התחבר

View Full Version : בעיה לאחר התקנת רדיו חדש

yzman80
18-12-09, 16:26
שלום חברים
התקנתי בעצמי רדיו דיסק חדש בפונטו ספייס 2004 שלי, לא מורכב בכלל, הרדיו של JVC פשוט, 400 שח באוטו דיפו.
לאחר סיום התקנה גיליתי שהרדיו עובד רק כשמדליקים את האורות דרך, כאשר אני מכבה את האורות הרדיו נכבה. זה משהו ממש מוזר כי ברדיו הקודם שהתקלקל כמובן שלא היתה בעיה כזו. בהתקנה בסה"כ חיברתי את המתח ואת הרמקולים.
משהו פה מבין את הקשר בין הרדיו לאורות הנסיעה?
נ.ב. למתג של האורות יש שני מצבים, ראשון לא מפעיל אורות דרך וסיבוב שני כן מפעיל, הרדיו עובד גם אחרי סיבוב ראשון ושני.
אשמח לעזרה בנושא
שבת שלום לכולם
יאיר

yair068
18-12-09, 16:31
חיברתה את החוטים למתג מאמין של המאפרה.
אם יש לך לד קטן בדוק חיבור דרך הסוייץ כך בהכנסת מפתח ידלק הרדיו.
נ.ב חייב גם מתח ישיר לזכרונות האם ההורכב

yzman80
18-12-09, 17:25
לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון yair068
אתה יכול להסביר שוב?

ido
18-12-09, 17:33
חיברתה כנראה את הפלוס של המערכת למנורה של המצית (או למנורות של פנל מיזוג) ולכן הרדיו יעבוד רק אם תדליק אורות. תחפש פלוס קבוע ופלוס אחרי סוויץ ששיכים לרדיו בלבד, אם אין לך ידע גש לבעל מקצוע העלות לא יקרה.

Lexxxa
18-12-09, 18:53
ido.

+1 :).

yzman80.

אתה צריך למצוא פלוס קבוע ופלוס אחרי סוויץ.

במידה ואתה רוצה שהרדיו יעבוד קבוע, אין צורך בפלוס אחרי סוויץ. (מחבר את חוט האדום וצהוב לפלוס קבוע)

yzman80
18-12-09, 19:46
תודה לכל העונים
בעיקרון חיברתי את הרדיו לפי איך שהרדיו הקודם היה מחובר, יש צמה שכוללת את החוטים של הרמקולים חשמל והארקה, לא נראה לי שיש שם עוד משהו שקשור לאורות.

NoamS
22-12-09, 22:41
תגיד תודה שהרדיו עובד שאתה מדליק את האורות ולא שאתה מפעיל את הווישרים!!! :p

אלי_בוני
23-12-09, 08:57
חזק אתה NoamS אהבתי ווישרים :p.
כן אבל גם אני מסכים פה אם כולם תמצא פלוס קבוע זה קורה לעיתים רחוקות מה שקורה לך שאתה מתבלבל בחוטים אבל לא נורא תמיד יש פעם ראשונה :lol:.