View Full Version : בעיות צריכת דלק ומים לא סבירות.
הי,
לפני חצי שנה לערך רכשתי פונטו ספייס 2002 SX ידני בטיפשותי ללא בדיקה היות והרכב נראה טוב.
מיום רכישת הרכב שמתי לב לשתי בעיות :
1. הרכב זולל מים בכמיות מטורפות ליטר לשבוע לערך, מבדיקה שעשיתי במוסך לא מורשה טען המוסכניק כי ככל הנראה המים חודרים למנוע דרך ראש המנוע ויוצאים באגזוז.
יש לציין שאכן יש ריח חזק של גזים - ממיר קטאליטי.
2. הרכב אוהב דלק, לפי מחשב הדרך הצריכה הממוצעת נעה סביב ה- 1/11.6 (ללא מזגן). למרות שרוב הנסיעות הם מחוץ לעיר ת"א הוד השרון, מהירות ממוצעת של 100 קמ"ש.
אני חייב לציין שהרכב עשה כבר 128,000 ק"מ ולא אוכל שמן בכלל.
מישהו מכיר את הבעיה?
אשמח לשמוע תגובות בנושא.
תודה
איבוד נוזל קירור בכמות כזו מצביע בוודאות על נזילה. אם אינך מזהה נזילה, כנס לכל מכון
רדיאטורים או מוסך לבדיקה בלחץ הפוך, וראה מהיכן נוזלים המים.
מכיוון שזו פונטו, הסבירות לבעיות אטם-ראש גבוהה יחסית. זה לא זול לטיפול, אבל דיה לצרה בשעתה.
בדיקה בלחץ הפוך בוצעה במוסך אולם לא נמצאה נזילה, לכן המוסכניק שיער שמדובר באטם ראש.
האם יש צורך לטפל בבעיה בדחיפות - לפי הבנתי מדובר על פירוק ראש מנוע, אטמים, אולי גם שיפוץ... ממליץ לדחות?
סליחה שאני נדחף ככה לפוסט אבל אני חייב לשאל שאלה בהקשר.
היום בלילה חזרתי מהחברים יצאתי מהרכב וראיתי שהאגזוז ממש מוציא מים שפריצים של מים. שמתי את היד ובאמת יוצאים מים :/ כמו מה זה נראה לכם ?
פעולה תקינה של המערכת בהנחה שקורית לאחר מנוחה של הרכב ונמשכת דקות מספר.
בעת כיבוי הרכב, מתחילים כל החלקים שהתחממו, בהם גם האגזוז, להתקרר. האוויר שנמצא שם מתחיל להתעבות וכתואה מכך הלחות שבאוויר הופכת למים. התנעה ראשונה מעיפה את המים האלו החוצה במשך כמה דקות ראשונות ומאדה חזרה את השאר.
כאמור, תקין.
ואי ואי איזה מגילה קיבלת ממני בפרטי לשווא. כמה שאני שמח להיות חבר בפורם הזה.
המון תודה !
תודה ל- mishel27 שהסיט את כולנו מהנושא :):):)
בהמשך לבעיתי מישהו יכול להמליץ מה לעשות? להמשיך לנסוע עד שהרכב יעצור:?::?::?:
מישהו יכול להמליץ על מוסך מורשה טוב (במרכז) שכסף זה לא הכול בשבילו.
הרכב זולל מים בכמיות מטורפות ליטר לשבוע לערך, מבדיקה שעשיתי במוסך לא מורשה טען המוסכניק כי ככל הנראה המים חודרים למנוע דרך ראש המנוע ויוצאים באגזוז.
מעניין אותי אם זה באמת מים או נוזל קירור מקורי של הרכב, אם זה הראשון - לא הייתי מתפלא על ראש מנוע פגום.
ליטר "מים" בשבוע ש"נעלמים" לתוך המנוע, לפי מיטב ידיעתי לא "נעלמים", אלא מתערבבים עם השמן (אם אטם הראש נפרץ, מעברי השמן והנוזל קירור כבר לא מופרדים והם מתערבבים אחד בשני) - אם זה היה המצב, היית מרגיש זאת ממזמן, שכן השמן כבר לא היה בדיוק שמן, וכתוצאה מכך לא משמן את המנוע כמו שצריך, וכתוצאה מכך המנוע היה "נתפס" בסופו של דבר, בעיקר לאחר שהגיע לטמפ' גבוהה, מה שהיה קורה מהר מאד מכיוון שאין שמן ונוזל קירור שיקררו את פעולתו. כמו כן, היית רואה את ה"טחינה" המפורסמת (ברגע שהנוזל קירור מתערבב בשמן, הוא מקבל מעין גוון ומרקם של טחינה) על המדיד / פקק מילוי השמן. אם באמת זה המצב, בנוסף היית רואה עשן לבן סמיך מהאגזוז, שמתגבר עם לחיצה על הגז, ורוב הסיכויים שהרכב כבר היה סובל מקירטועים למינהם.
אני ממשיך עם ההמלצה של האחרים פה - תחליף מוסך (דיי חאפרי לקבוע פגיעה בראש מנוע כך), וקח את הרכב לבדיקה יסודית של מערכת הקירור - יכול להיות גם פקק אלומיניום (נראה בסלנג "פקק נס קפה" אם אני לא טועה) שנהרס, והנוזל קירור זורם דרכו החוצה מהמנוע.
בקשר למוסך, ההמלצה הדיי גורפת של חברי הפורום מהמרכז הינה "מוסך שמשון" שממוקם ביהוד.
הי רון,
תודה על התשובה המעמיקה אבל מנסיוני הדל במכונאות עדיין לא הגעתי לשלב של מים מתערבבים בשמן היות ואין סימנים של "טחינה" במדיד השמן או בפקק המילוי.
המים הם מים רגילים היות ובכמיות כאלו אין לי אפשרות לממן נוזל קירור.
מישהו יודע להעריך עלות תיקון משוערת, רק בשביל לדעת איפה אני עומד.
כמו-כן זה נכון שהחלפת מנוע קומפלת עולה סביב ה- 4,000 ש"ח?
שמע, בוודאות יש בעיה, זה רק עניין של איתור התקלה.
מציע שתבדוק במכון רדיאטורים/מוסך אחר, עד שמישהו ימצא את הבעיה, או לחלופין,
אם כולם יפנו אצבע מאשימה לכיוון אטם הראש, החלפתו אמנם לא זולה, אך מכאן ועד החלפת מנוע,
יש עוד כברת דרך.
אם המים בורחים דרך ראש המנוע:
פתח מכסה הרדיאטור, מלא מים עד הסוף שלו ובקש מחבר להניע את הרכב. אם המים קופצים עם מלא בועות וקצף (לא סתם גולשים) אז כנראה שיש בעיה בראש המנוע.
אם בפתח מילוי שמן יש טחינה, או על מדיד השמן יש טחינה או ברדיאטור יש טחינה - כנראה שיש לך בעיה בראש המנוע.
אם שני אלה לא קורים - כנראה שאין לך בעיה בראש המנוע. אני מהמר של דליפה איטית דרך פקק "נס קפה" שנמצא בין הגיר למנוע או דרך משאבת המים עצמה (ואז זה הגיוני גם שבעת החדרת לחץ למערכת הקירור לא יראו דליפה).
בכל מקרה זה הזמן לעשות סבב מוסכים.
אני הולך לכתוב משהו שאולי יגרום להרבה אנשים פה אי נוכות (כולל אותי)
הפונטו שנמצא אצלי כבר כ-4 שנים היה לפני כן אצל אבא שלי ולפני כן בחברת השכרה. כשהוא הגיע אלי גם הוא היה במצב של מילוי מים על בסיס שבועי ואפילו יותר. כך זה היה גם אצל אבי מאז שהוא קנה את הרכב. הרכב נסע כך הרבה מאוד זמן, אולי כמה שנים טובות, ובעקרון אני לא יודע להגיד שנגרם נזק כלשהו, אבל אם זה היה קורה לי עכשיו הייתי בודק את זה ומתקן כי נזילת מים לא אמורה להיות ברכב. מאז כבר הלך לי ראש מנוע (שוב, לא יודע אם זה תוצאה ישירה של איבוד הנזלים אבל יש סיכוי גדול שכן) וגם החלפתי פקק נס קפה ומחזירי שמן ומים ומשאבת מים וכו כך שאני לא יודע מה בדיוק פתר את הבעיה.
כרגע אין איבוד של נוזלים ברכבי וכבר חודשים שאני לא ממלא מים כך שיש אצלך משהו לא תקין.
מוסר השכל - כך את הרכב למוסך אמין, תמצא את התקלה ותישן בשקט בלילה.
בקשר למוסך, ההמלצה הדיי גורפת של חברי הפורום מהמרכז הינה "מוסך שמשון" שממוקם ביהוד.
ואם נעמיד דברים על דיוקם, ההמלצה הגורפת של חברי הפורום (גם אלו שלא ממש מהמרכז. קרית גת, מצפה רמון וכו'.) היא מוסך שמשון יהוד שהוא אכן מוסך, בניהולו של שמשון והוא ביהוד :)
אם נעמיד את הדברים על דיוקם ביתר דיוק, ההמלצה הגורפת של חברי הפורום (גם אלו שלא ממש מהמרכז וגם לא ממש קרית גת, מצפה רמון, אלא מטורונטו קנדה) היא מוסך שמשון ביהוד. :-D
טוב חברים יקרים,
אז זה המשך הסיפור, כמה ימים אחרי שהעלתי את השאלות הפורום הרכב התחיל להתחמם ואני הייתי בטוח שהלך ראש מנוע - אז עשיתי כמה טלפונים לחברים וגם לשמעון (שהיה מאוד סבלני לכל שאלותי ואפילו שיער עלויות תיקון). קיבלתי גם המלצות למוסך פאלח בטייבה (כן גם אני הרמתי גבה) שמכונאות זו המקצועיות שלו, היות והייתי באזור השרון החלטתי לקפוץ ולשמוע חוות דעת.
פלאח בדק את האוטו על הליפת ובאותו הרגע חשכחו עיני - נזילות מים מהרדיאטור, צינורות מים, צינור ברזל שמתחבר לצינור המים, פקקים, ונזילות מים מהגיר.
היות ולא היו לי הרבה ברירות השארתי את הרכב בטייבה, למחרת ביצע פאלח בדיקת קומפרסיה (ועוד כמה בדיקות) ע"מ לוודא שהראש תקין ואין בריחת לחצים - התוצאה היתה תקינה, ראש מנוע תקין וקומפרסיה גם.
לסיכום : הוחלפו פקקים (מסביב למנוע), פורק הקלאץ והגיר (ע"מ להחליף פקקים פנימים), הוחלף רדיאטור, צינורות (מתכת וגומי), והוחלף הקלאץ (היה בסוף חייו).
סה"כ 2000 ש"ח.
תודה לכולם על ההעזרה והתמיכה אבל אני חושב בכול זאת לקפוץ לפאלח בפעם הבאה (עוד 5 שנים לפחות:):):)).
נישתמע
אותו מקרה היה לי שהלך לי האלטרנטור,
על הדרך שהייתי בגבעת המטוס קפצתי לכפר "צור בהר" לאחר המלצה של חבר,
בקיצור רק הוא מסיים לבדוק טעינה וכו' אז אני אומר לו יכול להיות שאני יטפל במקום אחר.
אני רק יוצא לרוורס ומשפריץ לי מים דרך המכסה מנוע, חשבתי זה השפריצרים, כי זה היה ממש כמות רצינית.
סוף הסיפור, המיכל של הנוזל קירור התפוצץ וזה מה שגרם לגשם בקיץ :)
השארתי את האוטו שם והוא טיפל בהכל, החליף מיכל, החליף אלטרנטור, למרות שאני לא יחזור לשם יותר כי אחרי חודש וחצי הלך האלטנטור ו-900 ש"ח שהוא עלה.
גדי - נזילות מכל מקום אפשרי - ולא ראית אותן לפני כן ? זה קצת מוזר.
וגם, מה עושים מים בגיר ?
מוטי - החלפת אלטרנטור פעמיים בחודשיים ופעמיים שילמת על זה? ועוד 900 ש"ח ?
אמת ויציב רקובי,
פשוט בפעם הראשונה שבאתי להחליף אמרו לי גג יעלה 500 ש"ח.
אחרי שהשארתי את האוטו המוסכניק מתקשר ואומר לי תשמע לפונטו הזאת צריך אלטרנטור יותר גדול, וזה יעלה בהתאם.
אחרי שביררתי והבנתי שאלו טווחי המחירים הסכמתי מה אני יכול כבר לעשות,
בקיצור הוא מתקשר אליי עוד פעם ואומר לי ששרפתי לו יום שלם רק בשביל שהוא יגיע לאלטרנטור כי זה מסובך להגיע אליו והוא עבד רק על האוטו שלי באותו יום, בצירוף האלטרנטור שעלה יותר + הרכבה שלקחה הרבה זמן, בנוסף לעצבים שאני בלי אוטו יומיים הסכמתי,
לסיכום: כפרת עוונות, בהתחשבן בעובדה שהחלפתי אותו אחרי חודש וחצי שוב.
כן ידעתי שהרכב אוכל מים כפי שציינתי כליטר מים בשבוע, בגלל הכמות ובגלל קצף וריח חריף מהאגזוז (ממיר קטליטי) הנחתי כי מדובר בראש מנוע. אולם להפתעתי הנזק לא היה כזה גדול :rolleyes:
עוד דבר,
- נזילה קלה מהרדיאטור ראיתי מזמן - אבל שיערתי שזו לא הבעיה.
- מים בגיר כתוצאה מהתפרצות פקקים בין המנוע לגיר - זה מה שאמרו לי.
מי שניתקע באזור השרון אני מציע בחום מוסך פאלח בטייבה (תשאלו בכניסה יש רק אחד כזה... צמוד לאתר אנטנות סלולר).
מוטי,
לפחות תן את שם המקום, כדי שנדע להזהר ממנו להבא.
לגלגל עלויות של טעות על הלקוח - השבוי - זה ממש חוצפה. מילא 10% יותר, אבל 80% יותר?!
אגב, ניראה לך מוגזם??
ואיך זה יוצא 80%, אשמח אם תפרט.
אוסיף עוד כמה פרטים:
האלטרנטור היה מרכב זהה שעשה 120K, ועוד הוא כאילו היה בהפסד בגלל שהוא אמר לי מחיר אחד, וא"כ שינה אותו. כך שלפי דבריו יצא שלא שילמתי לו על העבודה אלא רק על החלקים + המע"מ.
מוטי, אני אנסה לענות במקום רקובי כי גם אני חושב שהבנתי כמוהו.
תחילה אמרת שהמוסך רצה 500 שח ובסוף יצא ששילמת 900. זה 80% יותר.
שנית, נראה מאוד מוזר הסיפור הזה שהוא אמר לך אחרי זה שהוא שרף על זה יום עבודה. הוא אמור לדעת מה זה עבודה של להחליף אלטרנטור.
דבר שלישי, עכשיו אתה עוד מציין שאפילו לא הרכיבו לך חלק חדש כי אם משומש...
נשמע מאוד לא טוב ורצוי שנדע להזהר מהמקום הזה.
הסיפור המוזר הזה התחיל מאז שקניתי את הרכב הזה,
כל מוסך שאני בא, אומר לי שהוא מכיר את סוג הרכב. יודע עליו ועל בעיותיו, ועוד מוסיף שעשה עבודות על סוג הרכב כמו שיש לי, בלי סוף.
מה שקורה א"כ זה ש"הגאון" שקיבל את הרכב לטיפול ו"ידע" עליו כ"כ הרבה, מתפלא איך יש לאוטו הזה מנוע 1.6!
זה קורה לי בהרבה מוסכים שברב המקרים גרמו נזק מאשר תועלת, מה שמזכיר לי את ההודעה שבה ביקשתי חוות דעת על המנוע שאמרו שהוא גמור למרות שעשה אוברול לפני שנה +.
נ.ב. חשוב לי להדגיש שאני חזרתי ואמרתי לו שהמנוע 1.6 ואפי' א"כ הוא עוד הסתבך,
המסקנה שלי היא שאני חייב להיפטר מהרכב הנ"ל, כי במחיר הטיפולים שעשיתי לו במשך שנה יכולתי בקלות לרכוש ספייס טובה בשנתון גבוה.
פיאט כמו שראיתי פה, שהיא עובדת היא כמו גן עדן,
שמתחילים הבעיות הוא כמו גהינום ממש כך.
אני דווקא הייתי אומר שהמסקנה צריכה להיות שתתחיל לטפל במוסך נורמאלי ולא במוסכים חאפרים.
אין מה לעשות, אם אתה רוצה שיעשו לך עבודה ומקצועית אתה צריך לשלם על זה בהתאם.
בסופו של דבר במקרה שלך גם שילמת יותר וגם עשו לך עבודה גרועה.
כמו שכבר אמרו פה חכמים לפניי, אם אין לך כסף תטפל במוסך מורשה.
כמובן שזה לא תמיד כך אבל הדוגמא שלך היא קלאסית. גם יקר, גם עבודה גרועה, ובנוסף להכל אתה מאוכזב בהרכב שלך, שאין לו שום אשמה לכל מה שקרה.
אתה רוצה דוגמא ממוסך מורשה? אין בעיה!
מוסך מורשה פיאט בירושלים סרק את מחשב הרכב בסורק תקלות שעלה לי 300 ש"ח לבדיקה,
תוצאות הבדיקה קבעו שצריך להחליף חיישן סל"ד, נפרדתי מ- 1300 ש"ח.
לבסוף אחרי שנה וקצת נהרס החיישן שוב, זה לא דבר שאמור לקרות ולפי מה שהבנתי מחבר הפורום פה
צריך לאטום את סביב החיישן כי כל טיפת מים הורסת את החיישן, זה היה מוסך מורשה שאמור היה לדעת זאת
ולטפל כמו שצריך.
זה היה המקרה שבו החלטתי לא לחזור לאותו מוסך שהוא היחיד שהיה מורשה באזורי.
אני דווקא הייתי אומר שהמסקנה צריכה להיות שתתחיל לטפל במוסך נורמאלי ולא במוסכים חאפרים.
אין מה לעשות, אם אתה רוצה שיעשו לך עבודה ומקצועית אתה צריך לשלם על זה בהתאם.
בסופו של דבר במקרה שלך גם שילמת יותר וגם עשו לך עבודה גרועה.
כמו שכבר אמרו פה חכמים לפניי, אם אין לך כסף תטפל במוסך מורשה.
כמובן שזה לא תמיד כך אבל הדוגמא שלך היא קלאסית. גם יקר, גם עבודה גרועה, ובנוסף להכל אתה מאוכזב בהרכב שלך, שאין לו שום אשמה לכל מה שקרה.
לא כל הנוצץ זהב
אני מעדיף לטפל במוסך חאפר שאין לו את כל המיכשור הטכנולוגי והאלקטרוני מהמילה האחרונה
ולקבל יחס אישי יותר ולדעת בדיוק מי מטפל לי ברכב כשאני מגיע (גם את הרופא שלי אני לא מחליף בקלות).
מאשר לטפל במוסך נוצץ שכל פעם מחליפים לי את המכונאי המטפל או שאין לי כל ידע לגבי יכולתו והתמצאותו בתחום ולקבל יחס אישי ממנהל העבודה במוסך שאין לו צורך לרחוץ את ידיו עם סבון בסוף היום וזה כמובן ללא הכללה אבל קורה בהרבה מקרים מניסיוני עם רכבים מהעבודה ודעות של חברים.
עמית - אלו מילים כדורבנות....
גם אני הולך בדרך שלך למרות שלפעמים מה שזול עולה ביוקר - אבל זהו טבע האדם.
במקרה שלי נראה לי שעשיתי את הבחירה הנכונה, רוב נסיעותי הם מחוץ לעיר ולהפתעתי פעם ראשונה שאני רואה את מד החום יורד כאשר אני נוסע בכביש מהיר.
:cool:
במקרה גם אני עמית אז חשבתי שאתה מתכוון אלי בהתחלה ;-)
כמובן שכל אחד מעדיף לשלם כמה שפחות ולקבל כמה שיותר. נושא המוסך המורשה מול מוסך לא מורשה נטחן עד דק בפורום הזה. לא התכוונתי להגיד שמוסך מורשה הוא הפתרון הכי טוב לכולם, אלה התייחסתי ספציפית למקרה של מוטי, שנראה שהוא לא מכיר אף מוסכניק באופן אישי ויש לו רק נסיון לא טוב עם מוסכניקים חאפרים ומוסכים לא מקצועיים שמצצו את הכיס שלו ויותר גרוע, את הבטחון שלו ברכב.
במקרה כזה הייתי ממליץ לבן אדם ללכת למוסך מורשה, שבו "אמורים" לדעת את העבודה ולעשות אותה טוב. יש המון המלצות פה בפורום על מוסך מרשה ספציפי שהוא גם מקצועי, גם נותן יחס אישי וגם הגון. כמובן שקיימים מוסכים לא מורשים שמטפלים יופי אבל כנראה שהוא לא מכיר כאלה ופתרון התחלתי טוב זה ללכת למוסכניק הגון ומקצועי.
בסה"כ גם אני מסכים עם עמית וגם עם עוד קצת בטחון הייתי שמח ללכלך את הידיים בעצמי אבל לא הכל אנחנו יודעים ומה שלא יודעים משאירים לבעלי המקצוע לעשות, ואלו כדאי שיהיו באמת מקצועיים.
טוב, מספיק חפרתי.
בהצלחה
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.