התחבר

View Full Version : התחממות אחרי החלפת נוזל קירור פלפלו

טוני_חאין
08-08-09, 20:37
אז כך החלפתי לפני שעה קלה את נוזל הקירור הישן (שהוא היה בצבע ירוק נדמה לי שזה לא פרפלו) לנוזל פרפלו חדש ביחס 50 50 עם מים מזוקקים של המזגן אחרי אתם יודעם משאיר את הרדיטור פתוח כדי שכל הבועות והמים תכנס לראש המנוע סגרתי והשארתי מונע לכמה דקות והופ לה החום הגיע לשלוש רבעי לנקודה הלבנה האחרונה ישר כיביתי את המנוע פתחתי לאט לאט את המכסה של הרדיטור ושמתי עוד קצת מים וסגרתי עשיתי נסיעה קצרה החום היה עולה לשלוש רבעי ובצ'יק בכמה שניות יורד לחצי ועולה חזרתי הביתה וכביתי את המנוע עד שיתקרר.
לא יודע מה לעשות אבוד עצות עוד לא בדקתי את המים עוד פעם אבל יכול להיות שזה יונית חום ? אם אכן זה היונט היכן נמצא ?
נ.ב. פונטו ספייס 01 SX

Amit
08-08-09, 21:08
מאוד פשוט !
מלא מים ותתחיל לנסוע . המנוע מתחמם עקב אוויר במערכת .
אני ממלא מים . מניע את הרכב ויוצא לכביש מהיר (כביש מהיר עדיפות לנסיעה מעל 80 קמ"ש). הנסיעה בכביש מקררת את המנוע ומאפשרת לאוויר לצאת .

אחרי מספר קילומטרים אני עוצר את הרכב פותח בזהירות את מיכל המים (בזהירות!!! ) ממלא מים שוב ונוסע חזרה הביתה .

עובד כמו קסם כל פעם מחדש.

אני מניח שקיים בך הפחד מה לנסוע כאשר המנוע מתחמם . אך תווכך לדעת כי הנסיעה מונעת את התחממום המנוע .

נסה וחזור אלי אם תוצאות .

עמית

Lexxxa
08-08-09, 21:15
יכול להיות שיש לך אוויר במערכת הקירור...
צריכים להיות שסתומי פריקת אוויר... נראה לי אחד על הרדיאטור עצמו (בפינה) ואחד על הצינור.
תבדוק, תנסה לשחרר אוויר ע"י פתיחת שסתום (סובב אותו בעדינות עם המברג, שלא ישבר כי הוא עשוי מפלסטיק)
צריך להיות לחץ במערכת ברגע שאתה משחרר את האויר, ז"א תניע את הרכב ותן לו לעבוד עד שחום לא יעלנ לפחות לרבע-חצי.
תחזור עם תוצאות.

עמית קצת הקדים :). אבל בכל זאת תבדוק אם יש שסתומים. זה נראה לי יותר פשוט מלבצע נסיעות הלוך-חזור.

טוני_חאין
08-08-09, 22:05
תודה רבה באמת עזרתם לי וזה מה שעשיתי נסעתי מהבית לקניון חיפה והוספתי מים בהדרגה ובסוף המנוע לא התחמם .
מסקנה::::: היה עוד אוויר במנוע למרות כל מה שהוצאתי כאשר המנוע היה מונע בעמידה .
.
תודה רבה .
טוני .

ארילו
08-08-09, 22:05
אכן נשמע שאתה פשוט לא מבצע ניקוז אוויר כמו שצריך.

טוני_חאין
08-08-09, 22:10
תשמע *** אני יודע שצריך לנקז תאוויר שבראש המנוע
אני אומר לך כשהמנוע עובד בעמידה הרדיטור פתוח היה יוצא אוויר בהדרגה הוספתי גם מים אבל לא חשבתי שזה יתחמם לי כי בפונטו דור ראשון שהיתה לי לא התחמם לי ואותה הפעולה עשיתי. כמובן שאנחנו לא עכברים אנחנו לומדים לקח.
אקח בחשבון שבפעם הבאה אני אנקז תאוויר טוב יותר.הרי זה פונטו ספייס היא באה מהשמים ***חח:D
ויש לי עוד שאלה למרות שזה לא קשור אבל סטיקר של FIATCLUB מאיפה אני משיג?

Ron_Dadon
09-08-09, 02:31
זה לא רק לפתוח את המכסה של הרדיאטור (אני מנחש שאתה מתייחס לפקק שעל המיכל שצמוד לרדיאטור), אלא בנוסף כמו שנאמר לך לפתוח 2 שסתומי ניקוז.

saar
09-08-09, 21:09
תזהר ותשמר, בעת בועות אוויר במערכת קירור המנוע, קריאת הטמפרטורה לא תמיד נכון, והמנוע יכול להתחמם בשניות.
יש לבצע ניקוז אוויר באופן יסודי במאת האחוזים.