רוני
08-08-09, 17:54
אתמול בערב, לאחר נסיעה קצרה, וחניה של שעתיים, הרכב לא התניע כלל והיה נראה שהמצבר התרוקן. התנעתי אותו בעזרת כבלים מרכב אחר, ונסעתי על איילון כ-20 קילומטר במטרה לטעון את המצבר, עם לחיצה על דוושת הגז בניוטרל, ברמזורים. בסוף נסיעה לאחר עצירה, הרכב כבה ושוב לא הניע, אלא עם כבלים ורכב אחר. אני נוטה לחשוב שהמצבר הלך, אבל לפני שאני רץ להחליפו רציתי לשאול את החברים האם יתכן שמקור הבעיה במקום אחר, לאור השתלשלות האירועים הקודמים כמפורט להלן. מותקן לי ברכב מצבר שנאפ 55 אמפר שעות, בן כמה שנים (לא זוכר מתי נרכש).האם כדאי קודם להחליף מצבר ואז לראות אם הבעיה נפתרה, או ללכת קודם לחשמלאי רכב עצמאי או למוסך מורשה של פיאט לברר מה הבעייה. אני לא רוצה "שידחפו לי את האלמנט".
לפני מספר שבועות, שמתי לב שחסר לי מיים בחלק מתאי המצבר ומילאתי במים מזוקקים.
לפני מספר ימים, לאחר כיבוי הרכב ודריכת אזעקה בשלט, הסירנה החלה לפעול לאחר כדקה. לפני יומיים, ברמזור אדום, המנוע כבה, ונדלקו נוריות הצתה ואימובילייזר. התנעתי מיד ורק נורית הצתה נשארה דולקת. בהמשך היום בהתנעות הבאות נעלמה גם נורית הצתה. יש לי פונטו ספייס ELX 2002 16V. אגב, מותקנת ברכב דיבורית מקורית של נוקיה, מאז שרכשתי אותו, ובתוך העריסה של המכשיר יש טלפון נוקיה וותיק דגם 5110, שתמיד נשאר בעריסה, ונטען, התעורר שהרכב פעל וכבה אוטומטית כשהרכב לא עבד. יש לי מכשיר נוסף, המשמש אותי. לאחרונה קניתי מאורנג' סים נוסף על הקו שיש לי, והתקנתי במכשיר שברכב, שעד עכשיו היה כמו "גולם" בלי כרטיס סים בפנים. לא נראה לי שהוספת הסים למכשיר שברכב אמרוה לשנות משהוא בהתנהגות החשמלית של הדיבורית, אבל אני מציין זאת לאור תגובה שראיתי באחת מההודעות בפורום.
לפני מספר שבועות, שמתי לב שחסר לי מיים בחלק מתאי המצבר ומילאתי במים מזוקקים.
לפני מספר ימים, לאחר כיבוי הרכב ודריכת אזעקה בשלט, הסירנה החלה לפעול לאחר כדקה. לפני יומיים, ברמזור אדום, המנוע כבה, ונדלקו נוריות הצתה ואימובילייזר. התנעתי מיד ורק נורית הצתה נשארה דולקת. בהמשך היום בהתנעות הבאות נעלמה גם נורית הצתה. יש לי פונטו ספייס ELX 2002 16V. אגב, מותקנת ברכב דיבורית מקורית של נוקיה, מאז שרכשתי אותו, ובתוך העריסה של המכשיר יש טלפון נוקיה וותיק דגם 5110, שתמיד נשאר בעריסה, ונטען, התעורר שהרכב פעל וכבה אוטומטית כשהרכב לא עבד. יש לי מכשיר נוסף, המשמש אותי. לאחרונה קניתי מאורנג' סים נוסף על הקו שיש לי, והתקנתי במכשיר שברכב, שעד עכשיו היה כמו "גולם" בלי כרטיס סים בפנים. לא נראה לי שהוספת הסים למכשיר שברכב אמרוה לשנות משהוא בהתנהגות החשמלית של הדיבורית, אבל אני מציין זאת לאור תגובה שראיתי באחת מההודעות בפורום.