התחבר

View Full Version : פונטו ספייס 2001, למה הכוונה ב"שמור"?

him084
24-07-09, 21:54
שלום לכולם...

אני בן 25 ומחפש את הרכב הראשון שלי...
אני בעיקר צריך אותו לעבודה שדי קרובה לי לבית וללימודים...
(נסיעות קצרות בתוך העיר בלבד)
אז קראתי פה הרבה בפורום וכל הזמן נתקלתי במילה "שמור טוב"...

היום ראיתי 2 רכבים כאלו, אחד עם הרבה "מכות" ושריטות, ומצב דיי בלוי של פנים הרכב ועוד כל מיני שטיקים (דלת שלא נפתחת למשל)... הוא טוען שהוא החליף מנוע (ושילם עליו 12500 שקל - כן בטח...) לפני 40000 ק"מ.
מצד שני ראיתי רכב אחר שמור מבחוץ ומבפנים אבל עשה הרבה קילומטרים... מעל 150000, והוא טען שהרכב היה ביד פרטית כל הזמן.

אני לא בטוח ששווה לקחת רכב שעולה 13000 שקל לבדיקה במכון... זה עולה בערך 500 שקל X כמה רכבים (וזה דיי שוחק לי את כל התקציב) מצד שני מצאתי רכב בסביבות ה11000 והוא עשה בערך 170000.

בשביל הצרכים שלי (מצידי שהרכב יעשה את העבודה שנתיים ואחרי זה אני החליף למשהו יותר מתקדם - שוב כרגע תקציב מוגבל) האם כדאי ללכת על מחיר או איכות? והאם בתקציב של 12000 בערך אפשר להשיג פונטו ספייס טובה? והאם אפשר לדעת אם רכב שמור או לא בלי לקחת אותו לבדיקה? (פחות או יותר)

תודה וסליחה על האורך... :-)

Ron_Dadon
24-07-09, 23:08
12000?! 13000?!
אתה בטוח שאתה מדבר על ספייס ולא על פונטו דור ראשון?

גם לתקופת מיתון נשמע לי מחיר הזוי (אלא אם מדובר על רכב שהיה בעבר בהשכרה, עבר תאונה והתעללות מסיבית ולמוכר לא אכפת כבר בכמה הוא מוכר).

ספייס SX 2001 במצב שמור וטוב, קריא:

ידיים פרטיות
ק"מ נמוך. תתייחס לעובדה שזה רכב שכבר 8 שנים על הכביש ונסועה ממוצעת של רכב בישראל היא כ20,000 ק"מ בשנה, אזי 150,000 זה סביר ונורמלי לרכב בשנתון הזה. כמובן שעדיף פחות, ואם אתה לא לחוץ אתה גם תמצא בסוף.
טופלה במוסך מורשה. את זה אפשר לברר בקלות ע"י פניה למוסך מורשה פיאט בכל איזור, יחד עם הבעלים של הרכב טרם הקנייה ובקשה לבדיקה של היסטורית הטיפולים, או לחילופין כמובן אם יש למוכר ספר טיפולים חתום / קבלות.

נשמע אתגר לא קטן למצוא אחת כזו, וזה אכן כך, אך לקנות אחת ב12,000, משמעו רוב הסיכויים או שאתה קונה רכב שעבר תאונה רצינית, או שיש בעיה שמסתתרת מתחת לפני השטח והמוכר רק מחכה לזה שיקח את הרכב בלי בדיקה כי המחיר יהיה מפתה.

yair068
24-07-09, 23:47
למה לא להפנים
אם שנת 2002 15000 ש"ח אז יש היגיון .
התשובות היו בטח האוטו עבר תאונה ועוד אז יצא לי לראות את השלט על הרכב והתקשרתי מסקרנות.
אומנם לאחר השכרה ו-190K ונראה לא רע בכלל.
שאלתי אם רכב מליסינג מודל 2008 עבר 70-80 Kק"מ זה בסדר.
הממוצע לרכב כ-20 K לשנה תכפיל ב-8.

him084
25-07-09, 11:50
יאיר - לא הבנתי כלום ממה שרשמת.. :-)

רון - כן.. קיבלתי הצעה לקחת את האוטו מטרייד אין ב11500, פונטו ספייס 2001 עם 170000 ק"מ.
האמת שהדבר היחיד שלא חשבתי עליו באמת זה תאונה.
איך אני בודק שהאוטו לא עבר תאונה (מלבד בדיקה במכון?) האם אפשר לדרוש בדיקה במכון ובמידה ומגלים שהאוטו עבר תאונה קשה לדרוש שהוא ישלם על הבדיקה?

שוב, כמו שאמרתי... אני מעדיף לשלם מעט על הרכב ושיחזיק לי בסביבות השנתיים.

ד"א אני לא חושב שפונטו ספייס עם מחירון של 17000 (ידנית) לקנות ב12000 13000 זה מחיר לא ססביר... סה"כ בערך 20%-30% מתחת למחירון. בעיקר שמדובר ברכב שיש יותר היצע מביקוש.

Ron_Dadon
25-07-09, 18:37
אתה תתפלא כמה ביקוש יש לרכב כזה, ולכן פריטים במצב ממש טוב נמכרים במחירון ולעיתים אף יותר ותוך יום-יומיים מיום הפרסום, וכל מה שנשאר מפורסם למכירה לרוב זה אלו שאף אחד אחר לא רצה לקנות, ויש סיבה לכך.

17K מחירון? מדובר על "תת דגם" (רמת איבזור) S?
אם כן, עצה אישית תוותר. הרכב בקושי מאובזר, ובהבדל של בסה"כ 1000 שקלים במחירון אפשר כבר לנקות את הSX שמאובזרת ברמה טובה יותר.

רכב שמחירונו X שקלים, והוא במצב טוב ומידים פרטיות, אין שום סיבה שהבעלים ימכרו אותו בפחות מ-X שקלים (אם לא יותר בהתאם למצב).

רוצה להסתכן ולקנות רכב שהיה בהשכרה או מאיזה סוחר טריידאין קומבינטור? זכותך. רוב הסיכויים שאתה תברך את קיום הפורום הזה עם מספר הבעיות שעשויות לצוץ מאוחר יותר.

עדיפות ראשונה היא לידיים פרטיות בלבד. אם ממש אין לך כוח לחפש (כי קשה למצוא כאלה), אני כבר הייתי מעדיף ללכת לרכב שיצא מליסינג ולא מהשכרה (בליסינג נהגו על הרכב X אנשים, בהשכרה בטח נהגו עליו 27367826186 אנשים, ולרוב מצבו יהיה בהתאם). לדעתי? עדיף יד פרטית עם 150,000 ק"מ שטופל כמו שצריך, מאשר כל רכב השכרה, ליסינג, טרייד אין או מה שלא יהיה עם 80,000.

עם רכב מוזנח ולא מטופל שתקנה במחיר מאד זול, רוב הסיכויים שתמצא את עצמך משלם שוב את מחיר הרכב במהלך השנתיים שתהיה איתו, יחד עם עוגמת הנפש והפסד ימי העבודה/לימודים למען שהייה במוסכים.

למה לא להפנים
אם שנת 2002 15000 ש"ח אז יש היגיון .
התשובות היו בטח האוטו עבר תאונה ועוד אז יצא לי לראות את השלט על הרכב והתקשרתי מסקרנות.
אומנם לאחר השכרה ו-190K ונראה לא רע בכלל.
שאלתי אם רכב מליסינג מודל 2008 עבר 70-80 Kק"מ זה בסדר.
הממוצע לרכב כ-20 K לשנה תכפיל ב-8.

יאיר, אם כבר למה לא להפנים שרכבים כאלה הם מועדים לפורענות?
ברור שלכל רכב, גם המטופל והשמור ביותר יכולות להיות תקלות, אבל שאתה לוקח רכב שגמע כמעט 200K (ואם הוא שנת 2002, אז זה 7 שנים, מה שאומר כמעט 30K לשנה), ויצא מהשכרה, גם אם אתה לוקח אותו בזול (המחירון 20K), הסיכויים שתוציא עליו עוד אלפים בתיקונים הם הרבה יותר גדולים.

כל אחד שיעשה את החישוב שלו.

him084
25-07-09, 20:57
שמע במצב האידיאלי היה לי 120 אלף שקל והייתי קונה רכב חדש.
אבל המצב ממש לא אידיאלי ואני צריך להתנייד לעבודה וללימודים.
התקציב שלי הוא בערך 12-13. אני חושב שעדיף לקנות רכב בזול ולהתפשר על האיכות ולקחת "סיכון" שיהיו בעיות בעתיד. במקרה הגרוע, זה יעלה לי עוד כמה אלפים עוד כמה חודשים/שנה. ובתקווה שאז יהיה לי גם יותר כסף פנוי.

האופציות שלי כרגע זה או לקנות ספייס 2001 בערך ב13 אלף או לקנות איזה גרוטאה גולף 94.
אי אפשר למכור היום רכב בלי לרדת מהמחירון. אלא אם מצאת פראייר שישלם את המחירון.
שאני לא אגיד לך מה הציעו לבחור שפגשתי.

אתה חוזר שוב ושוב שהS לא מספיק טובה אבל זה מה שאני צריך כרגע. רכב ראשון. 1000 שקל בשבילי זה הרבה כסף כרגע. עוד שנה בערך אני אסיים את התואר ויהיה לי יותר כסף להשקיע ברכב טוב יותר, חזק יותר וכו...
כרגע האופציות שלי (ואני אשמח אם תתן את העזרה שלך למרות שאתה חושב שעדיף לקנות רכב יקר יותר) הן:

1. לקנות פונטו ישן (או כל רכב אחר שהמחירון שלו הוא בערך 10)
2. לקנות פונטו ספייס בערך ב11.5 (אפשר להוריד את הבחור) עשה 170 אלף קילומטר וכנראה מהשכרה (טרייד אין) (הדגם אגב הוא YOUNG)
3. לקנות פונטו ספייס בערך ב13 הרכב עשה 180+ ויד שניה לא מהשכרה. (הרכב נראה במצב טוב)

מאוד יעזור לי אם תגיד מה אתה חושב... והאם אתה חושב ששווה לקחת רכב כזה לבדיקה במכון.
תודה מראש!

dodihob
26-07-09, 01:04
לדעתי אם התקציב שלי היה סביבות ה-12 אלף לא הייתי מסתכל לכיוון הספייס.
למה שתקנה רכב שהמחירון שלו 17k ב-12k? אני מכיר 2 חברים טובים אשר קנו פונטו אשר לא תוחזקה כמו שצריך שנפלו עם הרכב, ונפלו חזק!
בתקציב הנ"ל אתה צריך לחפש רכב במחירון הנ"ל, לא לחפש רכב יותר יקר ולחפש לקנות אותו בזול.
אם הרכבים היותר ישנים אשר כן נכנסים לך בתקציב נראים לך כ"גרוטאות" אז יש לך כבר בעייה, או שתשלים עם זה או שתקנה פונטו במחיר שחיטה שאחר כך רק מהטיפולים במוסך אתה תשלם פי כמה המחיר שהשקעת.
ומחירון משלמים עבור רכבים, ואילו אם כבר יותר ממחירון על רכב שמור. מי שמשלם זאת אינו פראייר אלה יודע שרכב שמור בעתיד יראה אמינות יותר טובה ובכך אם כבר אז יחסוך כסף ובמיוחד כאב ראש.
אז באמת שמנסים לעזור לך, בתקציב הזה אל תקנה ספייס, אתה תתחרט על הרגע.

him084
26-07-09, 11:30
או קיי... תודה, אני אשקול את הדברים ובתקווה אעשה עסקה טובה... תודה על העזרה!

Speed King
20-08-09, 00:15
תבחר אקזמפלר שהכי מוצא חן בעיניך קח את הרכב למכונאי תעלה את הרכב על הליפט תבדוק טוב ויזואלית ובמידה ויתאים לך קנה את הרכב.בהצלחה.

11efraim
20-08-09, 01:41
שמע במצב האידיאלי היה לי 120 אלף שקל והייתי קונה רכב חדש.
אבל המצב ממש לא אידיאלי ואני צריך להתנייד לעבודה וללימודים.
התקציב שלי הוא בערך 12-13. אני חושב שעדיף לקנות רכב בזול ולהתפשר על האיכות ולקחת "סיכון" שיהיו בעיות בעתיד. במקרה הגרוע, זה יעלה לי עוד כמה אלפים עוד כמה חודשים/שנה. ובתקווה שאז יהיה לי גם יותר כסף פנוי.

האופציות שלי כרגע זה או לקנות ספייס 2001 בערך ב13 אלף או לקנות איזה גרוטאה גולף 94.
אי אפשר למכור היום רכב בלי לרדת מהמחירון. אלא אם מצאת פראייר שישלם את המחירון.
שאני לא אגיד לך מה הציעו לבחור שפגשתי.

אתה חוזר שוב ושוב שהS לא מספיק טובה אבל זה מה שאני צריך כרגע. רכב ראשון. 1000 שקל בשבילי זה הרבה כסף כרגע. עוד שנה בערך אני אסיים את התואר ויהיה לי יותר כסף להשקיע ברכב טוב יותר, חזק יותר וכו...
כרגע האופציות שלי (ואני אשמח אם תתן את העזרה שלך למרות שאתה חושב שעדיף לקנות רכב יקר יותר) הן:

1. לקנות פונטו ישן (או כל רכב אחר שהמחירון שלו הוא בערך 10)
2. לקנות פונטו ספייס בערך ב11.5 (אפשר להוריד את הבחור) עשה 170 אלף קילומטר וכנראה מהשכרה (טרייד אין) (הדגם אגב הוא YOUNG)
3. לקנות פונטו ספייס בערך ב13 הרכב עשה 180+ ויד שניה לא מהשכרה. (הרכב נראה במצב טוב)

מאוד יעזור לי אם תגיד מה אתה חושב... והאם אתה חושב ששווה לקחת רכב כזה לבדיקה במכון.
תודה מראש!

אם תלך לבדיקה לא תקנה שום רכב שמחירו 12K . צריך לפחות 25K