View Full Version : בעמידה האוטו מתחמם מעט ומאוורר נכנס לפעולה
שלום לכולם!
לפני כחודשיים שלוש קניתי פיאט פונטו ספייס 2002 ELX
בימים האחרונים שמתי לב שבעמידה ברמזורים האוטו מתחמם מעט (ז"א שהוא עולה מעל החצי, לאזור ה3/4) ואז ניכנס לפעולה המאורר או פאן שעושה את הרעש המוכר של הפיאט היותר ישנים.
מה שמוזר לי הוא שאני לא זוכר שזה היה קורה כשקניתי את האוטו..לדעתי זה רק בתקופה האחרונה.
ראוי לציין שהוא מתחיל לעבוד עם ובלי מזגן. ולא שמתי לב לזה בימים החמים של אוגוסט..
האם זה תקין?
ד"א מיד שמתחילים לנסוע המד חום יורד משמעותית ודיי מהר חשוב לציין לחצי הסקאלה..
תודה!
תגש מהר למוסך כי תחממות מדי פעם יכולה לגרום לנזק בראש המנוע ככל שאתה מאחר
המצב יחמיר ויעלה יותר כסף
אולי מנוע של המאוור כבר סוף ימיו
או יש בעיה בנגדים או יוניט
צריך לבדוק
האם האוטו אוכל מים או שמן?
אבל מים אני ממלא מדי פעם
למרות שגם נורא קשה לדעת אם צריך למלא מים או לא...
לא מצליח להבין את מי שעיצב את המיכל מים הזה...יש שיטה יעילה וטובה לבדיקה של המים?
אני בודק עם קרש דק ומסמן את נקודת המקסימום וממלא עד לשם בדוק לאחר שבוע מצב הנוזל.
זה שהמנוע צורך נוזל קירור מראה שיש בעייה אבל תבדוק לפי השיטה הנ"ל.
אם אתה אומר שקניתה את הרכב לא מזמן וישנה התופעה סימן שבעל הרכב לא טיפל בבעייה.
בזמן עמידה בלבד אם הרכב מתחמם או בנסיעה איטית הסיכויים לרדיאטור סתום .
כמה ק"מ הרכב עשה
אני אנסה א השיטה הזאת
האוטו עשה כמעט 160 אלף. בקרוב אני אכניס אותו לטיפול
לחכות עד אז או לא?
תודה על התגובות!
לפי מצב טיפול הרכב ובק"מ כזה ועם חום מנוע ידע המוכר את הבעייה .
סיכויים טובים שפקום ראש הלך ואם כן החלף גם טרמוסטט יוניט וניקויי רדיאטור ונוזל פאראפלו
מה שנקרא ישור קו למערכת הקירור
למרות שלפני שאני מתחיל את כל התהליך, מצאתי בחיפוש באינטרנט מקרה זהה אחד לאחד למקרה שלי ששם המליצו לבדוק קודם כל את הנגד של המהירות הראשונה של המאורר, יכול להיות שהוא שרוף או הכבלים שלו ולכן הוא מתחיל לעבוד במהירות הגבוהה יותר רק כשהחום מנוע עולה...
פשוט המקרה שמצאתי ממש זהה אז אני אנסה קודם את זה :)
אבל תודה רבה על התגובות!
אכן הנגד יהיה הדבר הראשון לבדוק.
מהירות ראשונה לא נכנסת לפעולה!
צריך לקצר את הפינים שמתחברים לנגד ולראות האם מאוורר נכנס לפעולה בדיוק ב"חצי".
כך תוכל לבדוק האם זה נגד או יוניט חום.
שיחקתי קצת עם הכבלים של הנגדים ונסעתי לסיבוב
והמאורר ניכנס לפעילות במהירות הראשונה כשהאוטו עומד על החצי (מבחינת חום)
ובאמת הוא לא מתחמם לי בעמידה... יכול להיות שמשחק עם הכבלים פתר את הבעיה...
תודה רבה בכל מקרה לכולם
היא עוד תשוב...
אני ממליץ לך לפרק את הנגד, לנקות לו את הרגליים ולסדר את המחברים אליו.
אבל אני בטוח שזה לא המהירות הראשונה של המאורר, שאני יודע בוודאות שהוא עובד.
אבל האוטו ממשיך להתחמם בצורה אקראית לחלוטין בעמידות ברמזורים (או יותר בפקקים כי זה מה שיש הכי הרבה).
מה נראה לכם הבעיה? רדיאטור סתום או טרמוסטט לא תקין?
המדחום לא עובד את 3/4 ז"א הכי גבוה שהוא מגיע זה לשם, בלי להיכנס לחלק האדום.
לפעמים אפילו בין החצי ל3/4.
יש למישהו מושג למה זה קורה? שאני אדע, כי מחר אני רוצה לקחת את האוטו למוסך.
נ.ב. אם כבר מוסך אני צריך המלצה למוסך טוב באזור הוד השרון/כפר סבא
תודה!
יכול להיות גם יוניט חום, אצלי גם מראה לפמים 3/4, לפמים קצת פחות, לפמים חצי. הסתקלתי היום על יוניט חום וראיתי שעשו קומבינה, חיברו יוניט חום מרכב אחר, כנראה מאונו. עם פין 1 במקום 2. חתחו את הקונקטור וחיברו רק חוט 1.
מחר אני קונה יוניט חדש (120 ש"ח) ו קונקטור (כנראה בפירוק) ובשישי ירכיב הכל כמו שצריך.
ממליץ לך לבדוק את הנושא ברכבך.
אתה יכול להעלות תמונה? או להגיד איפה זה ממוקם?
אני דיי רחוק מלהיות מוסכניק, אבל יאמר לזכותי שאני לומד מהר ויש יל חוש טכני :)
פשוט אף פעם לא היה לי פיאט
בבקשה. צירפתי תמונה. איזה מנוע יש לך ? בתמונה זה מנוע 1.2 פונטו ספייס 80כ"ס 2002
אותו מנוע. מה שהתמונה מראה נראה כמו הצינור שניכנס לפילטר אוויר לא?
יכול להיות שהרדיאטור סתום? כי נכון לעכשיו אין באוטו נוזל קירור אלא מים רגילים. ככה קניתי אותו (לפני 3 חודשים) ולא נראה לי שהשתמשו בנוזל לפני זה...
כמה יעלה ניקוי רדיאטור?
זה פשוט עושה רושם שהוא סתום או מלוכלך, כי איך שאני מתחיל לנסוע - ישר החום יורד לאמצע הסקאלה.
תודה
החיישן צריך להיות מתחת לצינור הזה. חיישן זה מתחבר למערכת של נוזלל קירור. אצלי הוא יושב בתוך טרמוסטט.
לגבי מחיר ניקוי רדיאטור שאל את בעל מקצוע. אני אף פעם לא עשיתי ניקוי.
ביקשת המלצה למוסך. רק רק רק שמשון ביהוד.
טוב עדכונים:
הלכתי היום למוסך (לא מורשה פיאט)
ובשנייה התקלה כנראה נפתרה. ניקזנו אוויר מהרדיאטור וגילינו שהוא היה חצי ריק ממים.
אחרי כמה נסיעות מבחן והאוטו לא מתחמם יותר בעמידות ובכלל. המאורר ניכנס לפעולה במהירות הראשונה שלו מתי שצריך. מה גם שזה סידר את הבעייה שהמזגן לא חימם, כי לא היו מים ברדיאטור.
נקווה שזה באמת הבעיה ושזה לא יחזור על עצמו. כמובן שזה היה ללא תשלום.
מה שמוזר זה איך נעלמו כל כך הרבה מים מהרדיאטור. אני עוקב בקפדנות אחרי נזילות ולא ראינו שום נזילה... בכל מקרה אני אמשיך להיות ערני לנזילות.
תודה לכולם!
זה לא שנעלמו מים, אלא לא בוצע ניקוז אוויר כהלכה, ולכן המים היו עוברים קצת קצת אל רדיאטור החימום, קצת קצת, וכל פעם קצת קצת היו פחות מים ברדיאטור הראשי.
לכן יש לבצע ניקוז אוויר כהלכה מלכתחילה על מנת שכמות המים היא מלאה, וממלאת את כל המערכת הסגורה ללא אוויר בפנים.
איך מבצעים ניקוז?? (מצטער על הבורות).
צריך להיות על הרדיאטור בפינה שלו, או הימנית או השמאלית מתחת לפנס ברז ניקוז אוויר, פותחים אותו, ואז ממלאים מים עד שיוצאים ממנו מים, ואז סוגרים אותו בחזרה.
ברז נוסף ניתן לאתר על הצינור ההולך לרדיאטור הפנימי, לכיוון הקיר אש, אותו הדבר פותחים אותו, ממלאים מים ברדיאטור הראשי, עד שיוצא מהברז מים, ואז סוגרים אותו וממשיכים למלא כמובן.
במידה ואין ברז נוסף על הצינור ההולך לכיוון הרדיאטור הפנימי, ניתן לפתוח את צינור המים הגבוה ביותר באזור תא המנוע, ומלא מים ברדיאטור הראשי, עד שמזהים שהמים יוצאים מהצינור הגבוה ביותר שפתחנו אותו, ואז להחזירו חזרה למקום ולסגור אותו.
תודה על ההסבר,
אך האם צריך לנקז בשני האפשרויות שהזכרת, או שמספיקה רק אחת?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.