View Full Version : בעיה מוזרה באוטו.
אבא שלי לכח ת האוטו שלי לעבודה(אני מדבר על לפני חודש) שהוא חזר אומר לי האוטו מרעיש נהיה לו קול של הד כזה והמנוע משמיע רעשים כאלה שהוא לא מקבל דלק ברציפות. אז חשבנו שיש סתימת דלק.
קניתי ב 10/8 תוסף של K44 סמתי את זה נסעתי כבר כ 300 ק"מ עכשיו היום אני נוסע מתחיל מראשון מגיע למהירות של 20קמ"ש מחליף הילוך לשני אני מעלה מהירות ל 25 קמש בלחיצה עדינה על הדושה ופתאום שאני לוחץ על הדושה עד הסוף האוטו נחנק כזה ואחרי 3-5 שניות הוא קופץ כזה וזה לא קורה רק בהילוך שני גם בשלשי וברביעי אבל ולעיתים גם בראשון.
ושאני עם המשפחה האוטו מלא 5 אנשים באוטו אני מתחיל את הנסיעה בעליה אני סם ראשון ושני מעביר לשני האוטו בקושי נוסיע זה מוזר למה כי שקניתי אותו לפני 3חודשים הוא היה עולה רגיל אבל שני עולה איתו עכשיו הוא בכלל נחנק ודורש לפעמים למשוך הילוך ראשון עד 40קמ"ש בשביל להעביר לשני כדי שאני אוכל למשיך בהילוך הזה.
אני רציתי להתיעץ איתכם לפני שאני לוקיח את האוטו לבדיקה...תעזרו לי וסליחה על החפירה...
מעניין מאוד,
בדוק שהרכב עובד על כל ארבעת הצילנדרים. בדוק חוטי הצתה של הפלאגים שהם תקינים וכולם בפנים.
מתי הוחלף לאחרונה פילטר דלק ופילטר אוויר? האם דלוקה לך מנורה אדומה בנסיעה בלוח שעונים של סימן אינג'קטור?
והשעה מאוחרת אז אני פחות חד עכשיו (1:24 בלילה), אז בטוחני שחברי המומחים פה יתנו לך עזרתם בהמשך אלי.
כמו כן, עשה הפרדה כי אני אישית לא הבנתי, האם שנסעת על התוסף התופעה נעלמה? ועכשיו לאחר 300 ק"מ היא חזרה?
או שהבעיה תמיד הייתה ונשארה גם עם התוסף.
אגב יעזור אם תכתוב איזה דגם הרכב, נפח מנוע וכו'
טוב אז ככה הדגם של האוטו פונטו דור 1 SX 75 מנוע 1300. שקניתי את האוטו הוא היה בסדר גמור
עם התוסף אותו דבר גם היה
אבל נדמה לי שהתופעה פחתה קצת.אבל לא בטוח והינה זה עכשיו ממש מעצבן אותי כי האוטו נוסע לי כמו עגלה ולוכיח לו זמן לצבור מהירות בעליה.אגב ממה זה יכול להיות כי בדקתי את הפלאגים ואת הכבלים והפ נראים לי תקינים.
אני אכח אותה לבדיקה ביום שישי. אבל תנסו לעזור לי לאתר את התקלה אולי זה יכסוך לי קצת .. תודה מראש.
תבקש לבדוק את משאבת דלק במוסך.. נראה כי הבעייה במשאבה.
צריך לבדוק שמסנן הדלק והאוויר תקינים ונקיים ואינם סתומים.
לאחר מכן, יש להפריד את הבעיה, האם מדובר במערכת הצתה (אולי תזמון הצתה לא נכון), או האם מדובר במערכת דלק שכושלת. זאת אפשר לבדוק בעזרת שעון לחץ דלק, ואז ניתן לדעת אם משאבת הדלק תקינה או לא.
אבל שוב, הולכים מהקל לכבד.
יכול להיות שיש אינג'קטור אחד שמלוכלך או לא מתיז כראוי, צריך לבצע ניקוי בית מצערת ולראות אם תגובת הרכב משתפרת, לנקות גם את החיישנים, מנוע צעדים, חיישן בית מצערת (מצב מצערת), את הפרפר.
אבל פעם האוטו מתפקד מצוין ושהאוטו קר אז הוא עושה את הבעיה הזאת... מה זה יכול להיות... זה קורה לפעמים..
אבל אני ליתר ביטחון לוקיח את האוטו למוסכניק לבדוק כמה בערך אמור לעלות לי הטיפול?
לקחתי את האוטו למוסכך.
ומה התברר שהצינור שנותן וקום למנוע היה בו חור אז האוטו עשה ככה הוא החליף לי אוטו והינה הכל טוב ויפה ..
עלות התיקון 50 שקל.
"טוב אני ממש מרוצה מהתוצאה של העבודה שהשקעתי במשך השבוע,
לגבי התקלות שחשבתי שקיימות אז ככה, תושבת הגיר התחתונה הייתה מחוזקת מצויין ולא היה צורך בחיזוק נוסף אותו דבר בקשר לסעפת פליטה, הרעידות שהרכב סבל בסרק נבעו כתוצאה של הורדת המנוע בשיפוע חד כדי להקל בהלבשת הגיר, בגלל סיבה זו נותק אחד מצינורות האוויר במצערת שגרם לרעידות בסרק, סה"כ חיתוך קצה הצינור בעזרת קטר וחיבור מחדש למצערת והבעיה כלא הייתה." (מתוך תגובה 28 בשירשור)
הציטוט מתוך פרוייקט שעשיתי לפני כמה חודשים ולאחר הרכבת כל החלקים סבלתי מאותה בעיה
ולא עלה בדעתי להסתכל אולי אחד מצינורות הוואקום נקרע והוא שגרם לרעידות
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6100&highlight=%F4%E9%F8%E5%F7+%E2%E9%F8&page=3
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.