התחבר

View Full Version : שאלה|מעונין לקנות פיאט אונו יש לי כמה שאלות

idan.k
13-09-09, 22:29
מה קורה אנשים?...

שבוע הבא בעזרת השם אני קונה פיאט אונו היתי רוהצ לדעת עם זה רכב אמיןן ועם יש ברכב הזה הרבה טקלות ?אני חיללל שעושה יומיות אני מקבל מזכורת מהצבא כול חודש 600 שקל האם עם מזכורת כזאות אני יכול להחזיק את הפיאט אונו?ועוד שאלה האם שאני קונה את הרכב מותר לי ליסוע בלי ביטוח חובה ומה המשטרה עושה לי עם היא תופסת אותי נוהג בלי ביטוח חובה !!תודה שבוע טוב

stio
13-09-09, 22:54
שום רכב ישן שכזה לא יכול להיקרא "אמין", כמה שישמרו על הרכב תקלות תמיד יהיו. אם יהיו הרבה תקלות זה תלוי הרבה במצבו של הרכב הספציפי בעת הקנייה, שימוש בנוזל קירור נורמלי ולא במי ברז (גם נוזל קירור ירוק הוא מצויין, בתנאי שזה נוזל איכותי ולא מי ברז צבועים בירוק).

אני גם הייתי חייל וקיבלתי רק 350 ש"ח , איך אתה מקבל 600? תבדוק שאין לך טעות בחישוב. בכל מקרה לא, לא ניתן לתחזק רכב ב- 600 ש"ח בחודש, רק הדלק זה חצי מזה.

לגבי ביטוח חובה- אסור לך לנהוג בלי ביטוח. לפי מה ששמעתי המשטרה לא עושה כלום למי שנוהג בלי הביטוח הנ"ל, אבל אל תבדוק את זה בעצמך.

idan.k
13-09-09, 23:08
למה לא נותן לי לרשום

idan.k
13-09-09, 23:10
אה הינה בסדר שמעעע למה אני לא יכול להחזיק עם 600 שקל תרכב אני עושה לו טיפול 10 אלף כול חודשים שלוש .. ודלק על תחשיב את הדלק זה אמא שלי שמה לי דלק כול הזמן 600 שקל יש לי רק לטפולים זה יספיק כול כמה חודשים עושה טיפול 10 אלף ולגבי המזוכרת בצבא שלי עשו לי תופסת למזוכרת

stio
13-09-09, 23:53
ביטוח חובה עולה כ- 2400 ש"ח, צד ג' עולה כ- 1000 ש"ח כולל שמשות, גרירה ורדיו דיסק. טסט עולה כ- 900 ש"ח וכבר הגעת ל- 4300 ש"ח בשנה לפני טיפולים.

טיפול לרכב הזה עושים כל 15K ק"מ או שנה (המוקדם מבניהם), מלבד זאת יכולים להיות כל מיני תקלות שעלות תיקונם יהיה גבוה.

לדעתי- סע באוטובוס, יש לך נסיעות חינם. תחסוך את ה- 600 ש"ח האלו בתוכנית חיסכון בבנק ל- 3 שנים, וכשתשתחרר יהיו לך כמה עשרות אלפי שקלים לרכישת רכב.

אם אתה בכל זאת מעוניין ברכישת רכב- רכוש אותו, רק קח שחשבון שיכול להיות שיהיה לו איזו תקלה שלא יהיה לך כסף לתקן. מה התקציב שלך לרכישת הרכב אם מותר לשאול?

idan.k
14-09-09, 00:31
בדיקה

idan.k
14-09-09, 00:34
למה אני לא מצליח לרשום בתגובות למטה רק פה אני יכול לרשום מזההה הפורם הזה!!!!!! התקציב שלי לפיאט אונו 5 אלף יש לי בכיס זה מחיר בסדר לפיאט אונו?מה אתה מללליץ לי לפני שאני הולך לקנות אחת מה לבדוק ***

Amit-IL
14-09-09, 07:02
דבר כזה עוד לא שמעתי.
ביטוח חובה על שמו כן הוא חובה חובה חובה.
במקום לקרוא לו בשמו המקורי ביטוח נפגעי גוף החליטו ובצדק לקרוא לו ביטוח חובה,
כדי שאנשים חסרי שיקול דעת וראייה לטווח קצר כמוך יבינו שזה חובה ושאמא שלהם לא תצטרך חס וחלילה במקרה שלא נדע לשלם הרבה יותר מכמה ליטרים של דלק בכל חודש ועל הדרך גם לפרנס עו"ד אחד או שניים, מה כבר יכול להיות מקסימום תקבל כמה גימלים.

הבריאות שלך ושל הסובבים אותך, הלחץ מכל מחסום משטרתי בדרך והבירוקרטיה שאתה יכול להסב להרבה אנשים שאתה עוד לא מכיר, לא שווים 200 ש"ח בחודש בשביל השקט הנפשי? אם התשובה היא כן תכפיל את זה ב-12 חודשים ותזכה להרבה שקט נפשי.

תלונות על נוחות השימוש בפורום רצוי להעביר למנהלים בהודעה פרטית.

תמשיכו לתת לו עצות מי יודע אולי תיתקלו איתו באיזה סיבוב ולא יהיה לו ביטוח, העולם קטן ישראל עוד יותר.

ארילו
14-09-09, 09:22
אם תיסע באוטו שלך בלי ביטוח חובה וחס ושלום תפגע במישהו (או בעצמך) הטיפול הרפואי של אותו אדם יהיה כולו על חשבונך וחשבון ההורים שלך.
ורק כדי לסבר את האוזן: יום אשפוז בארץ עולה כ-6000 ש"ח.

לדעתי אם אתה חייל עזוב אותך מהאוטו כרגע. הוא ישאב ממך כל שקל שיש לך.

idan.k
18-09-09, 15:47
שלום לכולםם

מצאתי פיאט אונו בלוח יד שניה במצב טוב במחיר זול שמתמאים לי עכישו הוא רשם ככה על האוטו

רכב יפה שמור הרכב עשה ראש מנוע לפני 4 חודשים שמורה מאוד הבעיה שצריך לעשות רינגים במנוע הרכב נוסע יפה גם כעת פשוט מאבד שמן

מזה רינגנים במנוע זה בעיה רצינית לסדר את זה וכמה יעלה תיקון של זהה?אני לא רוצה לקנות ואחר כךךך ילך לי המנוע או משו כזה תגידו לו מזה רינגנים במנוע זה דחוף חוץ מיזה האוטו במצב מצוין יש טסט

ארילו
18-09-09, 16:14
לגבי רינגים:

מדובר על טבעות אטימה שיושבות על הבוכנות וסוגרות למעשה את המרווח בין הבוכנות לבין הצילינדרים (החלל שבתוכו הן נעות).
כאשר הטבעות האלה מגיעות לסוף חייהן מרגישים את זה בעיקר בצריכת שמן ובבריחת לחץ אל אגן השמן. אם מזניחים את הבעיה תיווצר לאט לאט מדרגה בתוך חלל הצילינדר.

לשאלתך - בשביל לתקן כזה דבר צריך להוריד את ראש המנוע מצד אחד, ואת אגן השמן מצד שני, לשחרר את הברגים שמחברים את הבוכנות לקראנק (גל הארכובה), להוציא את הבוכנות, לבחון את מצב הצילינדרים ואז אם צריך לחרוט אותה מחדש ולהתאים בוכנות אוברסייז ורינגים חדשים.

מדובר בלא מעט עבודה ובד"כ יותר זול להחליף מנוע לאחד מפירוק או ייבוא.

לגבי מחירים - אין לי שמץ, אבל קח בחשבון שמדובר בעבודה לא קצרה. מצד שני, אם הרכב זול מספיק כדי שבמקרה הצורך תוכל להשקיע בזה אז זה לא באמת נורא ואחרי שתעשה את זה הרכב ייסע כמו חדש.

idan.k
18-09-09, 16:31
הבאנדם רוצה על הרכב 1200שקל וזה הבעיה שיש לו מה שאמרתי לך חוץ מיזה האוטו שמור ויש טסט לכמה חודשים עם התיקון של הריגנים יעלה יותר מ600 שקל אני לא יקנה את הרכב תברר לי כמה עולה תיקון של זה ועם אני יסע כמהחודשים בלי לתקן את זה מה יכול ליקרות?יענו רק השמן מנוע יגמר וזהו ?אז אני יוסף כול הזמן שנגמר זה הרבה יותר זול מאשר להחלף תחלק כי הוא אמר שהרכב מאבד שמן אז אני יוסף שמן כול הזמן שנגמר

ארילו
18-09-09, 17:45
אתה הבנת מה זה רינגים? זה תיקון שעולה יותר מ-600 ש"ח. אם אפשר לנסוע ככה הלאה עד שהאוטו ימות? שאלה מעולה. אי אפשר לדעת בלי לראות את האוטו.

asaf123
18-09-09, 22:02
עידן סליחה אבל אתה מדבר ים של שטויות בוא נתחיל בזה שסט רינגים לבד עולה 450 שקלים כשפותחים מנוע גם צריף סט אטמים חדש שזה עוד משהו כמו 200 שקלים ואם כבר פתחנו אז נחליף גם מיסבי טלטל כי כבר פירקנו הכל ואנחנו לא עושים חצי עבודה ורוקנו את אגן השמן אז צריך גם שמן מנוע + פילטר שמן וכבר החלפנו הכל אז גם פלאגים.(אני אישיתי גם הייתי מחליף טיימינג=מותחן אבל זה עניין של שיקול)
אלה מחירי החלקים למוסך עכשיו מוסך רוצה להרויח עוד איזה 15 % על החלקים נכון? נכון!
יש שם עוד 4-5 שעות עבודה למרות שאפשר לעשות את זה בפחות אבל המוסך דורש זמן שכזה ...
כל שעת עבודה זה 202 שקלים.... בוא נאמר שהמכונאי יצא אקסטרא לארג' ושילמת רק על 3 שעות עבודה 600 שקלים.

אז מה היה לנו היום?
600 ש"ח עבודה
450 רינגים ועם זה אובר סייז זה עוד 20 ש"ח
מיסבי טלטל 80 שקלים ועם זה אובר סייז 100 ש"ח
סט אטמים 200 ש"ח
שמן הכי פשוט 10W40 בערך 60 ש"ח
פילטר שמן 15 ש"ח
פלאגים 50 ש"ח
אני הייתי מחליף טיימינג אבל זה עניין של שיקול.
בכללי יש פה עוד איזה 15 % שלא הוספתי שה15 %האלה זה מה שהמכונאי מרויח על החלקים.
יצא לנו בלי ה 15%
1500 שקלים וזה בהנחה שהכל במידה סטנדרטית .
ויש עד אתה אחוזים שהמכונאי צריך להרויח על החלקים עשה את ה שיקול שלך ובקשר לביטוח חובה? אז אפילו מטר אחד אל תחשוב על ליסוע בלי ביטוח חובה. יום טוב ושנה טובה.
בכל מצב אם תרצה מנוע יש לי למכירה.