התחבר

View Full Version : מנורה אחורית לא עובדת

hakim
31-10-09, 23:28
שלום יש לי פונטו ספייס 2001 ונדלק לי מנורה בצבע כתום בדשבורד בדקתי והמנורה האחורית לא עובדת(נורת דרך).
מצאתי את הגודל שלה R10W הבעיה היא שאני לא יודע להחליף אותה למישהו יש מדריך איך ואיזה כלים אני צריך .
נ.ב
יש לי ידע טכני רחב .

תודה לעוזרים.

מייל-yakov1986@gmail.com

moty003
31-10-09, 23:58
לילה טוב,
נורת דרך זה בתאורה הקידמית של הרכב.
אם זו נורת בלם אחורית ויש לך את סוג המנורה ועוצמתה,
פשוט עליך לפרק את בית הפנס האחורי, לסובב את הנורה השרופה ולהוציאה וכן לחזור על הפעולה עם החדשה.

stio
01-11-09, 00:17
הוא מתכוון כנראה לנורות האדומות האחוריות שנדלקות עם אורות החזית, ניתן לקרוא להן "נורות דרך".

hakim
01-11-09, 01:44
לילה טוב,
נורת דרך זה בתאורה הקידמית של הרכב.
אם זו נורת בלם אחורית ויש לך את סוג המנורה ועוצמתה,
פשוט עליך לפרק את בית הפנס האחורי, לסובב את הנורה השרופה ולהוציאה וכן לחזור על הפעולה עם החדשה.
הבעיה שלי זה איך לפרק ואיזה כלים אני צריך כדי לפרק .

mgoldst
01-11-09, 02:26
בגלגל רזרבי יש בוקסה ומברג
קח אותם - בדופן של הפנסים בחלק הפנימי של האוטו יש מכסים מפלסטיק - תזיז את המכסה

תכניס את הבוקסה ותפתח את הבורג (אולי יש שני ברגים לכל פנס)

אח"כ כל הפנס יצא ותוכל להחליף נורה

הרכבה בסדר הפוך

בהצלחה !

raanan_t
01-11-09, 04:52
ישנם שני ברגים לכל פנס. אחד מתחת למכסי הפלסטיק המדוברים ואחד בתא המטען מתחת לדיפון\שטיח.
לאחר פירוק שני האומים בעזרת הבוקסה המיוחדת (אפשר גם עם בוקסה 19 רגילה) הפנס ישתחרר מהרכב.
יש לנתק את הקונקטור ולקחת את הפנס אל שולחן העבודה.
שם יש לפתוח את מכסה הפנס (פלסטיק שחור) ע"י שחרור של ברגי פיליפס.
שווה כבר לבדוק אם שאר הנורות נראות רע ולהחליפן על הדרך.

בהצלחה.

hakim
02-11-09, 02:43
החליפו לי היום באוטו דיפו בחינם מנורת דרך אחורית אבל עדייו נדלק לי המנורה בסקאלה בצבע כתום ובדקו את כל המנורות ברכב וביקצור עשו בדיקת חורף (חינם כי קניתי ווישירים) המנורה שהחליפן לי היא R5W ולא R10W כמו שמומלץ פה בדביק מה אני אמור לעשות ?

לקנות מנורה R10W או להתעלם ממנורת האזהרה הכתומה כי אני מת כבר שהיא תיעלם .

אני כבר מיואש .:(

student
02-11-09, 06:57
מה מיואש ? זה בסך הכל נורה !

אמרו לך 10W, לא סתם !

תחזור אליהם (ואני אצנזר את עצמי פה לגביהם) שיקחו נורה R10W מהמדף (ואני ממליץ לך בחום לשים אך ורק OSRAM או PHILIPS או HELLA, לפי הסדר הזה) ושישימו לך נורה חדש

לא לעשות ביג דיל מדברים פשוטים.

ועכשיו תסיק לבד את המסקנות שלך לגבי איפה לטפל ברכב.

Caveman
02-11-09, 08:16
בדביק רשום גם שנורות לא תואמות יגרמו למחשב הרכב להתריע גם כן. לכן נורית ההתראה בלוח השעונים דולקת.

רשום R10W, תתקין R10W, לא שום נורה אחרת.
אוטודיפו היו חאפרים, ונשארו חאפרים. אליהם באים רק שיודעים מה רוצים לקנות בדיוק, וכי המוצר כדאי לרכישה אצלהם. לא כדאי להסתמך על ה"ידע" שלהם.

stio
02-11-09, 13:28
יש לכם ניסיון לא טוב עימם או שהכל משמועות בפורמים?

חבר התקין שם רדיו דיסק חדש לפונטו ספייס 2001, ההתקנה היתה מסובכת וכללה גזירת צמות חוטים וחיבור בסרט בידוד ולא היו שום בעיות. באותה ההתקנה הותקנו גם זוג רמקולים בדלתות הקדמיות, וזוג רמקולים אחוריים בצידי המגש האחורי. ההתקנה בוצעה בצורה מקצועית לחלוטין, אחראית, הוסבר ללקוח כל מה שבוצע ואפילו היה חלק סדוק לפני ההתקנה והובא לתשומת לב הלקוח, כדי שלא יאשים את המתקין בטעות.

לאחר שבועיים הוא החליט לרכוש גם זוג טוויטרים ולהתקינם במראות במקום הייעודי, גם במקרה הזה ההתקנה בוצעה בצורה מקצועית לחלוטין. כמובן שבשני המקרים הייתי נוכח במקום.

עלות ההתקנה היתה זולה מכל חשמלאי שביררתי קודם לכן, כמו כן אני בעצמי נהגתי על הרכב לאחר מכן, שמעו מצויין, לא נדלקה שום נורה בלוח השעונים שמקורה בהתקנה רשלנית והרכב נסע מצויין. הנורה הכתומה של האורות באמת דלקה, אבל זה היה עוד לפני ההתקנה.

במקרה של פותח השרשור מדובר בטעות שקרתה בתום לב ולא במטרה לחסוך.

Caveman
02-11-09, 16:06
תראה, אוטודיפו זו חנות כלבו בהגדרתה. ככזו, היא לא יכולה להתמחות בכל השירותים שהם נותנים. מעבר לכך, רובו הכמעט מוחלט של המוצרים שם הוא מוצרי מדבקה. מגבי AE למשל, או כל השמעטס הנלווה (שטיחים, ריפודים וכו').
אני קונה שם בדרך קבע את השמנים לרכב שלי, תמיד, אבל תמיד, מנסים לדחוף לי את אחד מהמוצרים שבאופנה, כמו שאני מכנה את זה. אלו מוצרים שהם מנסים לקדם כדי להרוויח כסף, מפני שמי שמשווק להם את המוצרים לוחץ עליהם לעשות כך.
למשל, אם ניקח את דוגמת השמנים, הם יטענו שעדיף לך לשים שמן מינרלי של דלקול באוטו, מאשר אחד חצי סינטטי של MOBIL. תעשו לי טובה...

לקנות אצלהם משהו כי הוא משתלם, טוב.
לתקן פנצ'ר, להרכיב צמיגים, גם טוב.
מעבר לזה, הכל בינוני אצלהם.

dodihob
02-11-09, 16:34
Stio התקנתם סה"כ רדיו דיסק ורמקולים, מה כבר הם עשו במקצועיות?
התקנה מסובכת? זה הדבר הכי פשוט שמתקין רכב יכול לבצע, ולשים את הטוויטרים במקומם ה"יעודי" אולי אסטתי אבל מבחינת סאונד איננו נכון.
במוסך זגגות לפני כשנה כשטיפלתי בשמשה הקידמית הציעו להחליף לי על הדרך נורה והדבר הראשון שעשו זה בדקו את סוג הנורה, מה שהיה באוטודיפו הוא חוסר מקצועיות.
מה שאני קונה משם זה רק מוצרי ניקוי ופחיות ריח לרכב.

raanan_t
02-11-09, 18:32
יש לכם ניסיון לא טוב עימם או שהכל משמועות בפורמים?

חבר התקין שם רדיו דיסק חדש לפונטו ספייס 2001, ההתקנה היתה מסובכת וכללה גזירת צמות חוטים וחיבור בסרט בידוד ולא היו שום בעיות.
בפונטו ישנו קונקטור לחיבור ואין שום צורך לגזור חוטים. הם פשוט עשו עבודה מעפנה במקום להשתמש בקונקטור שמתאים לרכב. בכל מקרה, ישנם באוטודיפו כמה יחידי סגולה שגם מבינים משהו באמת אך עדיין בכללי, מדובר על מקום לא מקצועי להתקנות.

אה והתקנה מסובכת, כפי שרשם הדודי וההוב, היא לא התקנה של רדיודיסק. התקנה מסובכת היא יצירת בניות לרמקולים בנפח מוגדר שיתאים לאלמנט, השחלת חוטים איכותיים גם לרמקולים דרך הקונקטורים של הדלתות, התאמת המערכת מבחינה אקוסטית לרכב (כיוונים\זוויות\מיקומים) ואת כל זה לעשות תוך התחשבות בצרכי בעל הרכב (הסתרת אלמנטים, שמירה על מקום בתא המטען וכדומה) ובצורה אסטטית.

התקנות בסטנדרט של שנות ה-80 כבר מזמן לא נחשבות איכותיות.