התחבר

View Full Version : חיישן מומנט/ מיקום פונטו 2003- עצתכם

אלמוג
04-11-09, 19:38
שלום לחברי הפורום היקרים!
אשמח לעצתכם.
אני נוהג מזה כשנה על פונטו 2003 elx אוטו' (זה עתה הגיעה ל100k ק"מ)
בשבוע האחרון הופיעה נורת אזהרה המורה על הגה הכוח, במקביל ההגה התקשה. בזמן שבו ההגה אינו קשה לעיתים מזומנות ההגה רועד (תוך השמעות קולות של ויברציה חזקה) בעיקר במהירות נמוכה.

הלכתי לשמשון, יהוד. בדיקת האקזמינר העלתה תקלה בחיישן המיקום/ מומנט.
המחיר המומלץ 4200. לאחר דין ודברים ניתן אולי לרדת מעט, אך זה הסיפור.

ראיתי באתר מקרה דומה אודות פונטו 2005- .. דולקת לי נורת הגה כוח. הנורה נדלקה רוב הזמן ישירות בהתנעה, ... בשבועיים האחרונים המצב התחיל להחמיר, ההגה התחיל להיכבות במהלך הנסיעה לעיתים קרובות, הן במהלך הנסיעה והן בהתנעה ללא קשר למצב ההגה (ישר, בסיבוב וכו,).
...מחיבור למחשב המסקנה הינה: " נתק, קצר לגוף חישני מיקום מומנט מוט הגה כוח"... נאמר לי שאין ברירה וצריך להחליף את מוט ההגה המכיל חיישן מומנט שכנראה נדפק... הצעת המחיר שקיבלתי הינה: 3135 שש"ח למוט הגה חדש מהיצרן, ללא מע"מ וללא עבודה.

הבחור נשלח לבירור עם עופר קצב ועם אייל נוימן. אף אני ערכתי בירור כזה שמעלה מספר תהיות:
א. המחיר אצל שמשון- ~4000 (חדש כולל מע"מ ועבודה, יום עבודה.
ב. המחיר אצל נוימן- 2300 (משופץ כולל מעמ ועבודה), יום עבודה.
ג. המחיר אצל קצב- 815 (משופץ כולל מעמ ועבודה), שעת עבודה.

השאלות שלי הן כאלה:
1. ממה נובע ההפרש העצום?
2. על מה לדעתכם כדאי ללכת?
3. האם מומלץ לחפש חלק משומש שיעלה כחצי מהמחיר, או לא להסתבך וללכת על חלק חדש באחריות?
4. יש המלצות אחרות?

מקווה שלא הפצצתי יותר מדי בשאלות ומידע, אנא התייחסותכם.

Amit-IL
04-11-09, 20:21
גש לנוימן או לקצב משניהם תקבל גם אחריות
ושניהם מקבלים חוות דעת טובות מהגולשים פה בפורום

אלמוג
04-11-09, 20:27
עיין בהצעות המחיר שהם נתנו,
א. מעיון באתר נראה שאייל נתן הצעה זולה יותר לפני כמה חודשים...
ב. מה הסיבה לפער בין שניהם?
אני מבין מה הסיבה לפער בין שמשון (חיישן חדש) ובינם (משופץ), אך איך ניתן להסביר פער בין 2300 ש"ח ובין 815 ש"ח וכן פער בזמן עבודה? משהו נראה לא ברור...
האם עופר עושה אחרי הטיפול תיאום בין כל המערכות וכו' כמו שאייל וחיים משמשון טוענים שצריך לעשות?
אבקש המלצות ברורות יותר!

ido
04-11-09, 20:46
עדיף משופץ לפי דעתי אלא אם כן אתה מתכוון להחזיק את הרכב יותר מ 3 השנים הבאות. המחיר של קצב באמת קצת מוזר ומעורר חשש, תחרות זה דבר טוב ובריא ללקוחות אבל ההפרש מוגזם. הייתי שואל את אייל מה הוא אומר על ההפרש הענק הזה. בכל מקרה גם אם קצב לא עושה כיוון למערכת המחיר שלו שווה. פשוט תצטרך ללכת לשמשון שיכוון לך את המערכת בתוספת תשלום כמובן. במקומך - אם קצב נותן אחריות כמו נוימן הייתי הולך אליו.

ארילו
04-11-09, 20:50
בלי להעליב כמובן - עופר מחליף את המנוע החשמלי של ההגה.

אייל יודע לתקן גם בעיות בחיישני המומנט, ובעיות מורכבות יותר.

האם ציינת בפניהם שהגעת אליהם דרך המועדון?

אלמוג
04-11-09, 20:53
א. אינני זוכר אם ציינתי לגבי המועדון... אמרתי שהתקלה אובחנה באקזמינר ע"י חיים משמשון יהוד.
ב. הבעיה שלי היא אכן בחיישני המומנט, האם זה אומר שלא להחליף את המנוע? האם החלפת המנוע לא פותרת את בעיית החיישנים? (החיישן הוא חלק מהמנוע, לא?!)
מה המלצתך לאור ההפרש הגדול?

ארילו
05-11-09, 09:27
המנוע והמוט עם החיישנים הם שתי יחידות נפרדות.

לצערי אין לי נסיון עם הנושא - נסה לדבר איתם שוב.

moty003
05-11-09, 12:08
ארילו אתה רציני כשאתה אומר "לצערך"?
זה ניראה לי עלות די גבוהה מכדי שתצטער על זה :)

Sharon
05-11-09, 19:11
המנוע החשמלי של ההגה ?

ועוד שאלה , האם הוא יהיה רגיש לקלקולים (מקרה חוזר של אותה תקלה)
או שיתנהג כמו מנוע חשמלי חדש ?

avil84
05-11-09, 23:45
אני לא יודע אם יעזור אבל יש לי מוט של הגה מפירוק שלקחתי ממנו רק את המנוע החשמלי של ההגה