View Full Version : פונטו S, שנת 1996, מתחמם, כבר לא יודעים מה לעשות
שלום לכולם,
הבעיה היא כזאת - אחרי נסיעה של חצי שעה בערך (אולי גם בנסיעה, לא ידוע לי) רמת המים במיכל העיבוי עולים והמיים נשפכים דרך הפקק.
הבעיה היא שהמאוורר פעם עובד ופעם לא עובד ולא ברור מה גורם לכך.
מה שכבר נעשה:
- שיפוץ ראש מנוע (היה פגם קליל)
- החלפת טרמוסטת לחדש
- החלפת יוניט למקורית של פיאט
- החלפת משאבת מים
- החלפת רדיאטור לחדש
לפי מה שאני חושבת כבר לא נשאר מה להחליף... :sad:
בדגם הזה אין שעון חום, כך לא ידוע לי מתי בדיוק האוטו מתחמם. העובדה היא שהמנורה נדלקת והמאוורר לא מתחיל לעבוד או שמתחיל לעבוד כבר מאוחר, כאשר המים כבר עלו עד הפקק ומתחילים להשפך...
האם יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?
בדוק את חיבורי החשמל למאוורר.
בצע ניקוז אוויר ממערכת הקירור, יכול להיות שלא בוצע או שלא בוצע כמו שצריך.
בדוק פיוזים. עבור על כולם אם צריך. באונו שהייתה לי, הייתה בעיה דומה, שהמאוורר היה עובד לסירוגין והרכב היה מתחמם. בסוף זה היה פיוז תקול, שאיכשהו היה גם קשור לצופר של הרכב כי ברגע שהמאוורר לא היה עובד גם הצופר לא.
לצערך - בדוק אם ראש המנוע לא נפגע שוב עקב ההתחממויות החוזרות.
(לפי הסדר :))
אני לא יודע כמה זה רלוונטי לאוטו שלך
רק תבדוק את מכסה של מיכל המים של הרדיאטור יכול להיות שהוא לא ממש אטום ומשם מתאדים כל המיים
בהצלחה
מכסה של הרדיאטור חדש לגמרי.. ולא פתר את הבעיה.
נבדקו גם פיוזים וכל החיבורים של החשמל..
ניקוז אוויר גם נעשה :(
לכל המגיבים,
מדובר בבחורה/אשה נא לפנות אליה בלשון נקבה.
תבדקי, אבל יכול להיות שיש לך סדק במיכל עצמו.
קרה לי אותו דבר ולא ידעתי עליו עד שהלכה לי המשאבת מים והמים התחממו והשפריצו דרכו רק מזל שזה קרה לי במוסך.
שהרכב מתחמם יש גם רעש מכיוון המנוע
רעש מתכתי?
צריך לקוות שעקב טראומות החום שעבר המנוע לא נפגע אטם ראש המנוע.
בדקי שמאורר הרדיאטור פועל בכוון הנכון שבו הוא צריך לינוק אויר מקדמת הרכב, דרך הרדיאטור לכוון תא המנוע.
אם חוטי המאורר הפוכים, אז הוא יסתובב הפוך וישאב אויר חם מתא המנוע דרך הרדיאטור אל קדמת הרכב ולכן המאורר יפעל אבל לא יצליח לקרר את הרדיאטור והמנוע.
האם במכוניתך יש מזגן מקורי?, אם כן צריך גם לבדוק שמאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויותיו,
1 איטית ו 2מהירה.
בברכת חג שמח - רפי לין :)
moty003, תודה.
מיכל עצמו גם חדש לגמרי. הותקן יחד עם הרדיאטור.
fiat, לא, אין רעשים
רפי לין, אטם ראש המנוע הוחלף יחד עם השיפוץ של הראש, כך לא נראה לי שהוא נפגע שוב בכמה ימים.
המאוורר הותקן בכיוו הנכון ועם מזגן עובד בשתי המהירויות....
נשאר לך רק לבדוק את צנורות הגומי שנכנסות ויוצאות מהרדיאטור המון פעמים נקרעים מהצדדים איפה שמתחברים יכול להיות שיש סדק קטן שמה ומשה מתאדים כל המים לדעתי רק שמה הבעיה או שלא חזקו אותם כמו שצריך שהחליפו רדיאטור
בכל אופן אני במקומך הייתי משתמש באוטם נזילות מניח שיעזור ויפתור כל הבלגן הזה
:confused::confused:
כמו שאת כותבת שהמאוורר לא עובד אצלך בצורה תקינה וזאת אחת הבעיות לכן תנסי לעשות חיבור ישיר מהמצבר למאוורר ולראות אם חום המנוע עולה יכול להיות גם שמאוורר הלך.
בדיקת טרמוסטט תקול ז"א נסגר ולא נפתח אף על פי שהוחלף.
לבדיקה בצעי את הפעולה הבאה אחרי 5 דקות בבוקר אחרי הפעלת המנוע בדקי כשחום המנוע עולה את הצינור הגומי העליון שמחבר בין הרדיאטור לראש המנוע.
צינור תחתון צריך להיות כמעט באותה טמפרטורה ז"א שיש סרקולציה במערכת.
אם הצינור התחתון המקביל קצת יותר קר משמעותית אז הטרמוסטט תקול..
זהירות כשעושים מהלך כזה גם חם ומאוור רדיאטור שעלול לפעול לכן חישבי לפני הפעלת המנוע איך את עושה את זה כשהמנוע קר ולאחר מכן הכניסי את היד בצורה ישרה ואנכית.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.