התחבר

View Full Version : פונטו דור ראשון, עלויות אחזקה ומה שבינהם.

דניאל_חיפה
23-09-09, 00:33
אז ככה, אני בן 17 וחצי ונגמר המלווה, פתחתי בעבר שירשור שחיפשתי אונו ואחרי זמן רב של חיפושים לא מצאתי אחת שמורה באיזור שלי, המליצו על פונטו מבחינת מודרניות לאומת האונו.

1)מצאתי כמה פונטו 95-96 שנראות שמורות, דבר ראשון המחיר היה בסביבות ה5.5-6.5k זה ריאלי? כי המחירון הוא בסביבות ה7k, לצפות לרכב שחוט במחיר הזה או שזה ריאלי?

2)דבר שני, עניין המודרניות הזה פונטו 95\6 לעומת אונו 92\4, שאני מדבר בעיקרון על הדגמים הפחות מאובזרים של הפונטו דוגמת הs 1.3 יש הבדל משמעותי? שמדובר באונו s70 ies 1.4 מול פונטו s 1.3?

3)שמעתי על בעיות חשמל בפונטו ובעיות של מערכת קירור וכדומה שזה מחלות אופיניות של הפונטו, זה ככה?
מה הם המחלות האופיניות לפונטו?
מה להסתכל שבודקים אחת?

4)מחיר אחזקה, בהיבט של חלפים ותיקונים לעומת האונו, יקר משמעותית או שקל לפה שקל לשם?

5)אונו היא מנוע 1.4 והיא גם פחות "מחושמלת" מפונטו וקלת משקל יותר לעומת פונטו שהיא 1.3 ויותר כבדה, אני מבין שבכל הקשור לזריזות האונו זריזה יותר בהאצה ברמזור?
לא מתכנן לפתוח איתה זה בכללי לדעת על הזריזות.

6)המזגן הוא מקורי או שהוא התקנה מקומית בדגמים הפשוטים והזולים? איך הרכב מתמודד עם מזגן פועל?

7)יש רגישות גבוהה ממש לנוזל ירוק או שאם לא השתמשו בו כל השנים אז להמשיך לא להשתמש?

8)בכללי ממליצים לחפש פונטו או אונו, ולמה?
ניסיתי גם אופציות של סויפט וג'סטי אבל הם יקרות יותר ואני משיג בסכום שלהם פיאט ממודל גבוה יותר ומודנריות יותר, כנראה שאני ישלם את ההפרש על תיקונים בפיאט לא ככה?

אתם מוזמנים להוסיף מידע.

אשמח לקבל הודעות בפרטי על פונטו\אונו שמורות באיזור חיפה במחיר של עד 5.5k.

Lexxxa
23-09-09, 09:25
שלום דניאל.
לדעתי לך על פונטו, רכב יותר צעיר מאונו!
לגבי מחלות, אני חושב שאין דבר כזה מחלות ברכבים, יש תקלות, זה תלוי אך מטפלים ברכב.
לדעתי אם מטפלים כמו שצריך אז אין שום מחלות..
אח שלי נוסע בפונטו כבר מעל שנה והוא מרוצה!

דניאל_חיפה
24-09-09, 01:40
כבר לא משנה לי התשובות שלכם רכשתי סויפט.
תודה.

moty003
24-09-09, 01:56
לילה טוב דניאל,
מה קרה שירדת מפונטו? מה יש בסויפט ששכנע אותך לקנות אותה?
ספר לנו קצת על הרכב החדש

דניאל_חיפה
24-09-09, 08:48
אומנם לא מודרני כמו הפונטו אבל מצבו מעולה ומחיר הרכישה היה זול.

מנוע 1.3 זריז מאוד, סיבוב קצר הראה לי שהרכב עולה את פרויד עם 3 אנשים באמצע היום ב80 בלי להתאמץ ואם עודף לעקיפה ובלי שמד החום יזוז, יד 2 ממורה, נמצא אצל הבחור כבר 14 שנה והוא שם רק נוזל קירור ירוק, בכל הקשור למנוע הוא פדנט מטפל רק במוסך אם קבלות והיסטוריה מלאה, ראש לא נפתח מעולם, כל החשמל (שזה לא הרבה) עובד, לא מעשן לא שותה שמן מניע בקלות (צ'וק אוטומטי).
מחירון 5.5 הוא מכר לי ב4.

הסיבה להורדה במחיר זה שהצבע מתקלף, הוא עשה לו צבע בעבר בשנת 2000 והוא התקלף שוב, קצת מכות חנייה קלות, סדק קל בטמבון קידמי טמבון אחורי שהוחלף מעיכה בכנף ימנית, בקיצור הקוסמטיקה לא משהו ואת זה המוכר כבר הזהיר אותו בשיחת טלפון שהרכב לא מלכת יופי אבל עושה את העבודה.

260 אלף ק"מ שזה נשמע הרבה אבל שמחלקים את זה את זה הוא עשה כ13 וחצי אלף ק"מ בשנה שזה ממש לא הרבה, והמזגן שפועל רק על חימום וטסט לחצי שנה.
הבעיה במזגן קירור זה שצריך להחליף חלק כלשהו על מנת שהוא יפעל והמוכר ציין שהחלק עולה 600 מקורי ו100 תחליפי, ולקח לו שנה למצוא את התחליפי והוא לא מצא אז הוא התייאש מהחיפוש והסתדר בלי מזגן.

המוכר הראה שקיפות מלאה עוד משיחת הטלפון, ומתברר גם שהבחור שבא איתי לבדוק את הרכב במקרה מכיר את בעל הרכב, ומה גם שחיכיתי לבחור והוא הגיע ביורו סויפט ככה שידעתי שהוא כנראה ממש מרוצה מהסויפט שהוא רק התקדם קצת בשנתון.

ארילו
24-09-09, 08:51
כבר לא משנה לי התשובות שלכם רכשתי סויפט.
תודה.

תנחומיי ;)

דניאל_חיפה
24-09-09, 12:36
כנראה שאחרי הכל אני לא יהיה חבר במועדון פיאט כי אין לי פיאט:D

aviergaz
11-10-09, 20:26
כנראה שאחרי הכל אני לא יהיה חבר במועדון פיאט כי אין לי פיאט:D

היא גם יותר מאובזרת ורחבה,יותר בטיחותית {ויותר יפה}