התחבר

View Full Version : איך אתם מאותתים בכיכר?

ארילו
26-10-09, 11:07
אני יודע שרוב הישראלים לא מאותתים :)

אבל קחו את הסקר הזה ברצינות.

Ron_Dadon
26-10-09, 11:48
מאותת שמאלה, 99% מהנוהגים בדרך יבינו שהמטרה שלי היא לצאת ביציאה השלישית או הרביעית.

אם נלך לפי החוק היבש, לפי מיטב זיכרוני, יש לאותת שמאלה וביציאה לאותת ימינה (אם כי יש הטוענים שאין צורך לאותת בתוך הכיכר, אבל החוק היבש מדבר על כל פנייה או הפנייה של הרכב בנוגע לאיתות).

raanan_t
26-10-09, 12:57
כמו רון, שמאלה וביציאה ימינה. הצבעתי תחת "אחר".
אולי כדאי להוסיף את הצורה הזו גם כאפשרות בסקר?

stio
26-10-09, 16:06
כמו רון.

ארילו
26-10-09, 16:42
רון וגיא,
נניח שאתם עומדים בכניסה לכיכר (הרי צריך לתת זכות קדימה) ומגיע רכב שמאותת שמאלה. האם הוא יצא ביציאה שלכם או ימשיך הלאה?

stio
26-10-09, 16:54
ההגיון אומר שהוא ייצא ביציאה שלי ולכן אנקוט אמצעי זהירות. בכל מקרה הבנתי שע"פ החוק העיניין קצת שונה.

r.a20
26-10-09, 18:13
שכשאתם נכנסים לכיכר תעצמו ת'עיניים...
פה יש הרבה כפרים של בני דודינו, שם המושג "איתות" אינו קיים בכלל. פשוט נוסעיםםם ויהיה מה שיהיה. שאתה יוצא מהכפר אתה קורא "ברכת הגומל" וממשיך בנסיעתך.

ארילו
26-10-09, 18:54
ההגיון אומר שהוא ייצא ביציאה שלי ולכן אנקוט אמצעי זהירות. בכל מקרה הבנתי שע"פ החוק העיניין קצת שונה.

ואם הוא נכנס ממולך?
סתם רציתי להדגיש את הבעייתיות באיתות שמאלה.

ארילו
26-10-09, 19:06
אגב התקנה המגדירה מתי יש לאותת היא תקנה 58 "חובה לאותת ודרך האיתות":
"(א) נוהג רכב העושה אחד מאלה:
(1) מתכונן לנוע או להפנות את רכבו;
(2) מתכוון לסטות מנתיב נסיעתו;
(3) עוצר את רכבו
יתן אות בזמן וממרחק מספיקים כדי להזהיר עוברי דרך אחרים ובצורה המבטיחה כי האות ייראה לעיניהם, זולת אם סיבה סבירה מנעה אותו מלתת אות כאמור. "

חזרתי לא מזמן מאוסטריה וגרמניה - ושם חובה לאותת ימינה אך ורק לפני היציאה בה אתה מתכוון לצאת. כמה פשוט שהגדירו את זה שם מראש וחסכו את הבלגאן :)

stio
26-10-09, 19:11
ואם הוא נכנס ממולך?
סתם רציתי להדגיש את הבעייתיות באיתות שמאלה.

אלוהים גדול... :D

shachar
26-10-09, 20:55
שאלה טובה.
יש כיכרות בעיקר כיכרות בעלות קוטר גדול שמיותר לאותת בהן שמאלה לפני שנכנסים לכיכר
כי כשאר אתה נכנס לכיכר והמעגל גדול, סביר להניח שתצטרך לסובב את ההגה ימינה וכשהגה יחזור
סליל השעון יקפוץ בכל מקרה ויפסיק את האיתות שמאלה.

:D אז אני לפני כניסה לכיכר עוצר ובודק אם המעגל הוא קטן (עד 240 מעלות) מאותת שמאלה
ובמעגלים גדולים של 360 מעלות לא מאותת כלל :D

צביקוש23
26-10-09, 21:16
בכיכר אין שום צורך או חיוב חוקי לאותת.
דובר על כך רבות בעבר וגם במסגרת תוכנית של חיים הכט שבה הופיע גם מפקד מתנ"א ושר התחבורה שקבעו זאת קבל עם ועדה.
בכל אופן בכיכר אין שום צורך חוקי לאותת.
מי שעושה את זה על דעת עצמו יבורך :)

liorwohl
26-10-09, 21:51
אני לא מאותת בכיכר ולא מסתמך על איתות בכיכר, כי לא משנה מה יאותתו אי אפשר לדעת למה התכוונו באמת.. כל אחד והשיטות שלו.
צריך באמת לעשות חוק איתות ימינה לפני היציאה, זה יהיה הכי ברור ושימושי

shachar
26-10-09, 21:58
איתות ימינה בסוף הוא מיותר כי הוא אורך כחצי שנייה
כי לא ניתן לאותת כשהגגה מסובב וכשההגה ישר אתה כבר במרחק של מטרים-שניים מהפנייה

ארילו
26-10-09, 22:30
בכיכר אין שום צורך או חיוב חוקי לאותת.
דובר על כך רבות בעבר וגם במסגרת תוכנית של חיים הכט שבה הופיע גם מפקד מתנ"א ושר התחבורה שקבעו זאת קבל עם ועדה.
בכל אופן בכיכר אין שום צורך חוקי לאותת.
מי שעושה את זה על דעת עצמו יבורך :)

צביקה אני אתקן אותך - לפי התקנה שהבאתי חובה לאותת כאשר אתה סוטה מהנתיב, לכן צריך לאותת ביציאה מכיכר.

אני לא מאותת בכיכר ולא מסתמך על איתות בכיכר, כי לא משנה מה יאותתו אי אפשר לדעת למה התכוונו באמת.. כל אחד והשיטות שלו.
צריך באמת לעשות חוק איתות ימינה לפני היציאה, זה יהיה הכי ברור ושימושי

אני מסכים איתך

איתות ימינה בסוף הוא מיותר כי הוא אורך כחצי שנייה
כי לא ניתן לאותת כשהגגה מסובב וכשההגה ישר אתה כבר במרחק של מטרים-שניים מהפנייה

עוד לא נתקלתי ברכב שלא מאפשר לאותת כאשר ההגה מסובב

stio
26-10-09, 22:43
גם באונו וגם בפאביה האיתות עושה בעיות בכיכרות. או שהוא חוזר באמצע הכיכר, או שאי אפשר בכלל ללחוץ על הידית.

Ptich
26-10-09, 23:14
ב127 האיתות לא חוזר לבד אז זה אפשרי ***

shachar
26-10-09, 23:24
עוד לא נתקלתי ברכב שלא מאפשר לאותת כאשר ההגה מסובב

גם באונו וגם בפאביה האיתות עושה בעיות בכיכרות. או שהוא חוזר באמצע הכיכר, או שאי אפשר בכלל ללחוץ על הידית.

גם בספייס דור שני וגם בכל רכב שנהגתי בו אי פעם ב 11 שנה שיש לי רישיון

stio
26-10-09, 23:29

הוא חוזר לבד גם ב- 127, לפחות ב- mk4.

Lexxxa
27-10-09, 09:02
מאותתים ימינה רק ביציאה.

בכניסה לכיכר אין צורך לאותת כי אין לך דרך אחרת חוץ מלהכנס לכיכר.
בנסיעה בכביש כאשר יש עקומה שמאלה או ימינה לא מאותתים, אז גם כאן אין מה לאותת בכניסה אלה רק ביציאה.

ארילו
27-10-09, 09:18
שחר וגיא, אז מה אתם עושים אם אתם נמצאים בעקומה ורוצים לפנות? עוצרים מיישרים את ההגה מאותתים ורק אז ממשיכים בנסיעה?

VivaItalia
27-10-09, 09:18
אני מאותת ימינה בסמוך ליציאה מהכיכר, אם מדובר בכיכר "בעייתית" שבא יתכן מצב שהרכב ממול יחשוב שאני ממשיך ישר ואני מתכוון לפנות שמאלה בכיכר אז גם אאותת שמואלה ואז ימינה ביציאה. זה כמעט ולא קורה אבל עדיף שהנהג ממול יבין מהם כוונותיי לפני שאראה מקרוב איך נראה מופע אור-קולי של 8 כריות אויר נפתחות ...

ניר.

stio
27-10-09, 11:51
שחר וגיא, אז מה אתם עושים אם אתם נמצאים בעקומה ורוצים לפנות? עוצרים מיישרים את ההגה מאותתים ורק אז ממשיכים בנסיעה?

אני מפעיל את האיתות, או הוא תקוע בגלל שההגה מסובב מעט אני ממשיך להפעיל לחץ מתון על ידית האיתות, כך שברגע הראשון שההגה יתיישר- האיתות יכנס לפעולה. במידה והאיתות מתכבה באמצע הכיכר- אני מפעיל אותו שוב מיד.

shachar
27-10-09, 12:56
מה שגיא אמר, זה תלוי בכמה ההגה מסובב. לפעמים לא ניתן כלל לנסות לאותת כי ההגה מסובב מדי וזה לא מאפשר להפעיל את הידית כלל ולפעמים אם זה מאפשר אז כשההגה מתיישר האיתות ניסגר ואז צריך לאותתת שוב

ארילו
27-10-09, 15:24
אם ככה, אז לאותת ימינה בתוך הכיכר זה הכי הגיוני :)

shachar
27-10-09, 21:11
ארילו- כמה זמן עובר מרגע שאותת ימינה ועד הפנייה ? לדעתי מדובר בשברירי שנייה
ולכן,מיותר. מה גם שאם אתה לבד בכיכר אז את מי בדיוק אתה מזהיר ?

ארילו
28-10-09, 09:06
מדובר על 2-3 שניות, אני מתחיל לאותת כאשר עברתי את היציאה האחרונה שאני לא צריך ואני קרוב מספיק ליציאה שאני צריך. לא מדובר על להזהיר מישהו אלא להודיע לשאר המשתמשים בדרך על כוונתי.

Lexxxa
28-10-09, 09:55
ארילו

+1 :)

yuvk
28-10-09, 10:46

ב-127 שלך האיתות לא חוזר.
בכל דגמי ה-127, ובדגמי פיאט מוקדמים יותר, האיתות מבוטל אוטומטית בישור ההגה.

פיליפ
28-10-09, 12:33
מאותת ימינה כאשר אני מתקרב ליציאה בתוך הכיכר

MetaLeon
03-11-09, 15:19
בקשר לחוק היבש אני לא בטוח
אבל מה שאני יודע
בתור אחד שיש לו רישיון רק שנה
המורים לנהיגה מלמדים על איתות שמאלה בכניסה לכיכר במידה ורוצים להיכנס לפנייה השלישית או לעשות פרסה
ואיתות ימינה אם אני רוצה להיכנס לפניה הראשונה
ואין כל איזכור לאיתות ימינה ביציאה מכיכר...
בכל מקרה בכיכרות בארץ אי אפשר לבטוח בכלום
לכן אני מסכים עם הבחור שכתב שצריך לקרוא את הגומל...

ואצלי בפונטו האיתות נוטה להתכבות באמצע הכיכר לכן אני דואג להפעיל אותו ישר אחרי שהוא מתכבה
למרות שלפעמים זה לא נותן לי...