התחבר

View Full Version : חוויה בהעברת בעלות

dodihob
22-09-09, 20:10
ברצוני לשתף אותכם בחוויה שעובר חבר שלי שכל היה ברצונו זה למכור את הפיאט שלו (ולעבור ל-HGT :D).
הוא מצא קונה ל-SX שלו, סגרו עסקה ובאו לעשות העברת בעלות, אך כשהגיעו לדואר התברר כי לא ניתן לבצע העברה. הוא הרים טלפון למשרד הרישוי יום למוחרת ומסתבר כי הרכב קיבל לפני חודשיים דוח על פנסים שבורים מאחורה + על זה שאין טסט, דוח של הורדה מהכביש.
הדוח המונפץ הנ"ל לא ניתן לחבר שלי ולכן הלך לעשות בירור ברחובות, ברחובות בתחנת המשטרה אמרו כי אין מה לעשות, והם לא נתנו את הדוח ויש לפנות למרחב איילון - תחנת המשטרה בחולון.
עוד נסיעה לחולון ושם ניתנה לו גישה מגעילה, צעקות והסברה שזה בעייה שלו בגלל שזה הרכב שלו.
חבר שלי הסביר כי הפנסים שלו אינם שבורים והביא תמונה, אך זה הגיוני ואפשר להגיד שהוא תיקן את זה לאחר הדוח, אך האבסורד הוא שהרכב עבר טסט לפני 10 חודשים!! אז לא יתכן והדוח הנ"ל ניתן לרכב שלו. לאחר צעקות רבות הם החליטו לבדוק את הדוח וראו כי אכן זה לא הרכב שלו.
טעויות קורות, אך היחס התת רמה שנתנו לו פשוט בושה!
זה משטרת ישראל בשבילכם, זה היה צריך להסתיים כבר ברחובות, יש פקסים ויש טלפונים לא צריך לטרטר בנאדם מתחנה לתחנה.

במידה והוא ירצה להגיש תביעה כנגד המשטרה האם יצא משהו מזה? או שחבל על המאמץ?

stio
22-09-09, 20:20
משטרת ישראל היא גוף של אפסים מהלכים. מישהו מהצבא פעם הלך להגיש תלונה על תאונת פגע וברח, הוא מספר שצחקו לו בפנים ושלחו אותו לדרכו בזילזול ובהעלבות.

שחפיתי
22-09-09, 21:26
דרך אגב זה אני.
וצריך לרצוח את הכחולים האלה ואם יש למישהו רעיון מה לעשות שידבר איתי אני ישמח.
אבל לפחות מכרתי את הרכב ואני מתחדש בhgt המדהימה של עידו.

שחרון
22-09-09, 21:49
יופי תתחדש!

dodihob
22-09-09, 22:05
אכן תתחדש, רכב מדהים!
נעשה לו בוק תמונות לאחר הקנייה

saar
22-09-09, 22:54
תביעה בגין עגמת נפש על סך מיליון ש"ח, תעשה את העבודה , כמו כן גם תיצור מיד יחסי ציבור בעיתונים, כמו כן באופן מיידי תזכה לבקשות מאזרחים נוספים ותהפוך את התביעה לתביעה ייצוגית והסכום יגדל, והם ישלמו.

פשוט

amitbl
23-09-09, 02:10
אתם חיים בסרט.
מיליון שקל לא יצאו מזה.
תביעה ייצוגית גם לא תהיה - היות ולא מדובר פה על עגמת נפש של ממש, אלא רק תאוות בצע של אזרח פשוט שייתכן והיה מקום לתת לו מעט יותר אוזן קשבת.

יש לזכור שיש מספיק שוטרים שעושים שנותנים למשטרה פנים חיוביות, כקונטרה לאלו שנותנים לה פנים מכוערות. בכל גוף גדול מהסוג הזה יש טובים יותר, יש טובים פחות, ויש ממש דוחים. ע"ע צבא.

חוצמזה, תפקיד המשטרה הוא לא להיות חברים שלכם. הוא לאכוף את החוק (במילים אחרות "לתת לכם דו"חות"), לשמור על הסדר, ולעצור עבריינים.
את החלק הראשון הם עושים היטב. גם זה משהו...

moty003
23-09-09, 02:23
לילה טוב,
אני ממש לא מסכים איתך amitbl המשטרה הוא גוף שממומן על ידי משלם המיסים (אני ואתה) והאנשים ש"עובדים" שם מקבלים משכורת ממש כמו כל אחד, זה לא אומר מכיוון שהוא עובד כשוטר שתפקידו הוא לאכוף את החוק ולשמור על הסדר שהוא בעצמו לא יתנהג כפי שהוא דורש מאחרים. המינימום שהוא צריך לתת זה יחס טוב בדיוק כמו במכולת שאם תהיה שם קופאית שתזעיף פנים היא לא תישאר שם להרבה זמן, כך גם פה שוטר הוא שכיר שתפקידו הראשון הוא להתנהג בנעימות לפני כל אדם וכמובן כשיש מקרים שמצריכים התנהגות אחרת עושים זאת.

dodihob
23-09-09, 07:40
amitbl הכל בסדר?
תאוות בצע? הוא ממש לא מחפש להוציא מזה כסף אלה לנסות להיכנס חזרה באלה שהתייחסו בו רע, ובגלל זה שאלתי אם זה שווה בכלל, בגלל שבטח הכי גרוע שהם יקבלו זה נזיפה.
מיליון שקל? *** סער הסתלבט עליינו.
וחוץ מזה אם אתה עושה טעות בכביש, אפילו אם לא התכוונת אתה תקבל דוח? לא בטוח. אם תתנהג יפה ויש לך עבר נקי אתה יכול לקבל אך ורק אזהרה, ואם תתנהג בחוצפה רוב הסיכויים כי כן תקבל דוח.
אז מה שונה פה?? הם עשו טעות, עוד הייתה להם את החוצפה להתייחס אליו ביחס לא הוגן ולא לתת לו את השירות המינימלי מההתחלה ולבדוק את הדוח במקום להריץ אותו ממקום למקום ולא להגיד לו "בעייה שלך".
אז כן, כמו שאנחנו מקבלים נקודות וקנס, (אני לא יודע אם זה כמו בצבא) אז אולי מגיע להם קנס ונזיפה בתיק האישי, כי אם השירות המינימלי היה ניתן, שזה כולל יחס אדיב כמו שמצופה מגוף שאמור לתת שירות לאזרח כל זה היה נמנע.
ואני לא יודע מה אתה מנסה להביע בלרשום "לתת לכם דוחות" בציטוט, אך הדוח פה לא ניתן לבן אדם על משהו קיים ונכון, אם היה המצב אז הוא היה משלם. הדוח פה הופל על הבן אדם כטעות מחשב/אנוש ואם אתה קורה לזה לשרת את הציבור..
אגב שלא תחשוב, יש לי גם חבר מאוד קרוב שהוא שוטר, הבעייה שהוא חושב אותו דבר והוא רואה גם את הכל מבפנים.

זאב-ב
23-09-09, 08:38
הבעיה עם המשטרה שלנו היא שרוב השוטרים פה כבר שחוקים והחלק השני ממש לא שם ... על האזרחים
השוטרים שהתחילו את הקריירה שלהם מתוך רצון טוב ותחושת שליחות נישרף להם כבר המוח מלהתעסק עם הישראלי המכוער שעל כל דבר קטן מנסה להתחכם ולצאת נקי ובנוסף גם מקלל את השוטרים על זה שהם עושים את העבודה שלהם אז הם ניהיו אגרסיביים ומגעילים מתוך הרגל והחלק השני של שוטרים רוב הסיכויים שהם היוא ילדיי כאפות כל החיים שלהם ועשיו שיש להם סמכויות אז הם באיזה פאוור טריפ מטורף ועושים מה שבא להם אבל הבעיה העיקרית עם המשטרה היא החוקים העתיקים שהמשרה חייב לאכוף והמסגרת הנוקשה מבחינה בירוקרטית לדוגמא שגם אם הבחור שגר ברחובות למשל ו"העבירה" התבצעה בחולון גם אם אותו השטר ברחובות היה רוצה לעזור אסור היה לו כי זה לא המרחב שלו לצערי הרב זה מה שיש בארץ ועם זה ננצח :)

amitbl
23-09-09, 13:18
כל מה שניסיתי לומר זה שכסף לא יהיה פה, ושהשוטרים לא צריכים להיות נחמדים אליכם.

אני מסכים שיש הרבה מאוד שרקוב במשטרה. הפואנטה שלי היא, שאם כבר אתם מתלוננים על המקרה הספיציפי הזה, אתם מתלוננים על התפל.
כשהוא פנה למרחב הרלוונטי שיכול לטפל/לבטל את הדו"ח הספציפי הזה, לאחר בדיקה קצרה הדו"ח בוטל. את העבודה שהם היו צריכים לעשות הם עשו.

הם ממש לא אמורים להיות נחמדים ואדיבים. התבלבלתם. הם לא חברים שלכם וזה גם לא תפקידם.
הם צריכים להיות סמכותיים ומעוררי יראת כבוד, ובחלק מהמקרים הם צריכים להיות אפילו מאיימים (לא מאיימים כי "אוי שיט, נתפסתי רק שהבנזונה לא ייתן לי דו"ח", אלא כמו בארה"ב, ששם רוב השוטרים הם בחורים ענקיים, מדוגמים, וגאים בעצמם ובתפקיד שלהם ולא היית מעיז להתחצף או להתעסק איתם).

אני מסכים לחלוטין עם זאב.
הבעיה של המשטרה היא שרוב השוטרים בה הם ישראלים. וכישראלים הם מכירים את ה"ישראלי התחמן" ונאלצים להתמודד עימו יום-יום. ייישר כוח להם - אני בחיים לא הייתי מסוגל.
הם לא סמכותיים, לא מעוררי כבוד, ולא מאיימים כשצריך. הם מפחדים להכנס לכפרים בדואים במרדף אחרי רכב גנוב (ואני רואה את זה בעיניים שלי קורה על בסיס יומי), הקצינים הבכירים מקושרים עם משפחות הפשע, והשוטר הפשוט בתוך הרכב המשטרתי מרגיש מעל לחוק ובלי בושה נוסע 30-40 קמ"ש מעל למהירות המותרת גם אם אינו במרדף וגם אם אינו בתפקיד.
רוב הבעיות, אגב, נובעות מתקציב ממשלתי זעום ואבסורדי שמרסק את המוטיבציה של כל שוטר נורמלי שעוד מרגיש את תחושת השליחות ובעל חזון כלשהו לעתיד המשטרה. אבל זה כבר מרמור מסוג אחר.

יש הרבה דברים לא טובים במשטרה שלנו. אבל להתלונן על כך ש"השוטר במחוז שלי לא היה נחמד אלי כשביקשתי לבטל דו"ח גם כשהבקשה הייתה לגיטימית" היא תלונה מגוחכת ותביעה ייצוגית או דרישת פיצויים כלשהי כבר גובלת בחוצפה ובאמת תלושה מהמציאות. בכלל, לגבי הדו"ח הזה - טעויות היו וטעויות עוד יהיו. כולנו בני אדם. אבל אם על כל טעות כזו נחפש את ה"אקזיט" המהיר ונאיים בתביעה ייצוגית כזו או אחרת, אז כולנו ממש "הישראלי המכוער" בהגדרה.

saar
23-09-09, 14:59
תביעה בגין מיליון שקל היא אינה מהווה תאוות בצע, משום שפסק הדין הוא תמיד יהיה נמוך מסכום התביעה, וודאי שמדובר בתביעה בגין עוגמת נפש אשר סעיף זה אינו מעוגן כבעל גבול פיצוי, ולכן קרוב לוודאי שתזכה אך בטח שלא במיליון שקל. הכוונה הייתה שברגע שתגיש תביעה על סך של מיליון שקל באופן אוטומאטי תזכה לתשומת לב מירבית.

זה דבר ראשון, ובמקרה שכן תתבע, אתה כן תזכה! 10,000 ש"ח זה בטוח.

לגבי עיניין שהשוטרים אינם אמורים להיות חברים שלנו כפי שציין פה אחד מחברי הפורום ותפקידם לאכוף את החוק, הרי שטעות מרה בידך.

תקנון משטרת ישראל מודיע במפורש לשוטרים, שיזהרו לראות בעצמם כבעלי החברה, אלא כמשרתיה. שוטר הוא משרת החברה, ולא הבעלים עליה. ובגלל חשיבה מגולמנית כמו זו, השוטרים מתהגים כפי שהם מתנהגים. אם היו שמים את האגו של המדים בצד, ומדברים בגובה עיניים לאזרח שמגיע, הרי שהכל היה נפתר כמו שצריך.

מדובר כאן על אירוע של משטרה פיקחית, ולא משטרה חכמה.
ההבדל הוא, שמשטרה פיקחית יודעת איך לצאת מהצרה שהיא נכנסה אליה (נכתב דו"ח פיקטיבי שלא על הרכב הזה בכלל, ובסוף מסע המרורים המשטרה הבינה את הטעות ומיד ידעה לצאת ממנה).

משטרה חכמה לא הייתה נכנסת לצרה הזו מלכתחילה.

לגבי עיניין עייפות השוטרים או כפי שנקרא בלשון מקצועית, ירידה בהנעת מוטיבציית העובד, בין היתר בגלל משכורת נמוכה. אז קודם כל וודאי שהדבר תורם לתהליך ירידה במוטיבציה וביצוע העבודה שלא על הצד הטוב ביותר, ולפיכך תפוקת העבודה יורדת מהותית. עם זאת, לא כיוונו אקדח לרכה של אף אחד מהמתגייסים למשטרה, זהו מקצוע שהם בחרו, ואם המשכורת אינה מוצאת חן בעיניי שוטר כזה או אחר, הוא רשאי לעזוב עבודתו וללכת למקום עבודה אחר. דהיינו שאם הוא החליט להשאר על אף המשכורת, אז עליו לעשות את העבודה כמו שצריך.

הדבר איננו חדש, המשטרה מזמן ירדה בתחום ההרתעה שלה, ואם רוצים יותר דיוק אז הרי מהשנים
שרבין הקים את מח"ש (המחלקה לחקירת שוטרים), וקבע שהיא תיהיה שייכת למשרד המשפטים, אז החלה הדרדרות המשטרה, היות וידיי השוטרים נכבלו. עם זאת, שוטרים מגלומנים הם בעייתיים מאוד, היות ויש להם שגעון גדלות, יהירות, שחצנות, התנשאות. וכך וודאי שאי אפשר להיות משרת החברה כפי שקובע תקנון משטרת ישראל בפקודות המשטרה וגם חזון המשטרה "פנים לאזרח, 100 בשבילך וכו'".

במשטרה בחוץ לארץ למשל בארה"ב, יש קריטריונים מאוד גבוהים על מנת להתגייס למשטרה, למשל אתה חייב להיות בעל תואר אקדמאי, כמו כן לימודי המשטרה שם הם לא 10 חודש קורס כמו אצלנו, אלא לימודים של כמה שנים ולכן מי שמסיים את לימודי המשטרה בארה"ב הוא נקרא בוגר האקדמיה למשטרה. כמו כן קריטריונים של גובה ומסת שרירים וכו'. ולכן השוטרים בחו"ל אינטיליגנטים מהשורש ובעלי תרבות דרך ארץ להבדיל אלף אלפי הבדלות מהשוטרים בארצנו. סתם בשביל ההשוואה, היום הקריטריונים של לשכת הגיוס של משטרת ישראל היא הקריטריונים הבאים בדיוק:

1. בעל בריאות תקינה.

2. ידיעת השפה העברית על בוריה.

3. בוגר 12 שנות לימוד (ללא קשר לבגרות מלאה או לא).

4. ללא עבר פלילי.

זה הכל, כל מי שיש לו את הסעיפים האלה רשאי להגיש מועמדות למשטרת ישראל ולהתחיל הליך גיוס. כך שלצפות למשהו, אין מה לצפות.
והקריטריונים של המשטרה שלנו לבד אומרים בעצם, דרשני.

dodihob
23-09-09, 15:19
אני רוצה לראות אותך עמית אם תרצה למכור את הרכב ותראה ששמו לך דוח שלא קיבלת.
תפנה לתחנה אחת ויגידו לך לעוף מפה ותעיף את המסמכים האלה איתך, ולאחר מכן תגיע לתחנה אחרת ויכנו אותך שקרן ויגידו שכל מה שאתה רוצה לעשות זה כסף על אנשים, שאתה זייפת מסמכים ואתה סך הכל מבקש שיבדקו את הדוח, ובסוף לאחר שאתה לא מוכן לעזוב אחרי העלבות חוזרות שלהם הוא אומר "אני אבדוק את הדוח למרות שאני יודע שאתה שקרן".
זה לא משנה אם הבחור שחוק, רגיל לישראלי המצוי ומבחינת חבר שלי זה ממש לא צריך לעניין אותו!
הוא לא עשה כלום, היה צריך לאבד 2 ימי עבודה בגלל טעות שלהם, לסבול יחס של תת רמה ועלבונות וגם הבחור שקנה את הרכב צריך לחכות עכשיו שבועיים סה"כ להעברת בעלות.
לא ביקשתי שיבטלו את הדוח ברחובות, אך יכלו לבצע בדיקה של הדוח? יכלו להרים טלפון למרחב איילון לעשות בירור של פחות מדקה? הריי הבירור מוצדק כי יש לו רישיון עם טסט לפני 10 חודשים.
קל מאוד לדבר מאחורי המקלדת ולהצדיק מקרה זה כשזה לא קרה לך, אני לא שונא שוטרים אך זה יחס שאני לא אסבול, ומה יקרה אם חס וחלילה יקרה אסון ואצור קשר ואקבל תגובה כזאת?

זכור לי גם מקרה שהיה בתקשורת על בחורה שנחטפה עם הרכב, וההורים התחננו למשטרה שתעזור להם, ובסוף מצאו אותה ברכב בשדה נטוש לפנות בוקר. אם היו מגיעים אליה קודם היה ניתן להצילה.

amitbl
24-09-09, 18:03
היום הקריטריונים של לשכת הגיוס של משטרת ישראל היא הקריטריונים הבאים בדיוק:

1. בעל בריאות תקינה.

2. ידיעת השפה העברית על בוריה.

3. בוגר 12 שנות לימוד (ללא קשר לבגרות מלאה או לא).

4. ללא עבר פלילי.

זה הכל, כל מי שיש לו את הסעיפים האלה רשאי להגיש מועמדות למשטרת ישראל ולהתחיל הליך גיוס. כך שלצפות למשהו, אין מה לצפות.
והקריטריונים של המשטרה שלנו לבד אומרים בעצם, דרשני.

אתה מחזק את טענותיי.
הקריטריונים לשוטר המתגייס הם כאלה רק משום שהתקציב אינו מאפשר מתן משכורת הולמת לתפקיד - ולכן הם אינם יכולים למשוך מתגייסים איכותיים יותר.
המשטרה גם אינה יכולה להרשות לעצמה לפטר שוטרים "חצופים" או או מגלומנים עם כוח האדם המצומצם שלהם.

דרישת פיצויים על דבר מגוחך שכזה נראה לי רק כמו תאוות בצע והאופי ה"ישראלי".

מישהו פה אמר שהם מקבלים משכורת ממשלם המיסים - הדבר נכון גם הפוך. מי שמקבל "פיצויים" לא מקבל אותם. הוא לוקח אותם על חשבון משלם המיסים.

בשורה התחתונה הדו"ח בוטל. השוטרים חצופים. לא הייתה פה עגמת נפש או התעללות לשמה.
תתחילו להכניס דברים לפרספקטיבה.

raanan_t
24-09-09, 21:01
עמית, בהודעתך הקודמת רשמת שהשוטרים לא צריכים להיות אדיבים אך צריכים להיות כמו השוטרים בארה"ב סמכותיים.
אני מניח שאתה יודע בדיוק מה סיסמת המשטרה האמריקאית אבל ארשום לך כאן: "לשרת ולהגן" קודם כל לשרת את האזרח ולהיות אדיבים אליו ולבקשותיו ורק לאחר מכן להגן. לזכותם יאמר שבפעמיים שנתקלתי בשוטרים בארה"ב זה היה תמיד "שירות אדיב" גם כשבאחת הפעמים עצרו אותי על נורה שרופה. דו"ח כמובן שלא היה אלא אמרו לי שהנורה שלי שרופה בטון דיבור של דאגה לשלומי.

גם בארץ, גוף ממשלתי שבא במגע עם אזרחים חייב להיות אדיב. זה שזה לא ככה ברוב המקרים, זה לא בסדר. אני חושב שאין לי שום סיבה להרגיש שהמדינה "עושה לי טובה" במתן השירות על אחת כמה וכמה במקרה כמו כאן, שהמדינה עשתה פאדיחה.

אני לא חושב שיש מקום לתביעה על עגמת נפש, אך בהחלט יש מקום לכתיבת מכתב תלונה למשטרה.

amitbl
24-09-09, 23:29
רענן אני מסכים איתך לחלוטין.
מכתב תלונה כבר נשמע כמו תגובה יותר הולמת למה שדובר עליו פה...

stio
24-09-09, 23:52
ולאחר מכן תגיע לתחנה אחרת ויכנו אותך שקרן

רגע אחד, למה מי הוא שיגיד "שקרן"?

אני לא הייתי שותק ואומר לו בחזרה: "אם אני שקרן- אתה אפס, סתום ומסכן. אם לא היית אפס, לא היית עובד במקום כזה".

מה הוא יכול לעשות לי? כלום.

yair068
25-09-09, 00:24
אתם רוצים להלחם עם החוק ועוד עם המשטרה ועוד פיצויים של מליון ש"ח.
אז אתם חיים בסרט אני רוצה לראות את הגבר שהולך להתלונן באחת היחידות.
גיא אני מתפלה עליך נראה אותך אומר לשוטר אפס וויי וויי פגעתה בגננה ישר אתה חוטף ועוד יעלילו עליך שפגעתה ןתקפתה בעובד ציבור 48 שעות בפנוכו אתה לא תצייץ בחיים

stio
25-09-09, 00:36
אין חוק האוסר עליי לכנות שוטר "אפס". פגעתי בו? הוא התחיל...

חוץ מזה שמתי לב שעם האונו כל פעם היו עוצרים אותי לבדיקה, עם הפאביה אף אחד לא מסתכל עליי בכלל.

ארילו
25-09-09, 13:17
גיא, יש חוק כזה דווקא - זה נקרא העלבת עובד ציבור והעונש עליו הוא שישה חודשי מאסר.

stio
25-09-09, 14:03
באמת? אז אני חוזר בי, בכל מקרה זו חוצפה. למה אין חוק האוסר העלבת אזרח ע"י עובד ציבור?!