כי אתה מקבל יותר. איך היא תתמודד עם השוק פה בארץ , זו שאלה שמעסיקה רק את היבואן המקומי, משום שבחו"ל היא כבר הוכיחה עצמה.
נחכה ונראה.
השעות מעולות עדיף לנו להיפגש באזור לדעתי בסביבות 9 וחצי, לחלוקת הדגלים וכל הפריטים לייצוג המועדון (במיוחד לרכבים המיועדים לכך)
השעות מעולות עדיף לנו להיפגש באזור לדעתי בסביבות 9 וחצי, לחלוקת הדגלים וכל הפריטים לייצוג המועדון (במיוחד לרכבים המיועדים לכך)
עדכונים בנוגע לשעת המפגש , וההתארגנות שלנו שם, יהיו בקרוב.
קיבלתי את ההזמנה בדואר (לקוחות פיאט או לא? לשעבר :lol:) , אז נתראה בשישי :wink:
לגרנדה-פונטו יש גם אתר ישראלי:
http://www.grandepunto.co.il
אל תצפו לשום מידע קונקרטי על הרכב או על הדגמים שיגיעו לארץ. אבל צפו להדלפות ככל שנתקרב לאירוע ההשקה.
הקרדיט לכתובת האתר הוא לפורום רכב ב- YNET למשתמש valerium
לצערנו, תצוגת הרכבים המתוכננת בוטלה מסיבות ארגוניות, תודה לכל החברים שהציעו להציג .
הודעה לגבי שעת המפגש תפורסם מאוחר יותר, מצפים לראות את כולכם.
נפגש בחניה ביום שישי בשעה 9:45 .
להתראות :)
נתראה...
חמוש במצלמה :lol:
זה ממש מקרה של Be there or be square
:D
אוף, למה עשו את זה כ"כ מוקדם בבוקרררררר... :roll:
http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=3071&SubjectId=81
הפיאט גרנדה פונטו הוצגה לפני כשנה בתערוכת פרנקפורט והיא המכונית החשובה ביותר של פיאט לשנות ה-2000 – המכונית שאמורה לסייע לקונצרן האיטלקי להיחלץ מהבוץ הכלכלי אליו נקלע (ובהתחשב בעובדה שהיא כרגע המכונית הנמכרת ביותר בקבוצתה באירופה (יחד עם הרנו קליאו החדשה), נראה שהיא אכן בדרך לעשות זאת).
היום השיק יבואן פיאט המקומי, סמל"ת, את הדגם לעיתונאים ומחר (יום ו') תיערך גם השקה רשמית ללקוחות החברה. הפונטו החדשה תימכר בתצורת חמש דלתות, כאשר גרסת השלוש דלתות תוצע גם כן, אך היא קיימת במלאי מצומצם. לפחות בהתחלה, תוצע הגרנדה פונטו עם זוג מנועים בלבד: הראשון, הוא היחידה המוכרת בנפח 1.25 ל' המספקת כאן 65 כ"ס ומשודכת לתיבה ידנית בלבד. גרסה זו, "אקטיב", מוצעת במפרט בטיחותי נמוך, המסתפק בשתי כריות אוויר, ABS ו-EBD.
הגרסה הבכירה בהיצע בעלת מנוע 1.4 ל' המספק 77 כ"ס ומשודך לתיבה ידנית או רובוטית הנקראת "אקטיב פלוס". כאן המפרט הבטיחותי מלא, וכולל שש כריות אוויר, ABS ו-EBD. מערכת בקרת יציבות תוצע בתור אופציה. חשוב לציין כי הגרנדה פונטו זכתה לציון הריסוק המרבי במבחן ה-E-Ncap, חמישה כוכבים, כאשר היא מצוידת בשש כריות אוויר.
בשלב ראשון, מנוע הדיזל, בנפח 1.3 ל' המספק 90 כ"ס, לא יגיע לארץ בגלל הביקוש הרב באירופה, ויצטרף להיצע מאוחר יותר ככל הנראה.
מחירה של גרסת הבסיס ("אקטיב") עם מנוע 1.25 ל' ותיבה ידנית עומד על 100 אלף ש"ח. מחירה של גרסת ה"אקטיב פלוס" (הערה אישית: לכאורה!, שוב אנו עדים לגרסאות שמיוצרות בלעדית עבור השוק הישראלי ולא קיימות בשאר העולם. סטודנט) בעלת מנוע 1.4 ל' עומד על 105 אלף ש"ח עם תיבה ידנית ו-110 אלף ש"ח עם תיבה רובוטית. היבואן ציין כי קיבל עד סוף השנה הקצאה של 400 מכוניות בלבד על ידי היצרן, ואלו מיועדות לשוק הפרטי.
אירוע השקה לציבור ייערך כאמור מחר, בשעה 10:00 בבוקר, ברחוב שטרית 2 בת"א (מרכז הטניס של הדר יוסף).
האקטיב פלוס נשמעת חבילה נחמדה.
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] (בעליה הלא גאים במיוחד של פונטו 60, מודל 00) חושב לשדרג... אולי הוא יהיה הגרנדה פראייר הראשון :lol: :wink:
האם ידוע האם תהיה אפשרות לרכוש את הרכב עם רדיו דיסק מקורי?
היה נחמד מאוד :)
ולגבי המכונית.
היא נראית מעולה, היא מרווחת יותר ונראית בוגרת יותר - אבל איכות החומרים וההרכבה זוועתית, האיבזור מביש (מצד אחד, יש 6 כ"א שזה מעולה. מצד שני, יש 2 ח"ח בלבד, אין ר"ד מקורי, אין בקרת אקלים, אין חישוקי סגסוגת ואפילו הניתוק של הכרית אוויר - בתוספת תשלום) ותמורת 105K(בגרסה הידנית) אין תמורה לכסף.
תמורת 105K מקבלים מנוע 1.4 מיושן (8 שסת', 77 כ"ס), איכות לא מרשימה ואיבזור לא מרשים במיוחד.
ואני שואל - למה להעדיף אותה על הפביה (לדוג' :))?
ב-106K מקבלים את הפביה המאובזרת (אומנם "רק" 4 כ"א), שכוללת 4 ח"ח, חישוקי סגסוגת, ניתוק כרית אוויר, בקרת אחיזה, בקרת יציבות חלקית, הגה + ידית הילוכים + בלם יד מצופים עור
וכמובן, מנוע חזק יותר משמעותית (101 כ"ס, עם 16 שסת'), מרווח פנים לא פחות טוב ואיכות יצור, הרכבה, גימור (Whatever) טובה משמעותית.
הפונטו הדואל לו'גיק עולה 110K - על מה?
במחיר הזה +- יש את הפולו 1.6 אוט' (6 הילוכים)! חזקה יותר משמעותית (105 כ"ס), תיבת הילוכים אוט' סטנדרטית (ולא רובוטית) ותא נוסעים נעים ואיכותי יותר משמעותית.
בקיצור, חבל שאת רשימת האיבזור הנדיבה - היבואן שכח באיטליה.
וחבל שפיאט לא שיפרו את נושא איכות היצור וההרכבה :(
תמונות יועברו לגילי מאוחר יותר :wink:
אוראל, אתה צודק לחלוטין, זה גם מה שאני טענתי בשרשור אחר.
אם היו מורידים את המחיר ל- 90K הפונטו היתה מצליחה.
אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב שנת 2007 ללא בקרת אקלים, 4 חלונות חשמל ור"ד מקורי. על חישוקי סגסוגת ומראות חשמל עוד הייתי יכול להתפשר.
סמל"ת- חבל. אולי בפעם הבאה...
בגלל שעבדתי לא יכולתי להגיע.. שמח שנהניתם.
יש תמונות?
האם בסוף חילקתם את מדבקות הפורום לאוטו שדיברו כאן על זה בזמן האחרון?
כאילו המדבקות ללוחית רישוי או לחלון?
מתי יש מיפגש פורום שלא במסגרת אירוע?
היה אירוע נחמד מאוד בהפקתו. המכירות קצת פחות , למרות שביחס למוצר ולמחיר [בינתיים] מכרו שם כמה חתיכות.
תודה לכל החברים שבאו , היה אחלה ויופי של אחווה..
המדבקות לא חולקו משום שהוחלט לערוך אותן מחדש בעיצוב שונה.
פרטים לגביי מפגש המועדון הקרוב , שייערך באשדוד במעבדות של נוימן. תקבלו מהדירקטור :) .. שלא הצליח להירדם בצהריים כי רובי הדביק אותו במחלה חשוכת מרפא.. :lol:
נ.ב - מישהו יודע מיהו אותו ברנש מזוקן שצילם אותנו בתמונה כללית ליד המכוניות?
אתם יכולים להעלות את התמונות לשרשור או לאלבום התמונות?
תנו למי שלא יכל להגיע לאירוע גם להנות.. :)
ללא ספק היה אירוע נחמד מאוד ומאוד מאורגן אבל ללא ספק הסיבה האמיתית למסיבה איכזבה אותי קלות.
הגרנדה ללא ספק נראית פנטסטי, ללא מתחרות בקטגוריה מבחינת הלוק אבל חוץ מזה הרמה בינונית.
כמו שאוראל אמר איכות ההרכבה לא מרשימה בכלל, יש שיפור באיכות החומרים אבל איכות ההרכבה פוגעת מאוד. הדבר הכי מאכזב ללא ספק הוא האיבזור, הגרנדה פשוט מגיעה עירומה, אין מערכת שמע מקורית, אין בקרת אקלים, אין את כל האיבזור המרשים שרואים בחו"ל והמחיר אין מה להגיד פשוט לא מצדיק את החבילה, המחיר הרבה יותר יקר ממה שהוא היה צריך להיות 110,000 ש"ח לא הולכים ברגל ואני חושב שזה מוגזם להוציא כזה סכום כסף על מכונית כל כך לא מאובזרת.
שמחתי לפגוש את כל החברה מהמועדון אחרי הרבה זמן שלא נפגשנו ואני באמת מקווה שהמפגש הבא יהיה בקרוב מאוד.
לסיכום: די התאכזבתי מהאוטו שחוץ מהלוק אין בו כלום כמעט, המחיר שלו יותר מדי יקר ולפי דעתי הסוויפט של סוזוקי מציעה חבילה הרבה יותר טובה במחיר הרבה יותר זול וחבל מאוד שזה כך כי הגרנדה חזק מאוד על הכוונת שלי.
בברכה, ליאור.
אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב שנת 2007 ללא בקרת אקלים, 4 חלונות חשמל ור"ד מקורי. על חישוקי סגסוגת ומראות חשמל עוד הייתי יכול להתפשר.
סמל"ת- חבל. אולי בפעם הבאה...
גיא, עזוב רגע בקרת אקלים ור"ד מקורי - אין לי בעיה עם מיזוג רגיל, ואני אפילו מעדיף מערכת שאינה מקורית (מטעמי איכות)...
אבל המחסור של החלונות חשמל האחוריים, ניתוק כרית אוויר ומקורית וחישוקי הסגסוגת, זאת פשוט בושה.
וגיא, גם אם המחיר היה 90K, אני לא חושב שזה היה מספיק...
ניר, למה אתה מתכוון בזה שמכרו "כמה חתיכות"? עד כמה המצב גרוע? האם יש מס' משוער או מדוייק של כמות המכוניות שנמכרה?
אוראל, יש משהו במה שאתה אומר, אך בוא נסכים שהרכב לא יימכר כאן בכמויות וחבל.
בין 30 ל-40 פראיירים (סלחו לי - זה המצב) :(
דרך אגב חברה שכחתי לציין בתגובה הקודמת שלי שאיך שיצאתי מהמתחם נכנסה פיאט פנדה קרוס (לא ה4 על 4 הרגילה) ואני פשוט לא האמנתי למראה עייני לא ידעתי שקיימת חיה כזאת כאן בארץ.
בין 30 ל-40 פראיירים (סלחו לי - זה המצב) :(
אני מסכים עם אוראל גיא. אני חושב שבמחיר הזה , רמת האבזור היא דלה מאוד. זה שמכרו, כן, מוכרים . אנשים תמיד יקנו מכוניות חדשות רק בשביל לומר "קניתי חדש". ואם זה "שיקי" כמו הגרנדה פונטו מה טוב.
שמע, אנחנו בשנת 2007, וכל מה שעשינו באירוע הזה זה לדבר בעיקר .. על המכוניות שלנו.
פשוט לא היה מה להתעכב על מכונית שהחידוש בה הוא שהיא חדשה.
כמו שאמרתי כבר, הסוזוקי סוויפט עכשיו, ומאוחר יותר בגרסת הספורט תעשה פה חיסול חשבונות עם כל הסופר-מיני.
על הכביש , יכול להיות שזה יהיה סיפור אחר.. איפה שהדינמיקה נכנסת , וההיגיון עף החוצה לכמה רגעים. אבל פה בארץ זה לא יספיק לה . לא במחיר הזה.
היא פשוטה מאד...
יוחזר ייצור הפיאט אונו ...עכשיו ומיד.. :)
רשמתי את זה בקארזפורום, ואני ארשום גם כאן.
אם לומר את האמת, קצת התאכזבתי.
התאכזבתי מזה שהאיבזור שואף למה שמקבלים באסלה הבייתית.
התאכזבתי מזה שיש רק 3 רכבים בעלי מנוע ה FIRE בתצורה ידנית. וכשאלה ימכרו, לא יהיו עוד.
התאכזבתי מזה שגם שכבר הייתה אחת בתצוגה, הדף נתונים היה של ה 1242, והחבר'ה לא קיבלו את ההערות שלי שחלה שם טעות.
התאכזבתי מזה שאני משלם עוד 3000 ש"ח כדי לקבל אופציה לביטול כרית האויר. ושבפונטו היוצאת זה סטנדרתי.
התאכזבתי מזה שמסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח שאני שואל לגבי המולטיג'ט.
התאכזבתי מזה שהסככה של לוח השעונים נשארת לי ביד.
התאכזבתי מזה שאין לי גלגל רזרבי.
התאכזבתי מזה שרדיודיסק MP3 עולה 1300 ש"ח.
התאכזבתי מזה שאין חלונות חשמל מאחורה !
והכי התאכזבתי מזה שגם אם הייתי קונה אחת, הייתי יוצא בהרגשה שאני משלם הרבה, על אויר.
אהבתי את הלוק, כבוד. בהחלט כבוד.
אהבתי את תנוחת הישיבה. אם כי המושבים בגרסה הפשוטה ביותר הם הנוחים.
אולי בעצם התאכזבתי קצת הרבה.
נו גוועלד.
לחלק מכם אני אומר: "מה קרה נפלתם בראש ?". תנסו לקחת דברים בפרופורציה הנכונה.
STIO: אני בטוח שלא היית מתנגד שתכל"ס תהיה לך איזו גרנדה-פונטו, אז אל תזלזל.
לכל מי שמתלונן על המחיר: אל תשכחו שלאוטו יש 5 כוכבי בטיחות. ושוב: 5 *****.
הסיריון נכון עולה 97K ש"ח אבל יש לה בטיחות זהה לזו שהייתה לפונטו ספייס בשנת 1999. לא משהו מרשים בכלל בכלל!
הסוויפט: 105K ש"ח, 6 כריות אוויר אמנם בטיחות צד מעולה אבל בינונית בבטיחות קדימה. עוד 5000 קונים לכם אקסטרה בטיחות. לא שווה?
רוצים אוטו בטוח -תשלמו. נקודה. רוצים אוטו זול, רוצים לחסוך 13K ש"ח - קנו סיריון ואולי ההפרש הזה יעלה לכם ביוקר. הסיכוי נמוך ביותר אבל קיים.
שימו לב כמה עולה היאריס שהיא הכי בטוחה בקטגוריית הקטנות. בטיחות עולה!
תוציאו לכם מהראש שמנוע ה- 8 שסתומים הוא מיושן - זה מנוע חדש עם תצרוכת דלק נמוכה והיתרון שלו הוא שב- 2000 סל"ד יש זמינות של 85% מהמומנט המקסימלי. מי שקונה פונטו לא מחפש ביצועים. באירופה מה שחשוב זה צריכת הדלק. ככל הנראה הובא המנוע הזה ולא מנוע ה- 16 שסתומים כי אז זה היה עולה כמו היאריס.
אין בקרת אקלים - מי צריך את הצעצוע הזה ועוד לשלם עליו כסף. קר לי אני מוריד את מהירות האוורור. חם לי אני מגביר את האוורור. פשוט וקל. אני צריך עוד מחשב ברכב?
חלונות חשמל מאחורה - מכוניות קטנות לפי הקונספט האירופאי (!) מיועדות לזוגות צעירים עם ילדים. לפי הקונספט הזה אין מקום לחלונות חשמל מאחור. וחוץ מזה למה אתם צריכים חלונות חשמל מאחור?
רדיו דיסק מקורי, אין ותוספת עולה 1300 ש"ח. מה אני צריך רדיו דיסק מקורי שאם מתקלקל יכול להיות שאי אפשר לשים רדיו אחר פרט למקורי (הרי יש מכוניות כאלה). רדיו דיסק פיוניר רמה טובה עולה לא יותר מ- 800 ש"ח
ועכשיו לנציג התביעה:
אין לאוטו ניטרול כרית אוויר נוסע? סמל"ת נפלתם בראש? התחרפנתם? באירופה הרי זה ציוד סטנדרטי בכל הדגמים שהם. נכון שזה ממש לא בטיחותי להסיע תינוק מקדימה ועדיף תמיד מאחור, אבל תנו את האופציה שתהיה קיימת.
ובטח אין על מה לדבר על עוגני ISOFIX. נכון?
הסיבה שהגרנדה-פונטו יקרה היא עלות הפיתוח והייצור שמתייקרים בגלל הבטיחות. כך ביאריס, כך בקליאו III, ב- 207 וכך בפוקוס ובמגאן.
בישראל מסתכלים אך ורק על כמה פח אתה מקבל פר שקל (טוב במקרה של הגרנדה-פונטו זה הרבה פח :lol: ) ולכן אין סיכוי שהגרנדה-פונטו תצליח בארץ.
אני אישית לא אקנה בגלל הקטע של התיבה הרובוטית. אבל! אם אני אחליט להוציא כ- 100K ש"ח או יותר על רכב חדש אני קודם כל אשאל איזו בטיחות אתם נותנים לי?
נ.ב.: ראיתי את האוטו היום באולם תצוגה שהיה סגור לצערי. האוטו במציאות אפילו יותר יפה מבתמונות. והוא נראה ממש גדול ביחס לפונטו ספייס. שיחקו אותה בגדול עם העיצוב. כל מי שקונה צריך לקבל במחיר גם חבילת שום נגד עין הרע שכולם יעשו לו על המאזרטי הקטנה שקנה.
student, תעשה לי טובה... אתה נשמע כמו סוכן של פיאט.
5 כוכבי בטיחות זה בהחלט לא צחוק, מסכים! אבל לשלם 110K על אוויר, זה מוגזם.
דיברנו כמה מחברי הפורום והגענו למסקנה בינינו - הגרנדה פונטו לא שווה את ה-105K בגרסה הידנית וגם לא שווה את ה-110K בגרסה הרובוטית!
אתה משלם הרבה ומקבל מעט - זאת עובדה שלא ניתן להתווכח איתה!
מקווה שסמל"ת יקבלו קצת שכל וישפרו את האיבזור.
student אני מסכים איתך ללא כל ספק ש5 כוכבי בטיחות זה דבר חשוב ושהשיקול הזה צריך להיות שיקול מאוד חשוב בקניית רכב חדש, אבל אל תשכח שהדגם החלש והפחות מאובזר שיש בו שתי כריות אויר בלבד עולה 100,000 שקל שזה מחיר לפי דעתי מחיר יותר מידי גבוה ותסכים איתי ששתי כריות אויר הרבה פחות בטיחותי מאשר שש כריות אויר ולא כל כך בטוח שהגרנדה היתה מקבלת חמישה כוכבי בטיחות אם היתה נבחנת רק עם שתי כריות אויר.
נ.ב.: ראיתי את האוטו היום באולם תצוגה שהיה סגור לצערי. האוטו במציאות אפילו יותר יפה מבתמונות. והוא נראה ממש גדול ביחס לפונטו ספייס. שיחקו אותה בגדול עם העיצוב. כל מי שקונה צריך לקבל במחיר גם חבילת שום נגד עין הרע שכולם יעשו לו על המאזרטי הקטנה שקנה.
מה, אין לך מפתח לאולם התצוגה? היית פותח אותו ויושב ברכב ומתרשם.. :)
לציי הרכב יש סיכוי בינוני עם הרכב הנ"ל. בטח ימכרו אותו לחברות הליסינג ב- 90,000 ש"ח וישווקו את הרכב עם כרית אויר אחת ובלי ABS...
תסתכלו על הקונסולה המרכזית של הרכב הזה. זה מה שמשווקים באירופה ואח"כ תראו מה מוכרים לנו...
http://news.auto.cz/img/art/460_431ecc6239d86.jpg
גיא, האיבזור באירופה, יחשב כמרצדס S קלאס עבור הארץ.
בקרת אקלים מפוצלת.
בקרת שיוט
בקרת אחיזה, משיכה.
שליטה מההגה.
רדיודיסק MP3 מקורי.
מערכת 6 רמקולים + סאב.
דיבורית בלותות' מובנת.
מחזיק עליות.
חישוקי 17"
פנסי ערפל.
מנועים במקום צעצועים.
בחירת צבעים מגוות לבפנים, כולל מושבים מאיזה 5 סוגים.
6 הילוכים.
ובטוח יש עוד משהו שאני לא זוכר...
מה מקבלים כאן?
6 כריות אויר.
זהו ! וזה ממש ככה, שום דבר, ואני מתכוון שום דבר ממה שרשמתי למעלה לא מגיע לכאן. חוץ מ6 כריות אויר.
תבינו כמה אנחנו נדפקים כאן...
תסלח לי גדעון וכמה האבזור הזה עולה באירופה ? גם לפונטו ספייס היו 6 כריות אוויר, ועוד הרבה הרבה דברים שלא הובאו לארץ. אז מה זה אומר?
הרי מדינת ישראל בגלל המס והליסינג והאנשים ששוקלים את האוטו לפי כמות הפח ומוצאו, זו מדינה שאלופה בהמצאת רמות אבזור שקיימות אך רק בארץ. מי שממכם נסע לאירופה - כמה גטס ראיתם? כמה "שברולט", כמה יונדאי?. ראיתם באירופה יאריס עם 4 כריות אוויר?
אתם פותחים אתרים באנגלית ומעתיקים לפה תמונות ומפרטים של הדגמים הכי גבוהים של הגרנדה-פונטו. זה לא חוכמה גדולה
האבזור בארץ הוא אקטיב או אקטיב פלוס (שנראה לי שהומצא רק עבור ישראל וזה בעצם אקטיב עם 6 כריות אוויר).
גם באירופה לדגם האקטיב אין בקרת אקלים ויש רק צמיגי 175/15. אני מבטיח לכם שגם באירופה הדגמים הנמכרים ביותר הם הדגם הבסיסי אקטיב והדגם מעליו שכולל טיפ טיפה יותר שיפורים, ממש מעט ובעיקר 6 כריות אוויר ורדיו דיסק רגיל מקורי.
אז לכבוד ישראל המציאו רמת גימור אקטיב פלוס שהיא ללא רדיו דיסק מקורי אבל עם 6 כריות אוויר.
למי שלא היה באירוע הנה מעט תמונות מההשקה שפורסמו בקארס-פורום:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129309
אני מקווה שסמל"ת יתעוררו ומהר, אחרת הם יכולים להכריז כבר עכשיו על פשיטת רגל.
הגרסה שהם משווקים עכשיו מתאימה בדיוק לציי הרכב, לא ללקוחות הפרטיים.
שיתחילו לאבזר את הרכב באבזור שגדעון רשם בגרסת ה- 1.4 ליטר רובוטית או ידנית באותו מחיר (110K) ואז אולי לקוחות יתחילו לקנות את הרכב. לפחות שתהיה תמורה למחיר!
STIO: ואתה חושב שזה מה שיגרום לאנשים לקנות את האוטו ?
לא ! ! !
ברגע שנקבע מחיר של 110K ש"ח - 5000 יותר מהסוויפט ו- 13K יותר מהלהיט סיריון - נגזר דינה של הגרנדה-פונטו.
הגרנדה-פונטו מתמודדת בפלח של הסופר מיני היקרות! המתחרות שלה הן היאריס, ה- 207 והקליאו III. הגרנדה-פונטו תגנוב חלק מהלקוחות של היאריס שעולה 6000 יותר ויש לה "רק" 4 כריות אוויר.
הקליאו III וה- 207 לא הובאו לארץ כי היבואניות שלהן מחכות לראות איך השוק מגיב לפונטו וליאריס היקרות. בקצב הזה הקליאו וה- 207 יובאו לארץ JUST FOR THE RECORD, רק כדי שהיבואן יגיד שיש לו אוטו סופר מיני וכדי למכור כמה בודדות בחודש. אני חושב שהמחיר שלהן יהיה דומה לזה של יאריס או יותר? ואז....
מי שהשיקול הראשון שלו היא בטיחות - יקנה (כיום) גרנדה-פונטו ואולי יאריס.
מי שהשיקול שלו הוא אמינות / סחירות ו/או בעיקר מחיר - יקנה סוויפט/סיריון/גטס.
אין לי מושג איפה נכנסת הפולו בעסק.
עם כל האיבזור, הפונטו באירופה תהיה זולה ביותר ממה שאתה תצליח לדמיין.
זה שבארץ עושקים אותנו עם מיסים זה משהו אחד. אבל לפחות תזרקו כמה דברים בפנים.
לפחות יש 3 משענות ראש מאחורה. תודה באמת.
student, ברגע שסמל"ת החליטו לתת לפונטו תג מחיר יוקרתי שכזה, הם פשוט גמרו לעצמם את הקריירה (ואת המכירות כמובן).
ושוב, 6 כ"א ו-5 כוכבי בטיחות זה בהחלט מרשים!
אבל זה לא מה שיגרום לי לרכוש את הפונטו (או היאריס)! התמורה פשוט לא מספקת בעליל!
נ.ב,
השיקול שלנו הוא בטיחות, ואנחנו עדיין לא נקנה את הפונטו.
STIO: ואתה חושב שזה מה שיגרום לאנשים לקנות את האוטו ?
לא ! ! !
ברגע שנקבע מחיר של 110K ש"ח - 5000 יותר מהסוויפט ו- 13K יותר מהלהיט סיריון - נגזר דינה של הגרנדה-פונטו.
.
לי זה היה גורם לרכוש את הפונטו. מילא 110K אבל שיהיה אבזור מלא.
את הסיריון כדאי להוציא מהרשימה. ראית איך היא נראית מבפנים? כמו מכונית צעצוע שמוכרים לילדים...
תפרידו בין הצפי , לבין מבחן התוצאה. הגרנדה יכולה להיכשל במכירות אבל להיות טובה על הכביש. בכל מה שקשור לתמורה בעד המחיר [על פניו] , מה שקיבלנו פה זה דגם דל-אבזור שמתומחר בצורה לא טובה. אבל, אם הפונטו תפסיד בשתי המערכות, דהיינו גם על הכביש , והסוזוקי סוויפט כבר מגיעה עם מוניטין "אמינות" מבוסס ומיליון שבחים [חלקם גם על דינמיות ראויה] , לא תהיה פה תחרות. אלא תבוסה צורמת מאוד.
וכדאי מאוד שתפנימו שאת הסגמנט הזה תוביל כנראה הסוויפט. לא פולו, לא קליאו ולא כלום. מצידי תצטטו אותי על זה.
ניר, אין ספק שאתה צודק - הסוויפט תיהיה הלהיט הבא בסופר מיני'ס בארץ.
והאמת? גם היא לא טובה במיוחד (צפופה, נראית מאוד פלסטיקית ויפנית מבפנים [ולא לטובה])
אבל היא זולה, יש לה גיר אוט' נורמלי, מנוע חזק (יחסית) והכתבות מספרות שהיא מהנה לנהיגה.
אה והיא נראית טוב.
ואני אומר - אני מתגעגע לגרמניה (ולאירופה בכלל) :cry:
אתם בוודאי שואלים מדוע... אז... זה לא מובן? מכמה סיבות.
1. אין שם יפניות ואין שם סטיגמה האומרת שיפניות הן פנינה מוטורית (בעיקר מבחינת האמינות).
2. הרכבים שם מצויידים כמו שצריך! פשוט תענוג!
אני אשתדל להביא לכם פרוספקט של גרנדה פונטו "גרמנית", כדי שתראו איזה הבדלים יש ביננו לבינם - הבדל של שמים וארץ.
3. פטריוטים - קונים גרמניות וכמה שיותר :wink:
ל- RS: תיאורטית אתה צודק, אבל לא ניתן להשוות את הכלכלה הגרמנית לכלכלה הישראלית. ובטח לא את המיסים על רכב חדש כמו שיש פה!
כפי שכבר כתבתי - גם באירופה הדגמים הנמכרים ביותר הם אלו עם האבזור הבסיסי ומנועי 8 שסתומים בנזין או מנועי דיזל.
אגב, בגרמניה פונטו רובוטית מנוע 1400, 8 שסתומים עם אבזור דינמיק (רמת אבזור קצת יותר גבוהה מהאקטיב) עולה ממה שבדקתי קרוב ל- 90,000 ש"ח.
ואם כבר מחיר גבוה בארץ -
מישהו שם לב האם הגרנדה-פונטו בארץ כוללת מראות חשמליות ומושב אחורי מתפצל 40/60 ? מעניין אותי לדעת עד כמה קיצצו באבזור.
מראות חשמליות עדיין יש.
לגבי המושבים אני לא יודע, לא בדקתי.
מושבים לא מחושמלים. לגבי המושב האחורי לא שמתי לב - באחת המכוניות הוא פשוט היה שבור או מפורק :roll:
student, מסכים :)
הלוואי עלינו כלכלה כמו בגרמניה. הלוואי עלינו חינוך כמו בגרמניה.
זה שבארץ עושקים אותנו עם מיסים זה משהו אחד.
תסלחו לי אבל זה בגלל שאנחנו עם טיפש.
במקום אחר מזמן הלקוחות היו עושים חרם צרכנים. חודש אחד, מקסימום חודשיים לא לקנות מכוניות חדשות ותראו איך כולם מורידים מחירים!
חודש/ חודשיים תסתפקו ברכב שלכם ואל תקנו חדש. זה הכל.
ועוד שאלה:
אם אני מוסיף 1300 ש"ח, האם אפשרי לקבל רדיו דיסק מקורי עם שליטה מההגה? נאמר כאן שכן, אבל האם הוא מקורי?
הר"ד אינו מקורי, אלא של פנסוניק.
שלא הצליח להירדם בצהריים כי רובי הדביק אותו במחלה חשוכת מרפא.. :lol:
פתיחת היום בגרנדה, נסיעה ב-HGT לקראת נהיגה בקופה, גרמה לי לנדודי שינה בלילה, לא בשנ"צ :D. מי אמר שהוא מוכר קופה? :) .
היה אירוע חביב מאוד ולמרות מה שנאמר, אני חושב שהייתה הצלחה וגם נשאר אופטימי לגבי ה"מיני מזאראטי".
מבלי להכנס יותר מדי, כל רכב עם הייתרונות והחסרונות שלו ומכיוון שאף אחד מהמגיבים עדיין לא חווה נסיעה בגרנדה, עדיין מוקדם לחרוץ את גורלה.
תמונות ניתן לראות כאן (http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=26) (תודה לאוראל :) )
ובהזדמנות זו, תודה רבה לעידו על ייצור המדבקות.
גילי, נחכה לחוות דעתו של גדעון - הוא הזמין נסיעות מבחן :o
בקרוב קופה, אה? :wink:
ואין בעד מה :)
נ.ב,
יש חדש לגבי הנושא שדיברנו עליו? :P
בתכל'ס מבין כל הפונטו שהוצגו באירוע, הכי יפות הן צמד הצהובות :wink:
http://www.fiatclub.co.il/modules/coppermine/albums/userpics/10010/normal_Fiat%201-1.jpg
איזה מדבקות? איפה מקבלים.?..שלא הצליח להירדם בצהריים כי רובי הדביק אותו במחלה חשוכת מרפא.. :lol:
פתיחת היום בגרנדה, נסיעה ב-HGT לקראת נהיגה בקופה, גרמה לי לנדודי שינה בלילה, לא בשנ"צ :D. מי אמר שהוא מוכר קופה? :) .
היה אירוע חביב מאוד ולמרות מה שנאמר, אני חושב שהייתה הצלחה וגם נשאר אופטימי לגבי ה"מיני מזאראטי".
מבלי להכנס יותר מדי, כל רכב עם הייתרונות והחסרונות שלו ומכיוון שאף אחד מהמגיבים עדיין לא חווה נסיעה בגרנדה, עדיין מוקדם לחרוץ את גורלה.
תמונות ניתן לראות כאן (http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=coppermine&file=thumbnails&album=26) (תודה לאוראל :) )
ובהזדמנות זו, תודה רבה לעידו על ייצור המדבקות.
עידו הכין מדבקות עם סמל המועדון.
לדעתי הם מעט גדולות, אבל זה לא אומר שהן לא יפות.
הייה ממש נחמד האירוע של ההשקה, גם הפיצות, הגלידות.. והיינות.. כל הכבוד שחשבו על זה..
לגבי הרכב, הרכב נראה מרשים מאוד מבחוץ, אבל מבפנים רואים שפה ושם פיקששו, אבל העם
הישראלי (רובם) מחפש רכב שיראה טוב ולא יראה מוסך (ודלקן על הדרך :lol: ).
מי שמחפש טכנולוגיה בקרות אחיזה, אקלים, ישלם יותר (למרות שהמחיר שלה יקר יחסית
לתמורה מי שרוצה רכב עם איכות הרכבה טובה עם כל הפונקציות האלו ישלם יותר (או פחות)
ויקבל איכות טובה יותר, אבל זה מה יש, וחבל מאוד שלא הציגו את הגרסה המתקדמת יותר, זאת דעתי.
שמתם לב שסמל"ת לא עדכנו את האתר שלהם עם תחילת שיווק הגרנדה פונטו? www.fiat.co.il
stio, גם אני שמתי לב לזה וזה מאוד מעצבן אותי, אולי הם מתביישים בגרנדה?
עם אבזור כמו שהם מציעים במחיר כזה, אולי באמת יש במה להתבייש... :wink:
וווהו הצלחתי להעלות את התמונות סופסוף :)
כל מי שמעוניין, הנה הן:
http://arilou.myphotoalbum.com/slideshow.php?set_albumName=album05
קצת תמונות מהאיבזור שמציעים בספרד:
גלגלי מגנזיום:
http://img84.imageshack.us/img84/614/2654vo2.jpg (http://imageshack.us)
קונסולה מרכזית:
שימו לב לבקרת אקלים המשוכללת:
http://img62.imageshack.us/img62/2328/2814dj3.jpg (http://imageshack.us)
רדיו מקורי:
http://img233.imageshack.us/img233/1076/525js4.jpg (http://imageshack.us)
שליטה ממהגה על המערכת:
http://img233.imageshack.us/img233/4928/7831ef2.jpg (http://imageshack.us)
סמל"ת- תתעוררו, אנחנו בשנת דגם 2007!!
וווהו הצלחתי להעלות את התמונות סופסוף :)
כל מי שמעוניין, הנה הן:
http://arilou.myphotoalbum.com/slideshow.php?set_albumName=album05
מספרים, מספרים.... :?
עדכון כמויות: בהשקה נמכרו 52 כלי רכב מסוג "גרנדה פונטו".
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.