View Full Version : צריכת דלק פונטו 2000
שלום לכולם,ברשותי פונטו שנת 2000ידנית דגםs60 xtz מנוע 1250 מבדיקה שערכתי הרכב אוכל ליטר ל11.5 ק"מ בממוצע ,האם הגיוני?הרכב לאחר טיפול שמנים פילטרים ופלאגים!!!תודה לעונים.יש לציין שמדובר בנסיעה רגועה בדרך מישורית.
ישנה סיבה לצריכת דלק כזו?
בזמן ביצוע בדיקה הייתה לבד באוטו ? נסיעה עם מזגן או לא ? באיזה סל"ד אתה מעביר הילוך?
איפה נסעת יותר? בעיר או בכביש בין עירוני ?
צריכת הדלק הממוצעת שלך מתאימה יותר לרכב שנוסע באזור המרכז
ויותר בדרך עירונית, הרכב שלך צריך להיות מאד חסכוני אם הוא מטופל
כמו שצריך והנסיעות שלך רגועות וללא לחצי תנועה גדולים.
פיני
בדר"כ אני לבדי ברכב.וממש לא מושך הילוכים.ומסלול הנסיעה שלי הוא בדר"כ מחוץ לעיר.וכמו שציינתי הרכב אחרי טיפול.אם כך מה יכולה להיות הסיבה?פלאגים לא מקוריים?הרכב לא מגיע לחצי סקאלה של החום אלא עד לרבע מקסימום אולי זו הסיבה?אובד עצות...
בהחלט עקב החום!!
תחליף טרמוסטט, שלך נתפס במצב פתוח!
הרי הוא הסביר שמד החום מגיע לרבע סקאלה. הטמפ' נורמלית לחלוטין.
אני בעל אותו רכב, אני מניח שהרכב עושה כ-1 ל-13 ואני שומע רבות על רכבים בדגמים מתקדמים יותר (פונטו כמובן) שעושים 1 ל-19 בנסיעה בינעירונית.
אני אישית על פי הנתונים שלי מוותר על קילומטרים בודדים לליטר עבור הידיעה שהרכב נוסע בצורה טובה ואין לי תקלות מיוחדות, לשיקולך להתעלם או לא.
שלא תבין אותי לא נכון הרכב מטופל והכל פשוט חשבתי על זה והבנתי שגם אם הרכב היה נותן לי עוד שני קילומטרים לליטר אבל מספיק והיו נזקים מדי פעם הייתי משלם הרבה יותר :-).
לשיקולך...
המד החום צריך לעמוד על אמצע הסקלה.
בפחות מזה (לדוגמא, ברבע סקלה) ברוב הרכבים החיישן דואג לכך שתכנס למנוע תערובת "עשירה" יותר בדלק ביחס לאוויר ע"מ לחמם את המנוע מהר לטמפ' האופטימלית. סוג של צ'וק אוטומטי כביכול. במצב כזה צריכת הדלק גבוהה בהרבה מאשר כאשר מד החום באמצע הסקלה.
ייתכן ובפונטו MK1 זה לא כ"כ מתוחכם - אני לא ממש מכיר, אבל זה בהחלט "מדליק נורות" ששווה לבדוק.
lag5 הכל תלוי כמובן כמה אתה נוסע ובאיזה דרך עירונית/בין עירונית.
ובקשר להחלפת תרמוסטט אם תקול להחליף.
ורבע סקאלה זה לא תקין, כך היה ברכבי כשהתרמוסטט נתפס במצב חצי פתוח.
מה גם שהוא הוסיף שזה מגיע מקסי' לרבע סקאלה וכרגיל זה פחות, מה שמחזק את העובדה לגבי התרמוסטט.
את צריכת הדלק המדויקת אפשר למדוד רק בנסיעה בין עירונית במהירות קבועה
90-100, אז צריכת הדלק בפונטו כמו שלך צריכה להיות בערך 18 לליטר, כמובן
שהרכב לא עמוס, הצמיגים מנופחים כמו שצריך והרכב מטופל, אבל במציאות אנחנו
לא נוסעים כל הזמן מחוץ לעיר וללא עצירות, לא כולם גרים באותה עיר ומבצעים אותם
נסיעות לכן צריכת הדלק שונה מאחד לשני, אם אתה גר בנהריה ורוב הנסיעות מחוץ
לעיר צריכת הדלק שלך צריכה להיות יותר טובה ממה שציינת.
פיני
lag5.
ניסית פעם לברר מה היא טמפרטורה אופטימלית של המנוע ?
אני מציע לך לעבור טיפה על הנושא (לפחות בגוגל) לפני שאתה מטעה פה אנשים.
אם אתה גר בנהריה ורוב הנסיעות מחוץ
לעיר צריכת הדלק שלך צריכה להיות יותר טובה ממה שציינת.
פיני
עם כל הרמזורים החדשים שהתקינו באיזור, הנסיעה מנהריה לחיפה הפכה לעירונית :rolleyes:
לנסוע 10 שניות על 90-100 ולעצור ברמזור, להאיץ שוב וחוזר חלילה לא עושה טוב לצריכה :)
lag5.
ניסית פעם לברר מה היא טמפרטורה אופטימלית של המנוע ?
אני מציע לך לעבור טיפה על הנושא (לפחות בגוגל) לפני שאתה מטעה פה אנשים.
הכוונה שלי לא הייתה רעה, וצריכת הדלק לטעמי (כל עוד היא לא חריגה במיוחד) לא מהווה הפרמטר הכי חשוב.
עוד 2,3 לא ישפרו בצורה מטורפת את מצב הכיס (שלי לפחות). תמיד הייתי בדעה שתקלה הכי קטנה ברכב יכולה להסתכם במאות עד אלפי שקלים שזה הרבה יותר הוצאות מחיסכון שהיה מתקבל מתוספת של 2,3 קילומטרים לכל ליטר.
מה גם שבכל רכב המצב המכני יכול להשפיע על הצריכה של רכב שנמצא כבר עשר שנים על הכביש (מה שאומר שלא כל רכב יכול להגיע לצריכה אופטימלית של 1 ל16 כמו שהרבה פה טוענים).
שוב אם הטעיתי אני מצטער :-).
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.