PDA

View Full Version : למה לפחד מסוחר?

Pan1c
24-07-09, 09:31
ביררתי בנוע לרכב שאני מעוניין לקנות, נאמר לי שיש לאותו בנאדם שמוכר את האוטו ייפוי כוח כי בעל הרכב חולה מאוד. ביקשתי להיפגש עם בעל הרכב המקורי או לחלופין עם מישהו ממשפחתו והמוכר אמר "אני לא רוצה להטריח אותם, יש לי ייפוי כוח במיוחד בגלל זה, שלא תהיה להם טרחה".

הרכב במצב טוב, אבל אני מאוד חושש. מה עליי לעשות?

yair068
24-07-09, 10:47
לא לגעת נקודה

i12z
24-07-09, 11:04
זה מהתחלה נשמע חשוד , אז להתרחק ולא להתקרב לטובתך.

BentzZz
24-07-09, 12:43
"לא לגעת" זאת לא בדיוק תשובה, אם הרכב באמת נראה לך קח אותו למקום בדיקה טוב וכמובן לסגור עם ה"סוחר" התחייבות מראש על שלדה גיר ומנוע ולהמשיך משם, לצאת מנקודת מבט שכל הסוחרים רמאים ושקרנים זה מוגזם ושוב אם הרכב הזה באמת קרץ לך מבחינת מחיר מראה ומצב "תפאדל" מה שנקרא

stio
24-07-09, 13:52
"לא לגעת" זאת בדיוק התשובה. כל עוד יש חשש שמדובר ברכב בבעלות סוחר- ותר עליו. הסיכון פה גדול מאוד, יש אנשים שהפסידו עשרות אלפי שקלים, שלא נדבר על הנוכלות.

במידה ואתה לא מוצא רכב יד 2 מבעלות פרטית- רכוש מליסינג או מהשכרה. לדעתי רכישת רכב מהמקומות הנ"ל עדיפים מרכישה אצל סוחר.

Pan1c
24-07-09, 13:57
השאלה היא למה. למה כ"כ סולדים ומתרחקים מסוחרים? איך זה משפיע?

stio
24-07-09, 13:58
כי רובם שקרנים, רמאים גנבים ונוכלים (וזה על קצה המזלג).

Pan1c
24-07-09, 14:37
ואם הרכב עובר בדיקות במכון\מוסך + כל הנתונים ברישיון מאומתים
איפה הבעיה?

BentzZz
24-07-09, 14:38
גם אני הייתי מעדיף לקנות רכב מאדם פרטי וישירות ממנו (וזאת מכיוון שהמחיר לרוב יהיה טוב יותר במיוחד בימים אלו של המשבר הכלכלי), אבל אני לא מסכים עם ההכללה הזאת על סוחרים, אם מבצעים בדיקה במקום רציני והכל יוצא בסדר אין סיבה שלא לבטוח בהם, יש הרבה מקרים שבאמת אדם לא רוצה להתעסק עם תהליך המכירה או מבצע טרייד אין על הרכב שלו ואז הרכב נמכר ע"י הסוחר.

stio
24-07-09, 15:15
כי רובם

אבל אני לא מסכים עם ההכללה הזאת על סוחרים, אם מבצעים בדיקה במקום רציני והכל יוצא בסדר אין סיבה שלא לבטוח בהם

זאת לא הכללה, הריי רשמתי "רובם"= לא כולם אבל הרוב. לך תחפש עכשיו צדיק בסדום, זה כמו לחפש מחט בערימת שחט.

ואם הרכב עובר בדיקות במכון\מוסך + כל הנתונים ברישיון מאומתים
איפה הבעיה?

הבעיה היא זיוף הק"מ (בעיקר). בדיקה במכון לא מאתרת זיוף ק"מ, ובמוסך יכולים לאמת זאת רק ע"י היסטוריית טיפולים, הבעיה היא שהמכוניות המגיעות אל הסוחרים מגיעות בד"כ מחברות ליסינג אשר לא מטפלות במוסכים מורשים, ואז אין גם היסטוריית טיפולים.

עוד בעיה היא קומבינה בין הסוחר למכון- אתה לוקח רכב המורכב משלוש מכוניות עקב תאונה לבדיקה, ובמכון לא מגלים זאת "באורח פלא", ואתה חושב שהרכב תקין.

Speed King
15-08-09, 17:50
מחזק את דבריו

Amit-IL
15-08-09, 22:10
עד היום לא מצאתי שום סיבה למה ללכת ולקנות רכב מסוחר רכבים,
אני לא מדבר על החלפות או כל קומבינה אחרת אלא על רכישה בלבד.
לסוחר יש סיפורים רבים אודות הרכב אבל מה שבטוח שהרכב לא מעניין אותו אלא הכסף שלך בלבד
אין לו ממש מושג בהסטוריית הטיפולים או איזשהם סנטימנטים לרכב וכל מילה שנייה שלו זה "הרכב במצב חבל הזמן"
וגם אני אומר חבל על הזמן תמיד עדיף לרכוש מידיים פרטיות גם אם זה אומר שצריך קצת יותר להתאמץ במציאת הרכב.

לפותח השירשור מבלי לפגוע בך דע לך שסוחרים מתים על רוכשים פוטנציאלים כמוך.

צביקוש23
15-08-09, 22:34
להלן המשפטים הידועים ביותר של הסוחרים:

"זה אוטו חבל על הזמן משהו בובה"
"תאמין לי אחינו זה מציאה אמיתית"
"נשבע לך בסבתא שלי אם הייתי צריך אוטו לעצמי הייתי קונה את הרכב"
"זה רכב של חבר טוב מהצבא לא יעבוד עליך"
"נשבע לך שככה יהיה לי טוב זה פשוט רכב חלומות , אין להשיג כזה"

:D

simon377
16-08-09, 20:39
למה?
הרי כבר במילותיו הראשונות יש המון שקר.
"בעל הרכב חולה מאוד"-קקי של שור! (בולשיט!)
אם הוא כ"כ מסתיר ממך את בעל הרכב כנראה שיש לו סיבה.
בחיפושי אחרי רכב נתקלתי בכמה סוחרים, כולם היו שקרנים, נוכלים ורמאים (וזו עוד בלשון המעטה, אני לא רוצה לכתוב ח%#ות כי אז אני אצטרך לצנזר את עצמי)
אתה מוזמן להכנס לקארספורום בקישור הבא (שהתחיל בהוצאת קיטור של חבר פורום אחד והפך לשרשור מרוכז בנושא) ולהיווכח בעצמך: (זהירות: ארוך, ממכר ומעצבן)
"הקישור הבא" (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=158230)

אם אחרי כל זה יהיו לך עוד מחשבות לקנות מסוחר- אני עושה מגבית ומארגן לך פסיכיאטר :)

Tzvika 16V
17-08-09, 00:57
סוחר פרטי זה אכן בעיה.
אנחנו את הפונטו הנוכחית קנינו מטריידמובייל שהוא מגרש יד שנייה מורשה של פיאט.
הכל הלך איתם מצויין, התחייבו בבדיקה, רכב נקי ופרטי, הציגו היסטוריה מלאה של הרכב שאומתה במוסך המרכזי, נתנו שירות מצויין, שקיפות אמינות והגינות.

אני יכול להעיד אותו דבר גם על הטרייד אין של לובינסקי חבר קנה שם 307 לפני שנה ומרוצה עד השמיים.