View Full Version : בילוש משטרה--חיפוש סמים ברכב
היום בלילה בשעה שמונה נסענו אני וחבר שלי באוטו שלו ואני נהגתי פשוט הסתבבנו בכפר פתאום קופץ מולי טנדר טיוטה וסוגר לי את הדרך יורדים שלושה אנשים פותחים את הדלתות של הרכב של החבר ומתחילים לחפש בחפצים לקחו תעודות זהות ובדקו לנו את הקיסים של המכנסיים התחלנו להתווכח איתם שזה לא נכון מה שהם עשו והם חייבים להזדהות מולנו וזאת לא צורה כך להתנהג הם טענו שהם חשדו באוטו ומה שהם עושים זה חוקי -הם היו לבושים רגיל לא בגדי משטרה בקיצור בסוף לא מצאו משהוא והלכו מהה דעתכם זה חוקי מה שעשו????
קודם כל כשאתה רואה רכב שחוסם אותך תנעל את הדלתות, תשלב להילוך אחורי ותברח, במיוחד אם מדובר ברכב אזרחי ואנשים שלבושים על אזרחי. זה בדיוק מה שהייתי עושה במקומך, ואם היו רודפים אחריי הייתי נעלם להם מהר מאוד.
לי באופן אישי אין שום בעיה עם אנשי החוק (חוץ מג'טות סמויות שמצלמות על מהירות, גם היום נתקלתי באחת בקריית ביאליק), אבל פה לפחות מדובר במצב בעייתי, אני לא יודע האם הם אנשי משטרה או רוצחים, שודדים וכ'.
אני הייתי מגיש תלונה במשטרה על 3 אנשים עם טנדר שחסמו אותי.
אם מדובר במתחזים, אזי העניין מסוכן מאוד. לך תדע מתי הם יעשו את זה לבחורה. (3 גברים שחוסמים רכב בלילה. רק לי זה נשמע פלילי במיוחד?)
אם מדובר באמת בבלשים, שילמדו להתנהג ולהזדהות. מגיע להם לקבל על הראש בעקבות דבר כזה.
אגב, איזה שנתון (+-) הרכב ואיזה צבע?
אם תוכל לתאר אותו טוב במשטרה זה יקל על הזיהוי של הבלשים\ מתחזים.
א: מה שביצעו הוא חד משמעית לא חוקי!
ב: ממליץ בדחיפות להגיש תלונה במח"ש עם כמה שיותר פרטים רלבנטים (מספר הרכב שלהם, שמות אם יש , מקום המקרה , שעה וכ"ו)
ג: כל שוטר וכל בלש באשר הוא מחוייב (ושלא יספרו לאף אחד מעשיות) חד משמעית להזדהה בפני אזרח ע"י הצגת תעודת שוטר\בלש , בעת עיכוב, מעצר ,או תפיסה, או בדיקה שגרתית.
בואו נעשה סדר בדברים.
תלונות במח"ש (מחלקה לחקירת שוטרים) הינם אך ורק תלונות פליליות, משמע שוטר שהרים עליך יד או גנב ממך משהו וכדומה.
אי לכך, זה שהם לא הזדהו זה לא עבירה פלילית, אלא עבירה על תקנות משטרת ישראל. ועל כן אם רצונו של אדוני להתלונן, מח"ש לא יקבלו ממך את התלונה.
עליך לפנות לקת"צ משטרת ישראל (קצין תלונות ציבור), שהוא מטפל בתלונות מסוג אלה.
אני יכול לחסוך לך את ההליכים וכבר לתת לך את התשובה שתקבל מהקת"צ שהיא תיהיה כזו:
לכבוד אדון .....
לאחר בדיקת הממצאים אשר עלו מתלונתך עולה, כי האזור בו הייתי עם רכבך, מוגדר על ידי המשטרה כאזור מוכה פשיעה, ולכן יש להבין את עירנות השוטרים ונוכחותם במקום.
עם זאת, בבדיקה עולה כי אכן הבלשים לא הזדהו בפניך באמצעות תעודת שוטר, ולכן קיבלו נזיפה (במילים פשוטות אמרו להם נו נו נו ), ובזה יגמר העיניין.
כל שוטר לבוש מדים מחוייב להציג תעודת שוטר (תעודת מינוי) בפני כל אזרח המבקש זאת ממנו.
עם זאת שוטר הלבוש ביגוד אזרחי מחוייב להציג תעודת שוטר טרם התחלת ביצוע תפקידו, משמע גם אם האזרח לא ביקש, הוא מחוייב להציג בפניו תעודת שוטר. אחרת העיכוב, או המעצר, או החיפוש נמצאים בגדר לא חוקי. זאת אומרת אם היו תופסים סמים ברכבך, השופט היה מבטל את האישום היות והשוטר לא הזדהה ולכן מה שתפס אינו בגדר חוקי.
תעודת שוטר מבקשים בדרך כלל שמעוניינים להתלונן על השוטר, וזאת משום שבתעודת השוטר מופיע מספר האישי שלו, את המספר הזה לוקחים לצורך התלונה שברצוננו להגיש. והיה השוטר מסרב להציג תעודת שוטר על אף דרישת האזרח, יש לרשום את מס' הניידת או מס' הרכב שהשוטר נסע פה, ובהגשת התלונה לציין את המס' הזה. סירוב להזדהות על אף דרישת האזרח היא הרבה יותר גרועה מאי הזדהות בכלל (על פי הקת"צ), עם זאת שניהם זוכים לאותו היחס והוא נזיפה משמע אמירת נו נו נו לשוטרים.
מתנצל שאין לי דרך יותר פשוטה לפתור לך את ההליכים אך התנהגות השוטרים מעידה על סוג האנשים המשרתים במשטרה.
יש לך טעות ידידי.
אתה טועה ומטעה וחבל שאתה כותב דברים שלא נכונים.
מח"ש מיועדת גם לתלונות על כל התנהגות שאינה הולמת שוטר. על התנהגות בניגוד לנהלי המשטרה, וכן..אפילו אם ראית ניידת משטרה שאפילו חונה בניגוד לחוק ותפנה למח"ש הם יטפלו בזה מיד (אני עשיתי אשיית וחזרו אלי ואף דאגו ליידע אותי על המשך הטיפול שלהם באותו שוטר)
אף שוחחתי בעבר עם נציג מח"ש שהבהיר לי שניתן וצריך לפנות אליהם בכל תלונה על שוטר שעובר על החוק ועל נהלים הן בהתנהגות, הן בפגיעה פיזית, הן בעבירה על נהלים וחוקים, והן על התנהגות שאינה הולמת.
גם אני עברתי את אותו סיפור אבל בכביש בסיני עים האוטו שלי ליד טרבין.ותאמין לי שזה ממש לא נעים.ופחדתי שלא ישתילו לי משהו, ופירקו לי את האוטו,אפילו בריפודים של הדלתות.לא מצאו כלום(מזל שלא בדקו בכיסים)נו למי להיתלונן.
צביקוש 23 לדידי המלומד, חבל על ויכוח הסרק, היות ואתה מתכווח עם שוטר לשעבר.
במיוחד בשבילך חייגתי היום למח"ש ראשל"צ (יושבים צמוד לבית המשפט מצד ימין לביטוח לאומי) למקרה שאולי השתנו הנהלים מאז היותי במערכת. אכן שוחחתי עם החוקרת בשם רמה, אשר זו חזרה והדגישה באוזני מה שציינתי, המחלקה לחקירת שוטרים חוקרת אך ורק בכל נושא הנוגע בפלילים ובפלילים בלבד.
כל התנהגות שאינה הולמת שוטרים כגון אי עמידה בתקנות/נהלים/פקודות משטרת ישראל, מבחינת משמעת, מופנים לקצין תלונות הציבור בתחנת המשטרה באותו אזור שיפוט בו קרה אותו האירוע, או לחילופין מול קצין תלונות הציבור במטה הארצי בירושלים אשר יבדוק ויענה בהתאם.
עבירות משמעת מסוג זה, אינן עיניין המחלקה לחקירת שוטרים, אלא עיניין משטרת ישראל (עיניין פנימי), שכן משטרת ישראל היא זו אשר יכולה להעמיד לדין משמעתי שוטרים, ולא מח"ש. מח"ש יכולים אך ורק להגיש כתב אישום, וכפי שציינתי כתב אישום מועבר רק בנושא הנגוע בפלילים.
בחזרה לעיניין פותח השרשור, אי הזדהות בהצגת תעודת מינוי, הינה עבירה משמעתית, ואין היא עבירה פלילית, ולכן על הבחור (במידה והוא מעוניין) להגיש תלונה אצל הקת"צ, שאת התשובה כבר כתבתי לו על מנת לקצר תהליכים.
יכול להיות ואצלך היה מקרה, שמח"ש על מנת לא להשיב פניך ריקם, גבתה את תלונתך והעבירה אותה בשמך לקת"צ. אך שוב, הנושא משמעת מטופל על ידי הקת"צ. ומח"ש אינה רשאית להעמיד שוטר לדין משמעתי, היות והיא תת גוף השייך למשרד המשפטים, ואינו שייך למשטרת ישראל.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.