התחבר

View Full Version : נורת כרית אויר נדלקה ללא סיבה, ספייס SX 2002

ronesbones
30-11-09, 10:56
שלום.

לפני כמה ימים נדלקה לי הנורה של כרית האויר יחד עם נורה מהבהבת של ביטול כרית אויר נוסע.
עכשיו, כשאני מניע, נורית ביטול כרית אויר מהבהבת כמה שניות ונכבית, והנורה האדומה של כרית האויר ממשיכה לדלוק.

ניסיתי להעביר את הכרית אויר נוסע ל-OFF וחזרה ל-ON, ללא תוצאה.

אני מתכוון להכנס למוסך כשיהיה לי זמן ולבדוק את זה עם מחשב. האם יש משהו נוסף שאפשר לבדוק לפני כן? היכן נמצא המחבר של כרית אויר נוסע למחשב? איך הוא נראה?

Ron_Dadon
30-11-09, 11:12
תקרא פה...
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=4896&highlight=%EB%F8%E9%FA+%E0%E5%E5%E9%F8

קרה לי לפני שנה, בערך באותה התקופה.
אצלי זה נגמר במתג לא תקין (בדיקה + חלק + עבודה יצא בערך 300 שקלים במורשה).
והקטע האבסורד - לפני יומיים קרה לי בדיוק אותו הדבר (נורת כרית אוויר + ביטול כרית נוסע), וגם אני צריך להגיע למוסך לבדיקה שוב :(

ronesbones
30-11-09, 13:58
תודה על התגובה.

אני אנסה להעיף מבט בעצמי קצת לפני שאני ניגש לאפס את התקלה במוסך.
תואר בהנדסת חשמל כבר יש לי. אז עכשיו נשאר לראות איך מפרקים את המפסק.

ronesbones
18-12-09, 18:48
אז ככה...

ביקרתי במוסך שמשון והתקלה נפתרה ע"י החלפת צמת חיווט חדשה וסוויץ' ביטול כרית נוסע.
עלות 677 ש"ח כולל מע"מ.

מה שקצת גרם לי להרים גבה, זה שמהתחלה הוצא לי להחליף את הצמה והמפסק, ולא אחד מהם, מהקל אל הכבד. הצמה החדשה עלתה פחות ממאה שקלים והמפסק כ- 250 ש"ח.
המפסק עצמו הוא חתיכת פלסטיק עם כמה מגעים, לא משהו שנראה שיכול להתקלקל בקלות :-?

Ron_Dadon
18-12-09, 20:35
אכן, חתיכת פלסטיק עם 2 רכיבים אלקטרונים זעירים על הלוח (אם תפתח את 2 הברגים של מכסה החיבור תמצא אותם). אבא שלי חבר שלי עובד בתיקוני רכיבים אלקטרונים, ואני לוקח לו את הישן שלי שהוצהר כפגום ע"י האקזימנר בשביל שיבדוק אם ניתן אולי לתקן אותו, למרות שלא יודע מה זה יעזור, אחרי הכל חייבים להתחבר לאקזימנר לאיפוס.

באמת נשמע מוזר שהחליפו את שניהם ביחד. אם הבעיה בצמה, יכול להיות הרי שהשידור למחשב שיש תקלה במפסק הוא שגוי.

אצלי עדין הנורה דלוקה (מה שכן הנורה הכתומה כבתה לאחר שהייתה דלוקה גם), פשוט לא יצא לי להגיע למוסך (לא למטרה הזו בכל אופן 8-O).

r.a20
18-12-09, 21:26
רון, שלום,
תיקנת אצלך את החימום ברכב או שנשאר ככה עם מעקף ורדיאטור חימום מנותק?

ronesbones
18-12-09, 22:44
פשוט נראה לי שברגע שהחליפו את הצמה, הדבר ההגיוני זה לחבר את המפסק הישן ולראות אם הבעיה נפתרה, אבל מלכתחילה לא ניסו.
חיים אמר לי שזאת ההנחייה של היצרן לבעיה הזאת להחליף ביחד. אני אצטרך לסמוך עליו בעניין הזה, פשוט נראה קצת מוזר שלא מנסים אפילו לאבחן את הבעיה במדוייק אלא מחליפים הכל.

Ron_Dadon
21-12-09, 03:32
רון, שלום,
תיקנת אצלך את החימום ברכב או שנשאר ככה עם מעקף ורדיאטור חימום מנותק?

אם הפנייה הייתה אלי, אזי נשאר מנותק עם מעקף. התכנון היה לתקן את זה החורף, אבל לאחר התאונה, כסף - כבר אין :cool:

NoamS
22-12-09, 21:57
חיים אמר לי שזאת ההנחייה של היצרן לבעיה הזאת להחליף ביחד.

נשמע ממש מוזר...
הפונטו שלי גם סובלת מאותה הבעיה. אני אבדוק את הנושא מקרוב בשבוע הבא