PDA

View Full Version : אם אפשר מעט עזרה בעליה בבלאנסר מנוע אונו.

asaf123
11-09-09, 19:52
ערב טוב ושבת שלום
השבוע עשיתי ראש מנוע + שסתומים לפיאט שלי אונו 1.4 יותר נכון 1.6 אבל זו לא הנקודה כרגע.
הכל יצא מצויין והמנוע בריא ונוסע יפה מאוד.
אבל מפריע לי דבר אחד אחרי שהרכבתי את הטיימינג אני מרגיש שיש רעידות בסרק .
ניקיתי מנוע צעדים עשיתי איפוס מחשב הזרקה כמו שררפי לין הסביר.
וניסיתי כמה וכמה דברים עברתי שוב ושוב על כווני הטיימינג כדי לוודא שלא טעיתי בשן או חצי שן.
ועדיין הרעידות בסרק ממשיכות.
החשד שלי מופנה לכוון ה בלאנסר עם קיים אחד כזה במנוע האונו כי אדם אחד אמר שזו הבעיה (ועם קיים החלק אז זה הגיוני כי לא טרחתי לכוון אותו כשהזזתי אותו)
הבלאנסר הוא כביכול איפה שיושבת המשאבת שמן הוא עובד יחד איתה לטענת אדם שמכיר את מנוע האונו אבל אדם אחר אמר שאין בלאנסר במנוע האונו אז בבקשה מי שיכול לשפוך קצת אור על ה נושא אני אשמח מאוד ואם מישהו יודע מה הכוון המדוייק של הבלאנסר זה יועיל לי מאוד .
תודה רבה לעוזרים אסף.

asaf123
12-09-09, 20:43
הקפצה
עם אפשר מעט עזרה אולי עם צאת ה שבת...

Amit-IL
13-09-09, 04:10
מצטער אני לא יכול לשפוך אור בנושא,
תבדוק תקינות/מגעיי חוטי הצתה.
האם הוחלפו פלאגים? בדוק התאמתם למנוע.
בדוק צינורות וואקום המתחברים למצערת.
הרעידות גם כאשר הרכב חם או רק לאחר התנעת מנוע קר?

asaf123
13-09-09, 04:23
לעמית זה קורה בשני המצבים גם כשהמנוע חם וגם כשהוא קר אך ורק במצב עמידה האוטו נוסע מצויין אבל זה מטריד אותי. זה נהיה רק אחרי שהחלפתי רצועת תזמון והיא זהה לקודמת מה שחשוב לי לדעת זה עם קיים בלאנסר במנוע הזה כי אדם אחד אומר שכן למעשה 2 אומרים שכן ואחר אומר שלא.

upetar
13-09-09, 09:06
לא יודע מזה בלנסטר,אבל לא ניראה לי שיש קשר בין העבודה על הראש מנוע(טימינג)לבין הקרטר.בדוק שוב כיוון שסטומים,(אצלי בטמפרה שעשיתי ראש קיבלתי אותו כבר "מכוון"ולמרות זאת אחרי ההידוק נאלצתי לכוון שוב.)אשמח להחכים מיודעי דבר(בלנסטר)

ארילו
13-09-09, 10:12
באלאנסר נמצא בד"כ במנועים עם שלושה צילינדרים. אני לא מכיר כזה חלק באונו 1.4

asaf123
13-09-09, 20:59
כוון שסתומים לקוי יכול לגרום למנוע לעבוד בצורה הזו?
כי לפי מה שאני מכיר או שעובד עגול או שלא אין באמצע.
ולפי ה רעש שהשסתומים עושים נראה לי שהם פתוחים יותר מידי .
מישהו יכול לתת לי מידות של מרווחי ה שסתומים ?
אונו 1.4
תודה מראש אסף.

simon377
14-09-09, 03:38
לא הבנתי- יש לך מיצובישי שלא סוחבת במנוע של פיאט?

ועכשיו ברצינות- מחזק את דבריו של ארילו. למיטב ידיעתי אין מאזן (באלאנסר) במנועי 4 צילינדרים.

asaf123
15-09-09, 00:21
תתפלא קיים בלאנסר במנוע 4 צילינדר.
דוגמא קטנה ולא נדירה הונדה אקורד.
וניבדקו כמה דברים ונימצאה הבעיה....
קאם שאפט חם אצלי 315 מעלות וככלהנראה זה המקור לבעיה שלי.
חשדתי בזה תמיד אבל לפני הטיימינג זה לא היה (הרעידות) אבל כככל הנראה הכוון שלפני הטיימינג היה מוטעה ומוקדם בשן אחת.

upetar
15-09-09, 01:52
ובקאם לא מקורי צריך לכוון טימינג (ולא כמו שמקובל),פעם ראשונה שאני שומע את זה.מי המומחה שעלה על הבעיה,שתף אותנו(פרט ונמק).

asaf123
15-09-09, 03:33
אתה לא טועה הקאם לא מקורי הוא הגיעה מאיטליה .והמנוע שלי מורכב מבלוק של 1.4 טלטלים ועוד כמה חלקים ממנוע של רגאטה 100 המנוע עבר הסבה ממערכת של קרבורטור להזרקה חד נקודתית שירדה מטיפו 1.4 והוחלף גלגל תנופה גם לאחד של טיפו בשביל החיישן שבגל הארכובה והמון שינויים במערכת החשמל למרות שאני מאוד מיתגעגע לקרבורטור שהיה עדיף בכמה רמות.