התחבר

View Full Version : חששות לקראת נסיעה לאילת.

matanmelman
30-08-09, 20:27
שלום לכולם אני נוסע לאילת בשבוע הבא ויש לי חששות בקשר לעמידות של הרכב לאורך הנסיעה.
אני גר בקריות והמרחק לאילת הוא 500 ק"מ בערך לכל צד שזה מרחק מכובד.אני רגיל לנסוע לצפון למשפחה למרחק 150 ק"מ ללא כל חשש שהרכב יתקע.אבל לאילת יש לי מין פחד קטן שהרכב יתחמם או משהו.
אני נוסע עם חברה שלי ככה שהוא לא יהיה עמוס יותר מדי(למרות שחברה שלי אומרת שאני צריך דיאטה).
אני מתכוון לנסוע את כל הנסיעה עם מזגן(בגלל החברה אני לא מת על מזגן כי זה מוריד מהכוח של המנוע) ולא לעבור את 110 קמ"ש.

הספייס שלי היא 2001 עם 60 כ"ס צנועים,הרכב נסע כ94,000 ק"מ והוא שמור ומטופל הייטב.

האם אתם הייתם נוסעים בלב שקט?

בקשר להתחממות היום נסעתי והיה חם יצאתי מהרכב ל5 דקות וחזרתי, כאשר התנעתי החום מנוע עלה לקו אחד מעל החצי וירד מייד האם זה תקין?
בנוסף לזאת ראיתי בשירשורים ישנים יותר שרשמו שנדיר שהמאוורר של הרדיאטור מגיע למהירות 2 ואצלי זה לא נדיר בכלל האם זה מסמן משהו?

דרך איזה כביש כדאי לנסוע לאילת?(כביש שיהיה עם כמה שפחות עליות).

תודה מראש.

stio
30-08-09, 20:31
א. אתה יכול לנסוע לאילת בלב שקט. בדוק קודם אוויר בצמיגים ומפלסי נוזלים.
ב. בקשר להתחממות היום- תקין לחלוטין.
ג. מהירות גבוהה כשהמזגן עובד- תקין, כשהמזגן מכובה זה מעיד על בעיה (נגד שרוף, רדיאטור סתום).

saar
30-08-09, 20:47
מצטרף לדעתו של גאי, ברגע שהנעת לקח כמה שניות לטרמוסטט להיפתח, זה הכל, זה נורמלי ותקין.

קח איתך כמובן פק"ל תמיד בתא המטען ג'ריקן 5 ליטר עם מים, ליתר ביטחון.

והכי חשוב , סע בזהירות.

אני זוכר שהייתה לי פיאט 127 שנת 81 (קופסאת סרדינים עם גלגלים), שאלתי את אבא שלי מה הוא מהמר אם אצליח להגיע איתה לאילת, הוא אמר לאילת בטוח תגיע, הכל ירידות. אבל לחזור זה כבר סיפור אחר (:

Ron_Dadon
30-08-09, 21:25
הכל תקין ונורמלי ולא אמורה להיות לך שום בעיה (אני ירדתי עם הספייס שלי פעמיים לאילת אשתקד בלי לחשוב פעמיים בכלל).

בקשר לנסיעה - אולי זה עוד קצת כסף, אבל - תעלה על כביש 6 מהמחלף החדש אחרי יוקנעם (מחלף עין תות) וסע בכיף שלך עד סוף כביש 6 שבסופו הופך לכביש 40. תמשיך עד לצומת תל שבע, ושם פנה ימינה, ואז בצומת הבאה (חטיבת הנגב) פנה שמאלה. עכשיו באפשרותך לרדת דרך מצפה רמון או דרך דימונה. אישית לא נסעתי דרך מצפה רמון אז לא יכול לחוות דעה, אבל דרך דימונה (תהיה לך בהמשך פניה שמאלה לכביש 25 עם שילוט לדימונה) היה ממש נוח ופשוט.
נוסעים על כביש 25 עד סופו, ואז פונים ימינה בצומת הערבה (עולים על כביש 90) ומשם זה בערך שעה וחצי עד שעתיים נסיעה רצופה ישר עד לאילת בלי שום פניה נוספת.

matanmelman
30-08-09, 21:36
תודה רבה לכולם על התשובות.
מעניין כמה דלק ישרף בנסיעה כזאת.

Ron_Dadon
30-08-09, 21:40
אני ועוד חבר ברכב, מזגן כל הדרך, מהירות ממוצעת של 100 קמ"ש:
הלוך - צריכת דלק של 1:19 לערך (חבר שלי נדהם שהגענו מעכו לאילת, והמחוג עוד היה מעל החצי!)
חזור - צריכת דלק של 1:15 לערך (העליות עושות את שלהן)

יצא לך בערך חצי מיכל הלוך, ו3/4 מיכל חזור (בנסיעה רגועה, משמע בלי "קיקים" וכדומה)

matanmelman
30-08-09, 22:10
נשמע טוב.
אני אעדכן כשאני אחזור.

chesh
30-08-09, 22:18
גם אני נסעתי לאילת בפונטו דור 1, שמתי 200 שקל פול טנק לפני שנה וכשהגעתי לאילת המחוג נשאר על החצי עם מזגן כל הדרך!

i12z
30-08-09, 22:35
אני הייתי עובד בים המלח והייתי רואה אפילו רכבים חדשים שמתחממים שם בלי הפסקה,
אני גם לא לקחתי סיכון, נסעתי באוטובוס, למרות ששלי מטופלת כמו שצריך, אבל עדיין לקחת ת'סיכון להיות תקוע באמצע הדרך זה מבאס.
ונסיעות לצפון זה ממש לא דומה כמו נסיעה לאילת, לצפון זה רק קו ישר בלי עליות וירידות, ואילת כמו שכולנו מכירים זה דרך לא קלה.
אני מקווה שיהיה לך בהצלחה אם החלטת כבר לרדת עם הרכב. ותיקח איתך ג'ריקן מים למקרה שתיתקע.
אחלה חופשה :-)

Amit-IL
30-08-09, 23:19
מה שקובע זה רק חום מנוע ולא זמן הנסיעה,
נסיעה ארוכה ורציפה כמו בדרך לאילת יותר בריאה למנוע מאשר נסיעות קצרות עם הרבה עצירות,
שים חמישי וסע בראש שקט, זאת כמובן אם הרכב לא סובל מהתחממות בנסיעות היומיומיות.

אני עם כל הרכבים שהיו לי וכולם היו יותר מבני עשר שנים על הכביש שנסעתי לאילת רק החלפתי שמן ופילטר שמן לפני הנסיעה וזהו, אבל זה רק כי אני קצת לוקה בנפש בקטע הזה, גם טיפול עשר
אני מבצע לבד כל 7000 ק"מ וזה כולל את כל החלקים כולל פלאגים שמנים כל המסננים וכו' אפילו שיש חלקים שמחליפים כל 15K או 30K, אני מחליף לבד אז זה מצמצם לי את העלויות בכל מקרה אז למה לא.

matanmelman
30-08-09, 23:46
האמת שאבא שלי הציע לי את המזדה 3 שלו אבל אני מתעקש לנסוע ברכב שלי,קניתי את הרכב כדי להשתמש בו ואני מקווה שהוא יעמוד במשימה.
לדעתי החלק הכי כיף בחופשה היא הנסיעה הלוך אני פשוט מפנטז על זה.הבית מלון פחות חשוב.
דרך אגב גם בנסיעות לצפון יש עליות שלוקחות לרכב את כל האוויר.אבל אני משתדל לא לאמץ אותו,אני מכבה את המזגן,ולא מגיע לסל"ד גבוה מאוד כי גם ככה שיא המומנט מגיע ב2500 סל"ד .

ברא
30-08-09, 23:56
אני יש לי אותה פונטו עם 140 אלף ק"מ לפני כשבועיים נסעתי לבאר שבע הגעתי אספתי חבר וחזרנו לחיפה עוד פעם לא דממתי מנוע בכלל והאוטו נסע פיקס ללא שום בעיה ולגם 160 שקל בלבד דלק
עם מזגן וממוצע מהירות 100 עד 120 האמת כולם הופתעו אז באמת אין לך מה לדאוג תבדוק מיים ושמן וסע בשלום
אני אשית מעדיף הדרך שהסביר לך רון כי גם כביש 6 מאוד מאוד נוח לרכב וחלילה אם קרה משהו אתה יכול להזמין שירות הכביש שמה תוך כמה שניות הם אצלך

רקובי
31-08-09, 03:34
אם אבא שלך מציע את הרכב שלו - האם זה אומר שהוא משלם על הדלק?
כמובן שאם במקרה זו מזדה מליסינג ברור שהפונטו נשארת בבית.

Ron_Dadon
31-08-09, 08:05
אני הייתי עובד בים המלח והייתי רואה אפילו רכבים חדשים שמתחממים שם בלי הפסקה,
אני גם לא לקחתי סיכון, נסעתי באוטובוס, למרות ששלי מטופלת כמו שצריך, אבל עדיין לקחת ת'סיכון להיות תקוע באמצע הדרך זה מבאס.
ונסיעות לצפון זה ממש לא דומה כמו נסיעה לאילת, לצפון זה רק קו ישר בלי עליות וירידות, ואילת כמו שכולנו מכירים זה דרך לא קלה.
אני מקווה שיהיה לך בהצלחה אם החלטת כבר לרדת עם הרכב. ותיקח איתך ג'ריקן מים למקרה שתיתקע.
אחלה חופשה :-)

לא ביקרת הרבה ברמת הגולן אני משער? :D
יש איזורי נסיעה בצפון שהעליות של סדום פתאום לא נראות כל כך גרועות.

ארילו
31-08-09, 10:24
נסעתי לאילת עם האונו שלי לפני כמה שנים. אם הרכב במצב תקין אין לך מה לחשוש.

אגב, סע דרך מצפה רמון. הדרך יותר מענינת ויש שם פחות ניידות משטרה. (וגם פחות פקקים).

raanan_t
31-08-09, 10:47
אם דוד שלי הגיע לפני 15000 שנה, מת"א לסיני עם פרינס (מישהו בכלל זוכר את הרכב?) עם מנוע 700 (+\-) כמדומני ומקורר אוויר (לא מים), אז כנראה שצליח להגיע וגם לחזור.

matanmelman
31-08-09, 17:39
זהו החלטתי לנסוע עם הפונטו.
אני מאמין בה. איך מישהו אמר פה,אם תחפש בעיות הם יגיעו אליך.ולכן אני לא מחפש ולא כלום אני פשוט אסע בכיף.
בקשר למזדה של אבא שלי, היא פרטית ואם הייתי נוסע איתה אז אני הייתי משלם על הדלק.
נראה לי שעם הפונטו אני אשלם לפחות 100 שקל פחות לעומת המזדה.

Amit-IL
31-08-09, 17:48
http://taanug.co.il/images/stories/avital/hamsa2-.jpgעם הרכב שלך אתה תהנה יותר, נסיעה טובה חמסה חמסה חמסה.

matanmelman
31-08-09, 17:52
תודה רבה.
אני אקח איתי קילו שום למזל טוב ***ח.

i12z
31-08-09, 18:14
לא ביקרת הרבה ברמת הגולן אני משער? :D
יש איזורי נסיעה בצפון שהעליות של סדום פתאום לא נראות כל כך גרועות.

שהוא התכוון צפון אני ראיתי שרשום שהוא מחיפה אז שיערתי שהוא נוסע מהמרכז לצפון וכדומה לא חיפה ומעלה.

simon377
31-08-09, 19:16
בחודש האחרון עשיתי קרוב ל6000 ק"מ עם כנונה, הפונטו שלי לשעבר (שנמכרה, אגב- סיפור לשרשור בפני עצמו) בלי שום בעיות, כולל נסיעה רצופה לצוריאל (ליד מעלות), דלתון (ליד צפת), קרית אתא (אתם יועים איפה זה). כל הנסיעות יצאו מקרית גת (אתם לא יודעים איפה זה) והעליות של מעלות הם (בלשון המעטה) לא קלות.

אם הרכב מטופל כמו שצריך, אתה יכול לנסוע ללפלנד וחזור בלי חשש, רק צריכים לסיים את הכביש לשם.

בדוק אוויר ונוזלים וסע לשלום.

matanmelman
05-09-09, 11:20
שלום.
היום בלילה אני יוצא לאילת,ועדיין לא החלטתי דרך איזה כביש לנסוע.
א)יש את הערבה שהבנתי שהוא משעמם ומסוכן מבחינת אנשים שעוקפים בצורה מסוכנת.
ב)מצפה רמון שהוא יותר ארוך,הדרך יותר יפה ומהנה לנהיגה אבל מאמצת את הרכב.

באיזה דרך אתם הייתי בוחרים לנסוע?

Ron_Dadon
05-09-09, 13:22
ערבה בכל מקרה מבחינתי.
מצפה רמון מאמץ את הרכב בעיקר בחזרה, פחות בהלוך.

Michael
05-09-09, 15:45
אני הייתי נוסע דרך מצפה רמון אני מעדיף כביש לדעתי יותר טוב.
הערבה ממש משעמם ולא מומלץ.

chesh
05-09-09, 16:19
נסעתי בהלוך דרך מצפה רמון ובחזרה מהערבה
במחשבה לאחור, הייתי נוסע גם בהלוך דרך הערבה, מצפה רמון סתם מאריך את הדרך. אמנם יש פיתולים, הדרך "מעניינת" ולא היו מכוניות בכלל אבל מאריכה

matanmelman
05-09-09, 17:52
יצאתי יותר מבולבל.אבל תודה לעונים.

ido
05-09-09, 19:20
מתן, תסע איך שאתה מרגיש, הכי חשוב תהייה רגוע עירני ושמח. שים לב לשעונים ברכב וזהו. תהנה, ואולי בטעות נתראה באילת.

ארילו
05-09-09, 22:59
אני נוסע תמיד דרך מצפה רמון. כביש הערבה הוא מלכודת קלאסית של מהירות.
יש שם המון משטרות מצד אחד, ומשאיות מצד שני ולפעמים למרות שנדמה שאתה רואה את הכביש רחוק, מסתבר שהוא חבוי בכפל קרקע.
חוצמזה עומס הרכבים שם מעלה את הסיכוי שאדיוט אחר יפגע בך, ודבר אחרון - כביש הערבה משעמם לאללה.

matanmelman
05-09-09, 23:07
עידו תודה רבה.באמת החלטתי לנסוע דרך הערבה, גם הדרך יותר קצרה וגם פחות קשה.

matanmelman
11-09-09, 09:33
שלום לכולם.
חזרתי מאילת והנסיעה עברה בצורה חלקה,והפונטו לא אכזבה.

יש כמה דברים חדשים:
הראשון:אחרי נסיעה רצופה נראה כאילו המפוח של המזגן מתקשה לזרוק את האוויר החוצה והוא נחלש,רק אחרי שאני נוסע כמה דקות עם מזגן מכובה, ומפעיל שוב המזגן חוזר להיות שוב חזק.
כמו כן בדרך הלוך המזגן התחיל לקפוא ולהוציא לחות כמו שפותחים מקפיא.
למה זה קורה?

והדבר השני: שמתי לב שהשמן ניהיה יותר כהה אחרי הנסיעה לאילת.
מה יכולה להיות הסיבה?

yair068
11-09-09, 15:46
לגבי השמן נראה לי שנסיעה ארוכה בטורים גבוהים ברציפות וחום המנוע ניקה לך את המנוע מלכלוך כמו בשיטת הפלש אני הייתי מחליף שמן ופילטר .
גם כן לגבי המזגן יכול להיות שהמעבה פשוט הוקפה ואו התרמוסטט לא נכנס לפעולה בזמן .
בשני המיקרים אין לי אבחנה מדוייקת יכול להיות שסער ישפוך קצת.
זאת אחת הנקודות שסמתי מאוורר למזגן.

Ron_Dadon
11-09-09, 17:10
כיף לשמוע שנהנת עם הפונטו כל ה-450 ק"מ לכל כיוון :D

בקשר למזגן, קרה גם לי, בדרך חזרה מאילת. התחילו לצאת אדים מפני האיוורור וגם ריח מוזר קצת - והאדים היו ממש "קפואים". שיארתי כי החלק שאחראי על כיבוי המדחס כל כמה זמן על מנת שלא לגרום לקיפאון המדובר מסיבה כלשהי הפסיק לעבוד, כיביתי את המזגן ל-5 דקות, הדלקתי ושוב והכל פעל רגיל.

את עניין הירידה במהירות של האיוורור איני מכיר, אך בנושא השמן, אל תשכח שעשית בערך 1000 KM בזמן דיי קצר.

matanmelman
11-09-09, 17:22
היה תענוג לשייט עם הרכב ככה ב110 קמ"ש ברוב הדרך.
המחשב דרך הראה צריכת דלק של כ-19 ק"מ לליטר ולא ירד מה-18 ק" לליטר.
כלומר מהקריות שילמתי בסביבות 250 דלק הלוך חזור.

מה שהכי מטריד אותי זה החלשות זרימת האוויר.
אם אני מפסיק את המזגן ונותן למפוח להמשיך להסתובב אז הוא חוזר תוך דקה שתיים להוציא אוויר חזק.
ניסיתי להכניס זרימת אוויר מבחוץ, וגם ניסיתי את מצב מחזור האוויר ולא הצלחתי לזהות איך הוא עובד יותר טוב.