התחבר

View Full Version : עזרה בתקלת גיר

סיון
05-11-09, 21:32
שלום לכולם!!!
ברשותי פונטו ספייס שנת 2002 אוטומט
להלן התקלה: כאשר אני מניעה את הרכב ומתחילה בנסיעה נדלקת ומהבהבת לי בלוח שעונים נורת גיר, והגיר עצמו כאילו "נתקע" בהילוך נמוך (1-2). יש לציין כי אם עוצרים בצד ומכבים את האוטו וממתינים מספר שניות ומניעים מחדש התקלה נעלמת למספר דקות וחוזרת שוב. לעיתים התקלה חוזרת על עצמה כ 3-4 פעמים בתחילת נסיעה ונעלמת כאילו לא הייתה בהמשך.
בזמן האחרון שמתי לב כי אם אני מחממת את הרכב כ 5 דק' התקלה לא מופיע.

מה אתם אומרים איך זה קשור? במוסך פיאט נאמר לי כי חלק ששולט על הגיר במחשב רכב (מח גיר) תקול תיקון עולה כ 1500 ש"ח.

אודה על עזרתכם
תודה.

ido
05-11-09, 22:47
הם בדקו תקלות במחשב? בכל מקרה מה שהם אומרים הגיוני, תקלה במח הגיר תגרום למחשב להכנס למוד חירום ולא להעביר הילוכים.

stio
05-11-09, 22:50
אבל הוא לא אמור להעביר הילוכים, זה גיר רציף. רק במצב הידני יש יחסי העברה.

באיזה מוסך פיאט היית? האם ה"תיקון" כולל חלק חדש או משופץ?

Ron_Dadon
06-11-09, 00:48
הוא לא "מעביר", אבל הוא משנה את מיקום הקונוסים מול הרצועה.
מכיוון שהיא מזכירה את העניין שלאחר שהרכב מתחמם התופעה נעלמת - אני משער שיש חיישן שאחראי על טמפ' שמן הגיר - ויתכן שהוא תקול. הגיוני שחיישן כזה יגרום לגיר לא להעביר ליחסי העברה של שיוט בתחילת נסיעה, על מנת לגרום להתחממות מהר יותר (בדומה לטרמוסטט וחיישן טמפ' של המנוע שמעשיר את התערובת).

תמיד אצלי ב-2 דקות הראשונות של הנסיעה, גם במהירות שיוט, הסל"ד גבוה יותר (כ2500 במהירות של 90 קמ"ש) לעומת שלב מאוחר יותר של הנסיעה שבו ממש רואים שהסל"ד "נופל" (אותה המהירות - הסל"ד יורד באופן דיי חד ומהיר ל 1900).

student
07-11-09, 17:33
.
האם נבדקה כמות שמן הגיר שאין חוסר ? האם יש נזילות מהגיר ?

מתי הוחלף לאחרונה שמן גיר ? האם הקפידו תמיד לאורך הזמן לשים רק שמן גיר מקורי ?

כמה ק"מ יש לפונטו שלך ?

סיון
08-11-09, 00:11
לאוטו 97000 ק"מ ללא נזילות שמן גיר. כמות תקינה של שמן גיר, לא ידוע על טיפולי הגיר בעבר.

student
08-11-09, 19:10
לאוטו 97000 ק"מ ללא נזילות שמן גיר. כמות תקינה של שמן גיר, לא ידוע על טיפולי הגיר בעבר.

אני מבין שאת לא יד ראשונה. 97K ק"מ זה ממש מעט לגיר הזה.

לכן שוב אני שואל - אם יש לך את היסטוריית הטיפולים של הרכב, מתי לאחרונה הוחלף שמן גיר והאם שמו שמן מקורי ? (את יכולה פשוט להעתיק לכאן מה שכתוב בחשבונית הרלוונטית)

האם במוסך התייחסו לנקודה הזו ? (בדקו בהיסטורייה של הרכב במחשב).