View Full Version : מגן תחתון למנוע?
אז כך הגיע החורף כבר ולמי שלא הרגיש היה גשם זלעפות בחיפה.
לצערי הרב נכנסתי כבר בכמה וכמה בורות או ליתר דיוק ברכות בכביש עם הרכב.
יש לי פונטו ספייס 01
עכשיו השאלה שלי האם יש מגן למנוע מלמטה כי אצלי אין בכלל וכאשר אני עובר מעל איזה ברכת מים אני צריך לנהוג לאט לאט
כי כבר קרה לי ונכנסתי בברכה ונכנס לי מים למנוע והתחיל לרעוד( הטורים התחילו לרקוד) אבל אחרי נסיעה התחמם המנוע והמים התאדו והסתדר .
גם המגן שאמור להיות לך, לא ממש מגן מפני חדירת מים.
אז מה כאילו כל פעם שירד גשם אני צריך לנסוע כמו צב מת
כן אתה תיצתרך ליסוע לאט .
טוני בוא ונחשוב בהיגיון אתה קנית רכב ולא סירה .
ובלי שום קשר ממש ממש רע להכנס למים עם מנוע חם כי המתכת מיתכווצת כשהיא מיתקררת וכשזה קורה בהדרגה זה הרבה פחות נורא אבל כשזה קורה במכה אחת זה יכול לסדוק את בלוק המנוע ותיתפלא זה קורה לי אישית זה קרה בטרקטורון כשניכנסתי לשלולית במהירות.
ממש מוזר, ברכב מודרני אמורים להיות משטחי פלסטיק מתחת למנוע כדי למזער חדירת מים.
אני אספר לכם סיפור מאתמול:
יצאתי בשעה 18:30 מהטכניון שבכרמל, כבר בדרך לאוטו היה גשם כבד אז הלכתי עם מטרייה. הגעתי לרכב והתחלתי לנסוע, בירידות לכיוון נשר הכבישים הפכו למפלים ולנהרות, נעלתי על הילוך 3 (60 קמ"ש) כי היו שלוליות ענק, נכנסתי לשלולית והמים הגיעו עד חצי הגלגל, המים עפו משני הצדדים עד לגובה הגג ברכב.
כבר בדרך בר יהודה בנשר/ תל חנן לכיוון יגור הגשם התחזק באופן משמעותי, הפעלתי מגבים על המהירות הגבוהה ביותר ועדיין לא ראו כלום, פתאום החלו אדים בשמשה הקדמית אז הפעלתי את המפשיר אדים הקדמי (וגם את החימום, היה ממש קר), בעודי מתעסק עם המערכת נכנסתי למגה שלולית והרכב האט מעצמו ברגע הכניסה ב- 10 קמ"ש, הרגשתי שאני נופל לתוך נהר!
הגעתי ליגור והמשכתי לכיוון צומת העמקים ומשם לתשבי, הגשם היה עז, לא ראו כלום אז נאלצתי להפעיל אורות ערפל קדמיים ואור ערפל אחורי, זה עזר מעט (היה חושך מוחלט). כל פעם נכנסתי לשלוליות ענק ולא קרה כלום, הרכב נוסע. אנשים נסעו על 60 בשני הנתיבים ואף אחד לא ניסה להראות כמה הוא גיבור. בערב החל להתפתח ערפל, שהגיע לשיאו בלילה.
בקיצור- נכנסתי למגה שלוליות במהירות גבוהה, המים עפו לכל עבר והגיעו עד גג הרכב ולא קרה שום דבר. לא מנורות שנדלקות על הלוח, לא רעידות, לא קרטועים- כלום.
ומה הנקודה שלך בדיוק גיא?
ובלי שום קשר ממש ממש רע להכנס למים עם מנוע חם כי המתכת מיתכווצת כשהיא מיתקררת וכשזה קורה בהדרגה זה הרבה פחות נורא אבל כשזה קורה במכה אחת זה יכול לסדוק את בלוק המנוע ותיתפלא זה קורה לי אישית זה קרה בטרקטורון כשניכנסתי לשלולית במהירות.
זה לא משנה אם הרכב יכנס לשלולית ב10 קמ"ש או 60.
מהירות נסיעה גבוהה בשלולית רק תגרום למים להשפריץ כלפי מעלה יותר, וזה מה שלא רצוי שיקרה.
לפותח השרשור, מיגון מתחת למנוע הרכב לא מונע כניסת מים.
וכן, כאשר ישנה שלולית גדולה צריך לנסוע לאט.
מים שיחדרו לך ליניקת האוויר ינעלו לך את המונע.
מים שיגיעו לחיווט חשמלי יקצרו לך רכיבי חשמל למינהם.
אין טעם למהר בגשם חבר'ה :)
אני יודע וביום גשום צריך לנסוע לאט ... יציבות .החלקות .... כל אמצעי הזהירות.
עכשיו אני לא מבין בפיאט שיש לי יש כזה דבר מגן פלסטיק מלמתה כי אם יש אז אצלי אין .
ואם יש מאיפה משיגים כזה דבר ?
כי לפי דעתי נגיד בפאסאט שהיתה לנו היה מגן מלמתה ותאמינו לי אם החברה הוצאה את הרכב מהמפעל עם המגן אז סמן שיש לו איזה תפקיד ....
ומה הנקודה שלך בדיוק גיא?
שאצלי לא נכנסים מים לאיפה שלא צריך בזכות מגן תחתון.
פגיעת חול,אבנים קטנות,וצמחים בדרכי עפר,או אבנים וגופים זרים על הכביש .והוא במיוחד נידרש במכוניות בעלי קרטר אלומיניום שבו כול אבן קטנה עושה חור.(למיים רק אים יש דגים).
upetar, הסביר זאת בצורה טובה מאוד.
גיא, נכנסים לך מים לתא המנוע כמו לכולם. תא המנוע לא אטום מלמטה. כמובן שזה תלוי בעומק המים, מהירות הנסיעה, וכו'. אבל מיגון הגחון לא מונע כניסת מים.
שוב, אין בעיה עם זה שנכנסים לשם קצת מים (גם מאיזור הכונס הקדמי שבו נמצא הרדיאטור נכנסים המון מים), כל עוד הם לא מגיעים לחלקים הקריטיים כמו פתח יניקת האוויר או חישמול כזה או אחר.
טוני, ברר אצל משווק חלקים של פיאט או בפירוקיות.
זה ברור. מים נכנסים, אבל לא לאן שצריך (קרי מע' חשמל וכ'). המגן מונע בעיקר כניסת רסס שעף, ברור שאם אני אכנס לשלולית עמוקה כמובן שיהיו נזקים בהתאם.
בכל אופן, ספק אם האונו שהיתה לי היתה שורדת נסיעה כמו מה שעברתי אתמול בערב.
המגן בסקודה כל כך טוב שלא נכנסים מים גם בשלולית גבוהה חבל"ז.
גם לפרק אותו כדי להחליף שמן צריך תואר יש שני סוגי משושים וכ-10 ברגים
תודה רבה על ההסבר
עוד שאלה כמה בערך עולה כזה דבר?
לא הייתי מתעסק עם וחבל לך על הזמן.
היום מגיעים רכבים מהמפעל עם המגן שמותאם בדיוק וישב כמו כפפה עם ברגים ותושבות .
עוד נקודה למחשבה הקרטר של הפיאטים בולטים מאוד מה תעשה שם .
מה עם נזילות שמן איך תדע כל הזמן מצוננים גם בקיץ
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.