התחבר

View Full Version : פונטו ספייס חדשה - שאלות: הזרמת דלק, התנעה,

idobi
30-09-09, 00:50
שלום רב,

רכשתי לא מכבר פונטו ספייס 2001 ELX אוטומאטית - ועד כה אני מאוד מרוצה ונהנה ממנה!
הצטברו לי כמה שאלות ואשמח אם תוכלו לעזור מנסיונכם:

1. כשנותנים גז שומעים צליל חזק למדי של הזרמת הדלק (כמו נחל זורם מתחת לרכב :) ) - האם נורמאלי?

2. אחרי שעוצרים, אם מורידים את הרגל מעט מדוושת הבלם - הרכב מתחיל להתקדם בנדנודים מורגשיים - האם נורמאלי?

3. הרבה פעמים בהתנעה נדרשים שני סיבובים של המפתח - האם מדובר בסוללה חלשה?

4. לא ספציפי לפונטו - אבל צריך מאוד להתקרב לרכב כדי שהשלט של האזעקה יפתח וינעל, גם אחרי החלפת סוללה בשלט - יש מה לעשות?

5. כפתור הפלסטיק הכסוף שהינו חלק מידית ההילוכים שבור - היכן ניתן להחליף במחיר סביר?

הרבה שאלות...מתנצל על הטרחה.

המון תודה מראש!
עידו

raanan_t
30-09-09, 01:20
תתחדש:
1. לא מכיר את הרעש הזה.
2. לא אמור להיות.
3. האם זה קורה כאשר הרכב "חם", כלומר אחרי נסיעה וכיבוי קצר?
4. נסה להצמיד את השלט לחלקו התחתון של הסנטר בעת הלחיצה, תופתע לגלות שזה משפר מעט את טווח השידור. בלי קשר, יתכן והגיע זמן החלפת הסוללה בשלט.

רקובי
30-09-09, 12:19
שלום לחדש,

לגבי הנחל הזורם, סביר להניח שאתה שומע את נוזל הקירור שעובר ביחידת החימום הפנימית,
זה אומר שיש אויר במערכת הקירור. כשאתה נותן גז, משאבת המים מסתובבת מהר יותר, והנוזל זורם מהר יותר. כך גם רעש הזרימה (שאתה שומע) חזק יותר בסביבות ה-3+ סל"ד מאשר בסלד נמוך יותר. הנושא לא בהכרח פתיר, אצלי הוא מעולם לא נפתר. מדובר על עניין מאוד נפוץ בפונטו.

לגבי שלט האזעקה, יכול להיות שדה מגנטי ממשדר כלשהו שמפריע לזה, עמודי חשמל והשד יודע מה. האם קורה בכל מקום בו אתה נמצא ? רק בסביבת הבית ? רק באזור העבודה? (בהנחה ויש כמה ק"מ הבדל בינהם...)

תתחדש.

idobi
01-10-09, 11:33
תודה רבה על התגובות!

1. נרגעתי בעניין "הנחל"...טוב לדעת שזה לא דלק.
2. אשמח לתגובות בקשר לתחושת ה-"נדנוד" כמתחילים לנסוע לאט - האם מוכר?
3. בנוגע לבעיות בהתנעה - אין בכלל חוקיות - פעם זה אחרי שהייה ארוכה ופעם אחרי כמה דקות. הרבה פעמים גם לא קורה בכלל.
4. בעניין השלט - קורה בכל מקום, החלפתי סוללות - הטריק עם הסנטר עובד במידה - תודה!
5. הא מישהו מכיר היכן ניתן להשיג את הפלסטיק הכסוף המדובר?

שוב הרבה תודה מראש!
עידו

רקובי
01-10-09, 16:57
רק למען הסר ספק - בעניין קולות הזרימה של נוזל הקירור,
למרות שזה נרשם בפורום מליון פעמים:

אני מבקש להדגיש שכל עוד הרכב לא מתחמם, המצב הזה יכול להחשב סביר.
אם הרכב מתחמם, אפילו קצת, יש לנקז אויר ולבדוק שוב, כדי לוודא שאין תקלה אחרת.