View Full Version : שיפוץ ווריאטור
טוב, בשל הפריצה האחרונה לאתר, נמחק השרשור הקודם שפתחתי בנושא.
לכן אחזור בקצרה על בקשתי:
כל מי שמכיר מוסך שמטפל בפיאט שיודע להתעסק עם ווריאטור (החלק המעצבן שקיים ב-HGT) חוץ מהמוסך המרכזי, יותר ממוזמן לידע אותי על כך.
בתודה מראש לכל מי שיכול לעזור. :)
יש וריאטור משומש ותקין אצל מוסך מורשה פיאט "פיאטון" שברח' הרכב 12 ת"א,
טל' 03-6882359 או 03-6878378 או 050-8345200 ובקש את שלמה.
נא מסור לו ד"ש ממני.
בברכה - רפי לין :)
זהו, באמת שמתי לב שמשהו כאן מוזר וחסר...
בדיוק שאלתי למה צריך ווריאטור לסטארטר? מה זה עושה ומה זה נותן בכלל?
תודה רבה רפי.
דיברתי עם הבחור, קבענו להמשיך לדבר אצלו במוסך...
צביקה בקשר לשאלתך, אין לי מושג איך זה משפיע על ההתנעה ולמה זה עושה את הרעש, אני רק יודע שזה בעצם המייצב טורים ב-HGT...
אם למישהו יש הגדרה יותר מדויקת לגבי ווריאטור, אשמח לשמוע :)
גורם לצליל דיזלי משו :roll: :wink:
טוב בוא נעשה סדר הוריאטור נמצא בקמשפט היניקה והתפקיד שלו הוא לשנות את תיזמון השסתומים לגבי שיפוץ לא כדאי מניסיון הרעש חוזר מהר הפיתרון הוא רק החלפה של החלק.
החלק מאוד יקר כ 2400 שקל לחדש והעבודה גם מאוד יקרה רצוי לשלב עם החלפת רצועת תיזמון כי אז לא משלמים פעמיים עבודה רצוי לבצע את ההחלפה במוסך המרכזי ברמת החייל כי מניסיון הרבה מכוניות הגיעו למוסך המרכזי לאחר החלפת וריאטור במוסכים אחרים עם יצירת בעיה חדשה ברכב שהרכב פעם מניע ופעם לא הסיבה היא שבזמן ההחלפה עם כלי לא מתאים אז דופקים את חיישן גל הזיזים שנמצא ליד הוריאטור לכן כדאי במוסך שיודע מה הוא עושה כי זו באמת עבודה מסובכת.
ממה שהבנתי מהתייעצות בפורומים שונים, גם אם מחליפים את החלק לחדש, הבעיה חוזרת אחרי כמה חודשים...
מסתבר שזו מחלה של הדגם. גם בכל הרכבים שיש להם את המנוע הזה (גם אלפות למיניהן) זה קורה בשלב כלשהו.
יצא לי לראות גם את היסטוריית הטיפולים של הרכב שלי, ומסתבר שכבר הוחלף ווריאטור ברכב בעבר.
אני מניח שפשוט צריכים לחיות עם זה...
דרך אגב אורן, ברוך הבא לפורום.
אני בטוח שתהווה נכס חשוב, במיוחד לבעלי הספורטיביות מבינינו :wink:
KoF-sHeLeG תודה רבה לך כמו שציינת ואתה צודק הרעש גם בחלק חדש חוזר באיזה שהוא שלב של בערך 10000 קילומטר אחרי ההחלפה הרעש נובע מתיכנון לא נכון של זרימת השמן לוריאטור בזמנו שהבעיה התחילה פנינו לאיטלקים כדי למצוא פיתרון לבעיה התשובה שקיבלנו הייתה להחליף את סוג השמן לשמן 5W30 כדי לאפשר זרימה יותר טובה של השמן לוריאטור ובכך למנוע את הרעש המעצבן בהנעת בוקר שהמנוע קר הפיתרון של החלפת השמן לא היה מושלם זה פשוט רק האריך את תקופת הזמן עד שמגיע הרעש המעצבן הבעיה היא שבהתחלה זה רק רעש בהנעה ובשלבים יותר מאוחרים יש רעש גם בנסיעה בתחום פעולתו של הוריאטור שזה בין 2300 סל"ד ל2600 סל"ד שם הרעש מפסיק זה פשוט תחושה כאילו הקלאץ מחליק או משהו דומה ופה כבר אין מנוס אלא להחליף את הוריאטור מניסיון עם הרבה HGT ההחלפה צריכה להתבצע כל 80000 ק"מ בערך.
הפיתרון הסופי לבעיה לא קיים אלא דורש שינוי בתעלות זרימת השמן בראש המנוע דבר שהאיטלקים ויתרו עלו מראש כי זה מצריך שינוי של המנוע כולו לכן כל בעל HGT צריך לקחת בחשבון את החלפת הוריאטור כחלק מטיפול או משהו כזה וכך צריך להתיחס לעניין.
מקווה שעזרתי לך עם המידע.
80000 ק"מ נשמע הרבה, זה נעשה על גבי זמן ארוך...
עד כמה זה נכון בשטח?
כלומר, האם רכב, כמו שלי נניח, שעוד לא עבר את ה 40,000 ק"מ, וסובל קלות מאוד מן הבעיה דורש החלפה?
או שאפשר לחכות עם זה קצת?
האם החלפת השמן לא מזיקה למנוע? אם לא, מצידי מחר אני ניגש להחליף...
Caveman שלום לך אני ינסה להסביר לגבי הרכב שלך שעבר רק 40000 ק"מ אין צורך בכלל להתעסק עם הוריאטור אתה צריך להבין שהרעש לא גורם נזק למכלולים של הרכב אלא רק מפריע באוזן בשלב יותר מאוחר זה כבר סיפור אחר אין לך שום צורך כרגע להתעסק עם זה.
לגבי השמן הוראות היצרן לגבי השמן הם להשתמש בשמן חצי סינטטי בצמיגות של 10W40 אבל אין שום בעיה להשתמש בשמן סינטטי מלא בצמיגות של 5W30 זה מפחית את הרעש של הוריאטור. לסוג שמן כזה יש כושר זרימה גבוה גם שהמנוע קר ומפה היעילות. השמן שהיצרן המליץ להשתמש לגבי הבעיה בוריאטור הוא מסוג ESSO ULTRON 5W30 זהו שמן סינטטי מלא הוא קצת יקר אבל זה שמן מעולה.החיסרון היחיד שלו זה שהוא רגיש לנזילות שמן בגלל כושר הזרימה שלו אז אם יש אטם קצת יבש או משהו דומה אז יש קצת הזעה מאותו מקום אבל זה דבר שניתן לטיפול ובקילומטר שהרכב שלך עבר לא צריכה להיות בעיה.
אני אישית נוסע עם השמן הזה כבר שנים ותאמין לי זה רק מאריך את חיי המנוע.
יש לי חבר טוב עם HGT שעברה כבר 220000 ק"מ והוא משתמש מהיום הראשון בשמן הזה עד עכשו הוא החליף רק פעם אחת וריאטור ב 120000 ק"מ כך שזה בסדר.
תודה רבה אורן :)
עזרת לי מאוד.
תראה, שקניתי את הרכב, כבר היה לי ידע כלשהו לגביו והמכלולים שלו, ולכן ידעתי שאני נכנס לקטע הזה של הוריאטור, וגם ידעתי על הרעש המדוזל שלו וכו' וכו'. וזה לא מה שהפריע לי לקנות אותו, הרי לכל רכב יש את המחלות שלו. ולנו יש את הוריאטור האהוב.
לא הייתי בטוח ב 100% שזה לא מזיק למנוע, קצת הרגעת אותי :)
בכל מקרה, אני אברר בהקדם על השמן הזה, אם זה יאריך את חיי הוריאטור, ובכלל את חיי המנוע שלי, אז זה משהו שאני רוצה.
עם רעש אפשר לחיות, ובכלל, זה גם ככה רק ב 2 השניות הראשונות בהנעה שהמנוע קר.
היי גדעון שמח שעזרתי לך. לגבי ה HGT זהו רכב שהתעסקתי איתו המון במסגרת עבודתי מאז חודש מאי 2000 שהרכבים הראשונים עלו לכביש זהו רכב מעולה עשית קניה נכונה אני מכיר את כל המכלולים שלו כמו שאני מכיר את כף היד שלי פתרתי המון בעיות שהתגלו בהתחלה בדגם היורו 2 לאחר מכן בדגם היורו 3 היו פחות בעיות זה הדגם שיש לך ולפי דעתי הוא הרבה יותר מוצלח במידה ויש לך בעיות נוספות עם הרכב ותרצה להתייעץ אני ישמח לעזור.
יום טוב.
שוב תודה :)
אל דאגה, היא איתי להישאר, אני לא מתכוון להיפרד ממנה.
יגידו מה שיגידו, אני מרוצה מהאוטו. זה מה שרציתי, וזה מה שקניתי.
היה לי ניסיון של שנתיים עם דור שני ELX, וחלק מהדברים דומים. עם זאת, חלק לא, החלק החשוב האמת, ואני כן מעוניין ללמוד כמה שאני רק יכול על הרכב.
הדבר שהכי מפריע לי, זה שיהיה לי מאוד קשה להשיג מגש אחורי חדש. שלי עם חורים לצערי, מפני שהיו מותקנים שם רמקולים. נפתרתי מהם תוך 2 דקות מהרגע שהרכב היה אצלי. אני לא מאמין שהרכב מככב בפירוקיות, ולמיטב הבנתי, חדש עולה סכום לא קטן :)
גדעון, אני החלפתי אצלי לסינטטי מלא קצת אחרי שקניתי את האוטו.
אין ספק, זה רק בריא יותר למנוע ולמכלוליו...
אורן, כמה חיכיתי שיהיה פה מומחה אמיתי ל-HGT בפורום... :)
Please use oil 10w60.you can contact me by ICQ 147577160.
הייתי אומר ש 10W60 זה קצת קיצוני ולא כל כך מתאים לארץ.
למה לא?אתה יחול להסביר?יקר,אבל אני מאוד מפסות.גם אוטו :wink:
אורן, שאלה לי אליך.
אחרי שהחכמתי מעט בנושא השמנים. האם לא כדאי לעבור לשמן 5W40? מאשר 5W30 כמו שרשמת?
כרגע יש לי 10W40, ואם אני עובר ל 5W30, אני יורד בטמפ' הגבוהה שבה השמן יעיל לא?
Caveman אני ינסה להסביר. ההבדל בין שמן סינטטי לרגיל מינרלי הוא ששמן סינטטי מיוצר במעבדה נטו ואז אנחנו יכולים לשלוט על תכונות השמן לגמרי.מצד שני שמן מינרלי הוא שמן שמיוצר מהעודפים של זיקוקי דלק וסולר שונים ואחד הדברים שנפלטים בתהליך הזיקוק הזה זה השמן המינרלי היתרון היחיד שלו זה המחיר הזול שלו.אחד החסרונות של השמן הסנטטי זה המחיר הגבוה שלו אז מה עשו חכמים הוציאו את השמן החצי סינטטי זאת אומרת חצי מהשמן המינרלי עם יתרון המחיר הזול שלו וחצי מהשמן הסינטטי עם התכונות המעולות שלו ואז שמרו על מחיר יחסית סביר. במנועים המודרנים של היום ביחוד הספורטיבים שעובדים בצורה יותר מאומצת ממנוע רגיל עדיף תמיד את הסינטטי המלא בגלל התכונות הטובות שלו ואורך החיים הגבוה והכי חשוב עמידה בחום הרבה יותר גבוה. ופה אני מגיע לשאלה שלך שמן סינטטי מלא בצמיגות 5W30 זה מספיק בהחלט גם מבחינת הטמפרטורה הגבוהה כי אתה צריך להבין שהשמן הזה עמיד בטמפרטורות הרבה יותר גבוהות מהשמן החצי סינטטי בגלל שהשמן הסינטטי מיוצר מחומרים כימיים נטו במעבדה יש בו את כל התוספים שצריך רמת השחיקה שלו נמוכה כושר זרימה גבוה. ופה אנחנו מגיעים לעניין הוריאטור שכשאתה מניע את הרכב שהמנוע קר הרעש שאתה שומע זה עד שהשמן מגיע לוריאטור ואז הרעש נפסק. מה שעושה השמן הסינטטי בגלל כושר הזרימה הגבוה שלו הוא מגיע מיד לוריאטור ואז אתה לא שומע את הרעש הדיזלי המרגיז. בחורף הבעיה חמורה יותר בגלל שהשמן הרבה יותר קר בבוקר ואז הרעש ממושך יותר אתה צריך להבין שהשמן הסינטטי לא בא לפתור את הבעיה לגמרי אלא פשוט להאריך את חיי הוריאטור והכי חשוב להאריך את חיי המנוע שלך שזה יותר חשוב מן הסתם מהחלפת וריאטור.
מקווה שעניתי לך על השאלה והגדלתי את רמת הידע שלך לגבי שמנים בכלל.
יום טוב אורן.
המספר השני מציין את טמפ' העבודה המקסימאלית של השמן לא?
אם כן, אז השמן החצי סינטטי מסוגל לעבוד בטמפ' עבודה גבוהה יותר.
(אם ניקח לדוגמא חצי סינטטי 10W40 מול סינטטי מלא 5W30)
ומכאן השאלה שלי, למה לא 5W40 סינטטי? גם טמפ' עבודה נמוכה, גם גבוהה, וגם סינטטי מלא.
יש איזשהו מדד איכות? SF או SJ או משהו כזה?
תראה גדעון אנחנו יכולים לדוש בעניין הזה עוד המון כל מה שכתבתי לך זה מניסיון ואני לא בא לשכנע למה לא 5W40 וכן 5W30. השמן שהאיטלקים המליצו עלו בחברה הזאת ESSO יש רק שמן סינטטי 5W30 השמן הזה עובד מצויין מתאים לארץ מצויין למנוע ואני מדבר מניסיון גם אני משתמש בשמן הזה אתה רוצה לשים 5W40 אז תשים לפי דעתי ההבדל הוא זניח מאוד כי מה שחשוב יותר זה המספר הנמוך שמבטא את כושר הזרימה של השמן בהתנעה קרה.
אני שוקל במהרה לעבור לשמן של ESSO שהמלצת עליו.
סתם עניין אותי לדעת קצת מעבר זה הכל.
אז אמרנו ESSO ULTRON 5W30 סינטטי מלא
יש תתי סוגים לשמן הספציפי הזה?
מעניין היכן משיגים כזה שמן, נתחיל לברר :)
המון תודה.
חברת דלק מיבאת את שמני ESSO אפשר גם למצוא יותר זול בסניפי אוטו דיפו זה מגיע בגלון של 4 ליטר וזאת הכמות המדויקת ל HGT זהו גלון בצבע ירוק. השמן החצי סינטטי נקרא ESSO ULTRA והוא בצמיגות של 10W40 והוא מגיע בגלון בצבע כחול הוא הרבה יותר זול אבל פחות איכותי ועם כושר זרימה נמוך לעומת ה ESSO ULTRON הסינטטי.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.