PDA

View Full Version : חיישן סל"ד ולמבדה!

moty003
27-12-09, 12:39
שלום לכולם,
פתחתי שרשור בפעם הקודם על כך שהאוטו היה כבה לעתים בזמן נסיעה,וצריכת הדלק גבוהה!
חבר הפורום סער, איבחן לי את התקלה ואמר שהבעייה היא בחיישן סל"ד שאחראי על כיבוי האוטו, ועל הלמבדה שתקולה ולכן צריכת הדלק גבוהה.
בקיצור כמוצא אחרון ניכנסתי למוסכניק בירושלים סתם שיבדוק, הוא אמר שהוא יסדר את זה.
שחזרתי אליו האוטו אכן לא כבה והצריכה הייתה לא בשמיים אך גם לא נורמלית בערך 1:10.5.
מלפני שבוע האוטו עושה לי את המוות כבה בכל לחיצה על המצמד, וצריכת הדלק יותר מבעננים 1:6-7.
מעבר לזה אחד מחברי הפורום תיאר שיש לו "תקתוקים" במנוע, כנ"ל גם אצלי.
הסטרטר אצלי, מניע אחרי נסיון אחד לעיתים, ולפעמים שתיים!
אחרי כל החפירה אני מסכם בכמה שאלות:
1. מה לדעתכם כדאי לי לעשות עם האוטו? להיתפטר או לתקן?
2. במידה ותשובה 1 היא לתקן, מהי העלות המשוערת?
והריני להדגיש שוב, האוטו הוא פונטו ELX עם מנוע 1600 ו-90 כ"ס דור ראשון.
תודה מראש,
מוטי.

stas203
28-12-09, 02:37
מה בדיוק המוסכניק סידר לך?

Lexxxa
28-12-09, 09:40
בוקר טוב.

מה הכוונה " להיתפטר " ?

אם אתה רוצה למכור את הרכב במצב הזה אני בספק שמישהו יקנה אותו, אלה אם תוריד הרבה מהמחירון.

אז האופציה תהיה כנראה תיקון.

דבר ראשון, דלוקות לך איזה נורות התראה ?

צריך להתחבר עם מחשב ולראות איפה נמצאת הבעיה ?

כמו שסטס שאל, מה עשו לך במוסך ?

לדעתי מנוע צעדים לא תקין, לגבי צריכת דלק יכול להיות למבדה, יכול להיות שהחיישן חום מנוע שמשדר למחשב לא תקין, אבל כל זה ניחושים. התחברות למחשב חובה.

לגבי תקתוקים, מתי החלפת שמן ? מה צמיגות של השמן שכרגע נמצא במנוע ? חסר שמן ?

בהצלחה

yair068
28-12-09, 11:28
בדוק קומפרסייה.
האם המנוע סוחב היטב האם אוכל שמן או מים .
כמה ק"מ עשה ברכב.
במנוע צעדים תפקידו לייצב את הטורים בסרק כך שלא יכול להיות שילגום כל כך הרבה ויסקי.
אם שורה 1-2 מתאימות עדיף להתפטר בעליות נמוכות .
אני תיקנתי את זה עולה הרבה אבל מרגיש טוב עם זה.

moty003
28-12-09, 14:20
סטס, האמת אני לא יודע מה הוא עשה - אבל אני מניח שהוא פשוט ניטרל את החיישן!
Lexxxa , דולקת אחרי כמה דקות נסיעה נורת מזרקים, המחשב אומר שצריך להחליף חיישן סל"ד, וזה מוזר כי החלפתי אותו לפני שנה + ! ששאלתי את חיים ממוסך שמשון הוא אומר שזה לא מחייב בכלל, כי זה חיישן שנדיר שמתקלקל, ואפי' שהמחשב אומר שזה הבעייה זה לא זה לפי דעתו.
חיישן טמפרטורה הוחלף פעמיים, ושמן הוחלף לפני 4500 ק"מ!
יאיר, המנוע סוחב מצויין, לא אוכל שמן או מים - מאז שמילאו לי שמן בטיפול 10K לא מילאתי שמן.

אני עברתי עם האוטו המון מוסכים שמתרברבים בידע הגדול ובעשרות שנים של נסיון, וזה כולל אפי' מוסך מורשה שכניראה לא מקצועי מדיי, ושהחליף לי חלקים שמתאימים לדגם אחר.
אני כניראה אלך לחיים ממוסך שמשון, רק שהוא רוצה שאני יגיע בבוקר מה שלא כ"כ מסתדר.
לכן אני בינתיים אחכה לתשובות ממכם, ושוב תודה
מוטי.

Lexxxa
28-12-09, 19:45
יאיר, אמרתי מנוע צעדים כי הרכב לא מחזיק טורים בניוטרל.

מוטי, מה הצמיגות של השמן שיש כרגע במנוע ?

yair068
28-12-09, 21:29
גש אך ורק למכון הזרקה רק הם יפתרו לך את הבעייה.
מציע את חיים יוד חבר בפורום שהינו מנהל מכון בפ"ת עם ידע וניסיון עשיר ומוכר בכל הפורומים.

רפי לין
28-12-09, 22:11
וחיים נמצא כאן: http://www.musach.co.il/details.asp?id=563
והוא אכן מקצוען ומומלץ.
בברכה - רפי לין

moty003
29-12-09, 15:24
מצאתי זמן היום ונסעתי לחיים ממוסך שמשון כהמלצתכם!
הוא איבחן שהלמבדה לא מגיבה, וכניראה שחיישן מהירות ( ולא חיישן סל"ד כמו שחשבתי), או שבאמת חיישן סל"ד, וצריך ללכת צעד צעד עד שימצא הפיתרון. חיים גם אומר שגם אם יוחלפו כל מה שהוזכר לא בטוח שתיפתר הבעייה.
בזמן שחיים מסתכל במחשב אחד העובדים שם לב לריח חריף ופתח את המשאבה וגילה שם בריכה של דלק.
חיים בא בדק ואמר שצריך להחליף את המשאבה, ואת הצינור שמתחבר לפילטר, ושבדק טוב יותר הוא החליט שצריך להחליף את כל הצנרת של הדלק, ושאין לו אחריות לזה כי זה בלאגן רציני.
לסיכום אני החלטתי לאור העובדה שהמון כסף שמתי באוטו הזה, אם בגלל שזה אוטו ראשן שלי ואני לא מנוסה, שלא שייך להשקיע עוד באוטו מה גם שחיים אמר שאפי' אם נחליף הכל אין ביטחון שהתקלה תסודר, התייאשתי.
תודה לכולם על העצות וההארות שלכם בבעייתי,
מוטי.

yair068
29-12-09, 16:10
זאת לא הייתה המלצתנו גש למשה זר מכון קרבורטורים וכתובתו כמו שרפי מסר

http://www.musach.co.il/details.asp?id=563