התחבר

View Full Version : ערב טוב (ריח רע מהמזגן, כ"ע)

YOSI-BR
16-08-09, 00:11
יש לי ריח לא נעים כשאני מדליק את המזגן פילטר המזגן הוחלף שבוע שעבר.אני מעריך שהבעיה היא המפוח של המזגן האם הניקוי של המפוח מתבצע כמו בפונטו דור ראשון? והאם יש עוד מקום שעלי לפתוח ולראות?יש איזה פילטר באיזור של הווישרים?

ברא
16-08-09, 00:57
תחפש טוב טוב אני זוכר שדברו פה על אותה בעיה פה
תבדוק אם יש לך רטיבות מתחת לשטיחים תעשה הבדיקה אחרי נסיעה ארוכה עם מזגן דלוק
הסיבה היא נזילת מים לתוך תא נוסעים צריך לבדוק מאיפה תבדוק כל החיבורים גם
בקשר למפוח ופלטר מזגן ממוקמים מתחת לתא כפפות ויש פרוייקטים נהדרים על זה בפורום

ברא
16-08-09, 01:04
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=4107
בנתיים לא מוצא על המפוח רק אני בטוח שיש אני אחפש ואעלה

ברא
16-08-09, 01:28
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...7+%EE%F4%E5%E7

קישור למדריך שיכול לעזור

YOSI-BR
17-08-09, 00:45
חברים פירקתי את המפוח וניקיתי אותו עם לחץ אוויר יצא ממנו המון אבק.כמו כן לאחרונה הוחלף פילטר מזגן ועדיין ישנו ריח.
יש לציין שהרמתי את השטיח היום שליד הנהג והיה טיפת מים שנראה לי נובעים מהזעה ולא מנזילה.
מה עוד יכול להביא ריח לא נעים לרכב?

raanan_t
17-08-09, 01:01
לא אמורה להיות הזעה וזה ככל הנראה המקור לריח הרע.

גם ברכבי היה ריח רע אז נקטתי בפעולות הבאות:
1. ריסוס חומר לפתחי היניקה של מערכת האוורור - לא עזר.
2. החלפת פילטר מזגן - לא עזר.
3. ריסוס נוסף של החומר מסעיף 1 (היה כתוב על האריזה שכדאי פעמיים בהפרש של שבוע) - לא עזר

ואז התחלתי לחטט ברכב וגיליתי כי השטיח רטוב מעט מתחת לרגלי הנוסע בלבד. 10 דקות במוסך והבעיה נפתרה.

YOSI-BR
17-08-09, 01:24
א.היכן ממוקמים פתחי היניקה של המערכת?
ב.באיזה סוג חומר השתמשת?
ג.לא הבנתי איך פתרו לך את הבעיה במוסך?

raanan_t
17-08-09, 01:50
יוסי, אין צורך לצטט הודעות שמעלייך, פשוט הגב כרגיל.

לשאלותייך:
א. פתחי היניקה ממוקמים מתחת למגן ה"טורפדו". פלסטיק שחור שמכסה על אזור המגבים. הגישה מתבצעת ע"י הרמת מכסה המנוע ואז אפשר להשחיל יד ולרסס על הפתחים.
ב. החומר הינו קצף מסויים (אני רכשתי באוטודיפו בכ-30 ש"ח) ומרוסס אל פתחי היניקה כאשר המזגן עובד.
ג. הכניסו את הרכב לבור (או על הליפט) פירקו את המרזב (שני ברגים שהגישה אליהם לא הכי קלה) שחררו את הסתימה והחזירו. יומיים אחרי זה כבר לא היה זכר לריח ולמים מתחת לשטיח.

אגב, דע לך כי מחשב כריות האוויר נמצא באזור והוא עלול להפגע מנזילה שכזו. למרות שהוא ממוקם מעט הצידה אני הייתי נזהר.

עזוב אותך חומרים, ריסוסים וכל מיני קומבינות. גש למוסך שיפתרו את הנזילה או לחילופין נסה להכנס מתחת לרכב ולחפש את המרזב הזה (ממקום על קיר האש בצד הנוסע, תזדקק להגבהה יפה. לרכב לא על ג'קים!). שני ברגים (או אומים) ופלסטיק שחור קטן.

YOSI-BR
18-08-09, 01:44
רענן תודה על הפירוט.יש מצב לתמונה של המרזב או של האיזור?

raanan_t
18-08-09, 02:42
לצערי כשחיפשתי אותו לא היו לי בוקים ככה שלא מצאתי. הוא קבור במקום שהגישה אליו נראית מאוד לא נוחה וללא הרמת הרכב או שימוש ב"בור מוסכים" אין סיכוי שאצלם. אם ייצא לי בהמשלך השבוע לעבור לפרונט של חבר אנסה לצלם תוך שימוש בבור.