View Full Version : התלבטות בקשר למנוע פונטו דור 1
כידוע לכם רכשתי לפני שבועיים פונטו 75s שנת 96 בבדיקת מנוע שעשיתי אצל המכונאי הקבוע שלי נאמר לי שדאש המנוע עומד לסיים את חייו ויש לשפצו. ומפי הבעלים הקודם של הרכב נאמר לי שהרכב בעבר התחמם מספר פעמים ושהמנוע צורך מעט שמן. בעזרתו של חבר הפורום יאיר היקר והחביב רכשתי לוח שעונים שיש בו שעון חום. הזמנתי יוניט שעון חום ורק היום הרכבתי אותו והחלפתי את נוזל הקירור לפארפלו וניקזתי אוויר ממערכת הקירור. הסתובבתי היום עם הרכב כשעתיים שבהם מד חום נמצא בטווח בין הרבע לאמצע הסקאלה והמאוורר פועל בצורה תקינה. אבל במהלך הנסיעה הרחתי ריח של שמן שרוף שזכור מימי הפיאסטה למרות שהרכב לא מוציא עשן כלל ואין נזילות שמן. הרכב מאיץ ונוסע היטב. האם כדאי לשפץ ראש מנוע או למשוך עם המנוע עד כמה שניתן ובעתיד לחשוב על אפשרות של החלפת מנוע מייבוא? בתודה למשיבים.
דובר על שיפוץ ראש מנוע ?
הרי תצטרך לעשות את זה החלפתה חלקים קניתה פרפלו הייתה שולח לפחות לישור ראש הנזק לא גדול והתועלת מרובה חבל.
רציתה קצת יותר ביצועים מהמנוע ובפועל החלפתה יוניט ופראפלו
מי קונה רכב שהמנוע שלו גוסס?
i12z תאמין לי גם אתה הייתה קונה במחיר שהוא קנה.
חןץ מזה לפחות הוא ידע מה הוא קנה יש כאלו שקונים חתול בשק.
אתה שואל שאלה ממש פשוטה, ויותר מכך אתה גם נותן את התשובה.
אם הרכב אינו מעשן, אם הרכב סוחב יפה ומגיב יפה לדוושת הגז, אם אתה נהנה מהרכב, אם הרכב לא מתחמם, מדוע להתחיל להכנס לראש עכשיו?
אם עשית כבר מה שעשית, לא בוכים על חלב שנשפך, המנוע אם תשמור עליו יכול להחזיק עוד 3 שנים בשקט, תטפל בו יפה, תשמור עליו שלא יתחמם שוב, תיהיה עירני. וזהו, אם יחליטו מלמעלה שאתה צריך להוציא עכשיו כסף על ראש, אז יהיה ילך הראש מנוע בקרוב, אך לך תדע, יכול להיות שיש לך עכשיו תקופה ארוכה של שקט, אל תכנס לזה סתם.
לעניות דעתי שלי.
אם תראה שיש צריכת שמן מנוע מוגזמת, אז כדאי לבצע בדיקה חמצב המנוע שתכלול בדיקת דחיסה
(קומפרסיה) ובדיקת לחץ הפוך (ליקייג') וכך ניתן יהיה לדעת מה מצב המנוע ולפי זה להחליט מה לעשות.
בברכה - רפי לין :)
טוב סתם אף פעם לא הגבתי על דבר שלא ידעתי.
במקרה אני מכיר את בעל הרכב ובעיותיו וקצת משגע את הפורום אבל לא נורא .
עוד כמה חודשים יספר לנו שהלך בלוק מנוע מה עושים כי לא טיפלתי בראש המנוע.
דרך אגב כמו שכתבתי מנועי פיאט לא צורכים שמן לרוב .
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.