PDA

View Full Version : פילטר אוויר פתוח-דיון

dodihob
22-12-09, 16:42
הייתה לי שיחה מעניינת עכשיו עם בעל הצפרדע המפורסמת, הלא הוא בן.
בזמן האחרון התעניינתי בקשר להתקנת פילטר אוויר פתוח ברכב, בדקתי עלויות יבוא קיט שלם (gsr) , בניית קיט לבד ופילטר אינבוקס.
לאחר קריאת כמה מאמרים בcarsforum החלטתי ללכת על פילטר INBOX.
ובזאת עלתה השאלה:
1. האם פילטר אוויר פתוח (כולל קיט יניקה) חוקי?
2. בנוגע לרכב עם פילטר וקיט, במידה והפילטר ממוקם בחלקו העליון של המנוע, האם זה יתרום לביצועי הרכב? או יגרע?
3. האם פילטר INBOX נותן צליל מסויים כמו פילטר פתוח רגיל?

תודה
ערן

Amit
22-12-09, 18:19
לגבי שאלותיך .
1) אם לא מחפשים אותך בטסט אז זה חוקי (השנה העירו לי )
2) אם מקור האוויר לפילטר הפתוח הוא מקום שבו טמ"פ האוויר גבוהה
מטמפרטורת האוויר דרך הסינון המקורי . אז כן ביצועי הרכב יגרעו (ביחס לאותו
ספיקת אוויר )

3)פילטר זה יעניק רעש יותר עמום .

מבחינת תוספת כוח אין הבדל משמעותי .

עמית

dodihob
22-12-09, 20:48
עמית תודה רבה על התשובות.
רק משהו אחד:
1) אם לא מחפשים אותך בטסט אז זה חוקי (השנה העירו לי )
כלומר, זה לא חוקי. פשוט לא אוכפים את זה. אבל אם רוצים לדפוק לך דוח יכולים גם כן.

תוספת כוח לא חיפשתי מזה, מביקורות של אנשים הם אומרים שהמנוע נושם יותר טוב = המנוע עובד יותר עגול, תגובת מצערת יותר טובה, ורעש נחמד.
זה מה שאני מחפש :)
חוץ מזה, שיפור הכוח בקיט רציני כמו ה-GSR אמור להגיע רק בסל"ד גבוה בסביבות ה-4K ומעלה, בשבילי זה נראה מיותר.

ערן

BentzZz
22-12-09, 22:45
אני לא מסכים לעניין האי חוקיות שבדבר! זה שהעירו רק אומר שהטסטר לא יודע מאיפה נכנס אויר למנוע ! (הרי אם היה יודע היה עושה משהו שהוא יותר מלבדוק רכבים בטסט משכורת זעומה ותפקיד מעפן - בלי לזלזל)
לא נכנס לדיון על תפקידו של הטסטר אבל אני אשמח לראות איזה שהוא סעיף בחוק שאומר שאין להתקין פילטר אויר פתוח! או קיט יניקה לענייננו.

Amit
22-12-09, 23:31
יש בטופס של הבוחן סעיף של פילטר אוויר (מקורי או לא ) .
אז אם הוא מתיחס או לא זה כבר תלוי במצב רוח ..

עמית

פיליפ
23-12-09, 19:32
הייתה לי שיחה מעניינת עכשיו עם בעל הצפרדע המפורסמת, הלא הוא בן.
בזמן האחרון התעניינתי בקשר להתקנת פילטר אוויר פתוח ברכב, בדקתי עלויות יבוא קיט שלם (gsr) , בניית קיט לבד ופילטר אינבוקס.
לאחר קריאת כמה מאמרים בcarsforum החלטתי ללכת על פילטר INBOX.
ובזאת עלתה השאלה:
1. האם פילטר אוויר פתוח (כולל קיט יניקה) חוקי?
2. בנוגע לרכב עם פילטר וקיט, במידה והפילטר ממוקם בחלקו העליון של המנוע, האם זה יתרום לביצועי הרכב? או יגרע?
3. האם פילטר INBOX נותן צליל מסויים כמו פילטר פתוח רגיל?

תודה
ערן

1. הפילטר אינו חוקי בעקרון, אישית עברתי עם אחד כזה טסט אבל באותה מידה יכלתי לא לעבור, תלוי במצב רוח של הבוחן, אותו הדבר לגבי המשטרה.
2. פילטר אמור לקבל אוויר קר ככל האפשר, מיקום ליד המנוע באזור חם יגרע מעט מביצועי המנוע בגלל אוויר חם יותר כאמור.
3. פילטר אינבוקס לא יתן צליל! כך גם פילטר פתוח ברכב שלך, למעשה אפילו ב-HGT עם יניקה חזקה יותר על הנייר בקושי שמעו אותו, בעצם שאני חושב על זה כמעט ולא שמעו אותו.

dodihob
23-12-09, 21:06
בפונטו של שחף עם קיט יניקה של סימוטה ו"מגן" חום על הפילטר שומעים
אפילו שומעים ממש טוב

ido
23-12-09, 22:22
אצל שחף זה פילטר שמתאים + צנרת אגזוז ששונתה.