התחבר

View Full Version : בעיות מזגן רסקור

liorwohl
19-08-09, 00:27
קודם כל, סער תודה על המידע שכתבת בשרשור על מזגן של פונטו דור 1 :) מה שכתבת פה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showpost.php?p=52428&postcount=10) זה בעצם הסבר כללי איך לבדוק מה הבעייה של מזגן?

אני ישמח אם תגידו לי מה כדאי לי לבדוק ולעשות עם המזגן שלי חוץ מלבדוק נזילות ולמלא גז, שזה כבר ברור לי..
אז ככה, בהתחלה שקיניתי את האוטו המזגן עבד אבל מעפן מאוד, מהסתכלות בעינית היה חסר גז (היה בועות). לפני כמה חודשים הלכתי למזגניסט והוא בדק עם שעונים ואמר שהכל נראה לו בסדר, אבל הוא כנראה יצא מנקודת הנחה שאני לא רוצה להשקיע באוטו הרבה כסף, ולא אמר לי על רכיבים במצב גבולי (כי כל רכיבי המזגן בני 16), הוא מילא גז עד הסוף (לא היה בועות בכלל) והמזגן קירר הרבה יותר טוב אבל עדיין לא הכי טוב. הגז החזיק מעמד כמה חודשים ואז פתאום נהיה בועות, ומה שמוזר זה שמתי שהתחילו הבועות המזגן עבד הרבה יותר טוב..חח לא כמו באוטו חדש אבל בסדר. בחודש-חודשיים האחרונים כבר כנראה נזל יותר מדיי גז כי המזגן מקרר, אבל חלש למדיי..

אני רוצה לסדר את המזגן, אני ישמח להמלצות לדברים שאפשר לבדוק/לתקן בתנאים בייתים (אין לי בעייה לפרק חצי אוטו עם אבא :]) והמלצות גם לבעל מקצוע במידה וצריך.

תודה!

saar
19-08-09, 10:03
שלום ליאור,

בטוחני כי אין לך בעיה לפרק חצי רכב ולבדוק את מערכת המיזוג, עם זאת לדאבוני נדרשים כלים שאני יוצא מנקודת הנחה שאין לך.
למשל בלון גז למזגן, שעוני לחץ, בלון חנקן, מכונת יניקה וואקום, שמן מדחסים.
ולכן בלית ברירה במקרה הזה אני ממליץ לפנות לבעל מקצוע מזגניסט מקצועי שזו מקצועו.

התנצלותי שלא יכולתי להיות לך לעזר

רפי לין
19-08-09, 13:23
אחד הדברים שצריך לבדוק במזגני רסקור ז"ל, זה אם מנועי הסרבו החשמליים סוגרים את כניסת האויר החיצוני כשהמזגן מופעל.
רסקור הוסיפו מנועים אלו שנוטים לשבור את בסיס הפלסטיק שאליהם הם מחוברים ואז אויר חיצוני חם מתערבב עם האויר הקר הממוזג ובתוצאה סופית מתקבל אויר פושר ביציאות המע'.
תאם וגש אל מזגניסט רכב מומחה פיאט ושעבד גם בזמנו ב"רסקור" ושהוא גם אמין והוגן במחיריו:
"אשר מזגנים" שברח' הירדן 35 בני ברק (קרוב לצומת גהה), טל' 03-6183434
או 052-2549732: http://www.musach.co.il/details.asp?id=76
בברכה - רפי לין :)

liorwohl
20-08-09, 10:09
אתה יודע אולי איפה נמצאים המנועים האלו בדשבורד? אני מעדיף להסתכל קודם בעצמי לפני שאני הולך לבעל מקצוע
מה שאתה כותב דווקא נשמע לי סביר מאוד כי כל הזמן שהאוטו דלוק יש רעש של מנוע חשמלי שעובד סתם, ויכול להיות שהוא של המזגן באמת.

רפי לין
20-08-09, 16:47
מנועי הסרבו נמצאים מחוברים אל בית יחידת החימום/אורור המקורית מעל דוות התאוצה (גז).
בברכה - רפי לין :)