PDA

View Full Version : קירקושים מחלונות חשמל

shi56
10-08-09, 18:11
לאחרונה החלו קיקושים בחלנות החשמליים לאחר הפתיחה. הבעיה נפתרת עם הרמה קלה של החלונות ו/או דחיפה עם היד כלפי מטה.
בדחיפה עם היד יש חזרה של החלון כלפי מטה.

שאלתי כיצד ניתן לחזק את החלון (זכוכית) לתעלה.

yhoda1234
10-08-09, 19:24
גם אצלי בפונטו יש בעיה דומה

saar
10-08-09, 23:39
קירקושים, אם אתם שומעים קירקושי מתכת זה מפני שהכבל מתכת יצא מהמסילות שלו מגלגל המנגנון.
בקיצור עיניין של הזמן על שהחלון יפסיק לתפקד לגמרי. (משמע יעבוד על ריק)
שימוש מתמשך עם הקירקושים האלה, יגמור לאט לאט את הגלגל של המנגנון ויכסח לאט לאט את המסילות פלסטיק בתוכו.
לכן יש לפנות למומחה לחלונות חשמל על מנת שיבדוק את העיניין.
שימו לב, דרוש מומחה, לא כל אחד. המנגנון הוא עיניין של מילמטרים, אם חותכים את הכבל מילמטר יותר או פחות זה משפיע אל המנגנון והמנוע.
אני לאחר הכרות שנים עם מספר מומחים לחלונות חשמל, מצאתי מומחה אחד בלבד בכל הארץ, והוא יושב בראשון לציון, אדם מבוגר (מהדור של פעם, הדור של הטובים), עובד עם הספרות המקצועית, בונה מנגנונים שלמים לבד, בדיוק על פי נתוני היצרן.

khc
11-08-09, 09:06
גם אצלי לפעמים ישנו "קרקוש" לא מדובר ברעש חשמלי... מיד לאחר שאני מוריד את החלון לחצי גובה (וכבר לא מפעיל את המנוע שלו) נשמע לעיתים רעשי "התכווצויות" עדינים כאילו החלון עשוי פלסטיק.. מישהו מכיר את התופעה הזו ? גם כאן, לחיצה עדינה על החלון או שינוי גובה החלון (אפילו בסמ') מפסיק את הרעש...

shi56
11-08-09, 12:43
בדיוק למה שאני מתכוון. לחיצה קטנה כלפי מעלהואין רעשים, כלומר הבעיה היא שהחלון יורד יש משהו שמשתחרר

Ron_Dadon
11-08-09, 13:58
עלינו על בעיה סידרתית נוספת? :p

מצטרף לבעלי הבעיה, גם קצלי קיים, רק בחלון צד הנהג.
אף פעם לא ניסיתי ללחוץ את החלון עם היד, אבל אחרי ההורדה, לחיצה קלילה מאד כלפי מעלה והרעש פוסק. אגב - אצלי זה לא מופיע קבוע, אלא מידי פעם.

saar
11-08-09, 17:29
תהרגו אותי לא יודע למה אתם מתכוונים,
אבל אין שום בעיה.

שמישהו מכם יפתח את הכיסוי הפנימי של הדלת, ואז ישים סוייץ' ויוריד את החלון, ואז אתם אומרים שאתם שומעים רעש, כאשר הכיסוי הוסר, זהו בדיוק מאיזה מקום הרעש מגיע. ואז נדע איך להמשיך הלאה.

כי אצלי אין שום רעש ושום קירקושים.

רקובי
11-08-09, 17:33
אכן סדרתי. גם אצלי, ורק בחלון הנהג. זה חולף לאחר הרבה זמן מעצמו, אבל פתיר מיידית עי דחיפת החלון מטה
בצד שמאל. זה מצטרף לתופעה שהחלון של הנהג לא תמיד נסגר עם האזעקה, כנראה בגלל שהמנגנון עייף.

saar
11-08-09, 17:37
תהרגו אותי אני לא יודע למה אתם מתכוונים,
אתם מתכוונים למסילות?
אבל מהמסילות לא יהיה רעש של קירקושים, היות ויש בהן גומי לכל אורך המסילה.
לעיתים הגומי שבמסילות מתלכלך וצובר שכבת לכלוך שגורם לחלון לעלות במאמץ גדול, ולכן אינו נסגר בעת אזעקה, משום שישנו סליל במערכת המרים חלונות, שמתי שהוא מתחמם הוא "חושב" שהוא הגיע לסוף המסילה והחלון סגור, ולכן הוא מפסיק להעלות את החלון, הוא לא יודע שהמסילה היא זו שמאמצת את העלאת החלון.
במקרה כזה, יש להסיר כיסוי הדלת, ולנקות את גומי המסילות במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע להחליפו.

khc
11-08-09, 18:24
אצלי זה מופיע לסירוגין, אך גם בחלון הנוסע.
זו לא בעיה בגומי-כי הרעש לא נשמע בעת הורדת החלון אלא לאחריו (כשהחלון כבר "עומד" במקומו החדש)

saar
11-08-09, 18:40
אז אולי חבקי החלון עושים זאת, יש בתחתית החלון שני חורים שאליהם מחוברים חבקים עם ברגים, התופסים את החלון למנגנון עליה והורדה החשמלי. אולי השתחררו הברגים קצת ומרעישים.

Caveman
11-08-09, 19:49
האם זהו רעש שמזכיר חתיכות גומי מצייצות כאשר הן מתחכחות אחת בשניה? (כן זה נראה הזוי, אני יודע).
נניח כמו משהו שדומה למה ששומעים שמשחקים כדורסל על פרקט מהנעליים.

אם כן, אלו בסה"כ הגומיות של החלון שיבשות קצת. מכיוון והן יושבות בזווית תקיפה אל מול הזכוכית, הן "מצייצות" שהחלון יורד ומפעיל עליהן לחץ.

Amit-IL
12-08-09, 00:48
אצלי גם היו רעשים מהסוג הזה,
הרעשים הופיעו אך ורק תוך כדי נסיעה ועם חלון פתוח,
התופעה קרתה אצלי בשני צידי הרכב.
פתחתי את הדיפון הפנימי בכל דלת שלהפתעתי היה עדין עם יריעת הניילון המקורית מהחברה
וראיתי שהברגים שמחזיקים את המנגנון לדלת פשוט משוחררים, לקחתי מפתח T 10 מ"מ
וחיזקתי את הברגים בשתי הדלתות והרעש נעלם כלא היה.

raanan_t
12-08-09, 01:43
גדעון מתכוון לגומיות האופקיות, אלו שהנהג המרוקאי :D הממוצע מניח עליהן את היד.
גם אני חושב כמוהו.

shi56
13-08-09, 23:03
פתחתי את הדיפון הפנימי בדלת ולא מצאתי שום בורג או אום, היה שם פלסטיק ירוק שמחזיק את החלון מחובר למסלול ולא היה מה לחזק.

משהו יודע איך מחזקים את החיבור הזה ? ? ?

Ron_Dadon
13-08-09, 23:37
האמת שהתיאור של סער נשמע הכי הגיוני (שהצינור הגמיש ממתכת עם הצלעות בורח מגלגלי השיניים של המנוע) - אבל - החלק המוזר הוא שנשמעים הקולות המדוברים (מעין נקישות) אבל החלון נשאר במקום, וההיגיון אומר שאם הייתה החלקה מגלגלי השיניים, החלון היה זז בהתאם.