PDA

View Full Version : SX או ELX? מבחינת אחזקה וטיפולים.

Pan1c
12-07-09, 19:57
אני מתלבט בין הדגמים של הפונטו, בין זה עם ה60 כ"ס 8V לבין זה עם ה80 כ"ס עם ה16V.
אני אומנם לא מחפש כוח ו"לפתוח מהר ברמזור", מצד שני אני גם לא רוצה לצלוע על הכביש ושהאוטו ירעד ב100-110.

דיברתי עם בעל מוסך שאמר לי שהמנוע של ה16V פשוט יקר מאוד לאחזקה. במידה ומשהו מתקלקל העלות של הטיפול והתיקון גבוהה באופן משמעותי למנוע 8V. הוא אמר "פיאט זה פיאט, השאלה היא לא אם היא תתקלקל אלא מתי, בגלל זה עדיף שכשהיא תקלקל התיקון יהיה זול" - הכוונה הייתה לראש מנוע, רצועת טיימינג וכדומה.

מה דעתכם?

בנוגע לצרכים שלי: נסיעה יום-יומית של בערך 30-50 ק"מ בנסיעה משולבת.

אני נהג חדש, אז האוטו לא יהיה עמוס, גג אני ועוד 2.
תודה רבה.

yair068
12-07-09, 20:40
לך על 80 כ"ס משהו טוב עולה יותר

Ron_Dadon
12-07-09, 21:24
לא מחייב.

ראש מנוע אני יודע בוודאות שיקר יותר ב16V לעומת 8V (כמעט כפול(!) במחיר)
טיימינג לא מאמין שההבדל גדול כל כך.

מבחינת נוחות ורעידות וכדומה - זה בדיוק אותו הרכב. ההבדל של ה20 כ"ס הנוספים זה לא מה שיגרום לרכב לרעוד / לא, אלא גלגלים מאוזנים, מתלים תקינים, בולמ"ז תקינים וכו'.

אם אין לך בעיה להסתדר עם ה-60 כ"ס, אין כל רע בו. האיבזור של הSX קרוב מאד לזה של הELX (שאני חשוב על זה ההבדל היחיד מלבד המנוע כמובן הוא הריפודים ומשענות הראש).
אם אין לך בעיה עם ידני, אז בכלל אין בעיה - אם אתה מחפש אוטו', אז מהדגמים של עד 2004 תמצא רק ELX אוטו' רציף, ורק בשנים מתקדמים יותר תוכל למצוא SX עם גיר אוטו' רובוטי.

Pan1c
12-07-09, 23:02
תודה על התגובה,
אני מחפש אך ורק ידני, אז אתה ממליץ לי ללכת על הSX? במה יורגש ההבדל בכוחות סוס?

gsk
12-07-09, 23:13
לא. חפש ELX בעדיפות ראשונה. רק אם לא תמצא, לך על ה SX.

Pan1c
12-07-09, 23:18
הבנתי שההבדל בכוח לא כזה מורגש.. וגם אם כן, זה לא משהו שאמור לשנות לי [נראה לי], פשוט אני לא ממש רוצה לעשות אלפים על חלקים - ובינינו זה יקרה הרי, המנועים של פיאט די חלשים...

Ron_Dadon
13-07-09, 00:11
פה הטעות. המנועים של פיאט לא "חלשים" -> אלא אנשים חושבים שזה פיאט, אז למה להשקיע, מזלזלים באחזקה ואז התוצאות בהתאם, ואז בוכים "פיאט לא אמינים".

העדפה של SX היא רק מבחינת העובדה שיותר קל למצוא אחת כזאת מאשר ELX. אם יש לך סבלנות (ואני מתכוון לפעמים גם לחודש-חודשיים של חיפושים) אז חיפוש של ELX שמורה עדיף, התוספת של ה-20 כ"ס כן מורגשת, בעיקר בעליות ובנסיעות עם מזגן או בנסיעות עם 2-3 נוסעים נוספים ברכב.

נכון, והיה ותצטרך לעשות טיפול לראש המנוע, אז הנזק כפול, אבל לא פושטים את עור הדוב לפני שצדים אותו (אני בעד לא לצוד אותו בכלל, אם כבר לצוד חזיר בר עם נטיות אובדניות, אבל זה סיפור אחר).

לפי דעתי - יש לך סבלנות? חפש ELX שמורה (ואל תתבייש לנסוע גם לאיזורים רחוקים בארץ עבור אחת כזאת).
לחוץ קצת? עדיף לך לחפש SX, יהיה לך יותר קל למצוא.

השאלה היא גם כלכלית בזמן הקנייה. SX זולה יותר מELX, ולרוב על ELX שמורה באמת, תצפה לדרישה של מחירון+ ללא התפשרות.

Caveman
13-07-09, 00:20
הבנתי שההבדל בכוח לא כזה מורגש.. וגם אם כן, זה לא משהו שאמור לשנות לי [נראה לי], פשוט אני לא ממש רוצה לעשות אלפים על חלקים - ובינינו זה יקרה הרי, המנועים של פיאט די חלשים...
מעניין, אף אחד לא אמר למנוע שלי עם כל ה130~ כ"ס שלו שהוא חלש, או חלש מהבחינה של חוזק החומר ואמינות.

תפסיק להקשיב לסטיגמות מטופשות. רכב מטופל יהיה אמין. רוב האנשים בארץ מזניחים את הרכב שלהם, חושבים שהם חוסכים בעלויות עם חלפים זולים, ואז משלמים המון כסף בתיקונים שהם יכלו למנוע.
מנגד, עם כל רכב אתה יכול ליפול על מה שנקרא "לימון". גם אם זו פיאט פונטו, או גם אם זו פורד פוקוס, או לקסוס כלשהי.

חפש לך ELX שמורה, זה לא יהיה קל. ידנית, עוד יותר לא קל. אבל, לדעתי, שווה מאוד. הרכב זריז בצורה משמעותית מה8V.
מירוצים או נהיגה ספורטיבית, לא קשורים לכאן בכלל, אבל התנהלות יומיומית תהיה טובה יותר עם קצת יותר כח.

dodihob
13-07-09, 01:11
מצטרף להמלצות לקניית ה-ELX, הכוח אכן מורגש ואולי לא משנה לך עכשיו אבל חבל כשתקנה את ה-SX ותתבאס שאין לך עוד קצת כוח.
ההבדלים באחזקה קטנים מאוד, ואין שום סיבה שתצטרך לעשות ראש מנוע עם האוטו מטופל כמו שצריך.
להכליל שכל המנועים של פיאט חלשים ממש איננו נכון, זה כמו להכליל שמנועי סובארו חלשים על פי המנוע המעפן של הסובארו אימפרזה מתחילת שנות ה-2000, מנוע 1.6 עם 95 כוחות סוס, עגלה!
אך איננו יודעים שזה לא נכון המנועים מצויינים ויש וגם יש חזקים.
לפונטו מנוע 1.2, שלמיני "חסכונית" לא צריך יותר, עם 80 כ"ס שבגרסה הידנית לא מביישת את עצמה זה על בטוח.
ולפיאט אין מנועים חלשים פשוט הדגמים שמיובאים ארצה עם המנועים הכי בסיסיים שיש.
ואם תקנה אוטו בפזיזות, אשר לא טופל כמו שצריך, היה בהשכרה, קילומטראז גבוהה מידי תצפה לבעיות לא משנה איזה גרסא יש לך.
לסיכום "פונטו קונים באהבה או שלא קונים בכלל" ;)
שיהיה רק בהצלחה
ערן

Pan1c
13-07-09, 08:21
זה מה שבעל מקצוע אמר לי, הוא אמר שלא שווה לקנות ELX בגלל עלויות התיקונים והחלקים שלה. הוא בכלל לא המליץ על פיאט, אבל זה כבר נק' אחרת... המליץ על שרייד.

ארילו
13-07-09, 14:37
סע על שרייד (מישהו אמר בלוק אלומיניום?) וסע על פונטו ספייס. את ההבדל באיכות אתה תרגיש מייד.

dodihob
13-07-09, 14:38
אני לא יודע מי זה הבעל מקצוע הזה, אבל בעל מוסך של פיאט הוא לא.
כן ברור שתיקונים עולים הרבה כסף, כאשר אתה שם מים ירוקים למיי קירור במוסך רגיל ואז צריכים לעשות ראש מנוע בסופו של דבר.
כן הוא רואה הרבה פיאט שמתקלקלות, מהסיבה היחידה שהוא "רואה אותם" = מטופלות אצלו, וככל הנראה לא מטופלות כמו שצריך במוסך מורשה.
אז תעשה מה שתרצה, ותקשיב לבן אדם שמדבר שטויות, כי כל בנאדם יגיד לך שעדיף את ה-ELX על ה-SX.

Pan1c
13-07-09, 14:46
סע על שרייד (מישהו אמר בלוק אלומיניום?) וסע על פונטו ספייס. את ההבדל באיכות אתה תרגיש מייד.

תסביר בבקשה.

raanan_t
13-07-09, 15:02
קראתי את כל השרשור ויש לי מעט להוסיף.
הבדל בכח בין שני הדגמים יהיה, ואכן האחזקה של ה-16V מעט יותר יקרה. (אני מעריך ב-15% יותר מה-8V בשוטף). תקלות מנוע עלולות לעלות משמעותית יותר.

עכשיו לתכלס,
באיזה תוואי אתה הולך לנסוע ברוב הזמן שלך? (הרי ירושלים \ מישור)
האם אתה המוכן להשקיע יותר, ברמת האחזקה, בכדי לנסוע על ELX?

לא אתפלא אם ה-SX תספיק לצרכים שלך, אך כדאי לשקול גם את ה-ELX. בשני המקרים יהיה קשה למצוא אחת שבאמת שמורה ומטופלת.

Pan1c
13-07-09, 15:27
מישור. נסיעה משולבת ושל בערך 20-60 ק"מ ביום [תלוי ביום].

raanan_t
13-07-09, 16:22
ה-SX תעשה את העבודה בקלות.
את החולשות שלה אתה תגלה בעליות בעיקר כאשר תהיה עם עוד 2-3 אנשים.

Caveman
13-07-09, 16:49
תסביר בבקשה.
אין יותר מידי מה להסביר. השרייד מיושנת יותר, חסכונית פחות, נוחה פחות ובטיחוטית פחות.
בשביל מה לטרוח בכלל?

Pan1c
13-07-09, 18:14
ה-SX תעשה את העבודה בקלות.
את החולשות שלה אתה תגלה בעליות בעיקר כאשר תהיה עם עוד 2-3 אנשים.

אז באמת אין לי צורך בELX.

ד"א בשביל להשוות - האם הפונטו SX "סוחבת" כמו היונדאי גטס? [מאותה שנה] - סתם כדי לסבר לעצמי את האוזן מה הכוח של הפונטו הזו.

ארילו
13-07-09, 21:48
לגטס יש יותר כוח. מצד שני המומנט שלה פחות זמין ויש לה גיר אוטומאטי זוועתי.
מה המסקנה?

הגטס באופן רשמי מאיצה מ-0 ל-100 ב-10.5 שניות עם גיר ידני (אין לי נתונים לאוטומאטי)
והפונטו עם גיר ידני מאיצה ב-14 שניות.

Tzvika 16V
13-07-09, 23:15
תרשה לי לגחח ולהצטרף לשרשור הזה.
בוא אני אפר לך משהו קטן... לאבא שלי יש מזדה 3 2008, כשהרכב יצא חדש מהחברה אחרי 3500 ק"מ הלכו 2 בוכנות והמנוע פשוט התפרק ושמו חדש בשווי 30 אלף שקל. להורים של בת זוג שלי פורד פוקוס 2008 מהחברה עד שהגיעו ל8000 ק"מ החליפו כבר גיר ומשאבת דלק. לאבא של חבר שלי קורולה 2009 ואחרי 72 ק"מ בלבד המוט של ההגה יצא מהמקום תוך כדי נסיעה וגרם לרכב לפגיעת שלדה ותיקון של 15000 שקל.
בניגוד לזה, לי הייתה פונטו ספייס ELX ידני שהייתה בת 7 שנים בילתה אצלי שנתיים - 0 תקלות.
עכשיו יש לנו בבית ELX אוטומטית בת 8 כבר שנה וחצי - 0 תקלות.
אחזקה - סופר זולה. צריכת דלק בין החסכוניות שיש. טיפולים זולים. ביטוח זול.
הפונטו רכב זריז, נוח, מאובזר מאוד למחירו חסכוני ואמין. תשמור עליו הוא ישמור לך על הכיס.
בנוסף אכן יש הבדל גדול בין הSX לELX בסופו של דבר זאת תוספת של 33% להספק המנוע ושזה מאוד מורגש בעליות, בתאוצה עם מזן ועם אנשים/מטען. מה שכן מאוד קשה למצוא אחת שמורה. אני מכרתי את שלי שהייתה סופר שמורה תוך יום עם 2500 שקל מעל המחירון.
לשיקולך.

khc
13-07-09, 23:40
קח ELX.
אני חיפשתי חודשים על גבי חודשים ELX שמורה (כי את הדגמים הזולים יש בשפע מהשכרות-ואין טעם לפרט יותר)
מצאתי את אשר ביקשה נפשי ושילמתי מחירון מלא ! (ששוה כל שקל)
יצא לי לנסוע פעם על SX השכרתית, אין ספק שאת ההבדל העיקרי מרגישים בנסיעה בינעירונית.
שורה תחתונה-לא משנה מה תבחר, שאף למצוא אחת שמורה ממוכר פרטי!.

Pan1c
14-07-09, 22:06
כמובן שאלך על אחת פרטית.
הבעיה בELX שהשוק שלה מאוד מצומצם וקשה מאוד למצוא, די לחוץ לי לקנות את האוטו ואין לי זמן לחפש חודשיים רכב.

דווקא כאן באשכול הרוב די הסכימו שאולי עדיף בתור רכב ראשון לקחת את הSX [יש לציין שאני עדיין נהג חדש, לכן המקסימום שאסיע בשנה הקרובה יהיו 2 אנשים], מבחינת אחזקה.

dodihob
14-07-09, 22:24
בוא אני יתן לך דוגמא לאנשים שלא היה להם זמן לחפש רכב ושתייהם קנו פונטו אשר לא טופלה כראוי.
אגב שתייהם עם sx ;)
אחד הלך לו ראש מנוע, מחשב הרכב, ובגלל שלא טיפל במורשה עשו לו איזה טעות שגרמה לכך שהמנוע לטענתו באמצע נסיעה פשוט נפל על הרצפה, לא פחות מ-10k הוציא על הרכב ועדיין לא במצב טוב.
השני בכלל סיפור על הפנים, החליף הכל ברכב פשוט הכל, הוציא על הרכב בשנה וחצי לא פחות מ-17k רק על טיפולים. (אגב קנה את הרכב ב-21k תתאר לעצמך את הדיכאון)
תיקח את הזמן, תחפש טוב טוב ותבדוק את הרכב כמו שצריך!

Pan1c
15-07-09, 08:07
אין ספק שאני אשקיע זמן וכוח בחיפושים, פשוט השאלה היא במידה ואני מוצא SX שמורה היטב, האם קנייה של מכונית כזאת היא "התפשרות"?

khc
15-07-09, 08:29
במילה אחת-לא.
בשתי מילים- ממש לא.
צא לרגע ממשוואת כוחות הסוס ומוחות החמור של הרכב.
"התפשרות" משמעה לקנות פחנוע יפאני/קוריאני עם איכות חומרים שלא מתקרבת לפיאט.
כבר רשמת שאתה נהג חדש וצעיר ואין לך צורך ב80 כ"ס. אז גם אם תמצא SX תוכל להינות ממנה בשקט.
בהצלחה

raanan_t
15-07-09, 11:08
התפשרות היא רכישה של רכב שלא מתאים לצרכים שלך. היות ו-SX מתאימה לצרכייך, אינני מוצא שום התפשרות ברכישה שלה.
אבל שוב, אני רוצה להדגיש, מצא לך אחת שמורה שטופלה כראוי. SX או ELX זה לא באמת משנה במקרה שלך, חפש את שתיהן ולך על השמורה ביותר שתמצא.

Pan1c
15-07-09, 15:13
תודה, שאלה נוספת:
האם השרייד עדיפה מהפונטו?
מבחינה חיסכון - פחות או יותר אותו דבר.
מבחינת אמינות - נאמר לי כי השרייד אמינה בהרבה -יפנית.
מבחינת אחזקה - לא יודע, כאן השאלה - פונטו נחשבת די זולה לאחזקה לא?
מבחינת ביטחון - נאמר לי כי הפונטו עדיפה בהרבה.

עיניין האמינות די קריטי לי, אני לא רוצה לקנות מכונית שתוך כמה זמן אני אצטרך להשקיע אלפים.

ארילו
15-07-09, 18:05
לנחש מה יתקלקל קודם ברכבים בני עשור+ זה קשה עד בלתי אפשרי. הכל תלוי ברמת התחזוקה שלהם.

בגדול אלא אם אתה ביש מזל לחלוטין, אף אחת מהמכוניות לא תזדקק לתיקונים של אלפי שקלים לפתע.

Caveman
15-07-09, 19:00
תודה, שאלה נוספת:
האם השרייד עדיפה מהפונטו?
מבחינה חיסכון - פחות או יותר אותו דבר.
מבחינת אמינות - נאמר לי כי השרייד אמינה בהרבה -יפנית.
מבחינת אחזקה - לא יודע, כאן השאלה - פונטו נחשבת די זולה לאחזקה לא?
מבחינת ביטחון - נאמר לי כי הפונטו עדיפה בהרבה.

עיניין האמינות די קריטי לי, אני לא רוצה לקנות מכונית שתוך כמה זמן אני אצטרך להשקיע אלפים.

תפסיק כבר ללכת שולל אחרי סטיגמות מטופשות ועתיקות.
זה רכב בין כמעט 10 שנים. לא משנה אם הוא יוצר ביפן, או בטזמניה. אם לא טיפלו בו כראוי, הוא יתקלקל. נקודה. (יפן לא מבטיחה אמינות לכל החיים במכוניות שלהם).

ארילו
16-07-09, 08:56
ותוספת אחרונה - גם ביפן יש מוסכים, וגם המוסכים של הרכבים היפניים בארץ מלאים בעבודה.

Pan1c
17-07-09, 21:02
לצערי קשה מאוד למצוא פונטו שמורה שהיא לא מהשכרה ועם ק"מ נמוך, אבל נמשיך לחפש.