התחבר

View Full Version : ישראל זה מקום מגעיל להחזיק בו רכב!

amitbl
08-12-09, 09:53
אתמול חניתי בביג באר-שבע ל10 דקות לקנות מתנה ליומהולדת של החברה.
אפילו תיקנתי את החניה פעמיים בשביל לוודא שאני בדיוק בין הקווים, וישר, בשביל שלא אפריע לאף אחד לחנות.

כשחזרתי (אחרי 10 דקות להזכירכם) מראת הצד השמאלית הייתה מקופלת עד הסוף, והיה שקע גדול, בולט, ומכוער בפח שמעל הגלגל השמאלי-קדמי.

היה בא לי להבעיר את כל ביג באש.

באופן רשמי אני מנפגעי פגע וברח.
לדעתכם - כדאי להגיש תלונה במשטרה או שמדובר על בזבוז של זמן?

לא נראה לי שאפנה לביטוח כי ההשתתפות העצמית היא כמעט כל התיקון - שכנראה יעלה סביב ה400-500 שקל (? אני מנחש בלי שיש לי באמת מושג. אין שריטות או פגיעה בצבע. רק עקמומיות של פח).

ido
08-12-09, 10:39
בדר"כ יש מצלמות אבטחה בחניונים האלו אם בא לך להתעמק.

BentzZz
08-12-09, 11:13
א. משתתף בצערך באמת באסה שלאנשים לא מזיז מהרכבים של אנשים אחרים בחניה, לא רוצה להכליל אבל ( אממ נשים אממ נהגי ליסינג וכ'ו).
ב. לפני פניה לביטוח תברר טוב טוב כמה אמור לעלות לך כל סיפור התיקון כי כך בחשבון שזה לא נגמר ב400 -500 ש"ח של ההשתתפות עצמית אלה גם בעליית הפרמיה של השנה הבאה . (ללא העדר תביעות).

yair068
08-12-09, 14:08
מה מכרתה אותנו בשביל 400 ש"ח נראה לי שאתה הצדיק בדור וגם להבעיר את הביג .
איפה המנהלים איון אנטי וירוס פה?

ארילו
08-12-09, 15:23
בן לא להשמיץ את ציבור נהגי הליסינג. (רמז רמז)

a_eliran
08-12-09, 15:26
זה עוד כלום.. לך תמצא את האשם.
כשמדובר בשכן שדופק לך את הרכב ואתה יכול להוכיח והוא עדין מכחיש ולא מוכן לשאת בנטל התיקון, זה מעצבן!

את אלה לא צריך לשרוף... צריך לענות אותם עד שיבינו מה זה להיות בנאדם טוב ולא סוציומט.

ואין קשר לישראל. בכל העולם תמצא כאלה!

stio
08-12-09, 15:35
לא מעצבן בכלל, יש דרכים להחזיר לשכן.

את הפאביה שלי דפקו כאשר הרכב היה חדש דנדש (1400 ק"מ על השעון) והדפיקה הגיעה מהחניה הפרטית של השכן. כלומר או שהשכן דפק או שהאורחים שלו דפקו. מכיוון ששני המכוניות של השכן לא הראו סימני דפיקה, חשדתי באורחים שלו. כמובן שהשכן "לא ראה ולא שמע"... בקיצור השכן לא רוצה להגיד מי דפק את האוטו. (זאת היתה סתם שריטה על הפגוש, אבל בכל זאת).

אחרי חודש אני רואה שהוא פרסם את הדירה שלו למכירה בעיתון, באותו שבוע אישתו שברה את הרגל (חבל שלא שברה גם את הרגל השנייה), אחרי עוד שבוע אני רואה שדפקו לשכן את הרכב ושברו לו את כל הפגוש, אחרי יומיים פגעו לו בפינה השנייה של הפגוש, ואחרי שבועיים גם בפגוש האחורי (וזה רכב ב- 260 אלף ש"ח). השכן העיף את עצמו לדירה החדשה שלו, וחודש אחרי המעבר הוא קיבל התקף לב קשה והזדקק לניתוח לב + אישפוז.

מה המסקנה? כל כלב בא יומו. עכשיו השכן החדש ממש נחמד :)

yair068
08-12-09, 15:42
גיא עשיתי במכנסיים

i12z
08-12-09, 15:51
אני גם מנפגעי הפגע וברח,
אני גם באר שבעי ותופעה ידועה ומוכרת פה בבאר שבע, כשקניתי את הרכב לא הייתה לי שום מכה או שריטה על הרכב, כיום לאחר שנה וחצי אני לא מוצא פינה ברכב שלי שאין עליה קימוט או שריטה, אכזבה.

BentzZz
08-12-09, 15:53
***חח מסכן שכן שלך כולה שרט לך את האוטו ומה קיבל? קללת "פולסא דנורה" קיבל!

ארילו
08-12-09, 16:59
גיא - נשמע שמפחיד להתעסק איתך

amitbl
08-12-09, 17:21
גיא אתה רציני לגמרי.
מה היית עושה במקומי כשאתה לא באמת יודע מי דפק לך את האוטו בחניון ציבורי?

moty003
08-12-09, 18:00
פולסה דנורא - הרגת אותי! חח

שחפיתי
08-12-09, 18:03
*********ח אני מתגלגל מצחוק עלק פולסה דנורה מה נהיית לי מכשפה

שחפיתי
08-12-09, 18:18
stio תפסיק לדבר כאילו אתה סופרמן שיגעת אותנו כבר.
אה וערן מזמין אותך לפתיחות במפגש הבא.
שמעתי יש לו הפתעה מתחת למכסה מנוע.

Caveman
08-12-09, 21:49
עמית, לא מחנים בין שני רכבים, אף פעם.
פינות, צדדים, קירות, עמודים וכו', רק לידם או בינהם.
זוהי הדרך הכי טובה לצמצם סיכויים לפגיעות כאלה.

stio
08-12-09, 21:51
אני גם מנפגעי הפגע וברח,
אני גם באר שבעי ותופעה ידועה ומוכרת פה בבאר שבע, כשקניתי את הרכב לא הייתה לי שום מכה או שריטה על הרכב, כיום לאחר שנה וחצי אני לא מוצא פינה ברכב שלי שאין עליה קימוט או שריטה, אכזבה.

צריך לדעת איפה לחנות, אני תמיד מחנה בחניות איכותיות בלבד ולא נדחף. כולם צוחקים עליי שאני מחנה בפינה מרוחקת, אני מסביר להם שבסוף זה משתלם.

***חח מסכן שכן שלך כולה שרט לך את האוטו ומה קיבל? קללת "פולסא דנורה" קיבל!

שילמד לכבד רכוש של אחרים.

גיא - נשמע שמפחיד להתעסק איתך

והקטע פה שאני לא עשיתי כמעט כלום חוץ מקצת רעש. את כל השאר אלוהים אירגן :)

גיא אתה רציני לגמרי.
מה היית עושה במקומי כשאתה לא באמת יודע מי דפק לך את האוטו בחניון ציבורי?

כלום, מה אפשר לעשות? הולך לתקן את זה אצל דוד שלי בחצי מחיר ומאחל לפוגע דברים רעים. מי יודע, אולי זה יתגשם? :rolleyes:

stio תפסיק לדבר כאילו אתה סופרמן שיגעת אותנו כבר.
אה וערן מזמין אותך לפתיחות במפגש הבא.
שמעתי יש לו הפתעה מתחת למכסה מנוע.

אילו הייתי סופרמן הייתי לוקח את השכן ומעיף אותו לתוך הכור באיראן. תאמינו לי, מדובר בתת רמה של בן אדם, פשוט גועל נפש. אף אחד לא סבל אותו, תמיד היה מתנשא ומתחצף, יום אחד גם דיבר לאמא שלי בזילזול. שם לי 2 מזגנים מתחת לחלון, אז הסברתי לו שאם יהיה לי רעש בדירה של 10 דציבל, לו יהיה רעש של 100 דציבל. אנשים כאלו צריך להעמיד במקום, אחרת הם עושים צרות.

האמת, הייתי יכול להרעיש לו עוד יותר, אבל פחדתי שהוא לא היה עושה לי נזק לאוטו. אם לא היה לי אוטו, הוא היה עוזב אחרי יום אחד.

BentzZz
08-12-09, 22:12
אז איגדת כמה כהנים גדולים הבאת להם כמה שיערות מראשו והם כבר עשו את השאר;)

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A1%D7%90_%D7%93%D7%A0%D7%95% D7%A8%D7%90

idango
09-12-09, 00:52
גיא - אתה מתנהג בצורה בוטה וברברית!
תתבייש אך שאתה מדבר!
כולה רעש של מזגן - אתה כמעט הרגת את הבנאדם ..:o:o:o:o

stio
09-12-09, 01:06
אני הרגתי את הבן אדם? בוא תפרט. אני באתי וחנקתי אותו בלילה? מה? מי שמתנהג בצורה בוטה וברברית זה הוא, ועוד לא רשמתי אפילו טיפה אחת ממה שהוא עשה לנו ב- 17 שנה האחרונות, פשוט אפס של בן אדם. יש דברים שאתה לא יודע, אז תרגיע ומהר.

חוץ מרעש לא עשיתי דבר וחצי דבר וגם הרעש היה ע"פ חוק, כלומר לא היה רעש בין 14:00-16:00 ולא היה רעש אחרי 22:00 או לפני 6:00 בבוקר. לפני הפעלת המערכות דאגתי להתייעץ ב-CF ולא היו בעיות חוקיות, אתה מוזמן לעשות חיפוש.

כן, אשתו שברה את הרגל, לא יודע איך. הוא קיבל התקף לב, לא יודע איך. דפקו לו את הרכב כמה פעמים- לא יודע איך. מצידי שיהיה לו עוד יותר גרוע. מדובר באחד המשפחות הכי עלובות, שפלות, דוחות ומגעילות שאני פגשתי מעולם. לאף אחד אני לא מאחל שכנים כאלו, לאף אחד.

המזגנים האלו היו טיפה בים, ברגע שזה הגיע לרכב זה חציית קו אדום - כל השנים שתקתי. ברגע שהוא אמר ש"אין חוקים במדינה ושיעשה מה שבא לו", אימצתי זאת גם בדירה שלי.

dodihob
09-12-09, 01:12
+1 לעידן

stio
09-12-09, 01:22
לכל יפי הנפש, בואו נראה מה הייתם עושים במקומי:

1. שכן היה דופק לכם את הרכב החדש. תגובתכם?
2. שכן היה מתקין 2 מזגנים רועשים מתחת לחדר שינה ללא אישור ע"פ חוק. תגובתכם?
3. שכן היה מגדל עץ פרא מתחת לשני חלונות שונים בבית, אין אוויר ואין אור לשני חדרים שונים. תגובתכם?
4. שכן היה מרעיש מהבוקר ועד שעות הלילה הקטנות ע"י מסיבות אצלו בגינה. תגובתכם?
5. שכן היה עושה על האש כל שבוע, מסריח לכם את הבית ומטנף לכם את הכביסה כל פעם מחדש. תגובתכם?
6. שכן היה מקלל, מתחצף ומדבר בגסות רוח אל ההורים שלכם. תגובתכם?
7. שכן היה מתקשר כל פעם בטענה שאתם מרעישים למרות שאתם לא. תגובתכם?
8. שכן פלש לשטח הפרטי שלכם במטרה לבנות עליו מחסן ורק ברגע האחרון גיליתם זאת. תגובתכם?
9. שכן גורם לסיכסוכים ביניכם לבין שכנים אחרים כ"נקמה" על זה שלא נתתם לו לבנות מחסן על השטח שלכם, תגובתכם?
10. שכן היה משפץ את הדירה שלו במשך חצי שנה (!) מהבוקר ועד הערב כולל בשבתות וחגים, אתם לא יכולים לישון מרעש המקדחות. תגובתכם?

טוב, אז אין לי כוח להמשיך, יש עוד הרבה. מצטער לאכזב את יפי הנפש, מי שהיה פה לא בסדר זה הוא. את מה שאני עברתי ואת הניסיון שלי עם שכנים עלובים אין לתאר, אני יכול ללמד כל אחד מכם איך מתמודדים עם מצבים כאלו. כרגע בביניין וברחוב כולו יש אנשים זהב אחד אחד, היתה פה משפחה אחת רקובה בלבד, שעפה מפה לשמחת כולם.

ובנושא השרשור: כן, ישראל היא אכן מקום מגעיל להחזיק בו רכב, בעיקר עקב חוסר חינוך של אנשים. הכל מתחיל בזילזול כלפי רכוש של אחרים (ע"ע אי זהירות בפתיחת דלת על רכב אחר) וממשיך במירור חיים של אנשים לא מחונכים. ברגע שמשטרת ישראל תתחיל לתפקד וברגע שבתי המשפט יחמירו בעונשים, המצב פה ישתפר פלאים. עד אז, כל אחד עושה מה שבא לו, וזה עצוב עד מאוד.

ולתמונות וההוכחות מהעבר כמה שסבלנו כולל תמונות:

מגדל עצי פרא על החלון:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=126668

רטיבות אצלי בדירה שלא נפתרה בגלל השכן:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=222313

מזגנים מתחת לחלון:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=225550

התגובה שלי לרעשים של השכן - רעשים משלי:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=243141

השכן מנסה לכפות שיפוץ ביניין על כולם כדי להעלות את ערך הדירה שלו (בדיוק היה לפני מכירה) - בסוף שיפצנו:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=248176

רציתי לתבוע את השכן, אבל אז התברר שהוא לפני מעבר דירה ולכן ביטלתי את ההליכים:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=250739

נו, אני לא בסדר?! אני?! בסוף כל אחד מקבל את מה שמגיע לו, ולמי שלא מאמין באלוהים - הוא קיים!

idango
09-12-09, 02:32
מסכים איתך שהוא לא נחמד , אבל שים לב מה איחלת לו ולאשתו , לא יפה גיא מדובר בחיי אדם.
כל מה שאתה מתאר זה בסף הכל דברים חומריים - אין ספק שזה מעצבן , אבל אולי כדאי שתתנצל - לא מתאים לך לרדת לרמה כזאת נמוכה של דיבור.

stio
09-12-09, 02:37
צר לי, אני עומד מאחורי דבריי באופן מלא. אם בכל זאת מגיע לאנשים כאלו לחיות, מוטב שישבו מאחורי סורג ובריח. לאנשים טובים ופשוטים כמוני לא מגיע לסבול בגלל מטורף אחד שעושה כרצונו וגורם לאי נוחות משמעותית בחיי היום יום שלי.

וכן - זו גם ההמלצה שלי לכל השאר שהתלוננו כאן על השכנים, אם לא תפעלו זה לא ייגמר. כן, מניסיון.

stas203
09-12-09, 02:57
בוא תראה איך באור עקיבא פותרים בעיות :evil:

ארילו
09-12-09, 09:25
איזה מצחיקים אתם. הוא לא עשה כלום לשכן. רק תפס דיבור צפוף עם אלוהים שסידר את כל העניין על הצד הטוב ביותר.

BentzZz
09-12-09, 09:55
יש דברים שאתה לא יודע, אז תרגיע ומהר.
עדין רידבלאק! אתה מסתכן פה עם גורמים שמעל להבנתך!
גיא תשמע
יש מספיק דברים לעשות לא צריך להטיל קללה ככה על כל אחד !
והספקתי להסתכל רק על נושא העץ אז אני לוקח אותו כדוגמא.
עם כל הכבוד! זה השטח שלו זכותו לעשות בו כל מה שהוא רוצה (חוץ מלגדל חיות כגון כבשים פרות וכו' - הבנתי שזה אסור בערים).

moty003
09-12-09, 14:02
גיא לא הבנתי למה חיכית עד שהעץ יצמח עד לגובה כזה, או לחלופין למה חיכית כ"כ הרבה זמן להטיל עליו את הפולסה דנורא? :)

stio
09-12-09, 14:19
קודם כל זה אכן השטח הפרטי שלו, אבל ע"פ חוק אסור לעץ לעבור את גובה הקומה הראשונה (שלו), בגלל שהקומה השנייה היא שלי, ולכן השטח האווירי (נקרא לזה כך) הוא בשליטתי - כך שהעיניין לא חוקי. גם בגינה שלי שהעצים צמחו לגובה רב השכנים התלוננו והורדתי את כל מה שהפריע.

הוא הוריד קצת ענפים, אבל העץ גדל שוב. כשדיבורים לא עזרו, ניגשתי "להום סנטר" ורכשתי מסור חשמלי בכמה מאות שקלים, פשוט מאוד טיפסתי על המזגן שלי והורדתי לו חצי עץ. בזמן המעשה גרו בדירה שלו דיירים בשכירות, כך שלהם ספציפית לא היתה בעיה עם המעשה, אך כשהוא חזר לגור הוא הוריד את העץ לחלוטין, כנראה קצת התבאס ממראה העץ המסופר.

באשר ל"קללה" שכאילו "הטלתי" עליו - אני לא מכשף, מבחינתי זהו צירוף מקרים. בגלל שזהו פורום ציבורי אני מיתנתי את מה שהייתי מאחל לו, בפועל זה היה הרבה יותר גרוע... אז תסמכו עליי שאני לא ממהר ורץ לכתוב כל דבר בפורום.

למרות שאני נחשב אדם רגוע, סובלני, נחמד (וכל מה שתרצו), אני לא אסבול פלישה לשטח הפרטי שלי, רעשים לתוך הדירה שלי ושאר מטרדים שמקשים על המגורים. כשהעיניין הגיע לרכב הפרטי שלי, נחצה קו אדום מבחינתי. כל מי שיושב על הגדר ונותן לאנשים כאלו לצפצף עליו יסבול בעתיד, אנשים כאלו צריך להעמיד במקום בדרכים שונות ומשונות - אבל חוקיות (צריך לפעול בחוכמה).

a_eliran
14-12-09, 12:37
חח אשכרה פולסה דנורה.
השכן שלי עיקם לי את הכנף הימנית.

חודש אחרי מכרתי אותה לאיזה ערבי חמוד ממזרח ירושלים (כן התבאסתי על המכה וזה הציק לי בעין) וקניתי את הפונטו...

moty003
14-12-09, 17:16
ערבי חמוד, או למחמוד? :)