התחבר

View Full Version : בולמי זעזועים עייפים.

matanmelman
26-07-09, 00:56
ההפתעה החודשית הגיע,כרגיל לפני ואחרי נסיעות ארוכות אני אוהב להציץ ולראות שהכל בסדר.
פעם בשבוע אני נוסע עם רכב עמוס ב 5 אנשים, ששלושה מהם כבדים(כולל אני:p) ושתי בנות דקיקות.
אני מכיר את הדרך ברמה של כל בור וכל שקע ,ואני מנסה כמה שיותר להמנע מלהתרסק לאחד מהם,
אבל אני לא תמיד מצליח והבולמים מרימים ידיים ומסיימים את מהלכם.
אחרי נסיעה נוראה שכזאת החלטתי להביט מעל הגלגלים ולראות עם משהו השתפשף,בדקתי בצד ימין היכן שנמצא מיכל הדלק וגיליתי שצינורות הדלק פשוט נאכלו ע"י הצמיג ומתחילה רטיבות באזור.
מייד דברתי עם המכונאי שלי שיביא לי 2 צינורות דלק חדשים, אבל התברר שזאת יחידה אחת של כל המשפך של הדלק,דווקא שמחתי שזה יחידה אחת כי הפתח מילוי שלי היה שבור וה4 ברגים לא תפסו בכלל.בזמנו כשקניתי את הרכב שאלתי במוסך מורשה כמה עולה להחליף ואמרו לי בסביבות ה1000 שקל אז ויתרתי על זה כי אמרו שזה לא מסוכן.
המוסכניק הביא אחד משומש ב300 כולל עבודה ויצא מעולה.
החלטנו לבדוק את הבולמי זעזועים והתברר שהאחוריים גמורים,המוסכניק הציע kyb אמרתי לו שיחכה ובדקתי מה אומרים עליהם, וגיליתי שהם לא רעים יחסית למחיר אז קניתי זוג אחוריים ב550 שקל כולל עבודה.עכשיו הנסיעה הרבה יותר קשה אבל יציבה,ולא רכה ונינוחה כמו אז.
אני מקווה שהנסיעה השבועית והעמוסה תראה פחות מפחידה מעכשיו.
האם המחיר לבולמים סביר לדעתכם?
שבוע טוב לכולם.

raanan_t
26-07-09, 01:15
המחיר טוב מאוד יחסית למוצר.
בדוק בתקופה הקרובה מה קורה, ייתכן והקפיץ גם קצת עייף.

amitbl
26-07-09, 02:19
אהה אז הנסיעה אמורה להיות קשה ולא רכה ונינוחה?
כי אצלי היא קצת קשה וקופצנית (וקפיצים קצת חורקים) וחשבתי שאולי משהו לא בסדר במתלים/בולמים/קפיצים שלי...

matanmelman
26-07-09, 14:41
היא עדיין יותר נוחה מכמה מכוניות שיצא לי לנסוע בהם,אבל עכשיו הנסיעה יותר קשה מבעבר.

ido
26-07-09, 17:07
בולמי הגז של קאייבה הם דיי קשיחים אבל מחזיקים טוב מעמד במיוחד במכוניות קלות .

saar
27-07-09, 00:57
אני לא יודע אם זה רק אני, אבל כל הפיאטים שיצא לי לנהוג עליהם היו תמיד עם בלימת זעזועים קשה ולא רכה.

בואו נאמר שאחרי שאתה נוסע על רכב אחר שאתה לא מרגיש בורות, בפיאט אתה חש כל בור.

stio
27-07-09, 01:09
אני נהגתי אתמול על פונטו ספייס 2001 SX ידנית עם 4 בולמ"ז ו- 2 צמיגים קדמיים חדשים. הרכב לא הכי נוח, ובבורות בחיפה מרגישים שבלימת הזעזועים קשה, אך לעומת זאת המצב בפאביה לא יותר טוב משמעותית.

matanmelman
27-07-09, 15:19
יכול להיות שעכשיו אני מרגיש את איכות הנסיעה האמיתית של הרכב.
לפניכן הרכב היה ממש נוח ובורות בכביש נעלמו ברכות.
לפחות עכשיו הרכב מגיב יותר טוב, ואין כל חשש להתרסקות בגלל גבשושית כשהאוטו מלא באנשים.
אני מוכן בשמחה לוותר על קצת נוחות בשביל אחיזה יותר טובה ובטיחות גבוהה יותר.