PDA

View Full Version : מזגן בפיאט פנדה

26-07-06, 21:02
שלום,

יש ברשותי מזה קצת יותר מחודש פיאט פנדה מודל 2006 שעשתה עד כה 2000 ק"מ.
הבחנתי בשבועיים האחרונים שכאשר המזגן דולק יש מדי פעם רעש שמתחזק ככל שסיבובי המנוע עולים, נמשך למשך 20 שניות בערך ומפסיק במין קליק כזה, כאילו איזה מאוורר הפסיק לעבוד (המדחס של המזגן???) , וחוזר שוב אחרי כדקה, בדר"כ במהירויות / בהילוכים נמוכים.

במהירות גבוהה מ 40 קמ"ש אני לא שם לב לרעש כזה.
כמו כן הרעש אינו מתרחש כאשר המזגן כבוי.
ניסיתי במצבים של סירקולציה של האוויר וגם במצב רגיל - אין הבדל... עם זאת, שאני חושב על זה, עוד לא ניסיתי כאשר רק האוורור מודלק ללא מיזוג...

כמו כן, הרעש נשמע יותר בתא הנוסעים ואינני מבחין בו מחוץ לרכב.

אני צריך לציין כי המזגן עובד טוב מאוד, אבל הרעש הזה מטריד ולדעתי מגיע מהמזגן...

האם זה רעש נורמלי? מוכר לבעלי פנדות נוספים?

12-10-06, 16:37
אהלן,

רציתי לעדכן אתכם בהתפתחות בנושא ובתקווה לשמוע מבעלי פיאט פנדה אחרים, אם ישנם כאלה.

בשבוע שעבר שמתי לב שאורות הרוורס באוטו לא עובדים (האוטו עבר כולה 6000 ק"מ!), ובעקבות זאת התקשרתי לשירות הלקוחות של חברת הליסינג שלי (הרץ), ובהזדמנות זו החלטתי לטפל גם בנושא המזגן.

נשים רגע בצד את הטיפול החובבני של הרץ (שבוע לקח להם לבדוק את הבעיה במוסך שלהם ולקחת את האוטו למוסך פיאט).

הגיע הנציג של הרץ הגיע היום עם הרכב המתוקן, אני בודק את רעש המזגן והוא עדיין מרעיש - רעש כזה מעצבן כמו מנוע דיזל כאשר המדחס עובד, שאפשר לשים לב אליו כאשר המזגן עובד על מהירות 1, ונוסעים במהירות עד 30-40 קמ"ש ב 3000 סל"ד בערך. במהירות נסיעה גבוהה יותר או במהירות מאוורר גבוהה יותר לא ניתן לשמוע את רעש המדחס בגלל רעש הצמיגים או הרוח.
עם זאת, המזגן עובד בצורה תקינה, מקרר היטב ואופן אחיד.

שאלתי אותו אם הם ווידאו את ביצוע התיקון וקיבלתי תשובות מגומגמות משהו וכנראה "מדובר באי הבנה".

חשבתי על זה והחלטתי להתקשר למוסך המורשה שאליו הם אמרו שלקחו אותו ולראות במה מדובר.

האוטו אכן הגיע למוסך מורשה (השחר בנתניה), ובשיחה עם המוסכניק הוא אמר שהוא בדק את המזגן ומבחינת כל המערכות הוא תקין, אבל מקור הרעש אינו ידוע והנושא נמצא "בבירור".

כרגע ה workaround שלי הוא להשתמש במהירות שתיים אך בעוצמת קירור נמוכה יותר, או להשתמש בסירקולציה בלבד אם אין שמש ישירה - המזגן בסה"כ מאוד מקרר, זה רק הרעש שמחרפן אותי ומדאיג, כאילו עוד רגע המדחס יפסיק לעבוד.

בעלי הפנדה - האם התופעה מוכרת לכם???
מישהו מכיר את מוסך השחר?

מה שמוזר זה שהרעש לא זכור לי ממכונית התצוגה, בה נסעתי ללא רדיו, רק עם מזגן בעוצמה חלשה, בנסיעה עירונית ובין עירונית. מוזר.