View Full Version : הרכבזולל דלק - צריכת דלק מוגזמת!!!
שלום לכולם..
יש לי בראבה 1.6 16V גיר רגיל 96. צריכת הדלק שלה 15 ליטר ל100 ק"מ. נראה לי שברולט קרבט עם מנוע 5.7 אוכל פחות דלק...
איפה יכולה להיות בעיה ?? עשיתי ניקוי בית מצרת לפני שבוע. לא עזר. כדי לבצע ניקוי מזרקים ??
מה עוד אני יכול לעשות ???
תודה מראש לכולם..
האם טמפטורת המנוע מגיעה לאמצע הסקלה ונשארת שם?
האם יש תופעות נוספות של סל"ד לא סדיר וכדומה?
קשה לפגוע על-סמך מה שרשמת אך אני מעריך כי המנוע תמיד קר עקב תרמוסטט תקול או שישנם חיישנים שמזייפים וגורמים למחשב ניהול המנוע לחשוב שהמנוע קר - בשני המקרים מחשב הניהול יפצה בהזרקה של יותר דלק.
תודה.. גם אני חשבתי כך... טורים יציבים לגמרי. אכן יש בעיה שהחום לא יציב... משחק בין חצי לרבע.. אני גם חשבתי על טרמוסטת.. איפה הוא נמצא?? ממבט חפיף על התא מנוע לא ראיתי אותו.
כדאי להחליף טרמוסטת ולמדוד שוב את צריכת הדלק??
עוד דבר : עקב טרמוסטת תקול יכול להיות צריכה כ"כ גדולה???
חד משמעית כן. תרמוסטט תקול עלול וגם גורם לצריכת דלק גבוהה מאוד בטווח הקצר ולבעיות חמורות הרבה יותר בטווח הארוך.
זה נשמע נראה ומריח כמו תרמוסטט - תבדוק את זה...
ראשית, בצע בדיקת תצרוכת דלק מדויקת ע"י נסיעה בינעירונית בלבד, כשהמזגן אינו פועל
(אני יודע שחם כעת) ומקסימום עם עוד נוסע לידך (שלא ישעמם) וזאת בכבישים מישוריים ובמהירות שיוט די קבועה של כ 90-95 קמ"ש ולאורך לפחות של 100 ק"מ.
רך כך תדע מה היא תצרוכת הדלק הניכונה של המכונית כי נסיעה עירונית צורכת הרבה יותר דלק, מזגן פועל צורך יותר דלק ועוד.
אם תוצאות בדיקה זאת עדיין יהיהו של צריכת דלק גבוהה ומכיוון שאתה מפ"ת, אני ממליץ לך לפנות אליהם: http://www.musach.co.il/details.asp?id=563
בקש שם את חיים והוא יבדוק היטב את מכוניתך והסיבות לצריכת דלק מוגברת.
בברכה - רפי לין :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.