View Full Version : שאלה לגבי הגה חשמלי
האם אי שימוש במצב city ישמור יותר על ההגה ויאריך את חייו?
(לא מצאתי תשובה בחיפוש)
לא, אין לזה קשר. כדי להאריך את חיי ההגה החשמלי פשוט תשתדל להמנע מבורות ולהמנע מנעילות של ההגה בסיבובים ובחנייה.
סליחה על הבורות, מה זה נעילות הגה?
סיבוב ההגה עד המעצור שלו.
תציץ בדביק של הפונטו, יש שם את כל המידע שאתה צריך.
על פי "הלך הרוחות" בפורומים השונים, דווקא המנעות ממצב CITY מאריכה את חיי ההגה.
ההגיון אומר שיש בזה משהו - עם CITY יותר קל להגיע לסוף מהלך ההגה - ובמהירות גבוהה,
שאולי בטווח הרחוק מקצרת את חיי המערכת.
על פי ההגיון שלי הדבר היחד שמאריך את חייו זה להמנע מקפיצות קטנות בכביש!
נעילת הגה ומצב CITY לא משפיעים עליו לדעתי. בסה"כ מה שנהרס בדרך כלל זה הריליי!
שחר, אני יכול לדמיין מצב בו בסוף המהלך יש על המנוע מאמצים גדולים יותר מה שגורם לעומס חשמלי גם על הממסרים. אנחנו יכולים לראות שהנזק לרוב הוא בממסרים או נתק בסליל. שני המקרים יכולים לקרות כתוצאה מעומס מכני שמוביל לעומס חשמלי.
למה שבסוף המהלך יהיה עומס? מה ההבדל בין אמצע מהלך , תחילת מהלך , לסוף מהלך?
בסוף המהלך ישנה התנגדות של הגובלים (מה שמונע מההגה להסתובב עוד. המנוע בעצם עובד כנגד הגובלים האלה וזה דומה למנוע חשמלי של מקדחה\מברגה שמנסה לסובב משהו תקוע. המנוע מתחמם עקב עומס חשמלי על הסליל או הממסרים.
על-אף שהמנוע הוא מנוע צעדים וכביכול בסוף המהלך הוא אמור לא "לדחוף" יותר, התנודות הקלות בהגה גורמות לו לתת דחיפה חוזרת ונשנית על ה"מעצור".
שוב, זה משהו שאני יכול לחשוב עליו שקורה, אך אינני בטוח בדבר. לא אתפלא אם פיאט (או יצרן ההגה שלא זוכר איך קוראים לו) יצרו גם הגבלה אלקטרונית לפני ההגבלה המכנית.
יצרן ההגה החשמלי הוא קונצרן "דלפי".
אכו, יש להמנע מהחזקת ההגה מסובב עד הסוף וכמו כן יש להקפיד שלא יחסר אויר בגלגלים הקדמיים, דבר המגדיל את חיכוך הצמיגים עם הכביש ו"עוצר" את סבובם ומפיל עומס גבוה יותר על מנוע ההגה החשמלי.
בברכה - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.