View Full Version : אוטו רועד . .
שלום, נתקלתי בתופעה מעצבנת ברכב שלי , הרכב אחרי תיקון ראש מנוע .
הוא מתחיל לרעוד לי בזמן עצירה , בזמן החלפת הילוכים הוא לא סוחב ומקרטע . בהתחלה זה היה נסבל אבל עכשיו זה בלתי נסבל . . גם המנורה של המים נראה לי נדלקת ( צבע כתום בצד ימין) , היא נדלקת קבוע או מהבהבת .
ממה זה ? ? יש מצב שהתיקון ראש מנוע דפק לי את האוטו ? ? אני שוקל לחזור למוסך ולהוציא עליו את כל העצבים .
שלום אלון
תבדוק חוטי הצתה
וגם סלילי הצתה
איך אני בודק את זה בדיוק ? ואיזה אינדקציה זה יתן לי ? לא עדיף לשים אותו במוסך ?
שכחתי לציין גם שהמד של הקמ"ש בזמן עמידה הוא מתחת לאפס וכשאני נוסע על הילוך שני הוא בקושי מגיע ל 20 , הוא מזייף ב 20 קמ"ש
הייתי אומר שמומלץ להתחיל מלספר על איזה רכב בכלל מדובר...
בקשר לרעידות תבדוק תושבת מנוע
בקשר לקרטוע תבדוק חוטי הצתה כמו שאמרו לך או שהם מחוברים בסדר לא נכון
בקשר לספידומטר האם יש נורת ה ABS דלוקה ??
תתחיל בקריאת חוקי הפורום ואח"כ תספר לנו איזה פונטו יש לך.
שמע זה יכול להיות חוטי הצתה ממה שנראה לי
גם לי היה פונטו שנת 2000 והלך לי ראש מנוע והחלפתי חוטי הצתה תבדוק במוסך שאתה מטפל .
אני יכול להגיד לך שלפני הראש מנוע היה שקט ממש ממש אבל אחרי הראש מנוע שהוא היה עומד היה זיוף קל כאילו האגזוז היה מגמגם מדי פעם כאילו הוא היה שקט אבל יחסית לפני הראש מנוע לא שמעו את האוטו
עשיתי ראש מנוע ב130 אלף ק"מ והאוטו היתי בטוח ואכלתי סרטים שהוא גמור (כי זה ראש מנוע)
אבל האוטו שהיתי נוסע איתו הוא לא היה מתחמם ונסעתי איתו כמה פעמים מק"ש עד אילת ומכרתי אותו ב154 אלף ק"מ והוא לא עשה לי שום בעיה !!!
אם פתחתי אשכול בפורום זה סביר להניח שיש לי פיאט פונטו . מודל 2002
לא כל כך ייחסתי חשיבות למנורת אזהרה שדולקת ולפעמים מהבהבת , אבל עכשיו היא רק דולקת !!!
היום הסתכלתי בספר רכב ובכלל היה כתוב שהמנורה קשורה להזרקה שבכלל חשבתי שזה סימו של מיכל מים . מה זה אומר ? הזרקת דלק ?
אם זה קשור אז באמת אני ממלא לעיתים תכופות דלק, מה שלא היה יוצא לי לפני זה .
2468
עד כמה שאני זוכר זה אומר שנרשמה תקלה במחשב ברכב,
וצריך להתחבר לסורק תקלות כדי לדעת מה גרם לתקלה, ולמחוק אותה.
אם אני לא טועה ויתקנו אותי החברים שחושבים אחרת,
אפשר להשתמש בסורק תקלות רגיל.
ולא מה שיש במוסכים המורשים שדורשים 250-300 ש"ח לבדיקה בלבד.
אמת, סביר להניח שיש לך פונטו, אבל יש הבדל בין פונטו דור ראשון לשני, בין ידני לרובוטי ולרציף, ולפעמים אפילו הבדלים באותו דור בשנתון שונה - ולכן השאלה.
אם נדלקה לך נורית האזהרה המדוברת, ככל הנראה בדיקה במחשב תגלה מהר מאד מה התקלה.
בפונטו דור ראשון אין את סוג הנורה הזאת בלוח המחוונים!
יש, היא רק לא נראת אותו הדבר, ובנוסף את התמונה הוא העלה רק לאחר השאלה לגבי סוג הרכב.
אני רואה שפותחי השרשור פה נהיו חכמים מאוד, עד כדי כך חכמים שאין לי מה לתרום להם.
שיהיה בהצלחה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.