PDA

View Full Version : אני את הלקח שלי למדתי. (מנוע הגה תקול בספייס)

matanmelman
22-11-09, 18:31
החלטתי לא לנסוע היום עם הרכב גם בגלל שזאת נסיעה עם פקקים,וגם בגלל שזאת נסיעה ארוכה אז והחלטתי "להתפנק" היום באוטובוס.
כמובן שחברתי ישר קפצה על המציאה ורצתה שאני אשאיר לה את הרכב,טוב בסדר לאן כבר היא תיסע חשבתי לעצמי.
האמת שהיא לא נהגה כבר יותר מחודש על הרכב והיא ממש לא הבן אדם שיקשיב או ישמור על רכב.
מאז שקניתי אותו לפני שנה וחצי הוא כבר הספיק לגמוע 20,000 ק"מ ולא הייתה לי בעייה בהגה.

היא דווקא לא נסעה הרבה,בערך עשר דקות שזה טוב.
היא החזירה לי את האוטו וכשאני מניע אני רואה שהמנורה הארורה של ההגה דולקת.
כביתי והדלקתי את המנוע ולא עזר לי כלום.

עכשיו אני שואל איך לעזעזל?! אני נוהג ברכב הרבה זמן בלי שום בעייה בהגה ודווקא שחברתי נוהגת אז הולך ההגה.
כמובן ששאלתי אותה אם היא נכנסה במדרכה והיא אמרה שלא וגם ראיתי שאין סימנים על הצמיגים.

הרחוב שהיא גרה הוא ללא מוצא והיא חייבת להסתובב במקום,אני די בטוח שהיא סובבה את ההגה בכוח עד הסוף והוא קיבל מכה.

אולי באמת זה סתם צרוף מקרים שדווקא שהיא נהגה זה התקלקל אבל אני לא מאמין.

השאלה עכשיו איפה הכי כדאי לי לתקן?
אני מהקריות ככה שנסיעה דרומה לא נראת לי משתלמת.
אולי יש למישהו המלצה חוץ ממוסך מורשה באזור חיפה והקריות?

mishel27
22-11-09, 20:40
אאל"ט מצב הסיטי גורם להתחממות מנוע, לא יודע עד כמה זה מזיק אך אני נמנע ממנו לגמריי.
כבר זמן מה אני חושב, למה לא מיצרים רכב עם דלת אחת. כל הפרזיטים שאנחנו מסיעים עושים רק נזק ברכב.

matanmelman
22-11-09, 21:49
אני לא משתמש בסיטי אף פעם וחברה שלי אפילו לא יודעת שזה קיים.
אולי בגלל שבחלפתי לצמיגים יותר רחבים זה הביא למות המנוע?

mishel27
22-11-09, 21:54
לשבת כל היום ולנחש אפשר עד מחר. זה מרתיח אותי שפיאט מודעת לתקלה הנפוצה הזאת ולא עושה כלום בנדון.
פיאט חייבת להכיר בטעות ולפצות איכשהו את בעלי הגה החשמלי. אני לא אומר שיתנו לנו פיצוים, לפחות שיוזילו את מחירי התיקון. לא יתכן שאנשים ירכשו רכב שידוע שתהיה בו תקלה.
אני אישית שומר כסף בצד למקרה כמו שלך,מגוחך שכל בעלי ההגה החשמלי יחלו את נסיעותם בחשש שהמנוע עלול לשבוק, אם לא הנסיע הזאת אז נסיעה הבאה.

matanmelman
22-11-09, 22:02
הרכב שלי אפילו לא עבר את ה 100,000ק"מ וזאת פשוט בעייה באמינות שהגה הולך בק"מ כזה.
כואב לי בלב ועוד מעט גם בכיס על הנזק ההולך ובא.ואני חשבתי שלי זה לא יקרה לפחות בזמן הקרוב.

mishel27
22-11-09, 22:06
אני מבין אותך. תעשה מה שאני עושה, חלק להרבה תשלומים, כל חודש שאתה מקבל פירוט אשראי, צעק כוסעומו פיאט!!!!!!

Caveman
22-11-09, 22:57
חבר'ה, אין תקלה סידרתית במערכת ההיגוי בפונטו. זה שהתקלה שחלקנו חווים מוכרת לא אומר שהחלק פגום מהיסוד.
אני לא מתחיל אף נסיעה עם שום חשש. יתקלקל, נתקן. אין מה לעשות. אי אפשר לקנות רכב שלא מתקלקל לעולם.

משעשעות אותי לפעמים התגובות שלכם, חשבתם שרכב זה משהו שלא מתקלקל לפעמים?

matanmelman
22-11-09, 23:20
אף אחד לא תמים וחושב שלרכב אין תקלות.

אבל אני עדיין חושב שאורך החיים של המנוע החשמלי קצר מדי.

zah
23-11-09, 09:49
ההגה נעשה קשיח או שרק מנורה נדלקה?

ארילו
23-11-09, 09:53
מתן, אם בא לך - אתה יכול לנסות לתקן אותו לבד. תחליף את הממסרים במנוע ותראה מה יקרה :)

matanmelman
23-11-09, 18:51
גם ההגה קשה וגם המנורה דולקת.

אם הייתי יודע לתקן הייתי מנסה אבל אין לי מושג בזה.

הייתי במוסך והם אמרו שמנוע משופץ עולה 1200 אני חושב לא כולל עבודה ומע"מ.
וחדש עולה 2400 וגם פה אני חושב בלי מע"מ ועבודה.

דיברתי עם המוסכניק שלי שעובד באותו מוסך והוא אמר שההגה משיפוץ בדרך כלל עושה בעיות.

הוא אמר שכבר קרה מקרה שבן אדם חזר אחרי שיפוץ 4 פעמים וכל פעם שלחו את המנוע לתל אביב.

הבחור שאני מטפל אצלו אמר עוד שצריך למצוא מנוע רק של 2001 כי ב2002 זה כבר מספר מנוע שונה וזה לא מתאים,זה נכון ?

הוא אמר לי שהוא יחפש מנוע מפרוק ככה שאני גם מפחד מזה כי זה בדרך כלל מרכב עייף.

יש לי רעש מאוד מעצבן של מוט הגה רוטט ברצפת הרכב,אז הוא אמר שהוא יכול לחפש הגה מפירוק, כל ההגה כולל הכל בלא יותר מ1500 שקל.

אין לי מושג מה לעשות למישהו יש רעיון שיכול לעזור לי להחליט?

תודה מראש.

ארילו
23-11-09, 19:07
תפנה לעופר קצב ולאייל נוימן.
יש לי תחושה שההצעה של שניהם תהיה זולה יותר.

matanmelman
23-11-09, 19:14
הבעיה שאני מהקריות ואם אני לא טועה הם מהמרכז או אזור ראשון לציון.
אין ביכולתי לנסוע בגלל לימודים ועבודה,לפחות לא בזמן הקרוב.

מה בקשר להצעה של המוסכניק שלי?

Sharon
24-11-09, 14:39
ואני שואל מה כדאי לשים ?
האם מנוע הגה חדש או מנוע משופץ,

במידה ושמים מנוע חדש ומשקיעים הרבה כסף ,
האם מנוע ההגה יתנהג כמו ברכב חדש
או שכל המנגנון של ההגה נעשה עכשיו רגיש לתקלות - והסיכוי לתקלה חוזרת גבוה

אצלי שמו לפני שנה (כמעט) מנוע חדש, ותמיד יש לי חשש ששוב מנורת ההגה תידלק
בת'כלס - כשאני נוהג בפיאט - לעומת הרכב השני שלי (פוקוס) אני מרגיש שאני נוסע על הבימבה
של הילדים שלי. מה לעשות אבל זאת הרגשתי. במיוחד עם כל הבורות והבלאגן שיש בכבישי י-ם בגלל
הרכבת "הארורה".

ארילו
24-11-09, 15:29
מנוע הגה חדש הוא חדש. האמת שהוא מיוצר גם במפרט חדש (החליפו את הממסרים הארורים) ככה שהסיכוי לתקלה חוזרת בזמן הקרוב הוא אפסי.

i12z
24-11-09, 19:23
לפי ההודעה שלך נראה שאתה יותר עצבני על החברה שלך, אתה צריך להתחשב קצת בנשים, הם לא יודעות לנהוג, ואני לא שובניסט או גזען...

moty003
24-11-09, 19:38
i12z לכן הוא רשם בכותרת של הודעתו "אני את הלקח שלי למדתי", מה שאומר שהוא למד את זה בדרך הלא קלה .

Caveman
24-11-09, 19:39
"נשים לא יודעות לנהוג" היא הערה שובניסטית לחלוטין, איך שלא תסתכל עליה.

matanmelman
24-11-09, 20:13
מה אני אגיד לכם נשים זאת הוצאה לא קטנה ושזה משתלב עם רכב אז בכלל.

אבל העיקר הבריאות,שבעיות ברכב יהיו הצרות שלנו.

Lior_c
27-11-09, 21:24
האמת, התקלה בהגה החשמלי היא תקלה שאני שומע עליה יותר ויותר...
לפי מה שהבנתי מאחד המוסכניקים, אחת הסיבות לעלות הגבוהה היא בסיבוך של המערכת והריבוי בחיישנים.

matanmelman
20-12-09, 20:45
עדכון-אחרי כמה שבועות עם הגה גוסס סוף סוף החלפתי,אני לא יודע עם אני מרוצה או לא אבל הזמן יעשה את שלו.

בגלל שהיה לי רעש נוראי מההגה רציתי להחליף ממש את כולו ולא רק את המנוע.
אז המוסכניק מצא מערכת הגה ממש חדשה מרכב 2005 שנסע כ20,000 קילומטר ועשה תאונה מאחורה והורד מהכביש,שמחתי כי זה נשמע טוב אבל המוסכניק כבר חשד שיש בעייה כי חתכו את החוטים של ההגה עם קטר,הוא פחד שנסגר מעגל והמחשב נשרף,הוא צדק המחשב נשרף וההגה לא עבד אבל כדי להיות בטוח הוא לקח את הרכב לבדיקה ממוחשבת וראה שבאמת המחשב לא מוציא פקודה.

אז לצערי הייתי צריך לוותר עליו.הוא המשיך לחפש ומצא הגה משנת 2003 אבל מתכוונן מרכב שהלך לו הגיר והחליטו לא לתקן אותו.
המוסכניק הביא את ההגה והרכיב אותו כולל הידית כיוון והפלסטיק שמכסה אתה וההגה עובד מצויין.
כמו כן התברר שהרעשים היו מהאזור של החיישן מומנט ועכשיו ההגה שקט מעוד.

אני מאוד חושש מהגה מפירוק שהוא לא יחזיק מעמד עוד הרבה זמן,אבל זאת הייתה הצעה טובה,במיוחד שנפטרתי מהרעשים ששיגעו אותי.

ההגה עלה 1500 שקל ועבודה עוד 200 שקל.וזה עוד אחרי שהוא פרק והרכיב את ההגה כמה פעמים טובות ואחרי שעות של עבודה.
על הדרך עשיתי טיפול 10,000 שכלל פילטר שמן,פילטר אוויר,שמן דלקול 10w-40w חמש ליטר שלקחתי איתי אחרי הטיפול,ואטם שסתומים.
כל זה ב400 שקל כולל עבודה וכל החלקים מקוריים.
אשמח לשמוע תגובות גם על ההגה וגם על הטיפול?
וכמה עולה קלאץ?קיבלתי הצעה של 470 שקל האם המחיר טוב?

סליחה על החפירה.ותודה מראש.

yair068
20-12-09, 20:53
לפי הכותרת קצת מגיע לך .
פרסמתי שבמכון אלי דושי משפץ מנועים כאלה בעלות של 800 ש"ח ומוכר לכל המוסכים.
עלות קלץ נראת זולה לפני שנה עלה 400 ש"ח(וולוו).
רענן מקווה שכתבתי נכון את השם

matanmelman
20-12-09, 21:13
למה מגיע לי?
איפה נמצא אלי דושי?באזור חיפה והקריות לא מצאתי אף אחד שמשפץ.
וחוץ מזה רציתי להחליף את כל מערכת ההגה ולא רק את המנוע.ידעתי מראש שאפשר להשיג מנוע בסביבות ה800 שקל.

yair068
20-12-09, 21:38
התכוונתי לכותרת ובהאשמת החברה כבר אז זה חרה לי

upetar
21-12-09, 02:08
מה ,היתם קונים דירה למשל בידיעה שכול חודש הביוב ניסתם.(סתם דוגמה).קונים ומקטרים.