PDA

View Full Version : לוח שעונים ספייס01

avil84
09-10-09, 15:01
אז ככה לאחר שכשקניתי את האוטו הייתה בעייה בלוח שעונים (מד חום היה משחק ומד טורים לא עבד בכלל)
היום הייתי בפירוקייה וקניתי שעון חדש.
הקילומטרז דומה אפילו שאצלי היה פחות 140 בשלי במה שקניתי 156
אבל לא הולך להלחם בשביל ה16 ק"מ האלה .
עכשיו לאחר שהחלפתי את לוח השעונים השעונים הסתדרו אבל נוצרו 2 בעיות הקילומטרז מהבהב והנורות של הכרית אוויר דלוקות מה שאצלי לא היה .
בפירוקייה אמרו לי שצריך לאפס את המחשב והכל יסתדר אבל לא כל כך סומך עליהם ולא בא לי לבזבז כסף במוסך סתם.
אז צריך את עזרתכם..

simon377
09-10-09, 16:17
איפוס מחשב ניתן לעשות (בפונטו, בכל אופן) ע"י ניתוק המצבר למס' דקות וחיבורו מחדש
אם תעשה את זה בבית, זה לא יעלה לך יותר מדי. (כל עוד לא תחבר אותו הפוך :))
אני מאמין שזה יפתור את העניין של כריות האוויר.
מד אוץ מהבהב? בחיים שלי לא נתקלתי בדבר כזה.
לרפי לין הפתרונים?

ido
09-10-09, 16:58
בדוק מצבר אצל חשמלאי. בן כמה המצבר? אם יותר משלוש שנים אז יכול להיות שהוא הבעייתי.

avil84
09-10-09, 18:19
ניסיתי לעשות איפוס למחשב ע"י ניתוק המצבר לא עזר.
יש לציין שלפני לא היו התסמינים של הכרית ביטחון ורק הייתה בעייה במד חום ומד טורים .
המד קילומטרז היה בסדר לא עשה בעיות עכשיו כשמעבירים לטיפטרוניק הוא לא מסמן את המספר של ההילוך .

raanan_t
09-10-09, 18:35
הערכה שלי:
כנראה שמחשב הרכב זיהה החלפת לוח שעונים ווק"מ שאינו מתאים ולכן בעצם מראה סוג של "הודעת שגיאה".
הצעה שלי, הרם טלפון למורשה ותקבל את כל התשובות. כמובן, אל תשכח לחזור ולעדכן.

לידיעה כללית, לא כל התקלות מתאפסות עם ניתוק המצבר.

mgoldst
09-10-09, 20:25
תנסה את הלוח שעונים הישן שלך לראות מה הוא מציג

אם הק"מ לא יהבהב - אז המחשב זיהה שינוי לוח

ד"א כשהרכב שלי חובר לאקסמינר הודפס בדו"ח הק"מ של האוטו

ברא
09-10-09, 20:36
לדעתי אין מנוס מלשלם 150 שקל במוסך מורשה ולאפס המחשב מתקלות זה הפתרון
לפעמים אין מה לעשות חייבים לאפס במורשה אצלי נדלקה נורה של כרית אוויר אחרי החלפת מצבר
עשיתי אפוס במורשה והכל תקין כהלכה

raanan_t
09-10-09, 20:40
אם הק"מ לא יהבהב - אז המחשב זיהה שינוי לוח
לא בטוח, יתכן שהתקלה שנרשמה כבר לא תמחק ללא התערבות אקזמינר גם אם יחזור ללוח הישן.

בכלל, כל העניין הזה הוא השערה שלי, שווה להרים טלפון לפני שמפרקים את העסק שוב. לא נראה לי בריא להתעסק עם כל הלוחות העדינים הללו יותר מדי.

Ron_Dadon
10-10-09, 00:31
משהו לא ברור לי, מכיוון שהמד אוץ דיגיטלי - זה לא בעצם נתון שנרשם במחשב הרכב ופשוט מוצג על הצג?
אני לא מוצא סיבה שלוח אחר יציג ק"מ שונה אם כך.

ואני זוכר שקראתי פה איך להחליף את הנוריות לד של הלוח שעונים באחד הפרוייקטים -> ורשום שם במפורש לא לנתק/לחבר או כל דבר בסיגנון את הלוח עם סוויץ' או משהו כזה, כי אז נורות האזהרה (עם דגש על כרית האוויר) ישתגעו ואין מנוס מלאפס את המחשב במורשה.

raanan_t
10-10-09, 01:14
משהו לא ברור לי, מכיוון שהמד אוץ דיגיטלי - זה לא בעצם נתון שנרשם במחשב הרכב ופשוט מוצג על הצג?
אני לא מוצא סיבה שלוח אחר יציג ק"מ שונה אם כך.

זה גם מה שאני חשבתי, אך עובדתית האיש מציין שמוצג לו נתון שונה על הלוח, מוזר גם לי.
בכל מקרה, ברור שדברים כאלה צריך לבצע כאשר המפתח מחוץ לסוויץ' ואני גם הייתי מנתק את המצבר.