PDA

View Full Version : מה ההבדלים בין DYNAMIC ל ACTIVE בספייס 2004?

roei_s
09-09-09, 14:28
אני רוצה לרכוש את הרכב הנ"ל, אבל מבדיקה בפורום הבנתי שב ACTIVE הגיר הוא רובוטי, משמע לא נוסע הכי נקי כי מחליפים הילוכים ומידרדר בעליות כמו גיר רגיל, ואילו ה DYNAMIC הוא גיר אוטומטי רציף, ללא המגרעות שציינתי קודם, אני צודק? פשוט מאוד חשוב לי שהרכב יהיה אוטומט ושצריכת הדלק שלו תהיה טובה בגלל הגיר הרציף, שלפי מה שכתבו פה היא 13.5 ק"מ בעיר ו 18 ק"מ לליטר מחוץ לעיר, שזה אפילו קצת יותר טוב מהידני, אני צודק בדברים שאני אומר? שב DYNAMIC הגיר נוח יותר וחסכוני יותר לעומת ה ACTIVE?

תודה מראש לעוזרים, זה ממש דחוף אני לפני קניה.

stio
09-09-09, 14:33
כל גיר ידרדר בעלייה קשה. המהדרין מושכים בלם יד, והמסתכנים מעבירים מהר את הרגל מהברקס לגז.

הגיר הרציף בדינאמיק עדיף פי כמה וכמה על הרובוטי המותקן באקטיב, קח בחשבון שהדינאמיק יותר מאובזר והמנוע שלו יותר חזק, לכן אל תתפשר ורכוש את הדינאמיק.

גדיA
09-09-09, 21:32
פרט חשוב, ה-DYNAMIC מוסיף 20 סוסים לעדר (80 לעומת 60).
כנ"ל עוד 1.2 קג"מ אך בסל"ד גבוה יותר (11.6 ב-4000 לעומת 10.4 ב-2500)

כל הנתונים כמובן מכאן:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229

roei_s
29-10-09, 11:36
אני מחפש אוטו כמה שיותר חסכוני והבנתי שהגיר הרציף בפונטו מאוד חסכוני, אפילו קצת יותר מהידני, הגיר שבדגם ACTIVE הוא גם רציף (לפי התמונות הוא רובוטי אבל אני לא בטוח אם זה נכון, ואם רובוטי הוא גם רציף), והאם הדגם ACTIVE חסכוני באותה המידה כמו הידני וכמו ה DYNAMIC אוטומט? תודה מראש.

Ron_Dadon
29-10-09, 16:18
קצת סדר בבלאגן.

דיינמיק - רציף, עם 80 כ"ס
אקטיב - רובוטי, עם 60 כ"ס

(שניהם גם קיימים בגירסה ידנית אגב, אבל התייחסת רק לאוטו').

מבחינתך - שניהם מתנהלים כמו אוטו'-טיפטרוניק רגיל בתוך תא הנהג (P, N, R, D ואפשרות + - להעלות ולהוריד הילוכים לבד).

shachar
29-10-09, 21:41
כמה שאלות !! >> פתרון אחד (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229#post38229) <<

roei_s
01-11-09, 15:08
קצת סדר בבלאגן.

דיינמיק - רציף, עם 80 כ"ס
אקטיב - רובוטי, עם 60 כ"ס

(שניהם גם קיימים בגירסה ידנית אגב, אבל התייחסת רק לאוטו').

מבחינתך - שניהם מתנהלים כמו אוטו'-טיפטרוניק רגיל בתוך תא הנהג (P, N, R, D ואפשרות + - להעלות ולהוריד הילוכים לבד).
מבחינת תצרוכת הדלק הם אותו הדבר?
פשוט ממה שהבנתי היתרון של הספייס באוטומט הוא שהגיר רציף ולכן הוא חסכוני מאוד, אפילו טיפה יותר מהידני, בעוד בשאר המכוניות הידני חסכוני יותר מהאוטומט, השאלה אם גם הדיינמיק וגם האקטיב חסכוניים בדלק באותה המידה?