View Full Version : מספר שאלות בעקבות (כנראה) קבלת דו"ח
הזעיקו אותי הביתה בשל מצב רפואי של מישהו מבני הבית, שדרש הגעתי המיידית,
תוך כדי הנסיעה חייגתי לקופת החולים ע"מ לברור מיקום מוקד רפואי קרוב לבייתי,
לא הצמדתי את הסלולארי לאוזן, אלא דיברתי כאשר הסלולארי רחוק מהאוזן, על על ספיקר,
כנראה שהרמתי את ידי מעל גובה החלון לרגע, מכיוון שלא שמעו אותי היטב,
שוטר בניידת שנסעה אמר לי שהוא ראה אותי מדבר עם הסלולארי שהיה צמוד לאוזן,
(למרות שזה לא נכון), וכתב בפנקס את מספר הרכב שלי.
אני מניח שהדו"ח פחות או יותר מוצדק, אבל אשמח לדעת את הדברים הבאים :
1. מה בדיוק אומר החוק מבחינת שיחה סלולארית ?
חייבים 2 ידיים על ההגה ? חייבים דיבורית מותקנת ? מותק על ספיקר ?
2. מישהו יודע מה הסיכוי שבאמת אקבל דו"ח הביתה בדואר ? (אולי רק רצה להפחיד אותי)
3. במידה ואקבל דו"ח הביתה, אנסה לשלוח מכתב המסביר את המצב,
אני יודע שאני לא זכאי, אבל אולי יתחשבו במצב המתואר,
אצרף גם פלט של שיחות יוצאות, המראות שאכן באותן דקות שוחחתי עם קופת החולים.
האם יש דבר נוסף כלשהו שכדאי לכתוב, שישפר את הסיכוי לביטול הדו"ח ?
4. כאשר שולחים בקשה כזו, האם רק לבקש לבטל את הדו"ח בהתחשב בסיטואציה,
או לבקש אולי גם להמיר את הדו"ח למשהו אחר ? (אם כן, מה מקובל לבקש ? אזהרה ?)
5. כיצד ניתן לבדוק כמה נקודות תעבורה רשומות על שמי (אם בכלל) במשרד הרישוי נכון להיות ?
6. מה הסנקציה לעבירת דיבר בסלולארי ? 1,000 ש"ח ו 10 נקודות ?
7. אם למישהו יש המלצה לדיבורית בלוטוס לרכב, אשמח לשמוע :-)
תודה רבה !
על פלאפון אני חושב שחייבים לעצור אותך בצד אז נראה לי שאתה יכול להיות רגוע.
על פלאפון אני חושב שחייבים לעצור אותך בצד אז נראה לי שאתה יכול להיות רגוע.
מעניין !
לא מצאתי אסמכתא לכך, האם תוכל לצרף ?
לפי מה שאני יודע משיעורי "תפקידי משטרה"
1. השוטר רשאי לתת לך כל דו"ח שהוא מבלי לתת לך אותו ביד, אפילו אם השוטר כרגע נמצא מחוץ למשמרת ולובש בגדים אזרחיים! דו"ח זה נקרא דו"ח לבן .
2. ישנו איסור החזקת כל דבר ביד אפילו סיגריה וזה כי צריכים את שתי הידיים על ההגה (בבקשה לא אני כתבתי את החוק - אל תתווכחו ותגידו אז מה עושה אדם אם רכב ידני) ולכן כששוטר רוצה לצאת בסדר איתך הוא יכול לתת לך דוח על זה שלא שמת 2 ידיים על ההגה (250ש"ח ללא נקודות) לעומת דו"ח על דיבור בסלולרי שהוא סכום גבוה בהרבה וגם נקודות!
לסיכום
ללכת לקראתך אני לא מאמין ששום טיעון ישחק פה! זאת מילה שלך כנגד מילתו של השוטר \ שניים אם היו בניידת.
מחשבה אחרת שהייתה לי היא להגיד שהמכשיר היה בידך ורק החזקת אותו (כמו אלה שמכרסמים את האנטנה) אבל אז אתה חייב להביא פירוט שיחות שמוכיח שלא עשיתי שיחה באותו הזמן וזה אפשרי רק אם יש לך מכשיר סלולרי נוסף למכשיר הנ"ל.
זה מה שאני יודע בעניין אם מישהו יודע יותר אני אשמח להעשיר את הידע שלי
מקווה שעזרתי מעט.
1. השוטר רשאי לתת לך כל דו"ח שהוא מבלי לתת לך אותו ביד, אפילו אם השוטר כרגע נמצא מחוץ למשמרת ולובש בגדים אזרחיים! דו"ח זה נקרא דו"ח לבן .
2. ישנו איסור החזקת כל דבר ביד אפילו סיגריה וזה כי צריכים את שתי הידיים על ההגה (בבקשה לא אני כתבתי את החוק - אל תתווכחו ותגידו אז מה עושה אדם אם רכב ידני) ולכן כששוטר רוצה לצאת בסדר איתך הוא יכול לתת לך דוח על זה שלא שמת 2 ידיים על ההגה (250ש"ח ללא נקודות) לעומת דו"ח על דיבור בסלולרי שהוא סכום גבוה בהרבה וגם נקודות!
לסיכום
ללכת לקראתך אני לא מאמין ששום טיעון ישחק פה! זאת מילה שלך כנגד מילתו של השוטר \ שניים אם היו בניידת.
מחשבה אחרת שהייתה לי היא להגיד שהמכשיר היה בידך ורק החזקת אותו (כמו אלה שמכרסמים את האנטנה) אבל אז אתה חייב להביא פירוט שיחות שמוכיח שלא עשיתי שיחה באותו הזמן וזה אפשרי רק אם יש לך מכשיר סלולרי נוסף למכשיר הנ"ל.
מקווה שעזרתי מעט.
לגבי רכב ידני, אין בעיה, מותר להוריד את היד מההגה (רק) למטרת תפעול הרכב, כגון שימוש בהילוכים.
בעיקרון החוק אומר ככה(לא ציטוט מדוייק מחוברת החנ"א)(חוברת נוסחי אישום):
1.שימוש בטלפון סלולארי כאשר אין ברכב דיבורית קבועה מותקנת
2. תצוגה שנראית לנהג בזמן נהיגה(SMS ושאר ירקות)
על הראשון אתה מקבל 1000 ש"ח ואם אני לא טועה 2 נקודות
על השני אתה מקבל הזמנה לדין.
עדיף כבר 1000 שקל מאשר הזמנה לדין כי מהדין(אני חושב ככה)
אני עצמי קיבלתי דוח שנהגתי במשאית של העבודה שדיברתי עם אוזניות בכלל והפלאפון היה מונח על הברכיים , תראו עד כמה שהשוטרים שלנו כאלו ליצנים, קיבלתי 1000 ש"ח קנס, הגשתי בקשה להישפט כמובן , שהגעתי למשפט השוטר שמכניס אותך למשפט נקרע מצחוק בכלל על השוטרים שהביאו לי את הדוח וקרע את הדוח ואמר לי שאתה משוחרר... אז מה מצב משטרת ישראל כיום , ליצנים או שוטרים, פחח יום טוב.
אז השוטר מטומטם כי לגבי אוזניות אין חוק ברור ואפילו אין אכיפה. השוטר סתם חיפש פרנציפ ואכל אותה. מה לעשות לצערי המערכת מלאה שוטרים כאלה..אבל יש שוטרים שעושים עבודת קודש.
היו 2 מתנדבים, תמיד אני נדפק בגלל מתנדבים כבר 4 פעמים!
מתנדבי אור ירוק ??? צריך לירות בהם, חבר שלי הסתבך איתם, טוב שהם היו בלי שוטר קבע ויכולתי לעזור לו. גועל נפש הם...יש כאלה שבאמת אסור להם להיות מתנדבים.
בכל מקרה תחפש את השוטר הקבע ברגע שהם עוצרים אותך, תבקש לדבר איתו כי הם בור ועם הארץ.
אאהה אז אני מבין שיש מין מלחמה בינהם אה.. ונכון פעם אחת תפס אותי משטרה ואחד היה שוטר קבע שויתר אבל המתנדב לא הסכים, נדפקתי בגללו שלילה לחודש!
לסיכום
מקווה שעזרתי מעט.
אין דבר כזה בכלל דו"ח לבן
יש טופס שנקרא דו"ח פנימי שאכן שוטר יכול לרשום אותו בלי להביא לך ובלי לגשת אליך אפילו . הטופס מוגש בסוף המשמרת ובהמשך מומר לדו"ח כדת וכדין
בעיקרון החוק אומר ככה(לא ציטוט מדוייק מחוברת החנ"א)(חוברת נוסחי אישום):
1.שימוש בטלפון סלולארי כאשר אין ברכב דיבורית קבועה מותקנת
2. תצוגה שנראית לנהג בזמן נהיגה(SMS ושאר ירקות)
על הראשון אתה מקבל 1000 ש"ח ואם אני לא טועה 2 נקודות
על השני אתה מקבל הזמנה לדין.
עדיף כבר 1000 שקל מאשר הזמנה לדין כי מהדין(אני חושב ככה)
לפי זכרוני אין יותר 2 נקודות, יש 4 נקודות ומעלה . זה שונה לפני שנתיים-שלוש בשיטת הניקוד החדשה (אבל צריך לברר)
לגבי SMS אין מושג כזה בחנ"א יש מושג שנקרא "מיסרון" (כך על פי החלטת האקדמיה ללשון עברית)
מתנדבי אור ירוק ??? צריך לירות בהם, חבר שלי הסתבך איתם, טוב שהם היו בלי שוטר קבע ויכולתי לעזור לו. גועל נפש הם...יש כאלה שבאמת אסור להם להיות מתנדבים.
בכל מקרה תחפש את השוטר הקבע ברגע שהם עוצרים אותך, תבקש לדבר איתו כי הם בור ועם הארץ.
לקרוא למתנדבי "אור ירוק" ובכלל למתנדבים במשטרה גועל נפש? להגיד שצריך לירות בהם? תסלח לי מאד מר אדוני אבל לא נראה לך שנסחפת? אותם מתנדבים עושים זאת על חשבון זמנם הפנוי, עוזבים את משפחתם ותורמים מזמנם הפרטי כדי לתרום למדינה !
ואני מציע לך להירגע, כי להגיד שצריך לירות בהם זו הסתה פרועה לגמרי!
הממתנדבים במשטרה עושים מלאכת קודש ואני מצדיע להם!
וסתם לידיעתך המתנדבים בשעת התפקיד הם שוטרים לכל דבר עם כל הסמכויות של שוטר! ומציע לך טיפת כבוד אליהם. רובם הגדול אפילו עושה עבודה יותר טובה מהשוטרים עצמם !
לצורך גילוי נאות, אני בעצמי לשעבר סג"מ במשטרת פתח תקוה (סגל מתנדב) , לשעבר מפקד בסיס משמר אזרחי בסיס רמת ורבר פתח תקוה בדרגת סמ"ש כשתחת פיקודי 250 מתנדבים , פעלתי מספר שנים במשטרת פתח תקוה במסגרת יחידת מתמי"ד סיור+ית"מ
כל הכבוד למתנדבים הרבים במשטרה!
מתנדבי אור ירוק=סתם זקנים משועממים!
לקרוא למתנדבי "אור ירוק" ובכלל למתנדבים במשטרה גועל נפש? להגיד שצריך לירות בהם? תסלח לי מאד מר אדוני אבל לא נראה לך שנסחפת? אותם מתנדבים עושים זאת על חשבון זמנם הפנוי, עוזבים את משפחתם ותורמים מזמנם הפרטי כדי לתרום למדינה !
ואני מציע לך להירגע, כי להגיד שצריך לירות בהם זו הסתה פרועה לגמרי!
הממתנדבים במשטרה עושים מלאכת קודש ואני מצדיע להם!
וסתם לידיעתך המתנדבים בשעת התפקיד הם שוטרים לכל דבר עם כל הסמכויות של שוטר! ומציע לך טיפת כבוד אליהם. רובם הגדול אפילו עושה עבודה יותר טובה מהשוטרים עצמם !
לצורך גילוי נאות, אני בעצמי לשעבר סג"מ במשטרת פתח תקוה (סגל מתנדב) , לשעבר מפקד בסיס משמר אזרחי בסיס רמת ורבר פתח תקוה בדרגת סמ"ש כשתחת פיקודי 250 מתנדבים , פעלתי מספר שנים במשטרת פתח תקוה במסגרת יחידת מתמי"ד סיור+ית"מ
כל הכבוד למתנדבים הרבים במשטרה!
אתה צודק הגזמתי קצת...אבל יש כאלה שבאים לשם סתם באמת סתם. אצלנו בתחנה יש לפחות כמה שאני באמת לא הייתי אפילו נותן להם להתנדב כי הם עושים רק נזק, שבוע שעבר הייתה קטטה בגלל שהם רשמו דוח ובעל הרכב היה צודק ועוד הם בכוח ניסו לעצור אותו וזה עורר זעם ובלאגן רב. או שמתנדב כמעט ולא פלט כדור על שוטר בזמן שפרק נשק אחרי שקיבל הנחייה ברורה לא להכניס מחסנית !! בכל מקרה אני מתנצל על דברי מקודם ובאמת כל הכבוד לאנשים שמתנדבים ובאמת עושים עבודה קשה בזמנם החופשי.
אין דבר כזה בכלל דו"ח לבן
יש טופס שנקרא דו"ח פנימי שאכן שוטר יכול לרשום אותו בלי להביא לך ובלי לגשת אליך אפילו . הטופס מוגש בסוף המשמרת ובהמשך מומר לדו"ח כדת וכדין
שמו בישראל דו"ח לבן
ושוטר יכול לרשום אותו גם אם לא היה בזמן משמרת!
יצא לבילוי של סופש ראה רכב מבצע עבירה - רושם את המספר וממלא את הדו"ח כשהוא בתחנה.
רק אני שמתי לב למשהו? הלו... אין משטרה בישראל- היא בוטלה!
יחידת המשטרה היחידה שעדיין מתפקדת היא יחידת התנועה, וגם זה כדי להכניס כסף מדוחות מהירות (כי הריי זה הכי קל לשבת באוקטביה משטרתית ממוזגת עם 700K ק"מ ולתפעל את הדבורה).
אז... אין משטרה! רק תקפידו לא לנסוע "מהר" ולא לעבור 90 קמ"ש- כל השאר תעשו, ככה לפחות עפ"י המשטר-רע שלנו (לשעבר).
אני נפגש הרבה עם שוטרים(לא יודע מה הם רוצים ממני)בגדול יש הרבה ממש נחמדים ומתנהגים בכבוד, אבל הרוב ילדי כאפות שפיצצו להם את הצורה בתיכון אז הם מתלהבים עכשיו כשיש להם כח .
לא יודע למה המשטרה מחזיקה באנשים כאלה,הם פשוט מביישים את המשטרה.
לדעתי המשטרה שלנו צריכה מלא מחדש של כל הסד"כ שלה וללמוד כצת מהמשטרה בחול.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.