View Full Version : רדיאטור חימום [תקוע באמצע]
היי לכם אני חבר חדש בפורום ויש לי בעיה .
אחרי קריאה ולמידה של כל מה שצריך לדעת על רדיאטור חימום דרכי פירוק והחלפה החלטתי לעשות זאת בעצמי לא בגלל הכסף אלא יותר בגלל שאף אחד באיזור שלי לא מוכן ל"התעסק" עם זה !
פירקתי את הכל לפי הרשימה של רפי והמצב כרגע הוא שהדש בורד לא לגמרי בחוץ מאחר וזיהיתי שיש הרבה חוטים של התקנות ואני לא בטוח אולי אפשר לבצע את המשימה גם כשהדש חצי בחוץ ?!
יש 2 אומים בתא המנוע אותם שיחררתי ובתוך תא הנהג ראיתי 3 אומים 2 מהם היו מחוברים לכבל הארקה , אחד היה מעל המפוח ו2 מצידי הפתח העליון של המזגן .
ניסיתי לשחרר ולטלטל את המערכת וזה לא צלח , הבנתי שחסר לי מידע א' איזה חלק בכלל הוא הרדיאטור איך הוא ניראה ואיפה בתוך כל המסה הוא נמצא בדיוק ?
שאלה נוספת היא מה עושים עם הפאנל של המזגן , כמובן שיחררתי אותו מהדש אבל הוא עדיין מחובר למשהו ?!
באיזה פונטו ושנת ייצור מדובר והאם המזגן הוא מקורי או ישראלי?.
האם ניתקת, בתא המנוע, את 2 צנורות החימום ואת 2 צנורות המזגן וכן האם הסרת את 2 האומים (עם מפתח 10 מ"מ) שב"קיר האש" בתא המנוע?.
אני מעולם לא ניסיתי לפרק את יחידת החימום/מזגן/אורור ללא הסרת הדשבורד ממקומו לחלוטין.
בברכה - רפי לין
כיצד אוכל לדעת האם המזגן מקורי או לא ? הבנתי שמשנתון 99 המזגנים מקוריים .
אכן בתא המנוע מצאתי 2 אומים 10 מ"מ אותם שיחררתי וגם את הצינורות מים והגז . בבסיס החיבור של הצינורות ישנם עוד 2-3 ברגים אותם אני מניח שלא צריך להסיר .
אני מאמין שאפשר להמנע מהסרת הדש לגמרי אומנם זה יקשה אבל אנסה זאת .
מה שאני רואה תחת הדש זה מפוח שמחובר עם ברגים למין קופסת פלסטיק שמחוברת לעוד מערכת שיושבת למעשה מאחורי פאנל המזגן והתריסים , האם כל המערכת הגדולה הזאת אמורה להשתחרר ולצאת כיחידה אחת מהרכב ?
אני יצרף תמונה הערב ....אפרופו איך אני עושה זאת ?
צרף תמונות וגם של תא המנוע והמאורר רדיאטור ולפי זה אולי אוכל לראות ולהגיד לך אם מדובר במזגן מקורי או לא.
בהרבה מקרים כל היחידת מיזוג/חימום/אורור פשוט נדבקה אל ריפוד הקיר אש ולכן צריך קצת לשחררה מההדבקה ע"י תחיבת מברג בינה לבין הריפוד במקומות שונים ולאחר מכן לנענע אותה (בעדינות) ואז למושכה כלפיך החוצה.
בברכה - רפי לין
אמיר אסולין
23-12-09, 23:33
אפשר לדעת מאיפה קיבלת הנחיות לפרוק הדש נראה לי שאני סובל מאותה בעיה
מים על השטיח צד נוסע
חברים חבל לכם על הזמן סיפור להוציא את זה מלא חוטים מלא ברגים מלא קליפסים וגם הדבקות כמו שאמר רפי כשהמזגן בהתקנה מקומית.
לא ממליץ אני פירקתי דש רכב לפירוק ולא הייה לי סבלנות פשוט תלשתי אותו ונשארו 2 ברגים ליד ההגה שלא ראיתי אותם
את ההוראות קיבלתי מהודעה שכתב פה רפי המומחה בכבודו ובעצמו ובנוסף חקרתי לא מעט ברשת וקראתי כל פסיק בנושא שמצאתי כדי להבין לקראת מה אני הולך .
צירפתי תמונות אולי מישהו יוכל לתת פיתרון....
קח כמה תמונות שיסבירו לך שאין סיכוי להחליף את רדיאטור החימום אם לא תפרק את כל היחידה שתפוסה בסה"כ באמצעות 7 ברגים לקיר האש (תסתכל על התמונות של היחידה מחוץ לרכב ותוכל לראות את מיקום הברגים אם תצטרך עזרה אני יסמן לך על פני התמונות את מיקומם) בהצלחה.
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6569
היי עמית תודה על הכיוון קודם כל .
אני הבנתי שיש 3 ברגים בחלק העליון שבתוך תא הנהג ו2 נוספים שנמצאים בתא המנוע . זה אומר שיש עוד 2 שלא ידעתי עלייהם אם אתה יכול לסמן או להסביר זה יהיה מעולה !
כמו כן רואים באחת התמונות שעדיין לא ניתקתי את הפנאל מזגן הפנימי , האם עליי לנתק אותו צמה וכבלים ?
מענין אותי לדעת,
כשתסיים להרכיב חזרה את הד'ש, ולא יהיו לך כול מיני רעשים מציקים,
זאות הסיבה היחידהה למה אני גם לא עושה את הפרוייקט הזה..
פאנל ההפעלה עם כבלי ההפעלה נותר מחובר אל כל היחידה ויוצא איתה החוצה.
אכן יש רק 3 אומים בתוך תא הנהג ו עוד 2 בתא המנוע ואחרי הוצאת כל היחידה אז רדיאטור החמיום מתחבר בתוכה עם 2 ברגי צלב (פיליפס) קטנים.
בברכה - רפי לין
תחשוב מאיזו סיבה זה יכול להופיע פתאום ? ניחוש ראשון זה צמה או כבל שלא חוזק כראוי חזרה ו"רוקד" בפנים , ניחוש שני בעיה מכנית אולי ברדיאטור החליפי .
מחר יגיע לי הרדיאטור החדש בנתיים נשאר רק לנתק את היחידה מקיר האש .
רפי תודה על העזרה בנתיים אתה בגדר מושיע !
ותשובה לרועי , *** אם היה מישהו באיזור שהיה מוכן לעשות את זה הייתי משלם לו אבל אין וחוץ מיזה עכשיו אני מבין שכדי לשמור על עדינות יתר בזמן הפירוק וההרכבה ואין מי שיעשה זאת טוב יותר מאשר בעל הרכב ! [הפרוייקט על כל קושיו מאתגר והכי חשוב חוויה וניסיון שאין להרבה]
גם אצלי הרדיאטור דולף ועשיתי מעקף,
אני רוצה גם לשעות את הפרוייקט הנ"ל
אבל מפחד ליפול בדרך, כמו שאמרתי רעשים וכאלה.
אם אתה גר באיזור צפוני יש מזג אויר קר ערפילים בבוקר קרח על השמשה וחייבים חימום בכללי . אם אתה מסתדר בלי אז וותר על התענוג כי יש סיכון מסויים במהלך של פירוק במיוחד כשצריך לפרק כל כך הרבה . ואם כבר אז אני יתן טיפ לנתק צמות בזהירות כי כשניסיתי לפרק את ה4 צמות של הלוח שעונים גיליתי שכניראה בגלל הזמן והחום המעגל המודפס התנתק מהתושבת ונשאר מחובר למזלי ניצלתי מ"מ לפני שהוא נקרע קלטתי את זה !
היום הרדיאטור הגיע ואני ממשיך במשימה אני יצרף תמונות בהמשך...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.