התחבר

View Full Version : תקינות מתלים

snufkin
15-12-09, 00:45
שלום לכולם

מה הסימנים של מתלים לא תקינים?

ברא
15-12-09, 01:39
שאין נזילות בבולם עצמו כלומר השמן עדיין בתוכו ולא יצא לבחוץ
ויש עדיין קשיחות סבירה והאוטו לא מתנדנד בנסיעה או בפסי האטה כלומר תנועה של נדנודים כזו אינסופית

snufkin
16-12-09, 15:02
אם אין שום דבר ממה שציינת אני יכול להיות בטוח שהמתלים בסדר?

מה האורך חיים של מתלים?

פשוט זה חלק שלא הוחלף אף פעם והרכב כבר 12 שנה על הכביש אז הייתי רוצה להיות בטוח שהוא תקין

תודה

upetar
16-12-09, 15:13
ובכול פינה כשאתה מרפה האוטו עולה לאט יחסי ולא יורד שוב(לא מיתנדנד).בולם גמור האוטו יקפוץ ויתנדנד שוב ושוב.חוץ מיזה בדוק שאין נזילות מהבולמים ,ושהלחיצה רכה(לא תפוסים).הבדיקה עים בולם מפורק ,ניכנסים בקלות ויוצאים לאט לאט במשיכה.

ארילו
16-12-09, 17:24
סביר להניח אבל שאחרי 12 שנים הבולמים עשו את שלהם :)

snufkin
16-12-09, 22:39
ארילו, או כל אחד אחר, היית ממליץ להחליף גם אם בינתיים עושה רושם שהם עושים את העבודה?

ארילו
17-12-09, 15:45
ברור שאם הם תקינים אז אין טעם להחליף, אבל סביר להניח שאחרי 12 שנים גם אם הם לא נוזלים הם כבר לא תקינים.

snufkin
17-12-09, 15:54
זה עדיין לא ברור...

אתה טוען שאצלי זה תקין או לא? מומלץ להחליף או לא?

ארילו
18-12-09, 02:17
בלי לבדוק אותם אי אפשר לדעת. אני רק אומר שבד"כ אחרי 12 שנה הבולמים כבר דורשים החלפה. אגב בולמים לא תקינים משפיעים על איכות הבלימה ומרחק הבלימה. (ואם אלה אחוריים אז גם על נטיית התחת להחליק).

snufkin
18-12-09, 14:15
אוקי, תודה!

עשיתי את כל הבדיקות שהצעתם לי ונראה שהמתלים אצלי עדיין במצב טוב, אז בינתיים אין טעם להחליף.

בהזדמנות, כשהרכב יהיה בטיפול, אני אבקש מהמוסכניק שיציץ לראות אם הכל בסדר ליתר ביטחון.

שוב, תודה

Eddie
18-12-09, 15:39
אולי משהו יגיד לבחור לגשת למרכז שרות על מנת לבדוק :
משולשים,תותבים,תפוחי הגה,BALLJOINT (לא זוכר את שמו בעברית), מוטות מייצב,כריות בולם ....

להמשיך?

P.S.
ממש לא מחייב שלאחר 12 שנים צריך להחליף את הבולמים,קודם כל צריך לבדוק אותם, בין כל שאר הדברים, שנכללים מתלה הרכב.

בקיצור - גש לבדיקה

שחפיתי
18-12-09, 17:17
ממליץ על המעבדה בחולון נמצא ברחוב הסתת 5 .דבר אם בחור בשם עידן תגיד לו ששחף שלח אותך.
הבן אדם הכי מקצועי שיש

snufkin
18-12-09, 23:01
כמו שאמרתי והבנתי מפה, כנראה שהכל בסדר. רק רציתי לדעת איך אפשר לגלות מערכת מתלים לא תקינה כי לא היה לי מעולם דבר כזה ורציתי להיות שקט ולודא שהכל תקין.

בכל מקרה בטיפול אני אבקש לבדוק אבל עד אז נראה לי שאין טעם להכניס את הרכב למוסך לבדיקה כי לפי כל הסימנים זה תקין. אני גם סומך על המוסך שאני מטפל בו, מוסך אגוז בעמק חפר ככה שאני לא מפחד שיערבבו אותי ומבחינה מקצועית אני חושב שהם יודעים מה הם עושים.

אבל שוב תודה למגיבים. אם תהיה בעיה אני יודע לאן לפנות.