התחבר

View Full Version : הילוכים נכנסים קשה והמלצת שמנים

mishel27
24-12-09, 20:08
החלפת שמן גיר נעשתה ב 80K, לא ידוע לי באיזה שמן המוסך השתמש, לא מדובר במורשה.
ב 82, הליכוים התחילו להיכנס קצת קשה, חיים בדק ואמר שהכל בסדר, אך אני מכיר את הרכב ויודע שזה לא הכי בסדר. לאחר נסיעה של עוד 1000K הילוכים נכנסים קשה יותר, לפעמים ברמזור אני מצליח לעצבן את העדר מאחוריי.

הרצתי חיפוש, ראיתי שלרוב דגמי ה HGT נזקקו לגירוז. האם בספיסים ישנה אותה הבעיה כמו ב HGT?
למרות ששמתי לב, אצל בעלי ה HGT המוט לא חזר לאמצע, אצלי זה פשוט נכנס קשה.

שמנים

רציתי להחליף את שמן גיר ששם לי מוסכניק מלפני שטיפלתי אצל חיים. הבנתי שרמת צמיגות המומלצת היא 75/80, אשמח לקלב המלצה לחברות.

ראיתי שהמלצת היצרן הוא לשמן מנוע 10/40, אשמח לקבל רשימת חברות מומלצות. מה אתם חושבים על המלצת היצרן ? ראיתי שהרבה מאוד משתמשים בצמיגות שונה, יש סיבה לכך אם הרכב הוא לא ספורטיבי ?

NoamS
24-12-09, 20:14
אני סובל מאותה התופעה. גםהלכתי לחיים והוא אמר לי שהכל בסדר אבל אם זה ממש מציק לי יש שמן גיר שקונים במוסכים מורשים של פיג'ו סיטרואן. הוא יקר משמעותית (נושק ל200 ש"ח) אבל עושה את העבודה. רשום עליו הרבה בפורום. כדאי לך לעשות חיפוש

Caveman
24-12-09, 20:55
שמן מנוע 10W40 חצי סינטטי של חברה מוכרת וטובה יעשה את העבודה. (המלצות, המון, יש בחיפוש)
אתה יכול להשקיע קצת יותר ולשים 5W40 סינטטי מלא.

snufkin
25-12-09, 00:53
בקשר לגיר, אני החלפתי גיר לפני כשנתיים ושמו לי כנראה שמן לא נכון כי ישר הרגשתי שההילוכים לא נכנסים חלק כמו פעם, בעיקר ראשון ושני.

חזרתי למוסך ושם החליפו לי לשמן אחר. השמן שהומלץ לי על ידי רענן הוא 75W80 והוא אכן תורם רבות בנוחות העברת ההילוכים.

ההבדל בשמנים יכול להיות מאוד משמעותי, אני למדתי זאת בדרך הקשה. מה שמוזר שאצלך זה לא הופיע מיד אלה כאלף קמ אחרי, אבל אולי זה עדיין זה.

כמו כן מזג אוויר קר גם תורם לקשיחות הגיר. האם כשהרכב מתחמם עדיין הגיר קשה?