התחבר

View Full Version : חלון חשמלי

aviabutbul
29-10-09, 12:42
שלום.
יש לי פונטו 2001 עם חלונות חשמל מצד ימין של הנהג החלון לא עובד הלכתי לבדיקה ומסתבר שהמנוע של החלון טוב הכל בסדר רק המפסק על הדג'בורד לא טוב ומקולקל ובשביל לתקן את הבעיה צריך להחליף את כל השורה של המפסקים כולל את המפסק של הנהג את הוינקרי חירום מפשיר אדים וכ"ו השאלה שלי זה אם באמת זה הגיוני להחליף הכל או שאפשר להחליף רק את אותו מפסק של החלון שלא עובד...ועוד אמר לי שאם הוא יביא לי מפירוק או משהו זה לא יחזיק הרבה זמן כי זה חלק שיש לו בלאי גבוהה וזה הולך מהר אז הוא יארגן לי תחלק בסביבות ה600 שקל גם לא כל כך חדש בקיצור לא נשמע לי טוב ...
יכול להיות שיש בזה משהו שזה כל כך יקר? ואם באמת צריך להחליף את כל המפסקים?
אם משהו יכול לחדד לי את הדברים האלו תודה רבה....

Ron_Dadon
29-10-09, 16:15
הוא יארגן לי תחלק בסביבות ה600 שקל גם לא כל כך חדש

אתה רציני?
הוא אומר לך לא לקנות משומש, אבל הוא דוחף לך משומש (זה מה שאני מסיק מהמילים לא כל כך חדש) ב-600 שקלים?

גש לפירוקיה, תחפש את החלק - יצא לך הרבה יותר זול בטוח.

aviabutbul
29-10-09, 17:21
תודה רבה על ההתייחסות ...
כן כן הוא אמר לי אני יביא לך משומש מאוטו יחסית חדש מפירוק...אלף לילה ולילה אני מבין...בכל מקרה אם אני הולך לפירוק להביא את החלק הזה אני צריך להביא את כל המתגים או רק את של החלון שלא עובד...כי הוא אמר לי שצריך להחליף הכל שאין אפשרות להחליף ולהוציא רק מתג אחד של החלון שלא עובד..
תודה רבה..

raanan_t
29-10-09, 20:45
המנע משימוש בעשרות אלפי נקודות בסוף משפט, מספיקה נקודה אחת וגם ככה המלאי שלנו הולך ואוזל.

המתג, הוא אכן חלק מתוך הפאנל ולא ניתן להחליף רק אותו. מה שכן, שווה לבדוק אפשרות של תיקון החלק (קח בחשבון שאחרי חודש הוא עלול להתקלקל שוב) או רכישת חלק מפירוק.
600 ש"ח זה מחיר פסיכי לנושא הזה. החלק מפירוק יעלה להערכתי כ-300 ש"ח ואת ההרכבה אפשר לעשות לבד.

הצעה:
אם אתה כבר מפרק את כל המכלול שם, הכן נורות שמתאימות לתאורת הדשבורד והחלף את כולן. הרכב לא חדש ויש סיכוי טוב שנורה תישרף בקרוב. שווה כבר להחליף את כל הנורות מה שיחסוך פתיחה בעתיד וכמובן ייתן לך תאורה בהירה יותר בכל הדשבורד.

aviabutbul
30-10-09, 01:20
רעיון טוב תודה רבה עזרתה מאוד.