View Full Version : בעיית ההגה החשמלי ואוויר בצמיגים
שלום לכולם,
יש לי פונטו אקטואל60 שנת 2005 שקניתי בפברואר האחרון. לפני כמעט חודשיים התחילה הבעיה המוכרת והמתסכלת של ההגה החשמלי (למי שלא מכיר - ההגה נהייה קשה מאוד וסיבוב שלו בפניות כרוך במאמץ עילאי ובקללות עסיסיות - בקיצור, שלא תכירו). בהתחלה התופעה היתה קוראת פעם בשבוע-שבועיים, ועכשיו זה כל יום.
במקביל אני ממלא אוויר פעם בשבוע לפחות בצמיגים, לאחר שהאיש בפנצ'ריה לא מצא לטענתו חור בגלגל הקדמי-שמאלי שנבדק.
ועכשיו, לפני שאני הולך להוציא הרבה כסף על המחשב הארור של ההגה (אם למישהו יש המלצות איפה לתקן באיזור פ"ת - אשמח לשמוע) האם יכול להיות שיש קשר בין הבעיות וההגה בעייתי בגלל חוסר איזון בין הגלגלים או משהו כזה? האם יש קשר למזג האוויר? מה עושים עם הצמיגים?
תודה לכל מי שיגיב.
הבעיות באיזון בין הגלגלים יכולות להיות הגורם שגרם לתקלה בהגה (עומס על המערכת).
מומלץ לתקן הן את הבעיה של הגלגלים בכדי שלא יגרמו עומס גם למערכת המתוקנת, ובקשר למערכת ההגה - רוב הסיכויים שמנוע ההגה הלך לעולמו (מתוך סקרנות, כמה ק"מ הרכב עבר?).
ניתן לקנות מנוע משופץ/משומש/לשפץ (בדוק מעל הפורום יש באנר פרסומת של עופר קצב, ואופציה נוספת היא אייל נויימן שמומלץ ע"י חברי פורום רבים) - לא תמיד אפשרי.
איבחון ע"י סורק + מנוע הגה חדש + עבודה במורשה פיאט עולה כ-2500 שקלים.
האיבחון הוא היחיד שיכול לקבוע בוודאות אם הבעיה היא ממנוע ההגה, החיישנים שעל מוט ההגה או מחשב המערכת של ההגה.
את עופר קצב אתה כבר יודע למצוא (הבאנר למעלה) ואיל נוימן נמצא כאן www.vehicle-lab.net
וטל' נייד שלו הנו 052-6388234.
בברכה - רפי לין :)
ידידי ממליץ בחום על עופר קצב גם לי הייתיה את אותה בעיה אם ההגה החשמלי היא נפתרה כאשר נגשתי לעופר קצב אשר החליף לי את המנוע הגה חשמלי למנוע הגה חשמלי משופץ ונתן לי חצי שנה אחריות על המנוע הגה חשמלי המשופץ כול זה כולל מע"מ 815 שקלים ומאז שהוא החליף את המנוע הגה חשמלי הבעיה סודרה ואין תקלות.
הרכב עבר קרוב ל-104000 ק"מ.
איך מטפלים בבעיית הגלגלים? פשוט להחליף אותם?
ידידי ממליץ בחום על עופר קצב גם לי הייתיה את אותה בעיה אם ההגה החשמלי היא נפתרה כאשר נגשתי לעופר קצב אשר החליף לי את המנוע הגה חשמלי למנוע הגה חשמלי משופץ ונתן לי חצי שנה אחריות על המנוע הגה חשמלי המשופץ כול זה כולל מע"מ 815 שקלים ומאז שהוא החליף את המנוע הגה חשמלי הבעיה סודרה ואין תקלות.
*** כמה זמן עבר מאז ההחלפה?
אם פאנצ'ר מאכר לא מצא בעיה בצמיג/בג'אנט אז אני מציע לעשות כיוון פרונט. אוליי, אוליי אוליי זה מה שגורם לבריחת אוויר מהגלגלים. לך תדע, הפרונט אולי אפילו מעמיס על חיישני המומנט...
אם פאנצ'ר מאכר לא מצא בעיה בצמיג/בג'אנט אז אני מציע לעשות כיוון פרונט. אוליי, אוליי אוליי זה מה שגורם לבריחת אוויר מהגלגלים. לך תדע, הפרונט אולי אפילו מעמיס על חיישני המומנט...
עשיתי טיפול 10000 לפני חודשיים - בטיפול היו אמורים לסדר כיוון פרונט?
כמה עולה בכלל הסיפור של כיוון פרונט?
מחיר כיוון פרונט כ-150 ש"ח. בדגמי הספייס אין כיוון פרונט "קלאסי" אלא רק כיוון גלגלים.
לגבי מנוע ההגה:
חוסר איזון בגלגלים, הבדלים בלחץ אוויר וכדומה יכולים לגרום למנורת ההגה להידלק.
בד"כ בדגמי 2002 המאוחרים והלאה כאשר נדלקת הנורה הבעיה היא בחיישני המומנט ולא במנוע ההגה. גש לאבחון ממוחשב טרם החלפת המנוע החשמלי "על עיוור".
אין צורך לצטט הודעה אחרונה, השתמש בכפתור POST REPLY
אבחון ממוחשב אפשר לעשות אצל כל חשמלאי רכב או רק במוסך מורשה? יש המלצות?
רק מי שיש לו מערכת אבחון מתאימה יוכל לאבחן.
מוסכים מורשים, אייל נוימן ואולי גם אלי דושי ביפו יכולים לסייע. מעבר להם ייתכן וגם חלק מהמוסכים הלא מורשים אך כדאי שתברר מראש.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.