PDA

View Full Version : בעיה באזעקה MVP 625 של רב בריח

martinb2
22-09-09, 23:34
שלום רב
אז ככה נעבור לבעיה..
לא מזמן התקנתי אזעקת ביפר MVP625 של רב בריח
הטכנאי התקין לי אותה היא פעלה פיקס הוא פתח סגר 10 פעם..
עכשיו איך שהוא הלך עשיתי דריכה למערכת הכל פעל מצוין לאחר מכן רציתי לפתוח השלט לא הגיב..
גם השלט החילופי לא הגיב
לא נגעתי בכלום.. איך זה הגיוני?
לפי מה שאני הבנתי הבעיה בקליטה השלט לא קולט תאנטנה וההפך (השלט מראה שאין קליטה ואני לא יכול לראות מה הטמ''פ או כל פונקציה אחרת..)
אשמח לתגובות :)

blueuno
22-09-09, 23:57
אהלן חבר,

קודם כל לא נירא לי שאתה צריך לשבור את הראש , יש טכנאי שהתקין אז שהוא ישבור את הראש.

,,,,
תבדוק קודם כל את הדבר הבא , אל האנטנה של המערכת אמור להיות כפתור שכאשר אתה לוחץ עליו השלט אמור לעשות ציפצופים, אם עושה ציפצוף אז יש לכה בעיה בשלט כלומר במשדר .

אם זה לא עובד, אז הבעיה יכולה להיות או שהפיוז הראשי של האזעקה נשרף, או שהחוט שמגיע מהמוח של האזעקה לאנטנה היתנתק או מגע רופף.

ודבר אחרון האנטנה נשרפה.

בהצלחה תעדכן

martinb2
23-09-09, 00:06
כן יש תכפתור הזה CALL באנטנה שאני לוחץ עליו יש אור אדום כזה אבל השלט לא מצפצף
ופיוזים בדקתי הכל תקין
אולי צריך לאפס משהו?
כי אם זה בעיה שמישהו נתקל בה וזה שניה לפתור אותה אז חבל סתם להזמין טכנאי
אאה ותודה על התגובה המהירה P:

saar
23-09-09, 16:30
סינכרון מחדש בין המוח לשלט.

מתבצע על ידי הזנת הקוד שהגיע עם האזעקה ועל ידי לחצן עגול בצבע שחור עם לחצן קטן באמצע בצבע אדום. הנמצא מחובר למוח האזעקה בדרך כלל מתחת לשטיח הריפוד מצד שמאל לדוושת המצמד.
שם אתה צריך לתת לחיצות בלחצן הזה ולהזין את קוד השלט, ולאחר מכן הוא יסתנכרן עם השלט. אם אינך יודע לעשות זאת, הזמן הטכנאי שוב. זה בעיה שלו ועבודה חוזרת.

martinb2
23-09-09, 17:42
המוח זה הקופסה הזאת שכל החוטים מתחברים אליה נכון?
עכשיו אין לי שם שום כפתורים מה זה בתוך הקופסה?
תודה על העזרה ;)

martinb2
23-09-09, 18:27
המוח זה הקופסה הזאת שכל החוטים מתחברים אליה נכון?
עכשיו אין לי שם שום כפתורים מה זה בתוך הקופסה?
תודה על העזרה ;)

עריכה : הנה הבאתי פה תמונה תראו לי בקשה איפה הכפתורים האלה נמצאים פה בערכה

http://www.cadence4u.co.il/images/products/MVP-625-large.jpg

blueuno
23-09-09, 18:51
אם זה בעיה של סינכרון , אז אין שום קודים יש ספר שבו מוסבר איך לסנכרן את השלט לאזעקה וכמו שאמרו קודם , יש כפתור אדום, אשר לא נמצא אל הקופסא שזה המוח, אלה הכפתור בא בנפרד ומתחבר על ידי חוט למוח .
עכשיו כדי לסנכרן את השלט לאזעקה , יש לבצא מספר פעולות פשוטות המתוארות בספר התקנה שבא אם האזעקה.

יום טוב

martinb2
24-09-09, 00:47
אאה הבנתי סבבה תודה P:

moty003
24-09-09, 01:09
מה שונה שלט זה משאר שלטים? ניראה שיש שם מסך מה תפקידו?
ספר קצת על סוג האזעקה הזאת

saar
24-09-09, 11:28
מדובר על אזעקה דו כיוונית. משמע בניגוד לשאר האזעקות ששם מוח מהווה אך ורק מקלט, והשלט מהווה אך ורק משדר. משמע השלט משדר למוח אזעקה להידרך ו/או להשתחרר והמוח מבצע.
דהיינו שאם פורצים לרכב בחורף ב 4 לפנות בוקר, והרכב מזעיק , קרוב לוודאי שבעל הרכב לא ישמע את האזעקה ולכן היא לא מועילה.

פה בניגוד לשאר האזעקות, מדובר באזעקה דו כיוונית, דהיינו המוח מהווה גם מקלט וגם משדר, השלט מהווה גם מקלט וגם משדר. משמע, שהמוח יכול לקבל מהשלט וגם לשדר לשלט, והשלט יכול לקבל מהמוח וגם לשדר למוח. היעילות, שפה אם יפרצו לרכב בחורף ב 4 לפנות בוקר, הרכב יזעיק, ובנוסף לכך המוח ישדר לשלט אזעקה, משמע שהשלט יתחיל לצפצף, פה בעל הרכב ישמע את השלט מצפצף היות והשלט נמצא על ידו. וכמו כן יכול לראות בשלט חיווי מה גורם למוח להזעיק, האם מדובר במכה ברכב, האם נפתחה דלת / או תא מטען או תא מנוע, וכו'.

בתמונה שצורפה אנו רואים את הערכה הכוללת, שלט ביפר (כך נקרא השלט שהוא דו כיווני גם משדר וגם קולט), מוח האעזקה, אנטנה חיצונית המתחברת למוח האזעקה ברכב לשיפור הקליטה של המוח והשידור של המוח, חיישן (סנסור) זעזועים הניתן לכיוון רגישות, בעל שתי נורות ירוקה ואדומה, ירוקה מודיע על זיהוי זעזוע עדין, ואדומה מודיעה על זיהוי זעזוע גדול.

כפי שכתבתי לך קודם (פותח השרשור), הלחצן מתחבר למוח האזעקה, גם שאם תגלה את המוח אתה תראה שמחובר אליו הלחצן המדובר בצבע שחור עגול עם נקודה אדומה עליו, שם אתה מזין את הקוד של השלט למוח. אתה לבד לא תצליח לעשות זאת, ולכן אני ממליץ לך לגשת למתקין רכב, אשר יעשה לך זאת לרוב ללא שום עלות כספית. עבודה של דקה וחצי בשבילו, כמובן כך איתך את כל מה שהגיע עם הערכה על מנת שיהיה לו את קוד הסינכרון לשלט, וגם אם לא תיקח זה לא נורא כי הוא ידע איך לבצע סינכרון בלי הקוד.
כמו כן, לגבי מה שכתבו מעלי שאתה יכול לעשות זאת לבד לפי החוברת, אין הדבר נכון, היות ויש שם מספר פטנטים שצריך לעשות תוך כדי התהליך, שחברת רב בריח לא העלתה על כתוב. למשל במהלך ההזנה של הקוד, צריך להפעיל סוייץ' ולכבות אותו מספר פעמים, וזאת לא תדע מתי לעשות.

martinb2
24-09-09, 16:12
תודה רבה חבר'ה עזרתם לי מאוד הבעיה טופלה :)
מקור הבעיה : בית פיוזים לא תקין
עכשיו מה בילבל אותי ... שהייתי לוחץ על הCALL הנורה אדומה הייתה דולקת החיישן זעזועים גם היה פועל והנורת ביקורת אז הייתי בטוח שהמוח מקבל מתח.
בכל אופן אחלה פורום ותודה על העזרה :)